הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נשים ומשקל

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
לא אחת אני פוגש נשים שבאמת מקפידות על אכילה מאוזנת ולא עוברות
לעיתים גם את ה- 1200קל'. (עשינו יומן אכילה וראינו ).
חלקן זזות לא מעט לאורך היום, אך המשקל לא ממש זז.
מדובר בנשים בגילאי ה- 40 ומעלה.
אני חושב שמאחר והן הרבה זמן על כמות קלורית כלכך נמוכה
זה גורם להן להיתקע ואין טעם שירדו מ- 1200 אך עדיף להן לאכול יותר
ובהמשך לנסות שוב דיאטה.
מה דעתכם?

מינוס קלורי לאורך זמן יכול לגרום לאנשים להוציא פחות קלוריות.
הם נהיים פחות פעילים, ובכך שורפים פחות קלוריות מאז שהתחילו.

אצל נשים וגברים מבוגרים, ההורמונים יורדים, היפו בלוטת התריס, אסטרוגן נמוך וכל השאר יכול לגרום לאנשים להוציא עוד פחות קלוריות ביום בגלל חוסר חשק לזוז.

בדיקות מקיפות וטיפול בהתאם יכול לעזור, אבל בלי ספק עוד פעילות גופנית במקום תמיד לקצץ בקלוריות עדיף.

מינוס קלורי לאורך זמן יכול לגרום לאנשים להוציא פחות קלוריות.
הם נהיים פחות פעילים, ובכך שורפים פחות קלוריות מאז שהתחילו.

אצל נשים וגברים מבוגרים, ההורמונים יורדים, היפו בלוטת התריס, אסטרוגן נמוך וכל השאר יכול לגרום לאנשים להוציא עוד פחות קלוריות ביום בגלל חוסר חשק לזוז.

בדיקות מקיפות וטיפול בהתאם יכול לעזור, אבל בלי ספק עוד פעילות גופנית במקום תמיד לקצץ בקלוריות עדיף.
מחזק את מה שאלחנן אמר
חשוב מאוד לציין שאצל נשים המשקל הוא מאוד דינאמי ועלול להשתנות בגלל הווסת, אז זנ אופציה, אם זה לא המצב
אם המצב באמת כזה אפשר לפנות לרופא ולבקש בדיקות דם,
אם הקליניקה כוללת תלונות נוספות שמרחיבות את הDD צריך לבדוק בבדיקות דם גם:
TSH וCK לשלול היפותאירודיזם שעלולה להשפיע גם על הפעילות המטבולית
ובמקרים מאוד נדירים
קורטיזול לשלול תסמונת קושינג( אבל אלו מצבים פחות נפוצים כמובן)

נערך לאחרונה:
אצל נשים בנות 40+ יורדת כמות האסטרוגן בזמן הווסת.
נשים שהפסיקו עם הווסת בגילאי 55+ מופרש אסטרוגן בכמות ממש נמוכה.
כשאין כמות מספקת של אסטרוגן מסת השומן עולה, חילוף החומרים איטי יותר וממילא קשה מאוד לרדת במשקל.

אז זה לא הגורם לתקיעה במשקל , רק קצת מקשה
בגילאים מבוגרים יותר זה לא הגורם היחיד אבל בהחלט אחד הגורמים המשמעותיים.
(בגלל שבגילאים האלו בכללי כמות האסטרוגן יורדת. וגם אם עדיין יש ווסת היא לא מעלה משמעותית את כמות האסטרוגן.)

(בגלל שבגילאים האלו בכללי כמות האסטרוגן יורדת. וגם אם עדיין יש ווסת היא לא מעלה משמעותית את כמות האסטרוגן.)

אצל נשים זה אסטרוגן
אצל גברים בעיה דומה עם טסט' עם הגיל
אלה הם חיינו

אצל נשים בנות 40+ יורדת כמות האסטרוגן בזמן הווסת.
נשים שהפסיקו עם הווסת בגילאי 55+ מופרש אסטרוגן בכמות ממש נמוכה.
כשאין כמות מספקת של אסטרוגן מסת השומן עולה, חילוף החומרים איטי יותר וממילא קשה מאוד לרדת במשקל.

מעניין, יש רפרנס חד משמעי בנושא?

מה שראיתי זה שרק בתחילת גיל המעבר מתחילה הידלדלות אסטרוגן שכנראה תשפיע על רמות השובע והרעב,
בנוסף יכול להיות שינוי במטבוליזם / הצטברות שומן באיזורים התחתונים של הגוף.
עדיין לא מצאתי קשר חד משמעי שקושר חוסר באסטרוגן להשמנה. (עליה במשקל)

ובכל מקרה לא מצאתי שום איזכור לוסת.

לא אחת אני פוגש נשים שבאמת מקפידות על אכילה מאוזנת ולא עוברות
לעיתים גם את ה- 1200קל'. (עשינו יומן אכילה וראינו ).
חלקן זזות לא מעט לאורך היום, אך המשקל לא ממש זז.
מדובר בנשים בגילאי ה- 40 ומעלה.
אני חושב שמאחר והן הרבה זמן על כמות קלורית כלכך נמוכה
זה גורם להן להיתקע ואין טעם שירדו מ- 1200 אך עדיף להן לאכול יותר
ובהמשך לנסות שוב דיאטה.
מה דעתכם?

נשמע כמו רעיון עדיף.
לצאת לכיוון הניטרלי, לנסות להעלות NEAT, לרוב אין הרבה שלא יתחטבו על 1,200 קל' אלא אם כן
הן נמצאות בהליך קבוע וארוך ושם כבר צריך להתייחס לאדפטציות מטבוליות שהגוף עובר.

בהצלחה

נערך לאחרונה:
עדיין לא מצאתי קשר חד משמעי שקושר חוסר באסטרוגן להשמנה. (עליה במשקל)
כמות האסטרוגן משפיע על תחושות השובע והרעב ועל חילוף החומרים.
ראיתי רק מחקר אחד שדיבר על המסת שומן.
בתכל'ס נשים שמתאמנות שנים, שומרות על תזונה, בגרעון קלורי שאם הן היו בנות 20-30 הן היו יורדות ומתחטבות הרבה יותר מהר בגילאי 40 ומעלה הרבה יותר קשה להן לרדת.
אין לי מושג אם זה קשור ישירות ורק לאסטרוגן או שסתם מעלילים עליו את כל תופעות גיל המעבר.
מה שבטוח זה שבגיל המעבר קשה יותר לרדת במשקל ולהיתחטב. לא שזה לא אפשרי, זה רק יקח יותר זמן ומאמץ.

כמות האסטרוגן משפיע על תחושות השובע והרעב ועל חילוף החומרים.
ראיתי רק מחקר אחד שדיבר על המסת שומן.
בתכל'ס נשים שמתאמנות שנים, שומרות על תזונה, בגרעון קלורי שאם הן היו בנות 20-30 הן היו יורדות ומתחטבות הרבה יותר מהר בגילאי 40 ומעלה הרבה יותר קשה להן לרדת.
אין לי מושג אם זה קשור ישירות ורק לאסטרוגן או שסתם מעלילים עליו את כל תופעות גיל המעבר.
מה שבטוח זה שבגיל המעבר קשה יותר לרדת במשקל ולהיתחטב. לא שזה לא אפשרי, זה רק יקח יותר זמן ומאמץ.

זה נכון לכל אחד שעבר אדפטציה מטבולית.
לא יודע כמה זה קשור לאסטרוגן, אפשר לראות המון נשים חטובות גם בגיל 40+.
מילא פות"ש היה מדבר על מתאמנות בגיל 50+ או 60+ הייתי אומר אולי שווה לבדוק מעבר.
אישה בת 40 שלא מתחטבת על 1,200 קל' זה לא משהו נורמאלי.

יותר קשה? נדרש מהן טיפה יותר? אז מה? גם אני כדי לחטב מ75 ק"ג ל72 ק"ג היה לי קשה יותר
מלחטב מ87 ק"ג ל84 ק"ג.
זה לא אומר שיש קשר להורמון מסויים, זה פשוט אומר שהגוף עבר אדפטציה כלשהי וכבר נדרש ממנו יותר ממה שהיה דרוש לפני.

הייתי קושר את זה קודם כל לענייני הרעב / שובע ולאדפטציות ולא להצטברות שומן עקב מחסור באסטרוגן.
בסופו של דבר המאזן הקלורי זה מה שיקבע.

דיברתם על 40 + .
אישה בת 25 , מה לא עושה כדאי לרדת במשקל , גם תפריטים עם מעט מאוד קלוריות וכמעט אין תזוזה של ירידה , יש עוד דברים שיכולים להיות קשורים שלאישה יש יותר קושי לרדת ?

וכן אני יודע שברגע שמכניסים פחות מימה שמוציאים המשקל יורד ואין חוכמות , אבל עובדתית זה לא קורה אצלה . יש עוד משהו שיכול לעכב או שכדאי לבדוק / לעשות ?

פעילות גופנית אצל אישה מגביר את הירידה במשקל יותר מאצל גברים ? עם כל האסטרוגן והמילים שאמרתם פה : P

פעילות גופנית אצל אישה מגביר את הירידה במשקל יותר מאצל גברים ? עם כל האסטרוגן והמילים שאמרתם פה : P

לא.

אישה בת 25 , מה לא עושה כדאי לרדת במשקל , גם תפריטים עם מעט מאוד קלוריות וכמעט אין תזוזה של ירידה , יש עוד דברים שיכולים להיות קשורים שלאישה יש יותר קושי לרדת ?

הערכה שגויה של צריכה אנרגטית.

וכן אני יודע שברגע שמכניסים פחות מימה שמוציאים המשקל יורד ואין חוכמות , אבל עובדתית זה לא קורה אצלה . יש עוד משהו שיכול לעכב או שכדאי לבדוק / לעשות ?

אם אין בעיה רפואית כלשהו אני לא רואה סיבה, מה המשקל - גובה שלה? כמה זמן היא כבר בהתהליך?
תוכל לפרסם פה את התפריט שלה מאחד הימים? מה היא עושה ביום יום מבחינת שגרה ואימונים?

מה המשקל - גובה שלה? כמה זמן היא כבר בהתהליך?
תוכל לפרסם פה את התפריט שלה מאחד הימים? מה היא עושה ביום יום מבחינת שגרה ואימונים?
היא בת 25 , גובה 1.62 , משקל 72 .
היא הייתה 75 , אולי כבר שנה וחצי בתהליך שכל פעם דיאטה אחרת , זה היה הרבלייף , אחריזה תפריט של 1500 קלוריות , ועכשיו היא בדיאטה של 8 שעות לאכול 16 שעות לא לאכול .

בגדול היא משתדלת לאכול חביתה / טונה , 2 מעדנים , פרי , נס קפה עם כמה קוביות שוקולד , וסנדוויץ כלשהו.
הפעילות שלה היא בעיקר הליכה אבל לא משהו רציני , במצטבר אולי שעתיים בשבוע.

בשיא שלה הגיע ל69 בערך אבל זה תמיד נע לה בין 70 - 74 ..

היא בת 25 , גובה 1.62 , משקל 72 .
היא הייתה 75 , אולי כבר שנה וחצי בתהליך שכל פעם דיאטה אחרת , זה היה הרבלייף , אחריזה תפריט של 1500 קלוריות , ועכשיו היא בדיאטה של 8 שעות לאכול 16 שעות לא לאכול .

בגדול היא משתדלת לאכול חביתה / טונה , 2 מעדנים , פרי , נס קפה עם כמה קוביות שוקולד , וסנדוויץ כלשהו.
הפעילות שלה היא בעיקר הליכה אבל לא משהו רציני , במצטבר אולי שעתיים בשבוע.

בשיא שלה הגיע ל69 בערך אבל זה תמיד נע לה בין 70 - 74 ..

אין חיה כזו, מבטיח לך שתביא לי אותה לחודש ותראה שעם מעקב צמוד היא תרד יפה מאוד.

מלא פעמים נשים אומרות שהן לא אוכלות כלום ונשבעות בכל היקר להן שהן גוועות.
ואז את מדברת איתן עוד קצת והן אומרות לך כן, אבל הקפה של הבוקר אין סיכוי בלי שוקולד...
וברור, אבל ב10 בלילה אני אוכלת צהריים.
ובטח, אני ממש שומרת על תזונה אבל חוץ מ.....

אם יש גרעון קלורי ואין בעיה רפואית יורדים במשקל.

ואז את מדברת איתן עוד קצת והן אומרות לך כן, אבל הקפה של הבוקר אין סיכוי בלי שוקולד...

כן.. לא נוגעות בכלום אבל פעם ביום מנסות את אחד המתכונים של דניאל עמית רחמנא לצלן

כמו שהייתה לי מישהי בלווי שאמרה לי שהיא בול על התפריט ולא מבינה למה היא לא יורדת.
רק אחרי חקירה צולבת גיליתי שהיא מרביצה 1 ליטר חלב שקדים במהלך היום עם הקפה.

TDEE הוא המלך הבלתי מעורער 😇

אני לא בטוח שנשים מבוגרות סטיטסטית יותר שמנות מגברים מבוגרים.
כל ההורמונים צונחים וכתוצאה נהיים פחות פעילים, שורפים פחות, ויורדים פחות.
אפשר להילחם בזה בעזרת הגבלה קלורית עד כדי רעב, או פשוט ליזום יותר פעילות.
דיברתם על 40 + .

יש הרבה דברים שיכולים להקשות על כל אחד לאכול פחות ממה שהוא שורף, גם גברים, על זה צריך להסתכל, לא על המין והגיל.

הנה כמה דברים שיכולים להקשות,

1. קושי נפשי וחיבור עמוק למאכלים מסוימים ובכללי, ושימוש בהם כבריחה או כהתמודדות.
2. חוסר הבנה איזה אוכל משביעה, וכתוצאה תמיד רעבים עד שנשברים. מזון בעל ערך קלורי נמוך, סיבים תזונתיים, חלבון הם דוגמה לאוכל משביע.
3. חוסר יכולת לעקוב ולהיות כנה עם עצמם לגבי הקלוריות שהם באמת אוכלים.
4. בעיות הורמונליות שגורמות לעייפות וחוסר חשק תמידי ואפילו לרעב שמאתגרים לעמוד בקלוריות והפעילות הנדרשת כדי לרדת במשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית