הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדת שומן מהבטן

• פותח/ת השרשור BIW
  • פורסם בתאריך

BIW

משתמש מתחיל
54
8
נק' מוניטין:
1
54
8
בוקר טוב,

אתמול עשיתי רכיבה על אופניים בשטח במשך שעתיים וחצי. לפי הצמיד דופק שרפתי 1500 קלוריות שזה 200 גרם שומן. בנוסף אתמול אכלתי בערך 1800 קלוריות במשך כל היום, כך שהייתי בגירעון של 1800 קלוריות, זאת אומרת הורדתי 250 גרם שומן אתמול.

היום בבוקר שמתי לב שהיקף הבטן שלי ירד בצורה די מורגשת, השאלה שלי היא: האם בפעילות גופנית במאמץ קשה (רכיבה בשטח לדוגמא) הגוף שורף יותר שומן באיזור בגוף שבו הוא נוטה להצטבר (בבטן לדוגמא אצלי)?

אני שואל מכיוון שאני נמצא בשבועיים האחרונים בגירעון של 800 קלוריות ביום ואני לא זוכר ירידה כזאת גדולה של שומן דווקא מאזור הבטן, אלא ירידה הדרגתית בכל חלקי הגוף.

תודה.

היום בבוקר שמתי לב שהיקף הבטן שלי ירד בצורה די מורגשת, השאלה שלי היא: האם בפעילות גופנית במאמץ קשה (רכיבה בשטח לדוגמא) הגוף שורף יותר שומן באיזור בגוף שבו הוא נוטה להצטבר (בבטן לדוגמא אצלי)?

לא.

הצטברות שומן באזור מסויים זה עניין גנטי, הדרך היחידה להוריד זה גירעון קלורי לטווח ארוך.

• פותח/ת השרשור
לא.

הצטברות שומן באזור מסויים זה עניין גנטי, הדרך היחידה להוריד זה גירעון קלורי לטווח ארוך.
הבנתי, תודה.
חשבתי שאולי בזמן פעילות גופנית מאומצת הגוף שורף שומן דווקא שם. כנראה שפשוט הורדתי הרבה נוזלים בגלל הזעה מרובה.

הבנתי, תודה.
חשבתי שאולי בזמן פעילות גופנית מאומצת הגוף שורף שומן דווקא שם. כנראה שפשוט הורדתי הרבה נוזלים בגלל הזעה מרובה.

גם מיתוס, בזיעה מרובה לא מורידים נוזלים, מורידים, אבל ממש ממש כמות זניחה.
הורדת נוזלים כי היית בגירעון קלורי וכי חזרת לשיגרה

לפי הצמיד דופק שרפתי 1500 קלוריות שזה 200 גרם שומן.

לא עובד ככה.

בנוסף אתמול אכלתי בערך 1800 קלוריות במשך כל היום, כך שהייתי בגירעון של 1800 קלוריות, זאת אומרת הורדתי 250 גרם שומן אתמול.

ממש לא עובד ככה.

לא.

אני שואל מכיוון שאני נמצא בשבועיים האחרונים בגירעון של 800 קלוריות ביום ואני לא זוכר ירידה כזאת גדולה של שומן דווקא מאזור הבטן, אלא ירידה הדרגתית בכל חלקי הגוף.

עניין גנטי בעיקר.

• פותח/ת השרשור
בפעם הראשונה מאז שהתחלתי את הדיאטה איבדתי שליטה ואכלתי 450 קלוריות יותר ממה שתכננתי. אני חושב ברצינות להפסיק עם הדיאטה ולהתחיל מסה, אבל אני מפחד ששוב פעם תתנפח לי הכרס.

בתור אחד שעבר תהליך של 4 חודשים בייעוץ אישי כאן עם הצוות, אני יכול להמליץ לך בהחלט להירשם לייעוץ האישי.
לי באופן אישי מאוד עזר העניין הזה שיש מישהו שעושה לי Supervise כלשהו ואני צריך לדווח לו על כל יום וכו' אז זה ממש שמר אותי במסגרת עם מינימום חריגות.

שנית, גם אם אתה לא בעניין של ייעוץ אישי, קח בחשבון שחריגה של 450 קלוריות ביום אחד היא לא מה שיצמיח לך כרס. התנודות הן שבועיות ולאורך זמן, ואתה לא יודע כמה קלוריות אתה שורף בכל יום, כאשר הערך הזה יכול להשתנות מיום ליום בהתאם לפרופיל הפעילות שלך באותו יום.

אתה תמיד יכול להוסיף 20-50 דק' של אירובי ביום, הליכה או ריצה, כדי לשרוף קצת, או לכפר על כך בימים אחרים.

בנוסף, תנסה לדבוק במאכלים עם דחיסות קלורית נמוכה שימלאו אותך ולא תרגיש רעב.
תפוחי אדמה ובטטות עזרו לי מאוד, בשר רזה, יוגורטים, חטיפי חלבון לפעמים (למרות שחלק מהם עם סוכר ועתירי קלוריות).
לחם קל וכו'.

בפעם הראשונה מאז שהתחלתי את הדיאטה איבדתי שליטה ואכלתי 450 קלוריות יותר ממה שתכננתי. אני חושב ברצינות להפסיק עם הדיאטה ולהתחיל מסה, אבל אני מפחד ששוב פעם תתנפח לי הכרס.

אני חושב ברצינות שתפנה לתזונאי, בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אני חושב ברצינות שתפנה לתזונאי, בהצלחה.
לא קשור תזונאי. עכשיו הבנתי את זה, כנראה חציתי את נקודת ה-SET POINT שלי. הגוף שלי לא רוצה לרדת יותר במשקל ולכן אין לי ברירה, אלא להרעיב את עצמי או להתחיל מסה.

איך הגעת להבנה הזו?
מה אחוז השומן שלך?
כמה קלוריות אתה צורך ביום?
כמה אתה שוקל? מה הגיל? גובה?
כמה זמן אתה בתקופה של חיטוב?
מה ה-TDEE שלך?

• פותח/ת השרשור
איך הגעת להבנה הזו?
מה אחוז השומן שלך?
כמה קלוריות אתה צורך ביום?
כמה אתה שוקל? מה הגיל? גובה?
כמה זמן אתה בתקופה של חיטוב?
מה ה-TDEE שלך?
אחוז שומן: אני חושב 16%
קלוריות: 1500 פחות או יותר
משקל: 69 ק"ג
גובה: 1.82
בחיטוב אני בערך שנה (ירדתי 30 ק"ג) אבל בדיאטת צום אני כמעט 3 שבועות שבהם ירדתי 3 ק"ג.
ו-TDEE אין לי מושג מה זה.

עריכה:
ה-TDEE שלי: 2,542.

לא קשור תזונאי. עכשיו הבנתי את זה, כנראה חציתי את נקודת ה-SET POINT שלי. הגוף שלי לא רוצה לרדת יותר במשקל ולכן אין לי ברירה, אלא להרעיב את עצמי או להתחיל מסה.

אם הייתי התזונאי שלך הייתי מחבר לך זונדה, לא בטוח אם אתה טרול או שבאמת קראת הרבה שיט במהלך חייך.

אם הייתי התזונאי שלך הייתי מחבר לך זונדה, לא בטוח אם אתה טרול או שבאמת קראת הרבה שיט במהלך חייך.

חחחח !!!

אחוז שומן: אני חושב 16%
קלוריות: 1500 פחות או יותר
משקל: 69 ק"ג
גובה: 1.82
בחיטוב אני בערך שנה (ירדתי 30 ק"ג) אבל בדיאטת צום אני כמעט 3 שבועות שבהם ירדתי 3 ק"ג.
ו-TDEE אין לי מושג מה זה.

האמת שאם הורדת 30 ק"ג, אז באמת כדאי שתעבור לנייטראלי לכמה שבועות לפחות.
בגדול - לא נהוג לעבור מחיטוב למאסה באופן ישיר, אלא להתייצב בנייטראלי לפרק זמן מסוים לפני שעוברים למאסה.
אחת הסיבות לכך היא שאתה רוצה להיות מבוקר ולראות איפה פחות או יותר אתה שומר על המשקל.

בכל אופן 69 ק"ג על 1.82 זה באמת קרוב יותר לגבול התחתון - אתה לא בתת משקל אמנם, אבל אין לך הרבה מרחק משם כבר.

אחרי ירידה של 30 ק"ג ודיאטת צום במשך תקופה ארוכה אני מניח שבלי קשר לכל המצב הגופני אתה קצת סובל, באמת אחי, זה כבר ממש סגפנות.
תבין שאם ה-TDEE שלך הוא 2,500 בערך - המשמעות היא שכל עוד תצרוך פחות מ-2,500 קלוריות ליום אתה עדיין אמור לרדת במשקל, פשוט יותר לאט...

לאיזה משקל אתה רוצה להגיע?!
אתה מבין שבשביל מראה שרירי (אם אתה לא שרירי במידת מה כבר עכשיו) אתה תצטרך להעלות מסת שריר נכון?
בשביל להעלות מסת שריר, אתה תצטרך לעבור לנייטראלי בתור התחלה (וכנראה תצליח לבנות מסת שריר לפרק זמן מסוים) ובהמשך להיות בפלוס קלורי כלשהו כדי להמשיך לעלות.

אתה לא יכול להיות בחיטוב לנצח.
וייתכן שתפיק תועלת גדולה יותר מתהליך חיטוב - אחרי שתוסיף על עצמך איזה 4-5 ק"ג שריר (שזה בערך 11-12 ק"ג מסה באופן כללי בתהליך טוב אני מניח).
ואז שוב לעבור לחיטוב.

אי אפשר לעשות את הכל ב-One Shot.
ויש כאלה שעושים חיטוב 4 חודשים, נייטראלי לחודש, ואז מאסה ל-3-4 חודשים, וכך במעגליות.

אני לא תזונאי אז אני לא יכול לייעץ לך בצורה מקצועית אבל ככה ממה שאתה מתאר כאן, נראה שעשית תהליך מטורף.

מה המטרה שלך?

• פותח/ת השרשור
חחחח !!!

האמת שאם הורדת 30 ק"ג, אז באמת כדאי שתעבור לנייטראלי לכמה שבועות לפחות.
בגדול - לא נהוג לעבור מחיטוב למאסה באופן ישיר, אלא להתייצב בנייטראלי לפרק זמן מסוים לפני שעוברים למאסה.
אחת הסיבות לכך היא שאתה רוצה להיות מבוקר ולראות איפה פחות או יותר אתה שומר על המשקל.

בכל אופן 69 ק"ג על 1.82 זה באמת קרוב יותר לגבול התחתון - אתה לא בתת משקל אמנם, אבל אין לך הרבה מרחק משם כבר.

אחרי ירידה של 30 ק"ג ודיאטת צום במשך תקופה ארוכה אני מניח שבלי קשר לכל המצב הגופני אתה קצת סובל, באמת אחי, זה כבר ממש סגפנות.
תבין שאם ה-TDEE שלך הוא 2,500 בערך - המשמעות היא שכל עוד תצרוך פחות מ-2,500 קלוריות ליום אתה עדיין אמור לרדת במשקל, פשוט יותר לאט...

לאיזה משקל אתה רוצה להגיע?!
אתה מבין שבשביל מראה שרירי (אם אתה לא שרירי במידת מה כבר עכשיו) אתה תצטרך להעלות מסת שריר נכון?
בשביל להעלות מסת שריר, אתה תצטרך לעבור לנייטראלי בתור התחלה (וכנראה תצליח לבנות מסת שריר לפרק זמן מסוים) ובהמשך להיות בפלוס קלורי כלשהו כדי להמשיך לעלות.

אתה לא יכול להיות בחיטוב לנצח.
וייתכן שתפיק תועלת גדולה יותר מתהליך חיטוב - אחרי שתוסיף על עצמך איזה 4-5 ק"ג שריר (שזה בערך 11-12 ק"ג מסה באופן כללי בתהליך טוב אני מניח).
ואז שוב לעבור לחיטוב.

אי אפשר לעשות את הכל ב-One Shot.
ויש כאלה שעושים חיטוב 4 חודשים, נייטראלי לחודש, ואז מאסה ל-3-4 חודשים, וכך במעגליות.

אני לא תזונאי אז אני לא יכול לייעץ לך בצורה מקצועית אבל ככה ממה שאתה מתאר כאן, נראה שעשית תהליך מטורף.

מה המטרה שלך?
קודם כל תודה על התשובה המושקעת!
בעיקרון חשבתי לרדת עוד כ-2 ק"ג ואז להתחיל מסה ארוכה, אבל כדי לעשות זאת אני אצטרך להרעיב את עצמי. בהתחלה דיאטת הצום לסירוגין הייתה קלה וכיפית, אבל בשבוע האחרון התחלתי להילחם קצת ברעב וכבר פחות כיף.

לכן אני אעבור לכמה ימים לניטרלי ואז אעבור למאזן קלורי חיובי ואשתדל לעשות מסה נקייה עד 80 ק"ג פלוס מינוס.
אתה צודק, בגלל זה אמרתי שאם אני רוצה לרדת עוד באחוזי שומן אני אצטרך להרעיב את עצמי ולכן אני צריך עכשיו להתחיל מסה ורק לאחר מכן לעשות את החיטוב.

אתה רק מחזק את מה שהוא כתב, אתה חייב ללכת לתזונאי.

• פותח/ת השרשור
אתה רק מחזק את מה שהוא כתב, אתה חייב ללכת לתזונאי.
אני אוכל תזונה קטוגנית (לא קיצונית מדי). צום לסירוגין זה לא חלק מתזונה קטוגנית, פשוט חשבתי שאני אצליח להגיע באמצעות צום ל-12-13 אחוז שומן בבת אחת, אבל טעיתי. בכל אופן, היום כבר אכלתי 2700 קלוריות ואני מתכוון להשתמש בתיאבון הזה כדי להעלות מסה.
ותצטרך (המלצה) לוותר על מושגים כאלה בתהליך שלך
לאורח חיים כזה או אחר
המשפט ״להרעיב את עצמי״ היה בהקשר של זה מה שאני צריך לעשות בכדי להמשיך להוריד אחוז שומן. דבר שאני לא מתכוון לעשות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית