הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פלאנק יומי

ג'ינג'י צהוב

משתמש קבוע
1,459
263
נק' מוניטין:
376
1,459
263
האם יש משמעות חיובית בלעשות פלאנק של 2:30 דקות כל יום?

מההיבט שאומרים ששריר צריך לנוח (יום כן/יום לא).

הי,
לדעתי יש מגוון תרגילי ליבה הרבה יותר מאתגרים מפלאנק שאפשר לבצע כל יום ואפילו להעלות את העצימות כדי להתקדם.
אני עושה אותם יום יום כחלק מאימון בוקר שלי שנמשך פחות מרבע שעה.
מאמן לי את הליבה בציר אנכי וסיבובי, בטח יש עוד מלא תרגילים
מימין לשמאל:
כפיפות בטן עם משקולת ביד אחת, כל עליה להחליף יד
רנגייד רואו (עם פושאפ)
צ'ינאפ ברך אפ: חזרה לאמצע, חזרה עם הטייה לימין וחזרה עם הטייה לשמאל (חשוב להרים את הטוסיק גבוה)
פשיטות רגלים בשיפוע עם משקולת (אופציונלי המשקולת)
לי זה עובד, בכל אופן. דעתי בעניין.

core.JPG

באופן כללי, אמירות שכוללות בתוכן את המונחים "כל יום" או "אף פעם" (במיוחד בענף של ספורט ותזונה) בד"כ יהיו לא נכונות, מוטות, או נופלות תחת ההגדרה של Bro Science (במקרה הטוב).

יש אנשים שיש להם בטן חזקה בטירוף וכמעט לא תראה אותם עושים כפיפות בטן או תרגילי בטן קונבנציונליים טיפוסיים.
מרימי משקולות ברמה עולמית אולימפית שתראה אותם עושים תרגילי בטן פעמיים בשבוע, לדוגמה, ויש המון דוגמאות אחרות.

אין תועלת מיוחדת ויוצאת דופן בעשיית פלאנק במשך 2:30 דק' ליום בשביל שרירי הבטן, ומעבר לכך, כמו כל שריר אחר שהעיקרון הזה נכון לגביו, גם כאן זה לא שונה: כל גירוי קבוע שהשריר שלך יכול להסתגל אליו - יהפוך לחסר משמעות במונחים של שיפור פיתוח השריר במונחים של כוח\מאסה\סיבולת מאחר והשריר שלך לא ישתפר אם תגרה אותו באותו האופן, אותו נפח, אותה עצימות ואותו משך כל הזמן.

מההיבט של מנוחה - סביר להניח שתדירות היא דבר טוב כשניתן להתאושש מהגירוי.
  • אם 2:30 דק' קשה לך מוות ברמה של כשל שריר, אז יום למחרת אתה חייב לנוח, וכנראה גם ביומיים שלוש שאחריו, כי ככל הנראה גרמת נזק לשריר שייקח לך זמן להתאושש ממנו - ואם תיירט את ההתאוששות באמצעות אימון נוסף, אתה להיות באימון יתר, ליצור פציעות\דלקות\קרעים\בקעים או כל תוצר שלילי אחר שלא יקדם אותך לשום מקום.
  • מצד שני, אם 2:30 דק' זה נחמד לך אבל לא מאתגר במיוחד ואתה יכול בכיף לעשות פלאנק ל-4 דקות או 5 דקות, אז כנראה שהגירוי הזה לא יזיז לך ותוכל לכאורה לעשות אותו יום...(ומעבר ללשפר לך את היכולת להישאר בפלאנק ל-2:30 דק', זה לא יוסיף לך כוח או סיבולת לשרירי הבטן, כי המערכת שלך התרגלה לגירוי הזה, והוא יחזיק אותך ברמה המסוימת שהוא הביא אותך אליה, פחות או יותר).
באופן כללי, יש שאומרים "יום כן יום לא" ויש שאומרים "כל יום" - סביר להניח ששניהם טועים ושניהם צודקים, תלוי עבור מי הכלל הזה נבדק 😃
בשבילי, 140 קילו סקוואט זה לצנוח עם הברכיים לתוך הקרסוליים Literally ויש אנשים שהמשקל הזה הוא אמצע ה-Warmup שלהם לפני הסט עבודה הראשון.

אז כמו בהרבה שאלות ענקיות בתחום הספורט ופיתוח כוח\שריר - התשובה פה היא שוב "תלוי"..

אין צורך לדעתי, יש אימוני greasing the groove שבהם עושים תרגילים יומית או תרגילי טכניקה ואז אולי יש היגיון (50ֵֵ% מהחזרות שאת היכול לעשות במשך כמה פעמים ביום אבל זה כבר סיפור אחר). כמו שאמרו מקודם, גם פלאנק כשלעצמו לא כזה מרשים ולא חסרים עוד תרגילים וגם יומי אין תועלת גדולה מידי.
הדבר היחיד שנחמד בלעשות משהו יומי, זה שגרה והרגלים ואז אני דווקא חושב שלעשות דברים כל יום זה נחמד, אבל הייתי מגוון בין שרירים שיהיה להם זמן לנוח. אני מאוד אהבתי תקופה בחיים שיצא לי לעשות יוגי יומי, ואפילו מזה לפעמים התחשק לנוח אבל זה הרגיש כמשהו שתרם לי לאימונים ולאיכות חיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית