הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב ברגליים אחרי ריצה

• פותח/ת השרשור RNT
  • פורסם בתאריך

RNT

משתמש מתחיל
61
11
נק' מוניטין:
11
61
11
היי החודש התחלתי לרוץ לקראת הצבא אני עושה את התכנית הזו תוכנית אימונים לריצת 2000 מטר - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

ולפני שבוע התחלתי לרוץ בהתחלה עשיתי 2 קילומטר עבר חלק, יום אחרי, שעכשיו אני לא רץ יום אחרי יום אבל יום אחרי רצתי איזה חצי קילומטר והתחילו כאבים חדים בתאומים ברגליים ובעצם מקדימה זאת אומרת שאם אני נוגע בעצם בחלק הקדמי של הרגל יש כאב חזק, היה לי איזה חצי שעה כאבים חזקים מאוד ואז ניסיתי לישון ושקמתי זה עבר אבל עדיין היה טיפה מורגש בהליכה, יום אחרי שהלכתי רגיל היו טיפה כאבים קלים ואז אחרי יומיים זה עבר, עברו כמה ימים היום התחלתי את התכנית ועשיתי ריצת קילומטר היה טוב, אבל איך שסיימתי את הריצה עוד פעם התחילו כאבים אבל לא כמו שהיו לפני עכשיו זה עוד סביל

אני לא הייתי רץ לפני זאת פעם ראשונה בחיים שאני קם ב5-5:30 בבוקר ורץ אף פעם לא יצא לי לרוץ
מה יכולה להיות הסיבה? זה לגיטימי מה שיש לי?

נערך לאחרונה:
כתבת לא מובן בעליל, תשתמש פעם הבאה בסימני פיסוק וכו.
איפה בדיוק כואב לך? בקדימה של השוק? נשמע שזה שברי מאמץ או משהו דומה לזה.
יש לך כמה דברים שאתה צריך לעשות:
  1. לך לאורטופד שמתמחה באיבחון כפות רגליים ושמכין מדרסים במידת הצורך (ותחפש מישהו עם מדרסים איכותיים, יש הרבה זבל). נשמע שיש לך פלטפוס לפי המהירות שזה קרה לך.
  2. תתאים את התוכנית למישהו שהרגע התחיל להתאמן, אל תרוץ ישר 3/4 ריצות אינטנסיביות בשבוע, תתחיל בשתיים קלות ולאט לאט תגביר את האינטנסיביות.
  3. תבדוק את הנעליים שלך, אם הן שחוקות מאוד או עם סוליה לא משהו בכללי, זה יכול קצת להשפיע.
לי נשמע שזה פלטפוס, קרה לי אותו דבר, התחלתי להתאמן לצבא עם מלא מוטיבציה ואחרי שבועיים כבר התחילו כאבים, המשכתי לרוץ ואחרי שבועיים כבר בקושי הצלחתי ללכת. האורטופד איבחן אותי עם פלטפוס משמעותי (שני אורטופדים נפרדים האמת) ונתן לי מדרסים.
חשוב לי לציין שאם יש לך פלטפוס חזק גם מדרסים לא יצילו אותך ב100% ברוב המקרים, הם רק פלסטר על פצע שלא מחלים.

1. לך לאורטופד שמתמחה באיבחון כפות רגליים ושמכין מדרסים במידת הצורך (ותחפש מישהו עם מדרסים איכותיים, יש הרבה זבל). נשמע שיש לך פלטפוס לפי המהירות שזה קרה לך.
  2. תתאים את התוכנית למישהו שהרגע התחיל להתאמן, אל תרוץ ישר 3/4 ריצות אינטנסיביות בשבוע, תתחיל בשתיים קלות ולאט לאט תגביר את האינטנסיביות.
  3. תבדוק את הנעליים שלך, אם הן שחוקות מאוד או עם סוליה לא משהו בכללי, זה יכול קצת להשפיע.
לי נשמע שזה פלטפוס, קרה לי אותו דבר, התחלתי להתאמן לצבא עם מלא מוטיבציה ואחרי שבועיים כבר התחילו כאבים, המשכתי לרוץ ואחרי שבועיים כבר בקושי הצלחתי ללכת. האורטופד איבחן אותי עם פלטפוס משמעותי (שני אורטופדים נפרדים האמת) ונתן לי מדרסים.
חשוב לי לציין שאם יש לך פלטפוס חזק גם מדרסים לא יצילו אותך ב100% ברוב המקרים, הם רק פלסטר על פצע שלא מחלים.
אבחנת אותו עם פלטפוס ושברי מאמץ.
אולי, ואני לא חוויתי אף אחת מהחוויות הלל,
אך כן חוויתי כאבי שוקיים מריצה ובכלל,
ולא אחרי הפעם הראשונה שלי.
אולי כדאי חוות דעת של מומחה, אבל זאת אפשר גם בלי להלחיץ אותו.

אבחנת אותו עם פלטפוס ושברי מאמץ.
אולי, ואני לא חוויתי אף אחת מהחוויות הלל,
אך כן חוויתי כאבי שוקיים מריצה ובכלל,
ולא אחרי הפעם הראשונה שלי.
אולי כדאי חוות דעת של מומחה, אבל זאת אפשר גם בלי להלחיץ אותו.
לא אבחנתי אותו, אמרתי שזה כנראה זה אבל לא בטוח. גם לא אמרתי שזה דווקא זה מתוך הפציעות שיש, יש דברים גם דומים לזה.
אבל שוב, לא אמרתי שזה זה, אמרתי לו לבדוק אצל מומחה.

• פותח/ת השרשור

כן בקדימה של השוק, וגם בתאומים
יש לי פלטפוס ואני משתמש בנעלי ריצה Brooks Adrenaline GTS 21 שהן חדשות

יש לך מושג כמה זמן לוקח לקבוע תור לאורטופד כזה? הבנתי שזה לוקח חודשיים שלוש לא?
כמה המדרסים שקיבלת עלו לך?

יש לי פלטפוס
אז זאת כנראה הסיבה העיקרית, מעבר לניהול עומסים לא נכון. אני מציע לך לבדוק עם האורטופד שאיבחן אותך.
יש לך מושג כמה זמן לוקח לקבוע תור לאורטופד כזה?
זה מאוד תלוי למי אתה הולך, לדעתי שווה ללכת למישהו פרטי שמתמחה במדרסים.
כמה המדרסים שקיבלת עלו לך
אם אני זוכר נכון 2000+, זה עסק יקר. אל תיפול לכל האלה השקרנים שמציעים לך בזול. לא שאני אומר לא לקנות בזול, אבל תחפש המלצות לפני שאתה הולך למישהו. אני בהתחלה עשיתי דרך הקופת חולים ב60 שקל וזה היה זבל, רק החמיר לי.

• פותח/ת השרשור
אז זאת כנראה הסיבה העיקרית, מעבר לניהול עומסים לא נכון. אני מציע לך לבדוק עם האורטופד שאיבחן אותך.

זה מאוד תלוי למי אתה הולך, לדעתי שווה ללכת למישהו פרטי שמתמחה במדרסים.

אם אני זוכר נכון 2000+, זה עסק יקר. אל תיפול לכל האלה השקרנים שמציעים לך בזול. לא שאני אומר לא לקנות בזול, אבל תחפש המלצות לפני שאתה הולך למישהו. אני בהתחלה עשיתי דרך הקופת חולים ב60 שקל וזה היה זבל, רק החמיר לי.

וואלה אני אגיד לך מה, אני בן 18 יש לי יום סיירות עוד חודשיים, כסף להוציא על הדברים האלה אין לי כרגע, התור הבא שיש לאורטופד הוא רק עוד שלוש חודשים בסוף ינואר, האורטופד שאבחן לי את זה הוא הרופא בצבא בצו ראשון, לפני זה לא ידעתי בכלל שיש לי בעיה כי לא הרגשתי בכלל אף פעם משהו שקשור לזה

יש לך אולי פתרון שיכול לעזור לי בנתיים בחודשיים האלה? כי אני חייב להמשיך לרוץ ולעבוד על זה

וואלה אני אגיד לך מה, אני בן 18 יש לי יום סיירות עוד חודשיים, כסף להוציא על הדברים האלה אין לי כרגע, התור הבא שיש לאורטופד הוא רק עוד שלוש חודשים בסוף ינואר, האורטופד שאבחן לי את זה הוא הרופא בצבא בצו ראשון, לפני זה לא ידעתי בכלל שיש לי בעיה כי לא הרגשתי בכלל אף פעם משהו שקשור לזה

יש לך אולי פתרון שיכול לעזור לי בנתיים בחודשיים האלה? כי אני חייב להמשיך לרוץ ולעבוד על זה
אתה יכול לדחות את היום סיירות עם סיבה מספקת כמו שלך
בגדול אני מציע לך לחשוב פעמיים אם להתגייס לקרבי, לא שאי אפשר עם פלטפוס, ממש לא, אבל פותח אותך לאפשרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית