הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשה לספר

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
מישהו מכיר ספר מדעי בנושא התזונה, ולא אחד biased כלפי טבעונות, קיטו, raw food וכו׳

משהו שמצד אחד יהיה מדעי - יסביר את כל תהליכים בעיכול ובגוף עם השפעות על הדם (כמו סוכר), אבל מצד שני לא יהיה סחי מוות כמו של תואר בתזונה שבו יש כל מיני המלצות copy paste מהfda של 60 גרם חלבון ביום והזהרו משומן רווי וכאלה

תודה רבה מראש

אבל מצד שני לא יהיה סחי מוות כמו של תואר בתזונה שבו יש כל מיני המלצות copy paste מהfda של 60 גרם חלבון

אנשים לא כותבים ספרים בהתאם ל-bias שלך, אלא בהתאם לשלהם או בהתאם למה שמוכר. בהתאם, רוב הספרים בנושא לא טובים.
שנית, כנראה שאין לך מושג מה מלמדים ומה לא מלמדים בתואר בתזונה. התואר רחוק ממושלם אבל אתה לא בפוזיציה הגיונית להתייחס אליו בזלזול.

אם אתה רוצה ספר מדעי שיורד לפיזיולוגיה, תהליכי עיכול וכו' אני מציע לך לחכות למהדורה מעודכנת של Modern Nutrition in Health and Disease.

• פותח/ת השרשור
אנשים לא כותבים ספרים בהתאם ל-bias שלך, אלא בהתאם לשלהם או בהתאם למה שמוכר. בהתאם, רוב הספרים בנושא לא טובים.
שנית, כנראה שאין לך מושג מה מלמדים ומה לא מלמדים בתואר בתזונה. התואר רחוק ממושלם אבל אתה לא בפוזיציה הגיונית להתייחס אליו בזלזול.

אם אתה רוצה ספר מדעי שיורד לפיזיולוגיה, תהליכי עיכול וכו' אני מציע לך לחכות למהדורה מעודכנת של Modern Nutrition in Health and Disease.
כאחד שעשה תואר במדעי המחשב ויצא לו לקרוא ספרי אקדמיה, אפילו במשהו יחסית חד משמעי כמו מדמח ומתמטיקה יש ספרים גרועים אז בתזונה אני מניח שגם לא חסר, מה שהייתי רוצה זה פשוט סיכום של מחקרים מודרניים מתומצת לספר. אל תשכח שמתישהו היית המלצה על ידי אותם המומחים לאכול בעיקר דגנים ולהמנע משומן. התחום משתפר אבל אני בטוח שעל ספר אחד טוב אפשר למצוא רבים גרועים.
אני מכיר אנשים שלמדו תואר תזונה (ושוב לא מכליל, אבל לוקח בחשבון) שאמרו לי שקיטוזיס זה מצב שמוביל למוות (בלבול עם קיטואסידוזיס) אז תסלח לי שאני לפעמים לא סומך על אקדמיה
כמובן שגם במדמח שמעתי שטויות מאנשים גם בתואר שני ואני בטוח שאת זה אפשר למצוא בכל תחום ולכן אני שואל בפורום כדי לקבל עוד input לקבל החלטה על פיה

יש ספרים גרועים אז בתזונה אני מניח שגם לא חסר
'לא חסר' זה בניסוח עדין. הרוב המוחלט של מה שתמצא הוא זבל.

מה שהייתי רוצה זה פשוט סיכום של מחקרים מודרניים מתומצת לספר
יש ניוזלטרים שעושים זאת על בסיס חודשי - לדוגמא AARR של אלן ארגון, MASS של stronger by science ועוד...
כך אתה יכול גם להתעדכן על בסיס קבוע.

אל תשכח שמתישהו היית המלצה על ידי אותם המומחים לאכול בעיקר דגנים ולהמנע משומן.
זה שבעבר ההמלצות היו שונות (יותר פחמימה) רק אומר שהתחום בגדול שואף להשתפר ומשתנה בהתאם לראיות שזמינות לו. שוב, רחוק ממושלם אבל בשיפור.

אני מכיר אנשים שלמדו תואר תזונה (ושוב לא מכליל, אבל לוקח בחשבון) שאמרו לי שקיטוזיס זה מצב שמוביל למוות (בלבול עם קיטואסידוזיס) אז תסלח לי שאני לפעמים לא סומך על אקדמיה
אם בנאדם ישב בשיעור וזה מה שהוא הבין זו לא אשמת האקדמיה, זו אשמתו... אנחנו מתעכבים די הרבה על קטו אסידוסיס בגלל העבודה עם חולי סוכרת (התואר הוא קליני בעיקר).

לצערי, יש בעיות רציניות בתואר - אבל זו לא אחת מהם.

• פותח/ת השרשור
'לא חסר' זה בניסוח עדין. הרוב המוחלט של מה שתמצא הוא זבל.

יש ניוזלטרים שעושים זאת על בסיס חודשי - לדוגמא AARR של אלן ארגון, MASS של stronger by science ועוד...
כך אתה יכול גם להתעדכן על בסיס קבוע.

זה שבעבר ההמלצות היו שונות (יותר פחמימה) רק אומר שהתחום בגדול שואף להשתפר ומשתנה בהתאם לראיות שזמינות לו. שוב, רחוק ממושלם אבל בשיפור.

אם בנאדם ישב בשיעור וזה מה שהוא הבין זו לא אשמת האקדמיה, זו אשמתו... אנחנו מתעכבים די הרבה על קטו אסידוסיס בגלל העבודה עם חולי סוכרת (התואר הוא קליני בעיקר).

לצערי, יש בעיות רציניות בתואר - אבל זו לא אחת מהם.

טוב, תודה רבה על הטיפים הסתכלתי באמת על הספר שהמלצת הבנתי שמהדורה אחרונה היית ב2012 אחכה להבאה, בינתיים אשתמש בניוזלטרים שהמלצת.
לא באתי חלילה להעביר ביקורת על ניסיון ולמידה עצמית של אנשים ואני מבין שתואר קליני יהיה מיועד בעיקר להאוכלוסיה ממוצעת שלא מעניין אותה יותר מידי ביצועים
יצאתי חכם יותר מהדיון ואמנע לשפוט מהר להבא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית