הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה לשפר תסיבולת לב ריאה

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
האם כל פעילות שתכלול קצב לב גבוה?
אני רוצה להשתפר בריצת 2 ק"מ ובספרינטים.

אם אתה רוצה לשפר ריצה של 2 ק"מ, אני יכול לרשום מה אני עשיתי ותחליט אם בא לך.
3 ריצות בשבוע - ריצה ראשונה - רץ 2 קילומטר מבלי להתייחס לזמן או מהירות. אם לא רצת פרק זמן ארוך אז זה פשוט להרגיל אותך לרוץ 2 קילומטר, מבחינת השרירים, נשימה, קצב לב וכו'.
ריצה שנייה - רץ בקצב יותר גבוה ומנסה לראות איפה אני עומד מבחינת זמן סיום.
ריצה שלישית - ריצת שוב 2 קילומטר אבל כאן משתדל לרוץ לפי 5 דק לקילומטר, אם קשה אז 5 וחצי להתחלה ואז אתה משתדל לעשות פחות זמן לקילומטר אבל לא לגמור את עצמך כמו הריצה באמצע שבוע. ריצה הזאת או ספרינטים.
בין כל רוצה יום מנוחה ואחרי הריצה האחרונה יומיים מנוחה.

האם כל פעילות שתכלול קצב לב גבוה?
אני רוצה להשתפר בריצת 2 ק"מ ובספרינטים.
אני יכול להגיד מה אני עשיתי חחח
ראשון
ריצת 400×6-10 קצב קבוע קצת מעל קצב מטרה של ה2000 עם מנוחה של כזה 2 דקות דקה וחצי אפילו

שלישי
ריצת 800/1000×3/4 בקצב קבוע קצת מתחת ל2000 מטרה (נניח הקצב ל2000 הוא 8 דקות=4 לקמ אז 4:15 לקמ באינטרוולס

ריצה ארוכה, לבנות נפח, להתחיל ב3000 נניח להעלות לאט לאט למרחקים כמו 8-10 קמ אבל לא בקפיצה

אם ספרינטים זו מטרה משנית אז ממליץ ללמוד טכניקה לספרינט והתרגול של האינטרוולים של ה400 יחד עם קצת עבודת טכניקה יהיה מספיק טוב

במידה ואתה מתאמן מתחיל הייתי ממליץ על התחלה מ50%-70% מדופק מירבי.
במידה ואתה עם ניסיון ומחשיב את עצמך מתאמן מתקדם תוכל לכוון יותר לכיוון 70%-90% מדופק מירבי.

כמובן שזה משתנה בהתאם למטרות ולאופי הריצה,
זה לגמרי משהו שהייתי מתייעץ לגביו עם מאמן ריצה אם זה באמת חשוב לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית