הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בעת כפיפות מרפקים

Ariel107

משתמש מתחיל
41
5
נק' מוניטין:
3
41
5
היי חברים, לאחרונה החלה לי קצת רגישות בשורש כף היד בחלק הפנימי(סימנתי) בעת כפיפות מרפקים עם מוט W , אני מחזיק אותו בין הצר לרחב ומאמץ את האמות כדי לשמור על כף היד בקו האמות, יש למישהו מושג למה זה קורה ואיך להמשיך?

קבצים מצורפים

• 680195B8-A6F8-4AAE-8E5A-B336DB1E1BA9.jpeg
    680195B8-A6F8-4AAE-8E5A-B336DB1E1BA9.jpeg
    KB 26.4 · צפיות: 42
השיט הזה מאוד נפוץ, הייתה תקופה שסבלתי מזה (אני לא יודע אם זה דלקת או משהו אבל זה ללא ספק נובע מעומס כלשהו) אבל זה היה לפני הרבה שנים. עם הזמן זה עבר, בעיקר כשהפסקתי לתקופה מסוימת לעבוד על היד הקדמית.
אפשרות אחת היא להוריד משקלי עבודה או לשנות לאחיזה או לתרגילים שמפעילים פחות לחץ וכואבים לך פחות. אפשרות אחרת היא להימנע מביצוע התרגילים שכואבים לחלוטין, לתקופה מסוימת.

בוא נגיד ככה - יד קדמית ויד אחורית זה אחלה שרירים וקלאסי לעבוד עליהם, אבל העלות-תועלת שלהם נמוכה יחסית.
אם אתה עושה עליות מתח ותרגילי לחיצות למיניהם (בנץ', לחיצות כתפיים, שכיבות סמיכה יהלום\רגיל, מקבילים וכו', אז היד האחורית\קדמית עובדת לך מצוין).

בד"כ מה שעוזר זה זמן, וצמצום הגירוי המכאיב.

• פותח/ת השרשור
השיט הזה מאוד נפוץ, הייתה תקופה שסבלתי מזה (אני לא יודע אם זה דלקת או משהו אבל זה ללא ספק נובע מעומס כלשהו) אבל זה היה לפני הרבה שנים. עם הזמן זה עבר, בעיקר כשהפסקתי לתקופה מסוימת לעבוד על היד הקדמית.
אפשרות אחת היא להוריד משקלי עבודה או לשנות לאחיזה או לתרגילים שמפעילים פחות לחץ וכואבים לך פחות. אפשרות אחרת היא להימנע מביצוע התרגילים שכואבים לחלוטין, לתקופה מסוימת.

בוא נגיד ככה - יד קדמית ויד אחורית זה אחלה שרירים וקלאסי לעבוד עליהם, אבל העלות-תועלת שלהם נמוכה יחסית.
אם אתה עושה עליות מתח ותרגילי לחיצות למיניהם (בנץ', לחיצות כתפיים, שכיבות סמיכה יהלום\רגיל, מקבילים וכו', אז היד האחורית\קדמית עובדת לך מצוין).

תודה רבה על ההשקעה שחר.

בעיה נפוצה בקרב מתאמנים, חוסר במתיחות לאחר האימון או לפני אימון או בזמן האימון.
ככל שתעמיס יותר על השרירים בגוף שלך ככה יהיו לך יותר כאבים.
הפיתרון המהיר הוא ללכת למעסה רפואי, הוא ימתח לך את השרירים עם העומס. ותרגיש גם יותר בנוח.
לפעמים טיפול כזה יכול לקחת גם חצי שנה.
אבל לטווח הקרוב יפתור את הבעיה.
אופציה שניה זה להתחיל לעסות לעצמך את השרירים הכואבים, לחקור כמה שיותר על איך למתוח את הגוף.
קח בחשבון שיש שרירים שלא תוכל להגיע אליהם, וגם זה ייקח יותר זמן.

בהצלחה

שטויות, זה כמו שתגיד שסקוואט זה מספיק גירוי לשרירי בטן.
תפסיק לרשום קביעות שאין שום דבר מאחוריהן חוץ מזה שיש איזשהו חתך מאוד מאוד מסויים
באוכלוסיה שזה רלוונטי כלפיו.

חוץ מזה שהעומס נובע מאחיזה מסוימת ולא מעבודה על שריר מסוים כמו "יד קדמית".

לעניין,
תנסה לעבוד בנתיים באחיזה מידאלית ולך לרופא שיבדוק אם מדובר בדלקת, עדיף שלא תחמיר את המצב.

נערך לאחרונה:

מצד אחד מסכים איתך, מצד שני אלא אם אתה מוכשר גנטית בידיים אתה תצטרך לתת גם עבודה מבודדת כדי לראות תוצאות משמעותיות

שטויות, זה כמו שתגיד שסקוואט זה מספיק גירוי לשרירי בטן.
תפסיק לרשום קביעות שאין שום דבר מאחוריהן חוץ מזה שיש איזשהו חתך מאוד מאוד מסויים
באוכלוסיה שזה רלוונטי כלפיו.

אני מכיר הרבה אנשים עם כוח מאוד רציני שהחימום שלהם הוא פי 1.5 מה-rm1 שלי(אני לא דוגמה) ושעובדים ביד קדמית/אחורית עם משקלים פסיכיים לחלוטין.

אני חושב שעניתי יותר במונחים של כוח, לא במונחים של היפרטרופיה, יש לחדד.

מה שהתכוונתי לומר הוא שאפשר להרים משקלים מאוד כבדים ביד קדמית/אחורית גם בלי עבודה על השרירים האלה באופן קבוע ובהשקעה יתרה..

לגבי היפרטרופיה - אני מסכים איתך.

ליד קידמית יש המון וריאציות , תנסה לשנות אחיזה.
אשאל אותך שאלה פשוטה , יש וריאציה שלא כואבת לך? אם כן הייתי משנה אליה פשוט וסוגר את הסיפור. סבלתי מאותו דבר הרבה מאוד זמן...
אם אין וריאציה כזו לך לרופא שיתן חוות דעת מקצועית , בספק שמישהו פה יכול לאבחן מה הולך אצלך דרך האינטרנט

אני מכיר הרבה אנשים עם כוח מאוד רציני שהחימום שלהם הוא פי 1.5 מה-rm1 שלי(אני לא דוגמה) ושעובדים ביד קדמית/אחורית עם משקלים פסיכיים לחלוטין.

אני חושב שעניתי יותר במונחים של כוח, לא במונחים של היפרטרופיה, יש לחדד.

מה שהתכוונתי לומר הוא שאפשר להרים משקלים מאוד כבדים ביד קדמית/אחורית גם בלי עבודה על השרירים האלה באופן קבוע ובהשקעה יתרה..

לגבי היפרטרופיה - אני מסכים איתך.
גם לכוח זה יכול להיות הכרחי. בכללי בידודים בכוח זה מאוד אינווידואלי כי זה אמור לעבוד על הנקודות החלשות ולכל אחד יש נקודות חולשה אחרות, אז אתה לא יכול לייעץ מהאינטרנט שזה מיותר כי יכול להיות שהוא צריך את זה.

• פותח/ת השרשור
ליד קידמית יש המון וריאציות , תנסה לשנות אחיזה.
אשאל אותך שאלה פשוטה , יש וריאציה שלא כואבת לך? אם כן הייתי משנה אליה פשוט וסוגר את הסיפור. סבלתי מאותו דבר הרבה מאוד זמן...
אם אין וריאציה כזו לך לרופא שיתן חוות דעת מקצועית , בספק שמישהו פה יכול לאבחן מה הולך אצלך דרך האינטרנט
איזו וריאציה עזרה לך?

@OYP
יותר התכוונתי לומר שעבור מתאמן עם זמן מוגבל שיכול להשקיע עבודה יחסית מינימלית באימוני כוח למטרות פיתוח כוח(פחות היפרטרופיה), מצבים שבהם צריכים לבחור את התרגילים שיתנו את התועלת הגדולה ביותר למטרה של התחזקות פיזית כללית - אז יהיה עדיף לו להתמקד בדדליפט, מתח, בנץ', סקוואט, מקבילים/פרס וכו'. אבל ממש לקחתי את זה למקום שלי בת'כלס...

איזו וריאציה עזרה לך?
לי באופן אישי דאמבלים \ מוט W עזר במקום מוט ישר

תנסה דאמבלים סיכוי סביר לדעתי שזה יעזור.
לעניות דעתי ושוב זו רק דעתי כנראה המנח של היד שלך יוצר לחץ על שורש כף היד וזה מה שעושה לזה טריגר.
קיצור תנסה דאמבלים ותעדכן.
מוזמן גם להעלות סרטון שלך עושה את זה אולי נצליח לראות משם את הבעיה

יכול להיווצר מאחיזות שיוצרות עומס על המפרק לעיתים יש המון חומר על זה באינטרנט, בגדול תנסה לזהות מאיזה תרגילים זה מחמיר, ולהחליף בתרגילים שפחות יוצרים עומס במפרק

אם נדרשת מנוחה תמשיך לחתור ולהוריד כפיפות מרפק עד שיהיה שיפור, לי אישית זאת פציעה חוזרת במשקלים כבדים יותר, וחובק עוזר לי להתמודד עם המשקלים ולמנוע כאב, אבל זאת אחרי שהורדתי את התרגילים שיצרו את הבעיות באופן קבוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית