עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
יותר עניין מנטלי, מעדיף לא לזרוק את המוט למרות שאני חושב שאני אתחיל לזרוק כי התחילו לי כאבים בגב התחתון הימני (קבעתי כבר תור לרופא) ואלו כאבים שהולכים ובאים אבל אני הכי מרגיש אותם בזמן שאני מוריד את המוט ופעם אחת ממש כשבאתי להוריד את המוט הרגשתי כאב ממש חד שגרם לי להפסיק לגמרי את התרגיל.אם אתה עושה ניהול עומסים נכון אני לא רואה סיבה שזה יפגע בך.
אבל מה הסיבה שאתה יורד לאט?
אז אתה יכול לקחת תקופה שתזרוק את המוט ותראה אם זה עוזר. בכל מקרה תראה תחרויות אף אחד לא יורד לאט, ולדעתי זה מיותר ומוציא את היתרון של התרגיל- כוח מתפרץ. יכול מאוד להיות שגם הכאב הוא מנטלי, אבל אני לא מידע אמין, סתם מישהו מהאינטרנט שאומר את דעתו.יותר עניין מנטלי, מעדיף לא לזרוק את המוט למרות שאני חושב שאני אתחיל לזרוק כי התחילו לי כאבים בגב התחתון הימני (קבעתי כבר תור לרופא) ואלו כאבים שהולכים ובאים אבל אני הכי מרגיש אותם בזמן שאני מוריד את המוט ופעם אחת ממש כשבאתי להוריד את המוט הרגשתי כאב ממש חד שגרם לי להפסיק לגמרי את התרגיל.
התרגיל הזה הוא ״מלך התרגילים״אז אתה יכול לקחת תקופה שתזרוק את המוט ותראה אם זה עוזר. בכל מקרה תראה תחרויות אף אחד לא יורד לאט, ולדעתי זה מיותר ומוציא את היתרון של התרגיל- כוח מתפרץ. יכול מאוד להיות שגם הכאב הוא מנטלי, אבל אני לא מידע אמין, סתם מישהו מהאינטרנט שאומר את דעתו.
ממש לא מחייב. בעיקרון התרגיל הזה רק מונע פציעות. ברור שלפעמים נפצעים, אבל אני מאמין שפחות מאשר אם לא עושים אותו בכלל.הבעסה איתו שבאיזה שהוא שלב,תיהיה פציעה קלה/חמורה.
ממנו או בעיקבותיו...(בעקיפין)
נערים/מתבגרים ואפילו מבוגריםממש לא מחייב. בעיקרון התרגיל הזה רק מונע פציעות. ברור שלפעמים נפצעים, אבל אני מאמין שפחות מאשר אם לא עושים אותו בכלל.
אני מסכים חלקית. לדעתי פשוט הרבה יותר חשוב ניהול עומסים מאשר טכניקה, אבל בדרך כלל מי שלא יודע טכניקה גם לא יודע ניהול עומסים, אז ככה באמת הוא יפצע.נערים/מתבגרים ואפילו מבוגרים
שניגשים פעם ראשונה לתרגיל,ואין סביבם מאמן שבאמת יודע את הטכניקה.
יעשו לעצמם רק נזק!
ואז מה שקורה לרוב,שזונחים את התרגיל עצם הפגיעה שלו.
תראה פציעה זה מושג רחבאני מסכים חלקית. לדעתי פשוט הרבה יותר חשוב ניהול עומסים מאשר טכניקה, אבל בדרך כלל מי שלא יודע טכניקה גם לא יודע ניהול עומסים, אז ככה באמת הוא יפצע.
אבל אם אני זוכר נכון, גם אלחנן וגם יובל לא נפצעו פעם אחת (פציעות ספורט), ושניהם מושכים משקלים מכובדים. ויכול להיות שיש פה עוד מהפורום שמושכים כבד ולא נפצעו.
אני מצאתי שהתרופה הכי טובה לדומס- להתאמן. בהתחלה אתה מרגיש כמו מכונה חלודה, אבל תוך שניה הדומס עובר.גם דומס חזק יכול להשבית לשבוע אימונים..
אבל באמת זה תלוי מה ההגדרה שלך לפציעה, כנראה שההגדרות שלנו שונות.תראה פציעה זה מושג רחב
גם דומס חזק יכול להשבית לשבוע אימונים..
גם זוקף תפוס או כאב עמום בהמסטרינג יכול בהמשך להפוך לפציעה שתשבית.
הכל בסופו של דבר נשען על ניהול עומסים
מהצצה קטנה באינסטגרם,נראה עולם רחב של ״מושכים״ חלקם עם גב ישר חלקם גב עגול
כיצד אתה מגדיר פציעה?אני מצאתי שהתרופה הכי טובה לדומס- להתאמן. בהתחלה אתה מרגיש כמו מכונה חלודה, אבל תוך שניה הדומס עובר.
אבל באמת זה תלוי מה ההגדרה שלך לפציעה, כנראה שההגדרות שלנו שונות.
התפיסה שלי היתה שונה בעבר,מודה.גב עגול בעיה ועכשיו גם גב ישר?
איך אנוכי אמור לדדלפט מבלי לפוצץ חוליה
נתת לי לחשוב, האמת שאני מבין שאני לא יודע לנסח במילים את מה שאני מגדיר כפציעה, וזה בגלל שאני לא בטוח עד הסוף מה אני מגדיר כפציעה, למרות שהכיוון ברור לי.כיצד אתה מגדיר פציעה?
הבנתי בדיוק 😃נתת לי לחשוב, האמת שאני מבין שאני לא יודע לנסח במילים את מה שאני מגדיר כפציעה, וזה בגלל שאני לא בטוח עד הסוף מה אני מגדיר כפציעה, למרות שהכיוון ברור לי.
אני אנסה לנסח את זה, אבל יכול להיות שיש חורים בניסוח: פציעה מבחינתי זה טראומה והגבלה גופנית שלא נותנת יתרון פיזי אחרי ההחלמה.
דומס הוא לא פציעה,אבל בהחלט יכול להאט התקדמות.יש פה הרבה אנשים שמחשבים שריר תפוס לפציעה או שאני מדמיין? כי חצי הפורום הזה מרימים משקלים של מנופי אבי אבל " פצועים " מסקנה פווארליםטינג כן רוב הסיכויים שתמגור בכסא גלגלים?
אנשים פה חייבים קצת לדייק עם מה שהם אומרים לגבי פציעונת/פציעה שריר תפוס/דומס כאב קטן בגב וכו זה לא פציעה
אין בעיה שלפעמים דומס או משהו שקצת כואב מעכב את ההתקדמות אבל מפה ללקרוא לזה פציעה... שלא נדע מה זה פציעה.. בעקרון לקרוא לכל דבר בתחום הזה פציעה זה פשוט להבריח אנשים מהספורט הזה כי זה ספורט " פציע " אלא אם פרקת כתף,שברת אגן,עפה לך חוליה,פרצת דיסק(מה שלא סביר להניח שיקרה ברגע),בקע,קריעת שריר וכו וכו.. לא צריך להגיד על כל דבר פציעה זה באמת מיותר ומבריח אנשים.דומס הוא לא פציעה,אבל בהחלט יכול להאט התקדמות.
ו״כאב״ כל שהוא,שלא נתייחס אליו עם הזמן,לא יכול להפוך לפציעה מעיקה? ובכלל לעצור את ההתקדמות?
הכי חשוב להיות קשוב לגוף,כך אני חושב בכל אופן
*אני עם משקלים של תרנגולת,ומשו הצליח לפגוע בי
לא יודע אם זה פציעה חמורה אבל בהחלט מעצבן ומציק