הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כפיפות מרפקים- כבד או קל?

• פותח/ת השרשור Tomer_
  • פורסם בתאריך

Tomer_

משתמש מתחיל
5
1
נק' מוניטין:
1
5
1
כשאני עושה כפיפות מרפקים עם משקל כבד יחסית בשבילי, אבל בטכניקה טובה (7-12 חזרות) אני בקושי מרגיש את היד הקדמית, בעיקר את האמה. כשאני עושה עם משקל יותר קל (+12-15 חזרות) אני מרגיש אותה ממש טוב, אני יודע שטווח חזרות כזה יותר טוב למטרות היפרטרופיה, אבל הבעיה שאחרי 15 חזרות אני כבר מרגיש שזה נהיה יותר כמו סבולת, פחות אפקטיבי.
המטרה שלי היא גם חוזק אבל בעיקר היפרטרופיה.
השאלה מה עדיף?
קשר מוח שריר זה באמת כזה חשוב?
כי כשאני חושב על זה אם אני אתאמן למטרת כוח, לטווח הארוך אני גם אוכל להרים משקל כבד יותר ליותר חזרות גם למטרה של בניית מסת שריר

נערך לאחרונה:
זה לא באמת משנה, תעבוד בטווח של 5-20 (ותכלס אפשר גם לחרוג) ותתקדם לאורך זמן, אתה תגדל.
המטרה שלי היא גם חוזק אבל בעיקר היפרטרופיה
אלא אם יש לך מטרה בלהתחזק ספציפית בכפיפת מרפקים לא הייתי נותן לזה יותר מידי חשיבות, כוח אמיתי נמדד בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט, תרגילים מבודדים באים נטו להוסיף מסת שריר (אלא אם יש לך מטרה מאוד ספציפית), שאחר כך תתפרש כעוד כוח.
קשר מוח שריר זה באמת כזה חשוב?
תנסה לעבוד על זה, אבל התקדמות וטכניקה יותר חשובים.

• פותח/ת השרשור
חשבתי באמת לעשות 2 סטים ראשונים כבדים, ואחר כך לעבור לעוד שני סטים עם משקל קל יותר בשביל קשר מוח שריר יותר טוב, אופציה טובה?

חשבתי באמת לעשות 2 סטים ראשונים כבדים, ואחר כך לעבור לעוד שני סטים עם משקל קל יותר בשביל קשר מוח שריר יותר טוב, אופציה טובה?
הייתי הולך על תרגיל כבד ואז תרגיל קל אבל גם האופציה שלך כנראה תעבוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית