הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגעה לכשל במורכבים

• פותח/ת השרשור OfekB
  • פורסם בתאריך

OfekB

משתמש מתחיל
69
60
נק' מוניטין:
177
69
60
מעניין אותי לדעת , עד כמה חזרה של כשל משפיעה על התאוששות אם יש לזה בכלל?
בין סט לסט
בין אימון לאימון

כלומר לדוגמא אם נגיד הייתי אמור לעבוד על RPE 8 ובטעות הגעתי לכשל , עד כמה התכנון אמור להשתנות מבחינת תכנון עומסים?
מדובר כמובן על מורכבים כמו סקוואט דד ליפט בנץ'

כלומר לדוגמא אם נגיד הייתי אמור לעבוד על RPE 8 ובטעות הגעתי לכשל , עד כמה התכנון אמור להשתנות מבחינת תכנון עומסים?

איך אפשר להגיע בטעות לכשל?
בכל מקרה אם זה נקודתי זה זניח ואין מה להתייחס, בסטים הבאים תתאים את המשקל כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
שחשבתי שיש לי את החזרה ובסוף לא הצלחתי להגיע אליה , יכול לקרות לטובים ביותר גם אני מאמין...

שחשבתי שיש לי את החזרה ובסוף לא הצלחתי להגיע אליה , יכול לקרות לטובים ביותר גם אני מאמין...

מRPE 8 לכשל אמור להיות עוד 2-3 חזרות אבל בסדר לא נכנס לקטנות.

שוב, אם זה אקוטי אין טעם לייחס לזה חשיבות.

בין סט לסט
בין אימון לאימון

שאלה טובה ומורכבת שאלת.

אתחיל בכך שתרגיל מורכב במשקל כבד מתיש יותר ממשקל קל גם אם לשני האנשים זה המקסימום שלהם.
כל המאמנים הטובים בנו את התוכניות שלהם סביב המציאות הזאת. ממילא גם משקל הגוף משפיע. גם מתאמן ששוקל 75 שמסקוויט 250, צריך פחות התאוששות לדעתי ממתאמן ששוקל 90 ומסקוויט 270.

בנוסף אורך גפיים וגובה משחקים חלק לא קטן. ככל שמסלול המוט ארוך יותר, התרגיל מתיש יותר.

ואחרון חביב, כשל מתיש יותר מסט מוצלח, גם אם המשקל נמוך יותר.

דדליפט 200 שהצלחת למשוך לברכיים ולא יותר, ואז הנחת, המלחמה הזאת מתישה יותר מ210 שעלה עד למעלה במלחמה.

אבל האם יש טעם לשנות את כל התוכנית בגלל טעות? לא בהכרח. רוב התוכניות לוקחים אפשרויות כאלו בחשבון.

אפשר להגיע לכשל מסיבות רבות שאינם המשקל, כגון איבוד ריכוז, ציוד שונה מהרגיל, פחות שינה או מזון מהרגיל, ואין סוף סיבות.

בסופו של דבר צריך לעשות מה שאפשר כדי שלא נגיע לכשל, זה לא טוב לתוכנית, מצד שני, זה לא בהכרח הורס אותה.

בין סט לסט
בין אימון לאימון

תנסה עוד פעם באימון הבא אבל ייתכן שזה מעיד על משקל מקסימלי וגם אם תצליח באימון הבא, סיכוי נמוך שתצליח להתקדם באימון שאחריו (אלא אם כן באמת היה איזה setback משמעותי כמו חוסר שינה או תזונה או משהו אחר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית