הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרגשתי שזזה חוליה לאחר דדליפט מה זה לדעתכם?

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
היי עשיתי דדליפט תאמת לא משקל ממש גבוה , אבל הרגשתי פתום שבחזרה השניה זזה לי חוליה כאילו השריר זז מהמקום זה לא היה כאב של דקירה,
זה היה כאב שכאילו משהו זז לי בשריר>באזור היד האחורית למעלה מאחורי הכתף ממש מאחורי הכתף , השאלה שלי מה הסיכוי שזה קרע?, אני לא רואה שיש לי אדום או סימנים לאחר מכן
אבל כן אם נתלתי על מתח הרגשתי דקירות מבחינת תנועות ידיים אני לא מרגיש שאני מוגבל כרגע,מציין שהייתה לי פציעה בעבר ליד בית השחי בחזה העליון שהיה לי שם קרע קטן.
שהחלמתי ממנו מה שקרה לי היום זה בדיוק באותו צד אבל לא באותו אזור, השאלה שלי האם זה קרע לדעתכם?,כמה זמן לתת לגוף לנוח עד שאפשר להתאמן שוב?
כמובן שאלך לאורטופד לעשות צילום אולטראסאונד מה שצריך, אבל אשמח לשמוע מהניסיון שלכם האם מדובר בקרע (ברגע שמרגישים ששריר זז באמצע התרגיל מדובר באזור מאחורי הכתף למעלה ביד האחורית בערך זה האזור)
יכול להיות שזה משהו יותר פשוט ולא בטוח קרע?

• פותח/ת השרשור
קרע זה אבחנה ולא פציעה

יכול להיות שיש קרע ולא תרגיש אותו והוא יעבור לבד, ויכול להיות שיהיו כאבים עזים ללא קרע או תסמין פיזי בכלל.

מציע לך להוריד מהחשיבות של האבחנה לשם האבחון ובעיקר בהורדת רמת בכאב, וחזרה לפעילות מלאה

לגבי זה יש שינוי ברמת הכאב מאתמול?
לא עדיין יש כאב באותה רמה הכאב לא עלה אבל זה אותה רמה בערך, אז אתה אומר שאין קשר מבחינת הגבלת תנועות לבין קרע?
מישהו אמר לי פשוט שאם היה קרע לא הייתי יכול להזיז את היד חופשית מה האופציות שזה יכול להיות לדעתך?,
שוב אני מתאר מה שקרה במהלך העליה בדדליפט הרגשתי שמשו בשריר שלי זז זה לא היה כאב של דקירה כאילו השריר כזה זז,ואז זרקתי את המוט..

לא עדיין יש כאב באותה רמה הכאב לא עלה אבל זה אותה רמה בערך, אז אתה אומר שאין קשר מבחינת הגבלת תנועות לבין קרע?
מישהו אמר לי פשוט שאם היה קרע לא הייתי יכול להזיז את היד חופשית מה האופציות שזה יכול להיות לדעתך?,
שוב אני מתאר מה שקרה במהלך העליה בדדליפט הרגשתי שמשו בשריר שלי זז זה לא היה כאב של דקירה כאילו השריר כזה זז,ואז זרקתי את המוט..
לא בהכרח, כל מה שברמתי כקול באינטרנט להציע לך זה לתת לזה יום יומיים ולראות אם יש רגיעה, ואם אתה יכול להזיז את הזרוע תזיז אותה ותתאמן, כל עוד הכאב מתון וסביל.

אם יש החמרה של הכאב או שאין שינוי כן כדאי לקפוץ לפיזיו לראות מה הדיבור

• פותח/ת השרשור
לא בהכרח, כל מה שברמתי כקול באינטרנט להציע לך זה לתת לזה יום יומיים ולראות אם יש רגיעה, ואם אתה יכול להזיז את הזרוע תזיז אותה ותתאמן, כל עוד הכאב מתון וסביל.

אם יש החמרה של הכאב או שאין שינוי כן כדאי לקפוץ לפיזיו לראות מה הדיבור
מה עוזר פיזיוטרפיה אם עדיין לא עשיתי צילום US כדי שיבחן בוודאות אם זה קרע או לא?,
ואמרו לי גם על פיזיו שעושים את זה רק במידה ויש כאבים ברמה שאתה מוגבל ממש מבחינת תנועות בשרירים ולא יכול בקושי להזיז אצלי אין הגבלה כזאת כרגע יש כאב בתנועות מסוימות אבל לא הגבלה בתנועה עצמה..

אלוהים ישמור
אתה מתאמן כבר איזה 15 שנים ועדיין לא יודע איפה נמצאות החוליות שלך, ועדיין לא סגור על הטכניקה של הדדליפט שלך. קח את עצמך בידיים כבר. תשלם למאמן שיודע מה הוא עושה שידריך אותך איך להתאמן כבר.

בנוגע לפציעה שלך- יכול לנוע מקרע של שריר,רצועה, סתם כאב. אף אחד לא יכול לדעת מה יש לך פה. תפסיק לחפש פתרונות באינטרנט ולך להבדק כבר.

• פותח/ת השרשור
אלוהים ישמור
אתה מתאמן כבר איזה 15 שנים ועדיין לא יודע איפה נמצאות החוליות שלך, ועדיין לא סגור על הטכניקה של הדדליפט שלך. קח את עצמך בידיים כבר. תשלם למאמן שיודע מה הוא עושה שידריך אותך איך להתאמן כבר.

בנוגע לפציעה שלך- יכול לנוע מקרע של שריר,רצועה, סתם כאב. אף אחד לא יכול לדעת מה יש לך פה. תפסיק לחפש פתרונות באינטרנט ולך להבדק כבר.
למה השם מוכר ?😃
מה הולך איתי, כן התבלבלתי ברור שלא התכוונתי לחוליות זה בגב
בגדול אני קבעתי כבר תור אצל אורטופד ששלח אותי לאולטראסאונד ונראה מה יהיה.
רק עוד שבוע יש לי צילום בנתיים אני מתאמן בעצימות נמוכה מאוד ולא מרגיש שהכאב מחמיר מזה אז אני ממשיך משקלים לא גבוהים חזרות גבוהות.

• פותח/ת השרשור
חזרתי להתאמן בעצימות נמוכה לפני שבועיים שזה אומר משקלים נמוכים חזרות גבוהות, כרגע יש לי כאב קל שאני נתלה על מתח רק בהתחלה זה היה יותר כואב עכשיו פחות משמעותית לעומת ההתחלה אבל עדיין מרגיש משהו.
עשיתי US וזה התוצאה,אשמח לשמוע ממי שמבין ברפואה מה זה אומר התוצאה הזאת?
יש מצב שעשו את ה US לא כמו שצריך ולא ראו קרע בגלל זה תאמת שממש סימנתי למי שעשה לי איפה יש את הכאב והוא עשה שם ועדיין זה מה שהם רואים.
אני מציין הכאב הוא רק כאשר אני נתלה על מתח ומנסה לעלות נגיד בהתחלה בשבוע הראשון שזה קרה לי היה לי הרבה יותר כואב לעומת עכשיו לכן אני רואה שיפור משמעותי.
האם אני יכול לחזור להתאמן רגיל מבחינת משקל חופשי כמובן שאני מתחיל ממשקלים נמוכים
האם יש צורך לעשות US חוזר אולי?, אין צורך בפזיותרפיה?
upload_2021-10-31_11-5-31.png

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית