הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצת 2 קילומטר

אדירגבאי

משתמש מתחיל
119
5
נק' מוניטין:
5
119
5
היי, יש לי בעוד כחודש בראור ואני רוצה לשפר את רצית ה 2 קילומטר שלי.
כרגע אני עומד על 10:15.. איזה תוכנית לדעתכם הכי תועיל לי? המטרה שלי מן הסתם לרדת בזמן כמה שאפשר.. אני יודע שיש ל LBS תוכנית ריצה ל 2 קילומטר אבל משום מה לא ככ התחברתי אליה ולא ככ הבנתי אותה..
אשמח אם תעזרו לי, תודה 😃

מניסיוני למתחילים הכי כדאי לבנות נפח ריצה לפני הכל, משמע להתחיל לרוץ למרחקים כל שבוע להעלות "נפח" אם השבוע סך הכל רצת 5קמ שבוע הבא 7 אחריו 9 אחריו 10-11 (מן הסתם שעם ההתקדמות גם לא כדאי לרוץ בהתקדמות מהר מידי)

בכל אופן זו דוגמא כללית מאוד!

ממליץ על 2 אימוני "נפח" 1 אינטרוולים
הנפח פשוט מרחק במהירות נמוכה וכל פעם להתקדם במרחק

האינטרוולים 500×8 או 800×4 או 1000×3
ואז להתקדם במהירות/נפח (סטים/מרחק עדיף סטים)

ואפשר בין 3 האימונים האלה אימוני כוח/ריצות קלות שלא מאמצות אותך

היי, יש לי בעוד כחודש בראור ואני רוצה לשפר את רצית ה 2 קילומטר שלי.
כרגע אני עומד על 10:15.. איזה תוכנית לדעתכם הכי תועיל לי? המטרה שלי מן הסתם לרדת בזמן כמה שאפשר.. אני יודע שיש ל LBS תוכנית ריצה ל 2 קילומטר אבל משום מה לא ככ התחברתי אליה ולא ככ הבנתי אותה..
אשמח אם תעזרו לי, תודה 😃
יש אפשרות להוריד את האפליקציה של Nike. יש להם אפשרות של יעד ותאריך יעד, והם בונים לך תכנית באופן אוטומטי.

אישית, התאמנתי לריצה כזאת בדיוק ואני לא טוב בריצה ולא אוהב לרוץ.
3 ריצות בשבוע - ריצה ראשונה ביום ראשון למשל, 2 קילומטר פשוט לרוץ ולסיים בלי להתייחס לזמן או למהירות. ריצה שנייה בשבוע, ביום שלישי, מנסה לשבור שיא חדש. אישית יצא לי טוב שאני עושה בקילומטר הראשון 4 דק לקילומטר או 4 וחצי ואח"כ אני מנסה להישאר בין 4 וחצי ל5 דק לקילומטר. ריצה אחרונה בשבוע, יום חמישי, ריצת התאוששות מה שנקרא אבל אותו הדבר בערך כמו בתחילת שבוע, רץ את ה2 קילומטר ולא מתייחס לזמן.. אחרי שבועיים התחלתי בריצה הראשונה לשמור על זמן יחסית בסדר מבחינת זמן לקילומטר, באיזור ה5 דק לקילומטר ואז פשוט משבוע לשבוע בריצה באמצע שבוע, ריצה פשוט שאני מנסה לשבור שיא חדש.
בחודש לא חושב שתפיק הרבה תוצאות אבל 30 שניות פחות ממה שאתה עושה עכשיו זה גם משהו

מה שסנורלקס כתב + לפי התוצאה הנוכחית שלך אני משער שאתה לא רץ או עוסק בפעילות אירובית באופן קבוע (לפי האתר של וינגייט זו תוצאה ממוצעת של תלמיד כיתה ח'). אז אם אין לך מגבלות גופניות שלא ציינת אני דווקא מאמין שתשתפר מאוד אם תרוץ 3 פעמים בשבוע עד לבר-אור.
אני גם מאמין שבמשפט שהסמל שלי היה אומר בצבא "ריצת 2000 זה לא ממש כושר אלא בעיקר כוח רצון" יש אמת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית