הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נשים ומשקל

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
לא אחת אני פוגש נשים שבאמת מקפידות על אכילה מאוזנת ולא עוברות
לעיתים גם את ה- 1200קל'. (עשינו יומן אכילה וראינו ).
חלקן זזות לא מעט לאורך היום, אך המשקל לא ממש זז.
מדובר בנשים בגילאי ה- 40 ומעלה.
אני חושב שמאחר והן הרבה זמן על כמות קלורית כלכך נמוכה
זה גורם להן להיתקע ואין טעם שירדו מ- 1200 אך עדיף להן לאכול יותר
ובהמשך לנסות שוב דיאטה.
מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
זה מעניין כי רוב הנשים שאני מכיר באמת מקפידות
על תפריט מאוזן מרבית הזמן ומעבר לכך,
כשיש חריגה אז באופן די אינסטינקטיבי הן מפצות על כך בימים הבאים
ובסופשים אין להן נטי לחריגה משמעותית.
ועם זאת המשקל נעצר גם ב1200קל' ואפילו פחות.
הן מתאמנות (איתי) פעמיים בשבוע ובשאר השבוע זזות באזור ה7000-10,000 צעדים.
מה שכן, אורח החיים שלהן יושבני והן לא מקפידות על חלבון.
להבנתי, במצב כזה הכי טוב עבורן לתת לגוף להתאושש, לאכול יותר ואולי
כך גם לזוז יותר באופן עקיף ואז, אולי שוב להגדיל גירעון.
ודבר נוסף, לפחות ממה שראיתי הגיל לא משחק כזה תפקיד..
יש לא מעט נשים בגילאי 40 ו- 50+ היורדות מעל 10ק"ג בלי בעיה מיוחדת.
ייתכן שבאמת אצל חלקן חילוף החומרים הבסיסי נעשה בעייתי מאד.

זה מעניין כי רוב הנשים שאני מכיר באמת מקפידות
על תפריט מאוזן מרבית הזמן ומעבר לכך,
ובסופשים אין להן נטי לחריגה משמעותית.
ועם זאת המשקל נעצר גם ב1200קל' ואפילו פחות.
הן מתאמנות (איתי) פעמיים בשבוע ובשאר השבוע זזות באזור ה7000-10,000 צעדים.
מה שכן, אורח החיים שלהן יושבני והן לא מקפידות על חלבון.
להבנתי, במצב כזה הכי טוב עבורן לתת לגוף להתאושש, לאכול יותר ואולי
כך גם לזוז יותר באופן עקיף ואז, אולי שוב להגדיל גירעון.
ודבר נוסף, לפחות ממה שראיתי הגיל לא משחק כזה תפקיד..
יש לא מעט נשים בגילאי 40 ו- 50+ היורדות מעל 10ק"ג בלי בעיה מיוחדת.
ייתכן שבאמת אצל חלקן חילוף החומרים הבסיסי נעשה בעייתי מאד.

הדבר הראשון שאתה צריך להבין זה שהמתאמנות שלך צריכות ליווי תזונתי.
לא נשמע לי מדוייק כל המדידה שאתה עושה בשת"פ איתן.

פתחת כבר אשכול בנושא: נשים בחיטוב

הסיכוי שמשהו כמו אדפטציה מטבולית גדולה או איזה שינוי זניח ב-RMR כתוצאה מהתבגרות עוצר אותה מלרדת במשקל הוא קטן עד לא קיים.
העניין עם אדפטציה מטבולית היא שהגודל שלה זניח ברוב האנשים, אלא אם אתה מדבר על אישה שהייתה שמנה מאוד בעבר וירדה למשקל תקין.

אנשים טובים בלזייף בדיווח על מה שהם אוכלים, באופן מודע ולא מודע. גם ביומנים וגם בתצלומים תהיה סטייה מסוימת.
כל פעם שזה מגיע לבדיקה במים כפולי סימון לעומת דיווח עצמי - אנחנו רואים סטיות פסיכיות, וגם אחרי חשיפה לתוצאות האנשים נשבעים שאין מצב שזה אמיתי.

כתבנו על זה כמה פעמים:
1. תזונה ותוספים - מדוע אנחנו אוכלים מעט ולא יורדים במשקל?
2. מטבוליזם - האם חילוף חומרים איטי מונע ירידה במשקל?
3. תזונה ותוספים - האם אנחנו באמת מסוגלים להעריך את הצריכה הקלורית שלנו?

מה עוד אתה יכול לעשות?

*לבדוק אם יש חלק בשבוע שהיומן תזונה לא מכסה, מספיק שביום אחד הייתה סטייה גדולה ובממוצע, הצריכה הקלורית היומית של אותו שבוע עולה. אולי אפילו מעבר לניטרלי.
*לראות האם באחד מימי השבוע הייתה קפיצה של קילו+ במשקל (בשל נוזלים), ואז לברר מה קרה יום קודם והאם צבירת הנוזלים הופיעה בשל סטייה מסוימת מכמות המזון.
*לבדוק מה הדחיסות הקלורית של המזון בתפריט, לבצע החלפות למזונות בעלי דחיסות נמוכה יותר אם צריך, בתקווה שכך האדם שבע יותר וסוטה פחות ממה שאמור לאכול.
*מעבר למה שנאמר בפוסטים למעלה, אפשר לנסות לאכול פחות מזון אולטרא מעובד (אם הכמות שלו בתפריט גדולה), ולראות אם דבר כזה יטיב עם רמות השובע. כנ"ל לגבי שינה ראויה.

לא אוהב כשאנשים עושים פיצויים.
אם יש בעיה לא שמים עליה פלסטר, אלא בודקים למה זה קרה. בסוף חריגה כזו זה יכול להיות סימפטום של תפריט או תהליך לא מתאים.
אם מדובר באכילה רגשית? רעב מוגבר? סתם בושה להגיד לך ש"אני ממש חייב שוקולד כל יום אבל אני מתבייש לבקש לשלב את זה בתפריט" או קצר בתקשורת?

שנית, בוא נניח שמישהי באמת על 1200 קלוריות, שזה ממש מעט. לשם הדוגמא יום אחד היא 1600 קלוריות, ויום למחרת היא "תפצה" תזונתית ותאכל 800 קלוריות, או 1000 קלוריות במשך יומיים. זה לא ריאלי ולא אנושי לשים מישהי במגבלה כזו, במיוחד לאור כך שאנשים נתקעים במשקל בגלל סטיות עקביות ולא נפילות חד פעמיות.
גם אם היא "תפצה" פיזית על הסטייה, בעזרת תוספת אירובי, ולפי חישוב גס תשרוף 400 קלוריות נניח, ה-TDEE שלה לא בהכרח יעלה ב-400 קלוריות ורמות הרעב שלה דווקא כן סביר שיעלו.

• פותח/ת השרשור
פתחת כבר אשכול בנושא: נשים בחיטוב

הסיכוי שמשהו כמו אדפטציה מטבולית גדולה או איזה שינוי זניח ב-RMR כתוצאה מהתבגרות עוצר אותה מלרדת במשקל הוא קטן עד לא קיים.
העניין עם אדפטציה מטבולית היא שהגודל שלה זניח ברוב האנשים, אלא אם אתה מדבר על אישה שהייתה שמנה מאוד בעבר וירדה למשקל תקין.

אנשים טובים בלזייף בדיווח על מה שהם אוכלים, באופן מודע ולא מודע. גם ביומנים וגם בתצלומים תהיה סטייה מסוימת.
כל פעם שזה מגיע לבדיקה במים כפולי סימון לעומת דיווח עצמי - אנחנו רואים סטיות פסיכיות, וגם אחרי חשיפה לתוצאות האנשים נשבעים שאין מצב שזה אמיתי.

כתבנו על זה כמה פעמים:
1. תזונה ותוספים - מדוע אנחנו אוכלים מעט ולא יורדים במשקל?
2. מטבוליזם - האם חילוף חומרים איטי מונע ירידה במשקל?
3. תזונה ותוספים - האם אנחנו באמת מסוגלים להעריך את הצריכה הקלורית שלנו?

מה עוד אתה יכול לעשות?

*לבדוק אם יש חלק בשבוע שהיומן תזונה לא מכסה, מספיק שביום אחד הייתה סטייה גדולה ובממוצע, הצריכה הקלורית היומית של אותו שבוע עולה. אולי אפילו מעבר לניטרלי.
*לראות האם באחד מימי השבוע הייתה קפיצה של קילו+ במשקל (בשל נוזלים), ואז לברר מה קרה יום קודם והאם צבירת הנוזלים הופיעה בשל סטייה מסוימת מכמות המזון.
*לבדוק מה הדחיסות הקלורית של המזון בתפריט, לבצע החלפות למזונות בעלי דחיסות נמוכה יותר אם צריך, בתקווה שכך האדם שבע יותר וסוטה פחות ממה שאמור לאכול.
*מעבר למה שנאמר בפוסטים למעלה, אפשר לנסות לאכול פחות מזון אולטרא מעובד (אם הכמות שלו בתפריט גדולה), ולראות אם דבר כזה יטיב עם רמות השובע.

לא אוהב כשאנשים עושים פיצויים.
אם יש בעיה לא שמים עליה פלסטר, אלא בודקים למה זה קרה. בסוף חריגה כזו זה יכול להיות סימפטום של תפריט או תהליך לא מתאים.
אם מדובר באכילה רגשית? רעב מוגבר? סתם בושה להגיד לך ש"אני ממש חייב שוקולד כל יום אבל אני מתבייש לבקש לשלב את זה בתפריט" או קצר בתקשורת?

שנית, בוא נניח שמישהי באמת על 1200 קלוריות, שזה ממש מעט. לשם הדוגמא יום אחד היא 1600 קלוריות, ויום למחרת היא "תפצה" תזונתית ותאכל 800 קלוריות, או 1000 קלוריות במשך יומיים. זה לא ריאלי ולא אנושי לשים מישהי במגבלה כזו, במיוחד לאור כך שאנשים נתקעים במשקל בגלל סטיות עקביות ולא נפילות חד פעמיות.
גם אם היא "תפצה" פיזית על הסטייה, בעזרת תוספת אירובי, ולפי חישוב גס תשרוף 400 קלוריות נניח, ה-TDEE שלה לא בהכרח יעלה ב-400 קלוריות ורמות הרעב שלה דווקא כן סביר שיעלו.

בתפריט חוזר על עצמו ואין בו יותר מידי יציאות משיגרה,
אלא אם יש איזה אירוע אולי..
לרוב הן בטווח ה 1000-1300קל'.

לרוב הן בטווח ה 1000-1300קל'.

על הנייר כן, בפועל כנראה שלא.
נראה פחות סביר? תעשה ניסוי על מי שתקועה במשקל מעל שבועיים-שלוש.
תעריכו RMR בעזרת קלורימטריה עקיפה ובצעו חישוב גס ל TDEE.
TDEE יצא יותר מ-1200 קק"ל כמעט בוודאות? RMR בטווח הנורמה לגיל ולמשקל? הפתעה, הצריכה התזונתית עודפת.

במקומך הייתי מנסה לבדוק גורמים שיש להם השפעה על הצריכה הקלורית:
אכילה של אולטרא מעובד, יציאה למסעדות, שעות שינה מועטות, חישוב לא נכון, השמטת שמן לבישול, השמטת חלב לקפה, גדישת כפיות/כפות, אולי diet break כי נשבר הז** לדעת שאתה כל הזמן בהגבלה קלורית.

אולי בכלל גישה של non diet.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית