הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מהי כמות הבשר המינימלית שצריך לאכול

TvrSp12

משתמש משקיע
3,716
2,957
נק' מוניטין:
4,269
3,716
2,957
הבת שלי החליטה שהיא מקצצת משמעותית בצריכת הבשר שלה.
השאלה שלי היא, מהי כמות הבשר המינימלית שצריך לאכול ע"מ לשמור על מאגרי ברזל בגוף.
מבחינת מקורות חלבון אין בעיה היא שומרת על תזונה מאוזנת (מוצרי חלב,ביצים, טופו וסלמון)

לא תזונאי אבל זה משהו שדיי משתנה מאדם לאדם כמה צריכת ברזל כזו או אחרת תשפיע על רמות הברזל. כמו סוג הבשר ישפיע על ריכוז הברזל וכו'

פשוט לעשות בדיקות דם ולדאוג לכך שרמות הברזל בטווח התקין, ואם לא למה לא פשוט לתסף עם תוסף ברזל? או צרוך ירקות עם כמות ברזל יותר גבוה

• פותח/ת השרשור
הבנתי שספיגה של הברזל מכדורים היא לא משהו. בכל מקרה נשלח אותה לבדיקות דם
ככה זה מתחיל.. ואז הן הופכות לפמיניסטיות 🤢..
מאוחר מידי,זה קרה כבר לפני הצמחונות.
נ.ב ממך לא ציפיתי לתגובה כזה

אין כמות מינימלית, אפשר גם לא לאכול בכלל
יש טבעונים שחיים יופי עם הרבה יותר ברזל מהומניבורים
אפשר בקלות להשיג ברזל גם מהצומח, פשוט לעשות בחירות נכונות

אני בגדול מסכים עם לירון, מוסיף שמכיוון שאמרת שמדובר בבת שלך ואני מניח שייתכן שהיא אפילו ילדה, עדיף שתפנה אותה לתזונאית קלינית ליישור קו והנחיות (אולי גם מעקב גדילה, תלוי בגיל שלה).
צמחונות/טבעונות/חצימחונות או כל דבר על הספקטרום הזה אכן יכול להתאים לבני נוער / ילדים, כל עוד מנוהל נכון.

אם, כמו בדיאטות אלימינציה אחרות (דיאטות בהם יש שלילה רחבה של קבוצות מזון), קבוצת מזון שלמה נשללת ללא הבנת ההשלכות מבחינת מיקרו ומאקרו נוטריינטים, ואם לא מתבצע תיקון מתאים - הסיכוי לחסרים או עיכוב גדילה הופך לגבוה יותר.

אני לא מדבר דווקא על ברזל, זה יכול להיות סידן, חלבון, B12 ודברים נוספים.

• פותח/ת השרשור
אני בגדול מסכים עם לירון, מוסיף שמכיוון שאמרת שמדובר בבת שלך ואני מניח שייתכן שהיא אפילו ילדה, עדיף שתפנה אותה לתזונאית קלינית ליישור קו והנחיות (אולי גם מעקב גדילה, תלוי בגיל שלה).
צמחונות/טבעונות/חצימחונות או כל דבר על הספקטרום הזה אכן יכול להתאים לבני נוער / ילדים, כל עוד מנוהל נכון.

אם, כמו בדיאטות אלימינציה אחרות (דיאטות בהם יש שלילה רחבה של קבוצות מזון), קבוצת מזון שלמה נשללת ללא הבנת ההשלכות מבחינת מיקרו ומאקרו נוטריינטים, ואם לא מתבצע תיקון מתאים - הסיכוי לחסרים או עיכוב גדילה הופך לגבוה יותר.
תודה על התשובה, היא בת 15, מקבל את ההמלצה על תזונאי, היא כן אוכלת בשר מידי פעם אבל נמנעת ממניעים אידיאולוגיים.
היא בנוסף ספורטאית דיי פעילה (3 אימונים בשבוע)
עדיין יש איזו הערכה של כמה בשר גרם אדום לק"ג משקל גוף צריך לשמור כדי לספק B12 ומאגרי ברזל בגוף?
בנוסף האם יש חשיבות למקור הברזל? (צומח או מן החי)
והם יש צריכת ברזל ממולצת ברמה היומית/שבועית

נערך לאחרונה:
עדיין יש איזו הערכה של כמה בשר גרם אדום לק"ג משקל גוף צריך לשמור כדי לספק B12 ומאגרי ברזל בגוף?

לא ממש. הכמות משתנה בהתאם לחלק ולא תמיד תהיה להיט (למרות שהספיגה של הברזל מבשר היא טובה יותר)... בהתאם, קשה להגיד משהו כמו "תאכל X גרם בשר ליום ואתה מכוסה".

תסתכל על זה ככה, יש כמות נדרשת לברזל ביום (קבוצה יומית מומלצת), עבור נערה בגיל הזה מדובר ב-15 מ"ג ברזל/יום.
כל הברזל (גם מקטניות וכו') צריך להיספר, לא רק מבשר. אם אתה רוצה להבין כמה ברזל צריך בערך מבשר אדום אתה צריך להבין כמה ברזל היא משיגה משאר התזונה שלה, יכול להיות שזה ממש מעט ויכול להיות שלא.

בשביל דבר כזה עדיף לרוב להעריך את התזונה בכללותה מבחינת ויטמינים ומינרלים ואז לתקן בהתאם. לא בהכרח שתיקון כזה בכלל יאלץ אותה לאכול בשר.

בנוסף האם יש חשיבות למקור הברזל? (צומח או מן החי)
יש הבדלים, ברזל מבשר נספג יותר, אבל זה לא אומר שמזון טבעוני/צמחוני לא יוכל לספק ברזל. זה פשוט יצריך תכנון אחר (לרוב שילוב של קטניות ואולי מזונות מעושרים) + מעקב מדי פעם אחר ספירת דם (המוגלובין) ופריטין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית