אם אני לא עולה במשקל, אני עובד "על ריק"?

• פותח/ת השרשור Elfom
  • פורסם בתאריך

Elfom

משתמש מתחיל
267
38
נק' מוניטין:
41
267
38
אני מתאמן כ8 חודשים
גובה 183 משקל נוכחי 98
מרים כרגע בחזה/סקוואט/דדליפט 85 ק"ג
אני מרים את אותו משקל בשלושתם גם כדי להתקדם לאט לאט (החזה מכתיב את הקצב) וגם כי זה קשה להחליף פלטות כל הזמן (מוט מתברג)

המטרה שלי היא תיכף לחטב לכן אני רוצה לצבור "כמה שיותר" מסה בחודשיים הקרובים, להעלות משקלי עבודה בהדרגה עד 100 ואז לעבור לחיטוב.

בשבועות האחרונים אני פחות מקפיד על לדחוף קלוריות ולעקוב שאני עולה במשקל גוף.

השאלה שלי אם אני בחודשיים הקרובים אעלה במשקלי עבודה ל100 ולא אעלה במשקל גוף, האם זה ייחשב שלא עליתי במסת שריר? (שיפור בגיוס יח מוטוריות)

אני מרים את אותו משקל בשלושתם גם כדי להתקדם לאט לאט (החזה מכתיב את הקצב) וגם כי זה קשה להחליף פלטות כל הזמן (מוט מתברג)
מיותר לגמרי, החוזק של הבנץ לא מתקרב לסקוואט ודדליפט. תתקדם בכל אחד במשקל שלו. כל עוד שלושתם באותו משקל הסקוואט ודדליפט בגדר תרגילי עזר.
בחודשיים הקרובים, להעלות משקלי עבודה בהדרגה עד 100
הסקוואט ודדליפט יש לך את זה בלי בעיה, בבנץ לא בטוח שתצליח בחודשיים להגיע ל100
שלי אם אני בחודשיים הקרובים אעלה במשקלי עבודה ל100 ולא אעלה במשקל גוף, האם זה ייחשב שלא עליתי במסת שריר? (שיפור בגיוס יח מוטוריות)
הדבר היחיד שהעלאת משקלי עבודה אומר זה ש*כנראה* העלית מסת שריר, שום דבר לא בטוח וגם זה בגדר אולי, אבל אם העלית משקלי עבודה כנראה שתעלה גם במסת שריר (לא בטוח שמשמעותית ולא בטוח שבכלל העלית).

עם איזה תוכנית אתה עובד? נשמע שאתה לא יודע מה אתה עושה ועובד לא נכון.

אני מתאמן כ8 חודשים
גובה 183 משקל נוכחי 98
מרים כרגע בחזה/סקוואט/דדליפט 85 ק"ג

המטרה שלי היא תיכף לחטב לכן אני רוצה לצבור "כמה שיותר" מסה בחודשיים הקרובים, להעלות משקלי עבודה בהדרגה עד 100 ואז לעבור לחיטוב.

בשבועות האחרונים אני פחות מקפיד על לדחוף קלוריות ולעקוב שאני עולה במשקל גוף.

השאלה שלי אם אני בחודשיים הקרובים אעלה במשקלי עבודה ל100 ולא אעלה במשקל גוף, האם זה ייחשב שלא עליתי במסת שריר? (שיפור בגיוס יח מוטוריות)

לא בהכרח, אם אתה מתאמן בסך הכל 8 חודשים ותתקדם בנפח לא רואה סיבה שלא תעלה במסת שריר.

ואין שום קשר לשיפור גיוס יחידות מוטוריות…

• פותח/ת השרשור
מיותר לגמרי, החוזק של הבנץ לא מתקרב לסקוואט ודדליפט. תתקדם בכל אחד במשקל שלו. כל עוד שלושתם באותו משקל הסקוואט ודדליפט בגדר תרגילי עזר.

מה הכוונה שהם בגדר תרגילי עזר? אם אני עדיין מעלה שם במשקלים אז למה שהשריר לא יגדל?

הסקוואט ודדליפט יש לך את זה בלי בעיה, בבנץ לא בטוח שתצליח בחודשיים להגיע ל100

צפוי להתקע תיכף? אני עובד על חזרות נמוכות ומשקל הגוף כבר כמעט 100

הדבר היחיד שהעלאת משקלי עבודה אומר זה ש*כנראה* העלית מסת שריר, שום דבר לא בטוח וגם זה בגדר אולי, אבל אם העלית משקלי עבודה כנראה שתעלה גם במסת שריר (לא בטוח שמשמעותית ולא בטוח שבכלל העלית).

אז אני מרים 85-100 ק"ג בחזה עם מסת שריר כמו של אחד שלא מתאמן בכלל? זה הגיוני?

עם איזה תוכנית אתה עובד? נשמע שאתה לא יודע מה אתה עושה ועובד לא נכון.

סה"כ פעמיים בשבוע
A פעם בשבוע
בנצ 4*5-6
סקוואט 4 *5-6
דדליפט 1*5-6
בטן כפיפות עם פלטה 1*15

B פעם בשבוע
בנצ 4*5-6
סקוואט 4 *5-6

חתירה 3*5-6
כפיפת מרפק מוט 1*10

בדרך כלל כוח ומסה הולכים יד ביד, למעט תוכניות ספציפיות ומאוד מחושבות שמצליחות לפתח כוח בלי לגדול, או לגדול בלי להתחזק הרבה. אבל בדרך כלל כוח וגודל הולכים יד ביד.

לכן אם אתה בניטרלי והמשקל גוף נשאר אותו דבר, אבל המשקל על המוט עלה, או שאתה מצליח יותר חזרות או סטים, כנראה שעלית במסת שריר שלך.

שיפור יחידות מוטוריות בלבד בלי להתחזק דורש תכנון מאוד מדויק ומכוון, זה לא יקרה בטעות.

מה הכוונה שהם בגדר תרגילי עזר? אם אני עדיין מעלה שם במשקלים אז למה שהשריר לא יגדל?
השריר יגדל, אבל הוא יכול לגדול הרבה יותר מהר, כי אתה יכול להוסיף עומס הרבה יותר מהר. אין לך מה להתקבע על המשקל של הבנץ אם אתה יכול לעוף עם המשקלים.
תרגיל עזר זה תרגיל שהוא לא מטרה בשבילך, אם יש לך מטרה לקחת את התרגילים ל100 קילו אתה צריך להתמקד בהם, כרגע המטרה זה שהם ישוו לבנץ והם ב100 קילו זה לא המטרה שלך. תשנה מטרות ותתמקד בכל תרגיל בפני עצמו כדי שהוא יהיה תרגיל מטרה ותתקדם איתו כמו שאתה יכול.
צפוי להתקע תיכף? אני עובד על חזרות נמוכות ומשקל הגוף כבר כמעט 100
קשה לי להאמין שתגיע מבנץ 85 ל100 בחודשיים, אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי. וכנראה שתיתקע לפני 100 קילו, אבל עם תוכנית טובה התקיעה תהיה מחושבת מראש.
אז אני מרים 85-100 ק"ג בחזה עם מסת שריר כמו של אחד שלא מתאמן בכלל? זה הגיוני?
כמו שאמרתי, כנראה תוסיף שריר לגופה שלך ואלחנן אמר גם, אבל כן יש מקרים שאתה מעלה משקל על המוט משיפור בטכניקה, שיפור במערכת העצבית וכו. אבל מישהו שלוחץ 100 קילו לא יראה כמו אחד שלא מתאמן בכלל, פשוט אם אתה לוחץ נגיד עם טכניקה גרועה ותשפר אותה, תוכל להגיע מאוד כבד יחסית בלי להתחזק בכלל.
סה"כ פעמיים בשבוע
A פעם בשבוע
בנצ 4*5-6
סקוואט 4 *5-6
דדליפט 1*5-6
בטן כפיפות עם פלטה 1*15

B פעם בשבוע
בנצ 4*5-6
סקוואט 4 *5-6
חתירה 3*5-6
כפיפת מרפק מוט 1*10
איך ההתקדמות שלך נראית? איך היא הייתה נראית באימונים האחרונים ואיך היא אמורה להיראות באימונים הבאים?
ומה תעשה אם תתקע בתרגילים שאתה מנסה להתקדם בהם? אם נתקעת כבר בתרגילים האלה מה עשית?

• פותח/ת השרשור
לכן אם אתה בניטרלי והמשקל גוף נשאר אותו דבר, אבל המשקל על המוט עלה, או שאתה מצליח יותר חזרות או סטים, כנראה שעלית במסת שריר שלך.
.

אז איך תתכן עליה במסה ללא עליה במשקל?

איך ההתקדמות שלך נראית? איך היא הייתה נראית באימונים האחרונים ואיך היא אמורה להיראות באימונים הבאים?
ומה תעשה אם תתקע בתרגילים שאתה מנסה להתקדם בהם? אם נתקעת כבר בתרגילים האלה מה עשית?

עדיין לא נתקעתי ולכן אני אופטימי לגבי ההגעה ל100. יצא שככל הנראה בגלל טכניקה לקויה היו לי כאבים בכתף ואז הפסקתי להתאמן לשבועיים-חודש.

ההתקדמות עד כה היא להוסיף 2 ק"ג כל 2 אימונים. ז"א מעלה 2 ק"ג ומתאמן בו במשך 2 אימונים, ואחכ מעלה עוד 2 ק"ג. בדכ משחק עם החזרות.. אם רק עכשיו העלתי 2 קילו אעשה 5 חזרות. באימון אחריו 6. אחכ שוב אעלה 2 קילו ואעשה 5 חזרות, וכן הלאה..

אם אתקע אני מאמין שאעלה משקל ואוריד ל 3 חזרות, ואחכ אנסה לחזור למשקל שנתקעתי בו ולהשלים 5-6 חזרות

אז איך תתכן עליה במסה ללא עליה במשקל?
עליה במסה עם מינימום כוח, כנראה תדרוש הרבה תרגילים מבודדים להרב חזרות כל סט עם משקל נמוך, עם מנוחות קצרות בין הסטים.
אתה עדיין תתקדם בכוח, אבל בצורה הכי מינימלית כנראה.

• פותח/ת השרשור
עליה במסה עם מינימום כוח, כנראה תדרוש הרבה תרגילים מבודדים להרב חזרות כל סט עם משקל נמוך, עם מנוחות קצרות בין הסטים.
אתה עדיין תתקדם בכוח, אבל בצורה הכי מינימלית כנראה.

נראה לי שלא הבנו אחד את השני..
אתה אמרת שאם המשקל גוף נשאר ללא שינוי, והמשקל על המוט עלה, אז יש עליה במסת שריר.. אבל אני שואל איך זה הגיוני שיש עליה במסת שריר, כשהמשקל גוף נשאר אותו דבר? לצד התזה שבדכ אין עליה במסת שריר ושריפת שומן באותו זמן

נראה לי שלא הבנו אחד את השני..
אתה אמרת שאם המשקל גוף נשאר ללא שינוי, והמשקל על המוט עלה, אז יש עליה במסת שריר.. אבל אני שואל איך זה הגיוני שיש עליה במסת שריר, כשהמשקל גוף נשאר אותו דבר? לצד התזה שבדכ אין עליה במסת שריר ושריפת שומן באותו זמן
פשוט תוריד את התזה הזה
לצד התזה שבדכ אין עליה במסת שריר ושריפת שומן באותו זמן
והכל מובן:79nb:

• פותח/ת השרשור
קשה לי להאמין שתגיע מבנץ 85 ל100 בחודשיים, אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי. וכנראה שתיתקע לפני 100 קילו, אבל עם תוכנית טובה התקיעה תהיה מחושבת מראש.

אגב אפשר להבין למה אתה חושב ככה?
למה אתה מתאר לעצמך שאתקע לפני 100 ולא למשל ב 105/110?
לפי מה כאילו אתה חושב ככה?

אני קראתי איפשהו שהרבה נתקעים סביב המשקל גוף שלהם

תפסיק לקרוא:sarcastic:
סתם, זה שטויות, אל תאמין לדברים האלו כי זה רק יבנה אצלך מחסום מנטלי במשקלים האלו.

לי לקח שנים לעשות בנץ' מעל פי 2 משקל גוף, כי איכשהו שמתי לעצמי מחסום מנטלי שזה בלתי אפשרי טבעי.
היום אני מכוון לבנץ' מעל 200 כדי לשבור את המחסום הזה.

אל תשים לעצמך מחסומים מיותרים ולא נכונים.

אגב אפשר להבין למה אתה חושב ככה?
למה אתה מתאר לעצמך שאתקע לפני 100 ולא למשל ב 105/110?
לפי מה כאילו אתה חושב ככה?

כל המדד של משקל גוף לדעתי לא מדויק בעליל. פשוט בדרך כלל אנשים נתקעים בבנץ לפני שמגיעים ל100 קילו, זה לא אומר בהכרח שתיתקע, אבל הגיוני שכן ואם כן זה לא אומר שהלכו לך האימונים, כל תקיעה מעכבת אותך באיזה 3 אימונים ואז אתה חוזר כמו שצריך, לא צריך לפחד מלהיתקע, צריך ללמוד איך להתמודד עם זה (וכרגע ריסט פשוט יסדר לך תקיעות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית