הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגעה לכשל

• פותח/ת השרשור חיי
  • פורסם בתאריך

חיי

משתמש מתחיל
60
2
נק' מוניטין:
2
60
2
אני במסה , מתאמן ב ab , כשאני עושה תרגילים סתם דוגמא עושה חזה לוחץ 8 חזרות אז אני לא יכול לעשות עוד חזרה אחת כי אני אכשל בה,זאת אומרת שבכל פעם אני עושה את המקסימום חזרות שאני יכול לעשות וככה אני עושה ברוב הסטים שלי, אני מסיים את הסט בחזרה האחרונה שאני יכול לתת, פעם ב קורה שאני מגיע לכשל כי חשבתי שיש לי את החזרה הזאת, זה בסדר ככה?

אני לא אכנס אפילו לסיבות למה, כי בוא נגיד את זה ככה, אם הוא רואה תוצאות אז מה שהוא עושה עובד לו
אם הוא מצליח להתקדם במשקלים ומגיע כל אימון "לכשל/0 חזרות בטנק" הוא כנראה לא יודע להעריך כשל נכון

זאת אחת הסיבות שחשבתי עליהן. ובכל זאת מה זה משנה כל עוד הוא מתקדם?
הבעיה, שעל פי רוב מתאמן מתחיל אחרי שהגיע לכשל ימשיך להתקדם בעזרת רצועות + שרוולים + חגורה + קפאין + צעקות. ואז ירד לרבע תנועה, יבקש מחבר "להרים איתו".

הבעיה של "להגיע לכשל" שהוא מוביל בדרך כלל לאימונים לא אפקטיבים ו Ego lifting.

המיינדסט של הגעה לכשל הוא בעייתי מאוד, רק עם קונטקסט, כללים ותכנון נכון אפשר להוציא מקרבה לכשל את המיטב.

פשוט להגיד למתאמן מתחיל להתרחק מכשל קצת, אפשר לפתור הרבה בעיות.

הבעיה, שעל פי רוב מתאמן מתחיל אחרי שהגיע לכשל ימשיך להתקדם בעזרת רצועות + שרוולים + חגורה + קפאין + צעקות. ואז ירד לרבע תנועה, יבקש מחבר "להרים איתו".

המיינדסט של הגעה לכשל הוא בעייתי מאוד, רק עם קונטקסט, כללים ותכנון נכון אפשר להוציא מקרבה לכשל את המיטב.

פשוט להגיד למתאמן מתחיל להתרחק מכשל קצת, אפשר לפתור הרבה בעיות.
בעיקרון אני מסכים עם זה ב100%. אבל במקרה ספציפי שמתאמן מסוים מצליח להתקדם בתוצאות, בין אם זה היקפים בגוף או משקלים בתרגילים תחת כללים מסוימים, כמו פאוורליפטינג למשל. לא כל כך אכפת לי במקרה כזה מה ההמלצות וגם במה אני מאמין, אם הוא רואה תוצאות טובות בקצב טוב כנראה שהוא עובד נכון, לפחות נכון בהתאם אליו.
אני כמובן לא מדבר על מישהו שמתקדם בתרגיל מסוים בלי כללים, למשל מישהו שמתקדם בבנץ אבל בלי נקודת התחלה וסוף, ככה שאי אפשר לדעת אם הוא מקצר טווח תנועה או לא. במקרה כזה התגובה שלך נכונה ב100%.
גם ההבנה מה זה כשל בעייתי, אני רואה מסביבי כל הזמן אנשים במכון שכאילו מגיעים לכשל, אבל תכלס ברור שיש להם עוד חזרות. אני בעצמי גיליתי בSS שלפעמים כשל זה עניין של חוסר ריכוז, התחלתי ללעוס מסטיק בזמן האימון וזה עוזר לי להתרכז, ומאז אני יכול להשלים הרבה "כשלים". לפעמים פשוט צריך להתרכז ולא לשכוח להמשיך לעלות.

• פותח/ת השרשור
אני לא אכנס אפילו לסיבות למה, כי בוא נגיד את זה ככה, אם הוא רואה תוצאות אז מה שהוא עושה עובד לו

אם הוא מצליח להתקדם במשקלים ומגיע כל אימון "לכשל/0 חזרות בטנק" הוא כנראה לא יודע להעריך כשל נכון

פתחתי את האשכול בשבין להתייעץ ולהבין איך אמורים להיות הסטים שלי, עד עכשיו התקדמתי סבבה לגמריי , רק בשבוע-שבועיים אחרונים יש התקדמות איטית, (אני מתקדם קצת בחזרות לא במשקלים) אז רציתי לדעת אולי אני עושה משהו לא נכון, ועדיין לא הבנתי ממכם

פתחתי את האשכול בשבין להתייעץ ולהבין איך אמורים להיות הסטים שלי, עד עכשיו התקדמתי סבבה לגמריי , רק בשבוע-שבועיים אחרונים יש התקדמות איטית, (אני מתקדם קצת בחזרות לא במשקלים) אז רציתי לדעת אולי אני עושה משהו לא נכון, ועדיין לא הבנתי ממכם
RIR של 0-4 יהיה מתאים להיפרטרופיה,
אין טעם להגיע לכשל בכל סט, אבל יש היגיון בלהישאר באיזור הזה.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
RIR של 0-4 יהיה מתאים להיפרטרופיה,
אין טעם להגיע לכשל בכל סט, אבל יש היגיון בלהישאר באיזור הזה.

בהצלחה
אוקיי, תודה, מה שכתבתי לא נחשב כשל נכון? כשל זה רק שאני לא מסיים את החזרה, ו rir של 0-4 אומר שלסיים סט כשנשאר לי כוח לעוד רק 0-4 חזרות נכון?

אוקיי, תודה, מה שכתבתי לא נחשב כשל נכון? כשל זה רק שאני לא מסיים את החזרה, ו rir של 0-4 אומר שלסיים סט כשנשאר לי כוח לעוד רק 0-4 חזרות נכון?
מאוד קשה לחשב rir, במיוחד למתאמן מתחיל עם טכניקה מורכבת שהוא עוד לא שולט בה, וחשש להיכשל.

מצטער שאני מבלבל אותך הלאה, אבל לדעתי כדאי לך לקרוא קצת יותר על תכנון אימונים נכון, או לקחת מאמן.

זאת אחת הסיבות שחשבתי עליהן. ובכל זאת מה זה משנה כל עוד הוא מתקדם?
כל עוד הוא מתאמח קרוב לכשל 0-4 חזרות בטנק, הייתי אומר שלא כזה משנה. אבל שלא פתאום יגלה שיש לו עוד 5+ חזרות והוא יכול בעצם להעמיס על המוט עוד 10 קג במקום 2.5.
כל עוד אתה מתקדם הכל בסדר, כשהביצועים כבר יורדים או נתקעים להמון זמן, הייתי ממליץ על דילואד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית