הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוות דעת על תפריט חיטוב

• פותח/ת השרשור lior30
  • פורסם בתאריך

lior30

משתמש מתחיל
8
1
נק' מוניטין:
1
8
1
היי, נושא ראשון כאן - הצטרפתי בתקופה האחרונה וגיליתי קהילה נעימה מאד והרבה מידע מועיל. אשמח לשמוע את חוות דעתכם (מתנצל מראש על האורך):
אחרי 7 חודשים של שלושה אימונים בשבוע עם מאמן פרטי הצלחתי לרדת מ-22% שומן ל-9% בשיא + הורדה של 8 קילו (מ-77 ל-69) ושינוי עצום בנראות שלי. הגובה שלי הוא 1.73.
לצערי, הפסקתי עם האימונים עקב מקרה טראגי בחיים וחזרתי כעת, אחרי הפסקה של 4 חודשים ישר לחיטוב (מעולם לא עשיתי מסה).
המשקל היום הוא 72, מניח שבאזור ה-14% שומן.
כמובן שיש ירידה במשקלי העבודה - אבל בונה לחזור לאט לאט.
בכל מקרה, מתכנן לבצע את החיטוב עד חודש דצמבר (בשאיפה להגיע ל-10%) ואז להתחיל מסה.
חזרתי לתפריט שעשיתי בעבר והוא:

בוקר:
מעדן 20% חלבון + 2 תמרים

ביניים:
סקופ + בננה + 3 קשיו\2 אגוז מלך

צהריים:
200 גרם חזה עוף + 12 כפות מג׳דרה (אורז מלא) + ירקות

ביניים 2:
תמר + 5 שקדים

ערב:
2 ביצים + גביע קוטג׳ + 2 טוסטים (4 פרוסות לחם מלא ו-2 פרוסות גבנצ 9%) + ירקות.

מה דעתכם? להערכתי, מדובר על 1,800 קלוריות ו-125 חלבון. מתאמן התנגדות 4 פעמים בשבוע (אם אפשרי, אשמח לשתף את התוכנית) + כדורגל פעם בשבוע.
מה לשנות? להוסיף? להוריד? - אם בכלל.

שבת שלום 😃

מבחינת ירידה בשומן תזדקק למינוס קלורי, תחשב כמה אתה שורף לפי משקל ופעילות גופנית יומית ותצליב לחישוב של התפריט.
אחרי שבועיים תראה אם יש ירידה, אם לא תוריד קצת קלוריות.
סה"כ נראה תפריט בסדר אבל לא עצרתי לחשב קלוריות. תראה שלא יוצא קצת מידי שומן.

כנראה שלא הגעת 9 אחוז שומן.
חלבון לטעמי נמוך מדיי, תעלה לפחות ל130.
תשדל ששומן יהיה לפחות 50 גרם.
גרעון של 500, תשקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי, צריך לכוון לירידה של אחוז מהמשקל גוף.
לא יורד? תוריד 100 קל' ותסתכל אם יש ירידה.

• פותח/ת השרשור
כנראה שלא הגעת 9 אחוז שומן.
חלבון לטעמי נמוך מדיי, תעלה לפחות ל130.
תשדל ששומן יהיה לפחות 50 גרם.
גרעון של 500, תשקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי, צריך לכוון לירידה של אחוז מהמשקל גוף.
לא יורד? תוריד 100 קל' ותסתכל אם יש ירידה.
מה היית מציע להוסיף בשביל יותר חלבון ושומן?

מוצרי גבינה, אבקת חלבון וביצים כרגע עולה לי לראש מבחינת חלבון.
שומן יש לך חמאת בוטנים, בוטנים כלשהם, טחינה, שמן זית וכו'.. לא עולה לי יותר מדיי לראש גם

יש כל כך הרבה.

אם זורם לך התפריט תמשיך איתו אבל רק שתדע שיש אפליקציה מדהימה שקוראים לה myfitnesspal שאתה מזין בה נתונים על מה אתה אוכל והיא סופרת לך הכל, ככה שאתה יכול לאכול מה שאתה רוצה בלי תפריט קבוע ורק לוודא שסוף יום הגעת לערכים שקבעת מראש.
תשקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי
אני מדגיש את החלק הזה כי הוא לא מוכר מספיק והוא ממש חשוב. אל תשווה בין יום ליום, תשווה בין ממוצע שבועי לממוצע שבועי ולפי זה תקבע את המאזן.

תודה אלופים.
עוד שאלה - צי׳ט מיל - בעד/נגד בשלב הזה?
אתה יכול ארוחה אחת פעם בשבועיים לדעתי
או להכניס כל שבוע ארוחה אחת לסך קלוריות
כלומר לפנות 1000 קל' או פשוט להוסיף אימון באותו יום ואירובי ולהשאיר 500-800 קל' ותאכל מה שבא לך בארוחה הזאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית