הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בטן נפוחה לאחר אוכל

• פותח/ת השרשור BIW
  • פורסם בתאריך

BIW

משתמש מתחיל
54
8
נק' מוניטין:
1
54
8
עוד מישהו נתקל בתופעה הזאת? בבוקר כשאני קם הבטן שלי סבבה, אבל אחרי הארוחה הראשונה אני נראה כאילו השמנתי ממש. כל הקיץ הלכתי לים בצום כדי להיראות נורמלי וכך גם לאירועים חברתיים. בשלושה השבועות האחרונים ירדתי 3 ק"ג וחשבתי שזה יפתור את הבעיה, אבל זה לא ממש פתר. לכן כנראה אני צריך לרדת עוד 3 ק"ג נוספים, אבל נראה לי שחציתי את נקודת ה-SET POINT שלי כי בימים האחרונים הגוף שלי הגביר את תחושת הרעב. לכן למרות שאני אשמין זה כנראה הזמן להתחיל מסה.

ציינת בפעם הקודמת שאתה אוכל ארוחה אחת ביום, אולי מכיוון שיש שם הרבה אוכל אתה מרגיש לא טוב עם הנפיחות.
הנפיחות מלווה בהרגשה מסוימת? כאב? גזים?

מעבר לזה, יכולות להיות לכך סיבות רבות, צריך הערכה מקצועית יותר על מנת להבין האם זה בגלל בחירות מזון מסוימות, האם זה סתם בראש שלך (סה"כ זה די נורמלי שהבטן תיראה יותר נפוחה כשהיא מלאה, השאלה זה כמה נפוחה), בשל רגישות כלשהי של המעיים או משהו אחר.

• פותח/ת השרשור
ציינת בפעם הקודמת שאתה אוכל ארוחה אחת ביום, אולי מכיוון שיש שם הרבה אוכל אתה מרגיש לא טוב עם הנפיחות.
הנפיחות מלווה בהרגשה מסוימת? כאב? גזים?

מעבר לזה, יכולות להיות לכך סיבות רבות, צריך הערכה מקצועית יותר על מנת להבין האם זה בגלל בחירות מזון מסוימות, האם זה סתם בראש שלך (סה"כ זה די נורמלי שהבטן תיראה יותר נפוחה כשהיא מלאה, השאלה זה כמה נפוחה), בשל רגישות כלשהי של המעיים או משהו אחר.
תודה על ההתייחסות.
האמת שלא, אין לי שום כאב או גזים. אבל עכשיו שאני חושב על זה, יכול להיות שזה קורה בגלל צריכה מרובה של מלח? כאילו כי מלח גורם לצבירת נוזלים, לא? והתחלתי לפני חצי שנה לצרוך כמות גדולה של מלח בעקבות המלצה של נטורופתית.

• פותח/ת השרשור
מה ההסבר מאחורי ההמלצה שלה?
ההסבר שלה היה שמלח חיוני למערכת העצבים ולשרירים ומכיוון שמאבדים הרבה ממנו בזיעה צריך להקפיד להמליח הרבה את האוכל כדי לא להיכנס למחסור ואז להתייבש במהלך פעילות גופנית . עוד היא אמרה לי שמה שגורם ללחץ דם גבוה זה עודף סוכר בתזונה ולא עודף מלח, כך שאין סכנה כלשהי במידה וצורכים יותר מדי מלח.

ההסבר שלה היה שמלח חיוני למערכת העצבים ולשרירים ומכיוון שמאבדים הרבה ממנו בזיעה צריך להקפיד להמליח הרבה את האוכל כדי לא להיכנס למחסור ואז להתייבש במהלך פעילות גופנית . עוד היא אמרה לי שמה שגורם ללחץ דם גבוה זה עודף סוכר בתזונה ולא עודף מלח, כך שאין סכנה כלשהי במידה וצורכים יותר מדי מלח.
אתה בטוח שהיא הייתה נטורופתית ולא פסיכופתית

לגבי הנפיחות:
הבטן שלך נפוחה מפני שהכליות תמיד מנסות לשמור על איזון אלקטרוליטים מסוים בגוף.
מכיוון שאתה צורך כמות גבוהה של נתרן, הכליות מפצות על כך באחזקה של יותר מים בגוף, שגורמת לנפיחות ולמראה הנוזלי.

בקשר לנטורופתית - תעשה לעצמך טובה ותתרחק ממנה לפני שתגרום לעצמך נזק.
נתרן אכן חיוני למערכת העצבים ולשרירים, אולם אין צורך מיוחד להקפיד על נתרן בתזונה באופן ספציפי.
כמעט בוודאות שאתה צורך מספיק נתרן בתזונה שלך מבלי שתדע, וכנראה שגם מעבר להמלצות.

סוכר - כן יש קשר ללחץ דם, אבל לא בהקשר שהיא מציגה אותו, אין לה מושג מה היא אומרת.
עודף בנתרן - ברור שקיים ויכול להיות מסוכן מאוד. עובדתית - נתרן מעלה לחץ דם.
עודף בנתרן יביא אותך מהר מאוד ליתר לחץ דם ותאמין לי שיש לכך גם השלכות בריאותיות שאתה לא רוצה לפגוש בהן.

לסיכום:
-לנושאים בנושא בריאות פנה לרופא. נטורופתית היא לא גורם רפואי.
-תפחית בכמויות של הנתרן.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית