הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזמון אכילת פירות וירקות

מצב
השרשור נעול

Tocayo

משתמש מתחיל
154
12
נק' מוניטין:
-9
154
12
4 ימים. מתאמנת חדשה
.

נערך לאחרונה:
היי יובל
תודה.
אתה יכול להמליץ לי על ארוחת ביניים במסה?
(בלי בשר )
בשר זה בצהריים .
ובנוסף ארוחת ערב קלה ?

כל מה שמדברים איתך נכנס באוזן אחת ויוצא באוזן השנייה?

למדה לפני 20 שנה ושכחה הכל, ב-20 שנה לא התעדכנה בכלל. או, שהיא סתם עיפרון לא מחודד / בכלל לא תזונאית.

אני מניח שמדובר במ"ר...
התזונה בבתי חולים בפיקוח תזונאים לאנשים חולים לא מזהיר יותר, ומעיד על בעיה רצינית במערכת.

אני כן חייב לומר שהתזונאית במחלקת גסטרו בשערי צדק הפתיעה אותי לטובה, אבל היא מקרה נדיר לדעתי ומניסיוני.

• פותח/ת השרשור
הוא צודק מאה אחוז... במקום לקחת ללב תתחילי פשוט להבין מה לא בסדר בגישה שלך. פשוט לקחת בחשבון גם את הביקורת גם יכול לעזור.
לא אתם לא צודקים
אני פניתי לאדם אחד כאן.
אולי שרירים יש לכם
אבל בינה לא

אולי שרירים יש לכם
אבל בינה לא

גם שרירים אין 😲
במקום לחלק מוניטין שלילי לכל מי שלא מסכים איתך, תתחילי להפנים את מה שאומרים לך כאן
כולם אומרים לך שהגישה שלך לא טובה, כולנו כאן דפוקים? אולי לשם שינוי תבדקי מה לא בסדר בגישה שלך?

אתה יכול להמליץ לי על ארוחת ביניים במסה?
(בלי בשר )
בשר זה בצהריים .
ובנוסף ארוחת ערב קלה ?

*במסה את אמורה להגיע ליעדים מסוימים שהצבת לעצמך - למשל __ קלוריות שמתוכן ___ גרם פחמימה/שומן/חלבון. יש אפליקציות שיכולות לעזור לך לספור כמה את אוכלת מכל דבר. יש גם שיטות אחרות כמו מנות פחמימה/חלבון/שומן וכו'. כאן לא המקום לפרט על זה.

כדי שתוכלי להתנהל בצורה גמישה, את יכולה להכניס באותם יעדים כל מזון שמתחשק לך, כל עוד במרבית הארוחות שלך את לא מתבססת על ג'אנק פוד / ממתקים / חטיפים ואוכלת (בערך) 5 ירקות/פירות ביום או יותר.

אין ארוחה אחת שעדיפה על השנייה מבחינת ההצלחה של התהליך. אין מזון מסוים שיש לו השפעה קסומה על צבירת מסת שריר. גם לא התרד של פופאי ולא GOMAD של ריפטו.

בהתאם, לא יהיה ממש הגיוני להמליץ לך על ארוחה למסה, אני לא יודע מה את אוהבת ומה את יכולה לבשל לעצמך / לקנות מהסופר וכדומה.

*אם את אדם בריא, יעדים להתחיל איתם הם לרוב כמות קלוריות שתגרום לך לעלות במשקל בקצב של 0.5%-1% ממשקל הגוף בחודש, כמות חלבון בין 1.5-2.2 גרם חלבון לק"ג. כמות הפחמימה והשומן לא מאוד משנה, בתנאי שכמות השומן הנצרכת היא מעל 0.7 גרם שומן לק"ג משקל גוף (שאר היחס נתון להעדפה אישית או כל מיני אופטימיזציות שלא רואה טעם שתתעסקי בהן עכשיו).

**אני ממליץ שתמצאי תזונאית שתלווה אותך בתהליך המסה ותלמד אותך איך לבחור מזונות ולכתוב לעצמך תפריט מהבסיס. אם חלק מהמושגים שכתבתי פה נשמעים לך סינית היא תחסוך לך הרבה כאב ראש. ותזונאית ספורט, ולא כזו שכותבת פוסטים על פירות שנרקבים בקיבה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית