הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה אתם חושבים על תוכנית SS? והאם הייתם ממליצים לי אחרת?

אלמוג לוי

משתמש מתחיל
83
16
נק' מוניטין:
19
83
16
שלום חברי הקרנפים, אני חדש פה פוסט ראשון שלי
אני בן 25 מתאמן המון שנים (בעבר עשיתי מרתונים תקופה) אבל תמיד רציתי להיות גדול וחזק
הגנטיקה שלי אני חושב שקצת מקשה עלי אבל הכל תירוצים
בקיצור לשאלה אני חושב שאני קרוב לחודשיים עושה תוכנית אם אתם מכירים שנקראת SS
רציתי לשאול מה אתם חושבים עליה והאם יש לכם הצעות אחרות לתוכנית אימונים לגדילה וחוזק

נ.ב - האם אתם מכירים מקום בתל אביב של Powerlifting?
תודה רבה לעוזרים!!

כמה היית נותן למישהו שמגיב גרוע, ולמי שמגיב מצויין לתוכנית? בהנחה שהוא אוכל טוב וכו
לדעתי בבנץ זה הכי ישתנה בהתאם לגיל ומשקל גוף.
אתן לך את הדוגמה האישית שלי:

סיימתי SS בגיל 16 עם סקוואט 140x3x5, דדליפט 145x1x5 ובנץ 75x3x5, משקל גוף 70-72.
יכולתי להתקדם בסקוואט ודדליפט יותר אבל פצעתי את הטרפז ותכלס נמאס לי מהתוכנית ורציתי משהו משהו אחר.

תכלס אם אתה רואה שתקופה הבנץ לא זז אבל הסקוואט והדדליפט כן הייתי מתחיל לעשות את הטקסט לבנץ וסקוואט ודדליפט ממשיך כרגיל.

תכלס אם אתה רואה שתקופה הבנץ לא זז אבל הסקוואט והדדליפט כן הייתי מתחיל לעשות את הטקסט לבנץ וסקוואט ודדליפט ממשיך כרגיל.
מה אתה אומר על תרגילי עזר? מתח, מקבילים וידיים
לדעתי בבנץ זה הכי ישתנה בהתאם לגיל ומשקל גוף.
אתן לך את הדוגמה האישית שלי:

סיימתי SS בגיל 16 עם סקוואט 140x3x5, דדליפט 145x1x5 ובנץ 75x3x5, משקל גוף 70-72.
יכולתי להתקדם בסקוואט ודדליפט יותר אבל פצעתי את הטרפז ותכלס נמאס לי מהתוכנית ורציתי משהו משהו אחר.

לא ענית על השאלה שלי:79nb:😛😉
יש לך רעיון לאיזה טווח מסוים שלדעתך אנשים נורמלים שמגיבים בצורה שונה (לא פריקים עם הבדל של 200 קילו יחסית לאיש נורמלי) לתוכנית יסיימו?

מה אתה אומר על תרגילי עזר? מתח, מקבילים וידיים
מקבילים וצ'ין אפס, אחלה תרגילים ולא הייתי עושה יותר מזה בSS.

לא ענית על השאלה שלי:79nb:😛😉
יש לך רעיון לאיזה טווח מסוים שלדעתך אנשים נורמלים שמגיבים בצורה שונה (לא פריקים עם הבדל של 200 קילו יחסית לאיש נורמלי) לתוכנית יסיימו
לא עניתי לך במפורש כי אני לא יודע מה הנתונים שלך.

מישהו בן 20 שמסיים את התכנית במג גוף של 100+ יסיים עם בנץ הרבה יותר חזק מילד בן 16-17 במשקל גוף של 80, ברוב המקרים.
לפי דעתי זה התרגיל שמשקף את כוחו של המתאמן
לא חביבי. התבלבלת עם הדדליפט.

לא עניתי לך במפורש כי אני לא יודע מה הנתונים שלך.

מישהו בן 20 שמסיים את התכנית במג גוף של 100+ יסיים עם בנץ הרבה יותר חזק מילד בן 16-17 במשקל גוף של 80, ברוב המקרים.
האמת שמעניין אותי מה דעתך על אנשים בכללי, לא רק עליי. לצורך העניין, מה אתה אומר מבחינת משקל גוף (נניח בתרגיל מסויים מסיימים כפול 1.2-1.7 בתרגיל מסויים)?

אני כבר לא צליח להתקדם מאימון לאימון 😃))
המטרה שלי היא לשקול 90 קילו
ודדליפט 350
איך אני מגיע לשם מה התוכנית הבא??
מטרות מכובדות, תיקח מאמן.
זאת הדרך הכי מהירה ובטוחה.
במשקל אני מחזיק בשיא של 90 ק"ג כאן בארץ עם 312.5 ק"ג דדליפט, אשמח לעזור לך לנסות להגשים את השאיפות שלך.

• פותח/ת השרשור
אתם יכולים לשלוח לי
מטרות מכובדות, תיקח מאמן.
זאת הדרך הכי מהירה ובטוחה.
במשקל אני מחזיק בשיא של 90 ק"ג כאן בארץ עם 312.5 ק"ג דדליפט, אשמח לעזור לך לנסות להגשים את השאיפות שלך.
אני לא יכול לשלוח לך הודעה פרטית כי אין לי עדיין 30 הודעות בפורום
מה היית ממליץ לי לעשות כדי להגיע למטרות האלה? וכמה זמן לקח לך להגיע אליהם?

אני פחות מתחבר אליה, לדעתי 5X5 יהיה טווח יותר סביר למתחילים והעבודה על בנץ' בתוכנית לוקה בחסר

אתם יכולים לשלוח לי

אני לא יכול לשלוח לך הודעה פרטית כי אין לי עדיין 30 הודעות בפורום
מה היית ממליץ לי לעשות כדי להגיע למטרות האלה? וכמה זמן לקח לך להגיע אליהם?
המספר שאתה רוצה להגיע אליו חסר משמעות כרגע.
זה לא אומר שאסור לחלום עליו, זה מאוד בריא מנטלית שיהיה לך מטרה ארוכת טווח, אבל אין תוכנית אימונים בעולם שזה משנה מה המטרה שלך בדדליפט מבחינת משקל ספציפית, כל תוכנית מנסה להפוך אותך להיות הכי חזק שאפשר.

אני ממליץ לך לא להתפזר עם מטרות, לא להשקיע בסקוואט ובנץ' ותרגילים מבודדים שונים אם המטרה שלך זה דדליפט. למעט מה שהתוכנית תכלול.

קודם כל, צריך לעשות הרבה דדליפט בשביל דדליפט חזק, יש לי אפילו את האומץ לומר שאפשר לעשות שינויים לתוכנית של סמולוב ולבצע נפח מכובד של דדליפט 4 פעמים בשבוע ולראות דברים מדהימים.

אני גם אוהב את התוכנית של קורטה שמעניקה 24 סטים של דדליפט בשבוע.

מה שכן, דדליפט אוהב מנוחה, הוא מתקדם יפה עם תקופות בהם אתה עובד עם משקל ממש נמוך בשביל התאוששות טובה, לפעמים אפילו מנוחה מוחלטת.

אחד הסיבות לדעתי שהדדליפט שלי עולה, זה כי אני לא מתעסק בו, המטרות שלי הם סקוואט ובנץ' פרס.
אני אף פעם לא עושה דדליפט בלי לפחות 5 סטים של סקוואט כבד לפניו.

אנחנו צריכים יותר נפח ותדירות בדדליפט, אבל לא עצימות כמו תרגילים אחרים, ואפילו אפשר גם פחות נפח ותדירות יחסית.

כמה זמן לקח לי?
התחלתי להתאמן לפני 11 שנים, אבל לפני 9 שנים חליתי בצורה קשה שהכניס אותי לריסט מטורף למשך שנתיים.
לפני 5 שנים שקלתי 78 ק"ג, עם דדליפט 230 ק"ג.
בעזרת אליהו הנקין שהעביד קשה את הסקוואט שלי, הדדליפט שלי הגיע תוך שנה וחצי אני חושב ל15 חזרות עם 200 ק"ג.

במשך שנתיים בערך לא בדקנו פעם אחת מה השיא שלי בסקוואט בנץ' או דדליפט, ובתחרות הראשונה שלי ב2019 נתתי 280 ק"ג דדליפט במשקל גוף 83 ק"ג.

ובסוף אותו שנה נתתי 295 במשקל גוף 86.

שנתיים אחר כך, במשקל גוף 87.7, נתתי דדליפט 312.5 ק"ג.

חשוב לי לציין שכל הדדליפטים שלי נעשו במוט קשיח, ולא במוט של דדליפט גם בתחרויות, מלבד ה312.5.

אני כן סבור שיש לי בערך 310 במוט קשיח עדיין, אבל לא נדע עד התחרות הבאה.

זה לא אומר שאסור לחלום עליו, זה מאוד בריא מנטלית שיהיה לך מטרה ארוכת טווח, אבל אין תוכנית אימונים בעולם שזה משנה מה המטרה שלך בדדליפט מבחינת משקל ספציפית, כל תוכנית מנסה להפוך אותך להיות הכי חזק שאפשר.

אני ממליץ לך לא להתפזר עם מטרות, לא להשקיע בסקוואט ובנץ' ותרגילים מבודדים שונים אם המטרה שלך זה דדליפט. למעט מה שהתוכנית תכלול.

קודם כל, צריך לעשות הרבה דדליפט בשביל דדליפט חזק, יש לי אפילו את האומץ לומר שאפשר לעשות שינויים לתוכנית של סמולוב ולבצע נפח מכובד של דדליפט 4 פעמים בשבוע ולראות דברים מדהימים.

מה שכן, דדליפט אוהב מנוחה, הוא מתקדם יפה עם תקופות בהם אתה עובד עם משקל ממש נמוך בשביל התאוששות טובה, לפעמים אפילו מנוחה מוחלטת.

אחד הסיבות לדעתי שהדדליפט שלי עולה, זה כי אני לא מתעסק בו, המטרות שלי הם סקוואט ובנץ' פרס.

אנחנו צריכים יותר נפח ותדירות בדדליפט, אבל לא עצימות כמו תרגילים אחרים, ואפילו אפשר גם פחות נפח ותדירות יחסית.

כמה זמן לקח לי?
התחלתי להתאמן לפני 11 שנים, אבל לפני 9 שנים חליתי בצורה קשה שהכניס אותי לריסט מטורף למשך שנתיים.
בעזרת אליהו הנקין שהעביד קשה את הסקוואט שלי, הדדליפט שלי הגיע תוך שנה וחצי אני חושב ל15 חזרות עם 200 ק"ג.

במשך שנתיים בערך לא בדקנו פעם אחת מה השיא שלי בסקוואט בנץ' או דדליפט, ובתחרות הראשונה שלי ב2019 נתתי 280 ק"ג דדליפט במשקל גוף 83 ק"ג.

חשוב לי לציין שכל הדדליפטים שלי נעשו במוט קשיח, ולא במוט של דדליפט גם בתחרויות, מלבד ה312.5.

פשןט מטורף אתה.
יש לי שאלה,הסקואט שאני מבצע כרגע הוא מאוד דומה לסקואט של וויטליפטינג עם גב ישר ודיפ סקואט,כמו של הסינים אם אתה מכיר,אני מרגיש הרבה יותר טוב מבחינת עומס על הרגליים,זה עדיף מאשר סקואט לואו בר למטרות שלי נכון?

פשןט מטורף אתה.
יש לי שאלה,הסקואט שאני מבצע כרגע הוא מאוד דומה לסקואט של וויטליפטינג עם גב ישר ודיפ סקואט,כמו של הסינים אם אתה מכיר,אני מרגיש הרבה יותר טוב מבחינת עומס על הרגליים,זה עדיף מאשר סקואט לואו בר למטרות שלי נכון?
אני לא בטוח לגמרי.
הוויטליפטרים הסינים משתמשים בטכניקה המיועדת לחזק פרונט סקוואט, בניסיון לבצע טכניקה כמוהן, אפשר להניח עומס גדול מידי על הגב.

הייתי אומר שעדיף לעשות היי באר פשוט עם עומק מקסימלי, בלי עצירה ארוכה מידי בתחתית כמוהם.

אני לא בטוח לגמרי.
הוויטליפטרים הסינים משתמשים בטכניקה המיועדת לחזק פרונט סקוואט, בניסיון לבצע טכניקה כמוהן, אפשר להניח עומס גדול מידי על הגב.

הייתי אומר שעדיף לעשות היי באר פשוט עם עומק מקסימלי, בלי עצירה ארוכה מידי בתחתית כמוהם.
לא עושה עצירה ארוכה,תגיד איפה אתה עומד ביחס אליהם בכוח? מניח שיש שם חברה מטורפים שדוקלים ממש קצת איך אתה מסביר את זה בתור אחד שכזכור לי לא מאמין במושג גנטיקה?

פשןט מטורף אתה.
כן, עדיף ברבה.
לא עושה עצירה ארוכה,תגיד איפה אתה עומד ביחס אליהם בכוח? מניח שיש שם חברה מטורפים שדוקלים ממש קצת איך אתה מסביר את זה בתור אחד שכזכור לי לא מאמין במושג גנטיקה?
הסינים מטפחים ילדים לתחומי ספורט מגיל מאוד מאוד קטן והרבה מאוד מהם נושרים בדרך לפסגה ובעצם נשארים רק הטופ של הטופ בנבחרת.
מעבר לזה, חומרים. והרבה מהם.

אלו אנשים שעושים כמות גדולה מאוד של סקוואט, ברגע שאתה מוציא דדליפט ובנץ', הרבה יותר קל להתקדם עם הסקוואט.

בפאוורליפטינג שיאני עולם במשקל שלי עברו את ה300 ק"ג בסקוואט,,ואני מאמין שהוויטליפטינג הם מעט מאחוריהם. אני עם ה230 הצנוע שלי עוד מקווה להגיע קרוב לשם מתישהו.

אני מאמין ביתרונות גנטיים כמו אורך גפיים ונקודות פתיחה ואורך זמן שאדם מתאמן.

נכנסתי לפאוורליפטינג לפני 5 שנים, אני מסקוויט רק 5 שנים, תן לי עוד קצת זמן.

כמה זמן לקח לי?

לא כל כך הבנתי, מצד אחד כתבתי שצריך לעשות הרבה דדליפט, ואחרי זה כתבת שצריך לנוח בשביל שהדדליפט יעלה.
אז מה הנפקא מינא מכאן?

לא כל כך הבנתי, מצד אחד כתבתי שצריך לעשות הרבה דדליפט, ואחרי זה כתבת שצריך לנוח בשביל שהדדליפט יעלה.
אז מה הנפקא מינא מכאן?
כשכתבתי את זה הבנתי שזה מבלבל.
לדעתי צריך נפח עבודה גבוה ממה שרוב התוכניות מציעות, עצימות נמוכה ממה שהרוב מציע, ותקופות מנוחה, או בלוקים קלים וארוכים יותר.

לא לעבוד בנפח נמוך, עצימות גבוה, לזמן ממושך.

• פותח/ת השרשור
כשכתבתי את זה הבנתי שזה מבלבל.
לדעתי צריך נפח עבודה גבוה ממה שרוב התוכניות מציעות, עצימות נמוכה ממה שהרוב מציע, ותקופות מנוחה, או בלוקים קלים וארוכים יותר.

לא לעבוד בנפח נמוך, עצימות גבוה, לזמן ממושך.

כמה זמן לקח לי?

איזה תותח, תודה על ההשקעה של התגובה
אבל קצת איבדתי אותך
אני בכללי רוצה להתחזק ולגדול ולהרים כבד (בעיקר דדליפט יש לי פאשן אליו)
עכשיו אני מתאמן 3 פעמים בשבוע
תוכל לייעץ לי על תוכנית טובה שתקדם אותי? או שפשוט להמשיך עם SS?

איזה תותח, תודה על ההשקעה של התגובה
אבל קצת איבדתי אותך
אני בכללי רוצה להתחזק ולגדול ולהרים כבד (בעיקר דדליפט יש לי פאשן אליו)
עכשיו אני מתאמן 3 פעמים בשבוע
תוכל לייעץ לי על תוכנית טובה שתקדם אותי? או שפשוט להמשיך עם SS?
קורטה בגירסה הירושלמית זאת התחלה טובה לדעתי.
Korte 3X3 - Jerusalem Version - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית