עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין לי מושג האמת למה אני לא יורד ב1500אני לא חושב שזה הגיוני שהניטרלי שלך הוא 1500 קלוריות בהנחה שאתה שוקל 94 קילו
אולי כי אתה נמוך?
אני חושב שהרבה יותר הגיוני שאתה לא שם לב שאתה אוכל מעל 1500 בהרבה, תנסה להקדיש חודש שבו שאתה מודד כל דבר הכי קטן- כפית שמן, כפית סוכר, גמבה שאתה אוכל... לא כל כך מסתדר לי בראש שבמ.ג. 94 אתה אוכל 1500 ולא יורד.אין לי מושג האמת למה אני לא יורד ב1500
הגובה שלי הוא 1.80
מנסיון כן, ולא רק חודש ראשון.6 קילו בחודש?
זה אפשרי בכלל?
ה6 קילו חובים בתוכם גם מסת שריר?מנסיון כן, ולא רק חודש ראשון.
זה היה לפני שהתחלתי להתאמן, ירדתי מ80+ קילו ל57 בחמישה חודשים.ה6 קילו חובים בתוכם גם מסת שריר?
הצלחת להתקדם במשקלי עבודה?
טחנת אירובי?
הירידה הביאה איתה ״תראומה״ לגוף?
המרקרים היו תקינים?
כן, פגיעה ישירה בגוף חשתי.הירידה הביאה איתה ״תראומה״ לגוף?
אני לא זוכר, כנראה לא בדקתי, מדובר על גיל 15.המרקרים היו תקינים?
אוקיי כהנחת בסיס קילו שומן = סדר גודל 7000 אלף קלוריות . משמע גירעון קלורי של כ1000 + אירובי בקטנה במהלך השבוע ואתה שם . רק חשב לפי מחשבון tdee כי הנייטרלי היומי שלך אמור להיות גבוה כמעט פי 2 ממה שציינת . מה שכן יכול להיות , זה שבעזרת הקיצוניות הזאת דפקת את המטבוליזם ותצטרך לתת פוש מאזן חיובי בכדי להחזיר את המערכת למצב סביר .
תודה רבה על הפוסט המעמיק 😃תצליח.
- שום סיכוי שהנייטראלי שלך הוא 1500 אם משקלך הוא 94 ק"ג.
- ממליץ לך להשתמש באפליקציית myfitnesspal כאמצעי סיוע למדידת הצריכה הקלורית(וקלחת בחשבון סטייה של 10%-15%).
- ממליץ לך לרכוש משקל גרמים אם אתה ממש ממש רוצה להצליח בתהליך(על מנת לשקול את המזונות כדי למדוד כמה שיותר מדויק).
- אם העבודה שלך מהבית אני ממליץ להכנס לאתרים לחישוב TDEE, הנה כאן למשל TDEE Calculator: Learn Your Total Daily Energy Expenditure ולקחת כמובן בערבון מוגבל.
- אירובי יעזור בהחלט. אם אתה רוצה שזה יהיה אפקטיבי אז תמצא את המינון שתוכל להתאושש ממנו. אני פשוט הייתי עושה 45 דק' הליכה מהירה כל יום וזה עזר להוריד עוד 200-300 קלוריות. אפשר לעשות גם שעה שבה אתה רץ 30 שניות ואז הולך 60 שניות, לי זה עזר ממש כשירדתי 8 ק"ג ב-3 חודשים(עשיתי את זה באיזי).
- תצטרך להיות ממש פדנט שלא לומר, אובססיבי, אם תרצה ממש שהתהליך יצליח כי זה מצריך כוח רצון *ועקביות* וכל הזמן לשים את המטרה הזו מול העיניים.
- ממליץ לך לתכנן כל יום מה אתה הולך לאכול מחר כי מי שלא מתכנן לעצמו - "החיים מתכננים עבורו", אין מה לעשות זה הרבה פעמים ככה.
- תעבור על רשימות של מאכלים עתירי חלבון ועם ערך קלורי נמוך/דחיסות קלורית נמוכה שימלאו אותך כמו שצריך, למשל בטטה בתנור, ברוקולי, לחם קל במקום לחם רגיל אם אתה טיפוס של לחם, גבינות רזות, יוגורטים(אני אישית לא סובל ומאוד קשה עם אוכל אז היה לי תפריט מאוד מצומצם אבל אם אתה יותר פתוח ומתחבר ליותר דברים אז זה מעולה). ברגע שתמצא את המזונות שעונים להגדרת גם וגם(גם דחיסות קלורית נמוכה וגם ממלאים) אז המשחק שלך יהיה עם למלא את הקיבה שלך כי בקיבה יש תאי עצב שמשדרים למוח סיגנאל של "שובע"(בערך נו, בלי להסתבך) ככל שהרקמה שם מתוחה יותר או במילים אחרות ככל שהקיבה שלך מלאה יותר.
- מים, קולה זירו, סודה, ועזוב אותך מכל המשקאות האחרים(משקה חלבון זה בסדר אם הוא לא מפוצץ בסוכר).
- קח בחשבון שאם אתה רוצה להוריד הרבה משקל במעט זמן אתה צפוי להיות עייף/מותש והביצועים שלך באימוני כוח עשויים להיפגע במידה זו או אחרת. אל תתכנן שיאים או העלאת עצימות/נפח בתקופה כזאת וקח בחשבון שאם אתה יורד במשקלי עבודה - זה ממש לא נורא.
דעתי האישית היא שהחלק הקשה ביותר הוא המנטאלי, אבל זו רק דעתי.
אני יודע שאני צריך להיות במאזן קלורי שלילי, אני מתכוון לאכול 1500 קלוריות כי זה המינימום הבריא ולעשות אירובי, אבל אני לא יודע כמה אירובי לעשות, כמה קלוריות לשרוף ממנו אני לא יודע, נראה לי ש1000 קלוריות כל יום מאירובי, ככה יוצא שאני בגרעון של 1500 שזה קילו וחצי בשבוע)
אגב מסקרן אותי אני רואה הרבה שכותבים על הקטע הזה ש "אכלתי קצת עכשיו המטבוליזם נדפק לא מצליח לרדת במשקל "... לא מצליח להבין את ההגיון שבדבר אם הבן אדם מעל 90 קילו ואוכל 1500 קלוריות אז איך באיזה שלב הגוף מצליח באופן קסום לעבוד על ה 1500 קלוריות האלה מבלי לאבד שומן בכלל? זה נשמע לי כמו שאני אתדלק את המכונית שלי בחצי מיכל והיא תצליח אחרי תרגול לעשות את אותו מרחק בחצי מהדלק כי היא מסתגלת.
עד כמה הנושא הזה של דפיקה של המטבוליזם משחק כזה תפקיד כי זה אומר שהוא ימשיך להיות מעל 90 קילו לכל החיים על 1500 קלוריות?
אז אין לי מושג מה קורה, באמת שלא, אני שוקל את האוכל שלי ויוצא שאני אוכל בין 1000-1500 קלוריות ליום ואני לא מוריד במשקל בכלל ואני כבר חודשים ככה, יכול להיות שיש לי מחלה כלשהי? אני גם לא רעב בכלל כבר שנים (עברתי מסה וחיטוב ארוכים מאוד [החיטוב נעשה בצורה אחרת לגמרי, 6 אימוני כוח בלי אירובי בכלל עם ירידה של 2 קילו בחודש])קודם כל הגוף שלך בנוי הרבה יותר חכם ממכונית.
שנית, אין כזה דבר "לדפוק מטאבוליזם", יש אדפטציות מטאבוליות.
לא ריאלי שהגוף יעבור אדפטציה לניטרלי של 1,500 על נתונים כמו של פות"ש, גם אם הNEAT שלו אפסי.
מצרף פוסט בנושא, תזונה ותוספים - מהן אדפטציות מטבוליות וכיצד נפחית את השפעתן?
יכול להיות שיש לי מחלה כלשהי?
אני גם לא רעב בכלל כבר שנים (עברתי מסה וחיטוב ארוכים מאוד [החיטוב נעשה בצורה אחרת לגמרי, 6 אימוני כוח בלי אירובי בכלל עם ירידה של 2 קילו בחודש])
4 קילו אפשרי אבל מניסיון שלי,לא ירדתי במשקלים.6 קילו בחודש של שומן? לא אפשרי, אולי אם תתרום כלייה, אונה של ריאה, רגל ויד תצליח
6 קילו בחודש של שומן? לא אפשרי, אולי אם תתרום כלייה, אונה של ריאה, רגל ויד תצליח