הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בקשר לסדר אימונים

Ariel107

משתמש מתחיל
41
5
נק' מוניטין:
3
41
5
היי חברים, מתאמן AB בראשון שני רביעי וחמישי, וכרגע מעוניין לעבור לשלישי רביעי שישי שבת, והתאמנתי אתמול(חמישי) אימון אחרון בשבוע, ממליצים לחכות ארבעה ימים לשלישי או לעשות ביום ראשון אימון FBW ואז להתחיל AB בשלישי כדי לא לקחת יותר מידי חופש(4 ימים).

שאלה נוספת, בתרגיל הרחקת כתפיים לצדדים יש קצת רגישות בכתף אמצעית קדמית ימנית, זה משהו שהלך וחזר ברגע שהחזרתי את התרגיל, ממליצים לוותר עליו ולהישאר רק עם לחיצת כתפיים בישיבה עם דאמבלים לכתף אמצעית?

שאלה אחרונה, לאחרונה הוספתי לגב תרגיל פולאובר עם משקולת על ספסל, אך נאמר לי שהוא מעמיס על הכתפיים במשקלים טיפה גדולים, כרגע עושה 4 סטים פולי עליון רחב ו4 סטים חתירה בישיבה כנגד פולי תחתון וראיתי תוצאות די יפות עם זה בשלושה חודשים שאני מתאמן, ממליצים להוסיף עוד תרגיל חתירה או להישאר עם פולאובר(בפולאובר עם פולי אני כמעט ולא מרגיש את הגב)?
*לא יכול לעשות דדליפט בגלל בעיות בריאותיות.

נערך לאחרונה:
היי חברים, מתאמן AB בראשון שני רביעי וחמישי, וכרגע מעוניין לעבור לשלישי רביעי שישי שבת, והתאמנתי אתמול(חמישי) אימון אחרון בשבוע, ממליצים לחכות ארבעה ימים לשלישי או לעשות ביום ראשון אימון FBW ואז להתחיל AB בשלישי כדי לא לקחת יותר מידי חופש(4 ימים).

באמת שלא רלוונטי,
תעשה מה שנוח לך.

מאימון אחד לא יקרה שום דבר.

שאלה נוספת, בתרגיל הרחקת כתפיים לצדדים יש קצת רגישות בכתף אמצעית קדמית ימנית, זה משהו שהלך וחזר ברגע שהחזרתי את התרגיל, ממליצים לוותר עליו ולהישאר רק עם לחיצת כתפיים בישיבה עם דאמבלים לכתף אמצעית?

מה זה רגישות?
יש עוד המון תרגילי כתפיים שאפשר לעשות אם יקלו על הרגישות, הייתי ממליץ להחליף כרגע ולא לעשות משהו שלא מרגיש נכון ותוך כדי להיוועץ עם פיזיו.

שאלה אחרונה, לאחרונה הוספתי לגב תרגיל פולאובר עם משקולת על ספסל, אך נאמר לי שהוא מעמיס על הכתפיים במשקלים טיפה גדולים, כרגע עושה 4 סטים פולי עליון רחב ו4 סטים חתירה בישיבה כנגד פולי תחתון וראיתי תוצאות די יפות עם זה בשלושה חודשים שאני מתאמן, ממליצים להוסיף עוד תרגיל חתירה או להישאר עם פולאובר(בפולאובר עם פולי אני כמעט ולא מרגיש את הגב)?

שוב, יש ארסנל גדול של תרגילים לכל שריר,
אם לא מרגיש אז תחליף.

בכל מקרה אם אתה מתקדם וגודל לא רואה סיבה להוסיף נפח בנתיים.

• פותח/ת השרשור
באמת שלא רלוונטי,
תעשה מה שנוח לך.

מאימון אחד לא יקרה שום דבר.

מה זה רגישות?
יש עוד המון תרגילי כתפיים שאפשר לעשות אם יקלו על הרגישות, הייתי ממליץ להחליף כרגע ולא לעשות משהו שלא מרגיש נכון ותוך כדי להיוועץ עם פיזיו.

שוב, יש ארסנל גדול של תרגילים לכל שריר,
אם לא מרגיש אז תחליף.

בכל מקרה אם אתה מתקדם וגודל לא רואה סיבה להוסיף נפח בנתיים.

קודם כל תודה על המענה.
בקשר לשאלה עם הכתפיים, בגדול האימון כתפיים שלי זה לחיצת כתפיים 4x6-8 והרחקה אופקית על ספסל לכתף אחורית 3x10-12 , השאלה שלי הייתה אם אתה חושב שצריך להוסיף עוד נפח לכתף אמצעית כל עוד אני מתקדם בלחיצת כתפיים.

בנוגע לגב, ההתקדמות הייתה עם הפולאובר על ספסל בתוכנית, אבל בגלל הבעיה שהתעוררה בכתף עקב ההרחקות אני מפחד להמשיך איתו, אתה חושב שצריך להוסיף חתירה או להוריד לגמרי את התרגיל?

מקווה שעכשיו הייתי יותר ברור 😃

בנוגע לגב, ההתקדמות הייתה עם הפולאובר על ספסל בתוכנית, אבל בגלל הבעיה שהתעוררה בכתף עקב ההרחקות אני מפחד להמשיך איתו, אתה חושב שצריך להוסיף חתירה או להוריד לגמרי את התרגיל?
אור כבר ענה לך, אם אתה מתקדם יפה אין סיבה לשנות משהו. לא מחליפים סוס מנצח.

מה זה רגישות?

עוד דבר שהייתי מביא בחשבון:
  • כמה כואב בכתף בעת ביצוע התרגיל? האם הכאב הוא גם בלי משקולות רק מהרחקת הידיים לצדדים? או שמתגבר ככל שהמשקל גבוה יותר?
  • יכול להיות שהכאב הזה הוא לא רק ספציפי לתרגיל אלא מעיד על בעייתיות כלשהי (דלקת\פציעה\שחיקה\אחר) באזור, ויכול להיות שמדובר על משהו בר חלוף לחלוטין ויכול להיות שהוא נובע מחולשה של האזור או פגיעה כלשהי שתצריך התערבות תרופתית\טיפולית באמצעות פיזיותרפיה.
  • אם בתרגילי לחיצות כאלה ואחרים הכאב לא מפריע לך, ובתרגילי כתפיים\דחיפה אחרים אתה ממש מרגיש סבבה - אז אל תהיה מוטרד מדיי, וקח בחשבון שתרגיל ההרחקות לצדדים הוא לא איזה Defining Excercise וחשיבותו אינה מהותית כמו של הסקוואט, הבנץ' או תרגילים גדולים מהסוג הזה.
אם כואב לך גם כשאתה סתם מניף ידיים לצדדים, זה כבר ממש מצריך התערבות. אם הכאב הוא ממשקל מסוים שממש מאתגר אותך, אז להוריד משקל (או להחליף תרגיל בכלל).

כדאי גם לא לוותר על ביצוע תרגיל של Rear Delts כמו למשל פרפר הפוך (reverse flyes) שזה תרגיל שהרבה מדלגים עליו או מפחיתים בחשיבות שלו, למרות שיש לו ערך גבוה במניעת פציעות וחיזוק הכתף.

• פותח/ת השרשור
כדאי גם לא לוותר על ביצוע תרגיל של Rear Delts כמו למשל פרפר הפוך (reverse flyes) שזה תרגיל שהרבה מדלגים עליו או מפחיתים בחשיבות שלו, למרות שיש לו ערך גבוה במניעת פציעות וחיזוק הכתף.
אני עושה פייספולס באמצעות פולי, זה אותו עיקרון לא?

אני עושה פייספולס באמצעות פולי, זה אותו עיקרון לא?

די דומה.
אין צורך לעשות את התרגיל הזה בתדירות ונפח כל כך גבוהים. זה לא תרגיל למשקלי עבודה גבוהים או לחזרות נמוכות בד"כ, והתועלת שלו היא שולית.
לא משנה מה המטרה שלך - תתמקד קודם בתנועות הגדולות ובתרגילים המורכבים(בנץ', סקוואט, מתח, וכו')

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית