הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקל בחיובי על הבנץ.

Trx1998

משתמש מתחיל
273
65
נק' מוניטין:
190
273
65
אני עושה בנץ רגיל עם מוט ולאחר מכן חיובי עם דאמבלים.
עכשיו קרה לי כמה פעמים שהרגשתי שיש לי עוד חזרה והופ לא היה חחחח ונחנק למוות עד מישהו בא.
בדאמבלים אין לי בעיה להגיע לכשל כי אני פשוט מעיף אותם קדימה.
עכשיו לשאלה הבנץ חיובי עם דאמבלים בעיקרון עובד על החזה כמו בבנץ רגיל?מה שאני מתכנן שלא להגזים עם הבנץ הרגיל אבל להגיע לכשל עם הבנץ חיובי.
הבנץ חיובי יקדם אותי גם בבנץ הרגיל לאט לאט?

אם הבנתי נכון-
אתה מתאמן למטרות כוח, והבנץ חיובי הוא תרגיל עזר שמטרתו לעזור להוסיף משקל לבנץ הרגיל בלבד.
אם ככה החיובי יהיה מיותר ברוב המקרים עד שלב מתקדם, ולהגיע לכשל גם כן מיותר בכמעט כל מקרה.
אבל אולי לא הבנתי אותך נכון?

• פותח/ת השרשור
אם הבנתי נכון-
אתה מתאמן למטרות כוח, והבנץ חיובי הוא תרגיל עזר שמטרתו לעזור להוסיף משקל לבנץ הרגיל בלבד.
אם ככה החיובי יהיה מיותר ברוב המקרים עד שלב מתקדם, ולהגיע לכשל גם כן מיותר בכמעט כל מקרה.
אבל אולי לא הבנתי אותך נכון?
אני עובד בשביל פיתוח גוף לא כוח אבל רוצה להתקדם במשקלים.
אני יודע שצריך לגרות את הגוף עם משקל אבל אני מפחד לגרות אותו בבנץ עם מוט בשביל לא להגיע לכשל מבין..
עם חיובי עם דאמבלים אין לי פחד אז אני יכול לעבוד בראש שקט.

אני יודע שצריך לגרות את הגוף עם משקל
עם עומס בכללי, משקל זה אחד מכל מיני דרכים.
עם חיובי עם דאמבלים אין לי פחד אז אני יכול לעבוד בראש שקט.
למה בחיובי זה לא משנה לך?
באופן כללי ההמלצה זה שהחצי הראשון של האימון יהיה יותר מורכבים, והחצי השני יותר מבודדים לכשל/חזרה אחת לפני. כמובן שזאת המלצה כללית אבל עדיין.

1. תעצור חזרה או שתיים לפני שאתה מרגיש שאתה מגיע לכשל. לא כדאי להגיע לכשל או קרוב לכשל בכל סט וגם לא בכל אימון.

2. תבקש שמירה.

3. מבחינת המטרה שלך (פיתוח גוף- אם זה מסה או חיטוב), זה לא כלכך משנה לדעתי אם תרים משקל גבוה עם מעט חזרות, או משקל נמוך יחסית עם יותר חזרות, כל עוד תגיע למיצוי של השריר בסט. אז כן, אתה בחלט יכול להרים משקל נמוך בבנץ ה"רגיל", אבל תרים יותר חזרות כדי להגיע לווליום דומה.

4. בסוף תעשה מה שנוח לך, אבל שתדע באופן כללי, נהוג יותר להרים משקלים גבוהים יותר בתרגילים המורכבים והקלאסיים (בנץ "רגיל", סקוואט, דדליפט ..) ובתרגילים הפחות מורכבים, להרים פחות משקל ויותר חזרות. אישית, יותר כיף לי להתאמן בשיטה הזאת, כי להרים הרבה חזרות בתרגיל מורכב זה לא הדבר הכי נעים, לי לפחות. זה מאוד מתיש ועושה חשק למות בעיקרון.

אני עושה בנץ רגיל עם מוט ולאחר מכן חיובי עם דאמבלים.
עכשיו קרה לי כמה פעמים שהרגשתי שיש לי עוד חזרה והופ לא היה חחחח ונחנק למוות עד מישהו בא.
בדאמבלים אין לי בעיה להגיע לכשל כי אני פשוט מעיף אותם קדימה.
עכשיו לשאלה הבנץ חיובי עם דאמבלים בעיקרון עובד על החזה כמו בבנץ רגיל?מה שאני מתכנן שלא להגזים עם הבנץ הרגיל אבל להגיע לכשל עם הבנץ חיובי.

תקבל אותו דבר ממוט או מדאמבלים.
אי אפשר לדעת מה יקדם אותך, תנסה ותבדוק.

בכל מקרה הייתי בודק מה הבעיה בבנץ׳ העליון.
יכול להיות איזשהו מחסום פסיכולוגי / הערכת יתר למרחק לכשל.

עם עומס בכללי, משקל זה אחד מכל מיני דרכים.

למה בחיובי זה לא משנה לך?
באופן כללי ההמלצה זה שהחצי הראשון של האימון יהיה יותר מורכבים, והחצי השני יותר מבודדים לכשל/חזרה אחת לפני. כמובן שזאת המלצה כללית אבל עדיין.
לחיצה חיובי בדאמבלים זה תרגיל מורכב

בגלל זה שאלתי למה ברגיל הוא לא רוצה להיכשל ובחיובי כן
כי בדאמבלים הוא יכול לזרוק אותם ועפ מוט הוא נכשל ומחכה שמישהו יבוא לעזרה

אתה יכול תמיד להעזר במישהו שישמור לך או לגלגל את המוט על הבטן עד שהוא מגיע לרגליים ומשם לקום ולהוריד אותו לרצפה - חפש ביוטיוב bench fail without spotter

כי בדאמבלים הוא יכול לזרוק אותם ועפ מוט הוא נכשל ומחכה שמישהו יבוא לעזרה

אתה יכול תמיד להעזר במישהו שישמור לך או לגלגל את המוט על הבטן עד שהוא מגיע לרגליים ומשם לקום ולהוריד אותו לרצפה - חפש ביוטיוב bench fail without spotter
לא צריך להיכשל בכלל במורכבים, מספיק להגיע קרוב לכשל, וע"פ רוב הדעות פה בפורום לא מומלץ בכלל (בצורה כללית) להגיע לכשל במורכבים.

לא צריך להיכשל בכלל במורכבים, מספיק להגיע קרוב לכשל, וע"פ רוב הדעות פה בפורום לא מומלץ בכלל (בצורה כללית) להגיע לכשל במורכבים.
אפשר וזה קורה שנכשלים בתרגיל מורכב - תכנון לא נכון או סתם יום גרוע אבל זה לא הנקודה
הנקודה היא לא לפחד להחנק למוות כמו שהוא כתב ולא להיות תלוי באנשים אחרים, אפשר לצאת לבד מכשל בבנץ זה לא משהו שצריך להוות בעיה

כשל זה לא רע או טוב,תלוי במטרות אפשר לבצע לתקופה מסויימת,כרגע אני עובד לכשל בכל האימונים

כל תרגיל עד לכשל?
הכל לכשל
חוץ מסקואט כמובן.
שומע ממציא הסקואט,עשיתי היום סקואט וזה נראה נדיר כמו של הוויטליפטרים הסינים,מתחושב על הצורה הזו בסקואט? סקואט הכי עמוק שיש וגב זקוף?
מרגיש לי ממש נוח ופחות מעורבות מיותרת של גב תחתון
@elchonon
יש לציין שהמשקל ממש נמוך כרגע כי אני רוצה הכל מושלם,הוא גם נמוך ביחס לסקואטים שעשיתי בעבר שבהם עשיתי לואו בר

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית