נק' מוניטין:
65
- 187
- 23
מצטער אם השאלה טיפשית, אבל אני בור מאוד בנושא של הכוח המתפרץ. וסומך על החברה כאן שידעו לספק תשובה טובה.
כל תרגיל שהוא מראה 3 סטים של 10 מנוחה של חצי דקה.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מצטער אם השאלה טיפשית, אבל אני בור מאוד בנושא של הכוח המתפרץ. וסומך על החברה כאן שידעו לספק תשובה טובה.
בסירטון הוא בעיקר עובד על תרגילי כוח , זריזות ויציבות .
בהחלט כל מה שיגדיל את השריר ויחזק אותו יכול לעזור , אבל זה לא עבודה ישירה על כוח מתפרץ .
אין עבודה טובה יותר מכוח מתפרץ (מכל המומחים , והספורטאים בעולם לדוגמא כרסטיאנו רונלאדו ועוד) זה פשוט לעשות את אותה עבודה בהתנגדות גדולה יותר .
לדוגמא אם אתה בכדורסל והמטרה לקפוץ גבוהה יותר , אז לקפוץ עם משקולות על הרגליים , אם המטרה לרוץ מהר יותר (כמעט אי אפשר לשפר מהירות אבל לגבי כוח מתפרץ ) תשים משקולות על הרגליים ותעשה ספרינט בעלייה .
זה חשבון מאוד פשוט , שיש לך התנגדות גדולה וקשה יותר , ברגע שתוריד את ההתנגדות יהיה לך קל יותר .
לכן אם תבצע את הפעולה שבה אתה צריך כוח מתפרץ עם התנגדות גדולה יותר , ככה שתוריד את ההתנגדות תוכל לבצע את אותה פעולה בכוח מתפרץ טוב יותר .
מספרים על רונאלדו שהיה עושה אימוני קפיצות עם 20 קילו על הרגליים , לאחר מכן שילב יריב , מצחיק לחשוב שבטח צחקו עליו שתמיד היריב מגיע לפניו ואין לו סיכוי , אבל אחרי שהוא הוריד את המשקולות על זה נאמר צוחק מי שצוחק אחרון ...
היכולת לשפר ספרינט היא מאוד מזערית , אדם איטי כמעט לעולם לא יהיה מהיר .אני רוצה לשפר כוח מתפרץ בספרינטים, איך לשפר את זה ספציפית? הליכון עם מהירות גבוהה יעזור לי לדעתך? ובכמה זה יותר יעזור מספרינטים רגילים
היכולת לשפר ספרינט היא מאוד מזערית , אדם איטי כמעט לעולם לא יהיה מהיר .
מה שכן אפשר לשפר זה את הכוח מתפרץ , זה את המטרים הראשונים של הספרינט .
הליכון עם מהירות גבוהה לא ישפר כוח מתפרץ .
כוח מתפרץ צריך להיות עם התנגדות לספרינטים קצרים , כי הדגש הוא על היציאה מהמקום / שינוי קצב .
עדיף לקחת משקולות ולעשות ספרינט קצר ולחזור חלילה .
לדוגמא 50 שניות מנוחה / קצב איטי ו10 שניות ספרינט , אפילו 52 שניות מנוחה ו8 שניות ספרינט.
או לדוגמא לעבוד כנגד גבעה ואז ריצה בעלייה היא קשה יותר . אפשר לאחר מכן להוסיף משקולות גם לריצה בעלייה .
מה שקשה לך זה לא אומר שזאת התנגדות שתשפר כוח מתפרץ .אני רוצה להבין תהיגיון, איך בריצה על הליכון אין התנגדות, ואני אסביר, כי לא הסברתי טוב ממקודם.
ספרינט במהירות גבוהה - לדוגמה אני עושה ספרינט של 15 שניות ואז הפסקה (לא עוצר את ההליכון, פשוט שם את שני הרגליים בצדדים.
ואז ישר מחזיר תרגליים להליכון אחרי כמה שניות מנוחה), זה מהווה התנגדות? הריי אני מחזיר תרגליים למצב של ספרינט מהיר מאוד בלי עלייה הדרגתית במהירות.
מה שקשה לך זה לא אומר שזאת התנגדות שתשפר כוח מתפרץ .
המטרה לגרום לך ל"זנק" כמה שיותר מהר מהמקום .
אם תעשה זינוק מהמקום של 15 שניות ומנוחה , כן תעלה דופק , כן תיכנס לכושר , אבל איך זה גורם לזה שעוד חודשיים ה15 שניות ספרינט יהיו יותר מהירות מה15 שניות שתעשה כיום ? איך זה משפר לך את הכוח מתפרץ ?
גם להרים את הידיים למעלה יש התנגדות , אבל מה יגרום לך להרים אותם מהר יותר ? תרים עם משקולות בשיא המהירות , ואז תוריד אתה משקולות ותרים בלי .
כנ"ל עם הרגליים , ברגע שיש התנגדות ואז אתה מוריד את ההתנגדות אז בלי ההתנגדות אתה ת"זנק" מהר יותר .
הרי אם אתה רץ 15 שניות ספרינט , איזה התנגדות יש פה שאתה יכול להוריד אותה ואז לרוץ מהר יותר ? ההתנגדות שיש לה עכשיו , היא אותה התנגדות שתיהיה גם בספרינטים הבאים....
יש משקולות שקושרים על הרגליים , או להתחיל להתאמן בעלייה , גם בהליכון יש אופציה של שיפוע , אבל קשה יהיה לעשות אימון רציני של כוח מתפרץ על הליכון כי ההתעסקות בלשנות מהירות כל שניה לא כלכך נוח.אם לדוגמה כל פעם אעלה את מהירות ההליכון, ואביא את הרגליים שלי ממצב של 0 ל100 (ההליכון יהיה על 100) זה לא יהווה מעין "משקל"?
ואם זה לא יהווה מעין משקל, איזה דרכים אחרות יש לי לשפר מהירות מתפרצת? מאיפה אני יכול להביא משקל על הגוף שלי?