הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט טכניקה

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
אם אני עושה דד אבל לא זורק את המוט אחרי העלייה אלא ממש משתדל לרדת איתו עד לרצפה כמובן עם גב ישר זה יכול לגרום לבעיות גב בגלל עומס?

אם אתה עושה ניהול עומסים נכון אני לא רואה סיבה שזה יפגע בך.
אבל מה הסיבה שאתה יורד לאט?

• פותח/ת השרשור
אם אתה עושה ניהול עומסים נכון אני לא רואה סיבה שזה יפגע בך.
אבל מה הסיבה שאתה יורד לאט?
יותר עניין מנטלי, מעדיף לא לזרוק את המוט למרות שאני חושב שאני אתחיל לזרוק כי התחילו לי כאבים בגב התחתון הימני (קבעתי כבר תור לרופא) ואלו כאבים שהולכים ובאים אבל אני הכי מרגיש אותם בזמן שאני מוריד את המוט ופעם אחת ממש כשבאתי להוריד את המוט הרגשתי כאב ממש חד שגרם לי להפסיק לגמרי את התרגיל.

יותר עניין מנטלי, מעדיף לא לזרוק את המוט למרות שאני חושב שאני אתחיל לזרוק כי התחילו לי כאבים בגב התחתון הימני (קבעתי כבר תור לרופא) ואלו כאבים שהולכים ובאים אבל אני הכי מרגיש אותם בזמן שאני מוריד את המוט ופעם אחת ממש כשבאתי להוריד את המוט הרגשתי כאב ממש חד שגרם לי להפסיק לגמרי את התרגיל.
אז אתה יכול לקחת תקופה שתזרוק את המוט ותראה אם זה עוזר. בכל מקרה תראה תחרויות אף אחד לא יורד לאט, ולדעתי זה מיותר ומוציא את היתרון של התרגיל- כוח מתפרץ. יכול מאוד להיות שגם הכאב הוא מנטלי, אבל אני לא מידע אמין, סתם מישהו מהאינטרנט שאומר את דעתו.

אז אתה יכול לקחת תקופה שתזרוק את המוט ותראה אם זה עוזר. בכל מקרה תראה תחרויות אף אחד לא יורד לאט, ולדעתי זה מיותר ומוציא את היתרון של התרגיל- כוח מתפרץ. יכול מאוד להיות שגם הכאב הוא מנטלי, אבל אני לא מידע אמין, סתם מישהו מהאינטרנט שאומר את דעתו.
התרגיל הזה הוא ״מלך התרגילים״
*אהוב עלי במקום השני 😃 בנץ מקום ראשון
הבעסה איתו שבאיזה שהוא שלב,תיהיה פציעה קלה/חמורה.
ממנו או בעיקבותיו...(בעקיפין)
אבל שוב! שווה הכל

הבעסה איתו שבאיזה שהוא שלב,תיהיה פציעה קלה/חמורה.
ממנו או בעיקבותיו...(בעקיפין)
ממש לא מחייב. בעיקרון התרגיל הזה רק מונע פציעות. ברור שלפעמים נפצעים, אבל אני מאמין שפחות מאשר אם לא עושים אותו בכלל.

ממש לא מחייב. בעיקרון התרגיל הזה רק מונע פציעות. ברור שלפעמים נפצעים, אבל אני מאמין שפחות מאשר אם לא עושים אותו בכלל.
נערים/מתבגרים ואפילו מבוגרים
שניגשים פעם ראשונה לתרגיל,ואין סביבם מאמן שבאמת יודע את הטכניקה.
יעשו לעצמם רק נזק!
ואז מה שקורה לרוב,שזונחים את התרגיל עצם הפגיעה שלו.

נערים/מתבגרים ואפילו מבוגרים
שניגשים פעם ראשונה לתרגיל,ואין סביבם מאמן שבאמת יודע את הטכניקה.
יעשו לעצמם רק נזק!
ואז מה שקורה לרוב,שזונחים את התרגיל עצם הפגיעה שלו.
אני מסכים חלקית. לדעתי פשוט הרבה יותר חשוב ניהול עומסים מאשר טכניקה, אבל בדרך כלל מי שלא יודע טכניקה גם לא יודע ניהול עומסים, אז ככה באמת הוא יפצע.
אבל אם אני זוכר נכון, גם אלחנן וגם יובל לא נפצעו פעם אחת (פציעות ספורט), ושניהם מושכים משקלים מכובדים. ויכול להיות שיש פה עוד מהפורום שמושכים כבד ולא נפצעו.

אני מסכים חלקית. לדעתי פשוט הרבה יותר חשוב ניהול עומסים מאשר טכניקה, אבל בדרך כלל מי שלא יודע טכניקה גם לא יודע ניהול עומסים, אז ככה באמת הוא יפצע.
אבל אם אני זוכר נכון, גם אלחנן וגם יובל לא נפצעו פעם אחת (פציעות ספורט), ושניהם מושכים משקלים מכובדים. ויכול להיות שיש פה עוד מהפורום שמושכים כבד ולא נפצעו.
תראה פציעה זה מושג רחב
גם דומס חזק יכול להשבית לשבוע אימונים..
גם זוקף תפוס או כאב עמום בהמסטרינג יכול בהמשך להפוך לפציעה שתשבית.

הכל בסופו של דבר נשען על ניהול עומסים
מהצצה קטנה באינסטגרם,נראה עולם רחב של ״מושכים״ חלקם עם גב ישר חלקם גב עגול

אני מצאתי שהתרופה הכי טובה לדומס- להתאמן. בהתחלה אתה מרגיש כמו מכונה חלודה, אבל תוך שניה הדומס עובר.
תראה פציעה זה מושג רחב
גם זוקף תפוס או כאב עמום בהמסטרינג יכול בהמשך להפוך לפציעה שתשבית.

הכל בסופו של דבר נשען על ניהול עומסים
מהצצה קטנה באינסטגרם,נראה עולם רחב של ״מושכים״ חלקם עם גב ישר חלקם גב עגול
אבל באמת זה תלוי מה ההגדרה שלך לפציעה, כנראה שההגדרות שלנו שונות.

אני מצאתי שהתרופה הכי טובה לדומס- להתאמן. בהתחלה אתה מרגיש כמו מכונה חלודה, אבל תוך שניה הדומס עובר.

אבל באמת זה תלוי מה ההגדרה שלך לפציעה, כנראה שההגדרות שלנו שונות.
כיצד אתה מגדיר פציעה?

גב עגול בעיה ועכשיו גם גב ישר?

איך אנוכי אמור לדדלפט מבלי לפוצץ חוליה
התפיסה שלי היתה שונה בעבר,מודה.
אבל היום שאני רואה באינסטגרם/יוטיוב/ואותך כמובן.. אני מבין שיש כמה דרכים למשוך דדליפט 😃

היחידים שאני מבטיח שבוודאות לא יפצעו באימונים זה אלה שכבר קבורים באדמה. וזהו. כל השאר אם יתמידו מספיק זמן וישאפו להתקדם מידי פעם יחוו פעם ב פציעה או פציעונת או משהו כזה.

כיצד אתה מגדיר פציעה?
נתת לי לחשוב, האמת שאני מבין שאני לא יודע לנסח במילים את מה שאני מגדיר כפציעה, וזה בגלל שאני לא בטוח עד הסוף מה אני מגדיר כפציעה, למרות שהכיוון ברור לי.
אני אנסה לנסח את זה, אבל יכול להיות שיש חורים בניסוח: פציעה מבחינתי זה טראומה והגבלה גופנית שלא נותנת יתרון פיזי אחרי ההחלמה.

נתת לי לחשוב, האמת שאני מבין שאני לא יודע לנסח במילים את מה שאני מגדיר כפציעה, וזה בגלל שאני לא בטוח עד הסוף מה אני מגדיר כפציעה, למרות שהכיוון ברור לי.
אני אנסה לנסח את זה, אבל יכול להיות שיש חורים בניסוח: פציעה מבחינתי זה טראומה והגבלה גופנית שלא נותנת יתרון פיזי אחרי ההחלמה.
הבנתי בדיוק 😃
כלומר לא היית נוסע רוורס כדי לצאת מהרמזור מהר יותר..
מסכים איתך

יש פה הרבה אנשים שמחשבים שריר תפוס לפציעה או שאני מדמיין? כי חצי הפורום הזה מרימים משקלים של מנופי אבי אבל " פצועים " מסקנה פווארליםטינג כן רוב הסיכויים שתמגור בכסא גלגלים?
אנשים פה חייבים קצת לדייק עם מה שהם אומרים לגבי פציעונת/פציעה שריר תפוס/דומס כאב קטן בגב וכו זה לא פציעה

יש פה הרבה אנשים שמחשבים שריר תפוס לפציעה או שאני מדמיין? כי חצי הפורום הזה מרימים משקלים של מנופי אבי אבל " פצועים " מסקנה פווארליםטינג כן רוב הסיכויים שתמגור בכסא גלגלים?
אנשים פה חייבים קצת לדייק עם מה שהם אומרים לגבי פציעונת/פציעה שריר תפוס/דומס כאב קטן בגב וכו זה לא פציעה
דומס הוא לא פציעה,אבל בהחלט יכול להאט התקדמות.

ו״כאב״ כל שהוא,שלא נתייחס אליו עם הזמן,לא יכול להפוך לפציעה מעיקה? ובכלל לעצור את ההתקדמות?

הכי חשוב להיות קשוב לגוף,כך אני חושב בכל אופן

*אני עם משקלים של תרנגולת,ומשו הצליח לפגוע בי
לא יודע אם זה פציעה חמורה אבל בהחלט מעצבן ומציק

דומס הוא לא פציעה,אבל בהחלט יכול להאט התקדמות.

ו״כאב״ כל שהוא,שלא נתייחס אליו עם הזמן,לא יכול להפוך לפציעה מעיקה? ובכלל לעצור את ההתקדמות?

הכי חשוב להיות קשוב לגוף,כך אני חושב בכל אופן

*אני עם משקלים של תרנגולת,ומשו הצליח לפגוע בי
לא יודע אם זה פציעה חמורה אבל בהחלט מעצבן ומציק
אין בעיה שלפעמים דומס או משהו שקצת כואב מעכב את ההתקדמות אבל מפה ללקרוא לזה פציעה... שלא נדע מה זה פציעה.. בעקרון לקרוא לכל דבר בתחום הזה פציעה זה פשוט להבריח אנשים מהספורט הזה כי זה ספורט " פציע " אלא אם פרקת כתף,שברת אגן,עפה לך חוליה,פרצת דיסק(מה שלא סביר להניח שיקרה ברגע),בקע,קריעת שריר וכו וכו.. לא צריך להגיד על כל דבר פציעה זה באמת מיותר ומבריח אנשים.
לא פעם ולא פעמיים יצא לי לראות פה אנשים שקצת כואב להם וקוראים לזה כבר פציעה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית