הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פחממות פשוטות אחרי אימון או בערב

shayavr

משתמש מתחיל
234
211
נק' מוניטין:
430
234
211
כל מני
הי.
מה קורה אם אוכלים פחמימות מהסוג של לחם, פסטה, קוואקר,אורז אחרי אימון כח עצמתי?
האם זה עוזר להתאוששות ואיך ? או סתם מצטבר כשומן גם אם יש מצב של גירעון קלורי?

ומה לגבי שעה לפני השינה ביום של אימון?

תודה.

נערך לאחרונה:
פחמימה אחרי אימון תעזור למלא את מאגרי הגליקוגן שהתרוקנו במידה מסוימת בזמן האימון.
ככל שהפחמימה יותר קצרת שרשרת זה יקרה מהר יותר מפני שמופרש יותר אינסולין שמזרז את התהליך.
בקשר לתזמון - פחמימה לפני אימון יכול להיות רעיון חכם. המטרה של פחמימה לפני אימון היא למלא את מאגרי הגליקוגן שמספקים את הדלק.
זה לא חייב לקרות סמוך לאימון או בכלל, לא לכולם מתאים לאכול משהו קרוב לאימון וזה בסדר.
ארוחה שעתיים-שלוש לפני האימון שמורכבת גם מפחמימה מורכבת יכולה להספיק. אפשר להוסיף גם פרי סמוך לאימון

• פותח/ת השרשור
Ben2648
תודה. לגבי כל מה שציינת לפני האימון, אין ספק.

אני קורא מאמרים שיש יתרון לפחמימות אחרי אימון גם.
למטה לינק אחד , אבל יש כמה כאלה.
אני שואל בגלל שאישית אני מעדיף לצרוך גם אחרי אימון כי זה ממלא אותי ונותן לי תחושת שובע ואנרגיה להמשך היום (אני מתאמן בצהריים), ואף כמות קטנה לפני השינה מהסיבה שאני לא הולך לישון עם תחושת רעב.

The Benefits Of Post-Workout Carbohydrates.

לתזמון ארוחות יש השפעות מאוד מאוד קטנות, תגיע לערכים בסוף היום ועד אז תאכל מתי שבא לך.
רק אם אתה מתאמן בצהרים תנסה לאכול מספיק פחמימות עד האימון כדי שתהיה לך אנרגיה להתאמן (לא צריך הרבה פחמימות, רק שיהיה לך קצת סוכר בדם).
או סתם מצטבר כשומן גם אם יש מצב של גירעון קלורי?
שום דבר לא יצבור לך שומן כשאתה בגירעון קלורי. הדבר היחיד שיתבור לך שומן זה פלוס קלורי.

Ben2648
תודה. לגבי כל מה שציינת לפני האימון, אין ספק.

אני קורא מאמרים שיש יתרון לפחמימות אחרי אימון גם.
למטה לינק אחד , אבל יש כמה כאלה.
אני שואל בגלל שאישית אני מעדיף לצרוך גם אחרי אימון כי זה ממלא אותי ונותן לי תחושת שובע ואנרגיה להמשך היום (אני מתאמן בצהריים), ואף כמות קטנה לפני השינה מהסיבה שאני לא הולך לישון עם תחושת רעב.

The Benefits Of Post-Workout Carbohydrates.

כן יש היגיון בלצרוך פחמימה אחרי אימון.
לא יקרה לך שום דבר מיוחד לטוב או לרע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית