הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עלייה במסת השריר וצריכת חלבון גבוהה

aviel95

משתמש מתחיל
235
16
נק' מוניטין:
16
235
16
שאלה אם לפעמים לא יוצא לי לצרוך חלבון כמו שצריך ומספיק אבל אני כן עולה במשקל ומכניס יותר קלוריות לגוף אני עדיין יעלה במסת השריר או שחייב תמיד מספיק חלבון?

• פותח/ת השרשור
כדי לבנות שריר צריך חלבון,
1.4 לכל ק״ג ומעלה לאדם מאומן יעשה את העבודה.

את זה אני יודע אבל סתם שאלה האם אני לא מגיע מספיק לחלבון היומי אבל מתאמן כמו שצריך ובמאזן קלורי חיובי אני כן יראה עליה במסת שריר?

את זה אני יודע אבל סתם שאלה האם אני לא מגיע מספיק לחלבון היומי אבל מתאמן כמו שצריך ובמאזן קלורי חיובי אני כן יראה עליה במסת שריר?

כנראה פשוט לא אידאלי וכנראה ככל שיהיה חסר יותר תבנה פחות...

במאזן קלורי חיובי אני כן יראה עליה במסת שריר?
אם אתה מבצע אימוני התנגדות ולא לוקח את החלבון לכמות נמוכה באופן קיצוני, בהחלט תהיה עלייה במסת השריר.

כמו שיובל ציין, במידה והכמות חלבון לא נמוכה באופן חריג כנראה שתראה, פשוט לא תממש 100% מהפוטנציאל.

מה שכן אגיד לך זה שלתעדף אימונים על פני תזונה זה רעיון רע, לטווח הקצר והארוך.

כמו שיובל ציין, במידה והכמות חלבון לא נמוכה באופן חריג כנראה שתראה, פשוט לא תממש 100% מהפוטנציאל.

מה שכן אגיד לך זה שלתעדף אימונים על פני תזונה זה רעיון רע, לטווח הקצר והארוך.
אם היית צריך לדרג לפי סדר עדיפויות (בלי אין סדר עדיפויות וכולם שווים, אתה חייב! חח) איך היית מדרג אימונים שינה ותזונה?

אם היית צריך לדרג לפי סדר עדיפויות (בלי אין סדר עדיפויות וכולם שווים, אתה חייב! חח) איך היית מדרג אימונים שינה ותזונה?

תזונה-שינה-אימונים.

כעיקרון זה משולש שכל אחד שיפגע יפגע בשני.

אם תתאמן טוב ולא תאכל / תישן טוב - פול גז בניוטרל (פגיעה בהתאוששות, עלייה לסיכון בפציעה)
אם תאכל טוב ולא תישן טוב - לא תתאושש מהאימונים. (בנוסף תהליכים אנאבוליים שקורים במהלך השינה יפגעו)
אם תישן טוב ולא תתאמן טוב - ביזבוז זמן אבל לפחות לא תהיה עייף.

תזונה-שינה-אימונים.

כעיקרון זה משולש שכל אחד שיפגע יפגע בשני.

אם תתאמן טוב ולא תאכל / תישן טוב - פול גז בניוטרל (פגיעה בהתאוששות, עלייה לסיכון בפציעה)
אם תאכל טוב ולא תישן טוב - לא תתאושש מהאימונים. (בנוסף תהליכים אנאבוליים שקורים במהלך השינה יפגעו)
אם תישן טוב ולא תתאמן טוב - ביזבוז זמן אבל לפחות לא תהיה עייף.
אבל אם אתה חייב לדרג אותם? ואני לא מדבר על מתאמנים תחרותיים, אני מדבר על מתחילים, בינוניים, ומי שטיפה טיפה מתקדם. ואם זה משנה אז על מתאמני כוח (ואם זה שונה בבילדינג).
סליחה על החפירה חח תודה.

אבל אם אתה חייב לדרג אותם? ואני לא מדבר על מתאמנים תחרותיים, אני מדבר על מתחילים, בינוניים, ומי שטיפה טיפה מתקדם. ואם זה משנה אז על מתאמני כוח (ואם זה שונה בבילדינג).
סליחה על החפירה חח תודה.

האמת שלגבי מתאמני כוח אולי הייתי מתעדף אחרת-
1.שינה
2.אימונים
3.תזונה

*אני מדרג נטו לפי החשיבות, למתאמני כוח לדעתי אפשר לדחוף הרבה קלוריות פשוט עם מספיק חלבון,
הרבה יותר חשוב התאוששות ותכנון נכון של אימונים.

בילדינג-
1.תזונה
2.שינה
3.אימונים

*בבילדינג אם התזונה שלך תהיה חרא לא תראה תוצאות, בניגוד למתאמני כוח המטרות שלך הן יותר ויזואליות מביצועיות.
אימונים כל עוד תעבוד סביב כשל ועל כל השרירים אתה תראה היפרטרופיה ברמה כזו או אחרת.

1.שינה
2.אימונים
3.תזונה

*אני מדרג נטו לפי החשיבות, למתאמני כוח לדעתי אפשר לדחוף הרבה קלוריות פשוט עם מספיק חלבון,

בילדינג-
1.תזונה
2.שינה
3.אימונים

*בבילדינג אם התזונה שלך תהיה חרא לא תראה תוצאות, בניגוד למתאמני כוח המטרות שלך הן יותר ויזואליות מביצועיות.
אימונים כל עוד תעבוד סביב כשל ועל כל השרירים אתה תראה היפרטרופיה ברמה כזו או אחרת.
סליחה שאני כבר לא יכול לתת מוניטין... תודה רבה!!

1.שינה
2.אימונים
3.תזונה

בילדינג-
1.תזונה
2.שינה
3.אימונים

כמה לדעתך זה פוגע אם ישנים 6.5 שעות בלילה ומשלימים בסופשים?

חותם על זה כל יום.
בין 6-9 שעות אמור להספיק לתפקוד סביר+.

עלה מחקר מעניין על השלמה משנ״צים אם זה מתאפשר לך.
יש על זה דיון הלכתי , דיעה אחת שצריך בין 6-8 ויש מחלוקת דיעה אחרת שאומרת בין 7-9 .
אז נהנתי מהתשובה שלך : )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית