הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון פלג גוף עליון

לא, בעיות של גב כפוף לא נפתרות מאימון כזה או אחר.

לרוב מדובר בעניין גנטי למיטב ידיעתי, גם אם תצליחי לקבל מראה יותר זקוף, ״בעיית״ הגב הכפוף נותרה בעינה.

זה ככל הנראה כן נובע משרירים חלשים , אבל לרוב הטיפול בזה זה ללכת בצורה זקופה בזמן ממושך עד שהגוף מתרגל .
פעם היה כמו מתקן ברזל כזה לגב , היו כאלה שהיו שמים כמו מטאטא מאחורי הגב ועם המרפקים דוחפים קדימה .
היום יש כמו גופיה כזאת מתחת לחולצה שיש רצועות שמושכות את הגב אחורה .
אני לא יודע אם זה פותר את הבעיה או רק נותן מראה של גב ישר ברגע שלובשים את זה.

זה ככל הנראה כן נובע משרירים חלשים
דווקא לרוב זה עיקומים בעמוד השדרה.

בכל מקרה כדי לשפר את זה לפחות טיפה אפשר לנסות ליצור חוסר פרופורציה ככה שהגב עליון יהיה יותר חזק מהחזה.

• פותח/ת השרשור
לא, בעיות של גב כפוף לא נפתרות מאימון כזה או אחר.

לרוב מדובר בעניין גנטי למיטב ידיעתי, גם אם תצליחי לקבל מראה יותר זקוף, ״בעיית״ הגב הכפוף נותרה בעינה.
דווקא לרוב זה עיקומים בעמוד השדרה.

בכל מקרה כדי לשפר את זה לפחות טיפה אפשר לנסות ליצור חוסר פרופורציה ככה שהגב עליון יהיה יותר חזק מהחזה.

הזהו שאני מנסה להימנע מזה אין לי גב עקום , רק שאלתי אם האימונים יכולים למנוע מכך

יכול להיווצר משרירים חלשים או מבעיות במפרקים/חוליות וכו'.

צריך לאבחן כל מקרה לגופו.

אני חושב שהמקרה שאת מתארת ומנסה להמנע ממנו הוא כתפיים שמוטות קדימה. הדרך הכי טובה להמנע מזה היא לחזק את שרירי הגב העליון וחגורת הכתפיים.

הזהו שאני מנסה להימנע מזה אין לי גב עקום , רק שאלתי אם האימונים יכולים למנוע מכך

חיזוק שרירים אולי יכול לסייע,
אם זה לא מולד אין סיבה שזה יקרה אם לא בעיה רפואית / שרירים חלשים.

אני חושב שהמקרה שאת מתארת ומנסה להמנע ממנו הוא כתפיים שמוטות קדימה. הדרך הכי טובה להמנע מזה היא לחזק את שרירי הגב העליון וחגורת הכתפיים.
יש לנו את זוקפי הגב (הוא נקרא כך כי הוא עוזר לגב זקוף , לא?) לא בהכרח שההתעסקות אמורה להיות בחלק העליון של הגב למרות ששם רואים את התוצאה .
חשוב לא להזניח את החלק התחתון .
לא ראיתי מישהו עם דומס בגב מדד ליפט והולך עם כתפיים נפולות אבל אולי אני טועה ...

יש לנו את זוקפי הגב (הוא נקרא כך כי הוא עוזר לגב זקוף , לא?) לא בהכרח שההתעסקות אמורה להיות בחלק העליון של הגב למרות ששם רואים את התוצאה .
חשוב לא להזניח את החלק התחתון .
לא ראיתי מישהו עם דומס בגב מדד ליפט והולך עם כתפיים נפולות אבל אולי אני טועה ...
דיברנו ספציפית על כתפיים שמוטות שזה בעיקר חולשה בחגורת הכתפיים וגב עליון.
חשוב לא להזניח כל חלק בגוף, בלי קשר למה שציינת על גב תחתון.

לגבי דדליפט ובמיוחד דדליפט כבד, חוץ מזה שהוא תרגיל נהדר לזוקפי הגב הוא גם בונה אחלה גב עליון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית