הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרג צריך עזרה עם הסקואט

• פותח/ת השרשור Serg
  • פורסם בתאריך

Serg

מושעה
2,023
587
נק' מוניטין:
1,257
2,023
587
@elchonon
אחרי המון זמן שעשיתי אימוני רגליים בלי סקואט אני סוף סוף חזרתי להסקביט,השאלה שלי היא כזו אני רואה המון אנשים שבתרגיל בדרגת מאמץ גבוהה הברכיים שלהם נכנסות/זזות וזה פשוט ממש נראה מסוכן,אני פריק רצח של טכניקה מושלמת כמה שאפשר כל הביצועים שלי בתרגילים נראים מושלם,יש המלצה להרים כבד בסקואט מבלי להגיע חמצב של ברכיים קורסות/זזות או שהמהות ללהרים כבד בתרגיל הזה הוא להסתכן בתזוזה כזו או אחרת של מפרק הברך?

מי שחווה את זה מרים יותר ממה שהוא מסוגל, אלא אם כן זה pr ממש כבד.
תחזור לתרגיל בצורה עדינה ואל תעמיס סתם.

@elchonon
אחרי המון זמן שעשיתי אימוני רגליים בלי סקואט אני סוף סוף חזרתי להסקביט,השאלה שלי היא כזו אני רואה המון אנשים שבתרגיל בדרגת מאמץ גבוהה הברכיים שלהם נכנסות/זזות וזה פשוט ממש נראה מסוכן,אני פריק רצח של טכניקה מושלמת כמה שאפשר כל הביצועים שלי בתרגילים נראים מושלם,יש המלצה להרים כבד בסקואט מבלי להגיע חמצב של ברכיים קורסות/זזות או שהמהות ללהרים כבד בתרגיל הזה הוא להסתכן בתזוזה כזו או אחרת של מפרק הברך?

א. סרג' אוהב לדבר בגוף שלישי
ב. לא תייגת אותי אבל בכל זאת אגיב

להלן תגובתי :
מכיוון שאתה בודיבילדר אסטתיק נטורל ולא ליפטר,
תתחיל ממשקל נמוך בו הטכניקה מושלמת (עד כמה שניתן) ומשם תעלה 2.5 קילו כל אימון עד שאתה נתקע ורואה שאתה מתחיל זייף בטכניקה של התרגיל.

• פותח/ת השרשור
מי שחווה את זה מרים יותר ממה שהוא מסוגל, אלא אם כן זה pr ממש כבד.
תחזור לתרגיל בצורה עדינה ואל תעמיס סתם.
המשקל לא מעניין אותי הבעיה שהמשקלי עבודה יעלן מהר ומהר מאוד אגיע למשקלים כבדים מה תמיד לעבוד בrpe נמוך יחסית?
א. סרג' אוהב לדבר בגוף שלישי
ב. לא תייגת אותי אבל בכל זאת אגיב

להלן תגובתי :
מכיוון שאתה בודיבילדר אסטתיק נטורל ולא ליפטר,
תתחיל ממשקל נמוך בו הטכניקה מושלמת (עד כמה שניתן) ומשם תעלה 2.5 קילו כל אימון עד שאתה נתקע ורואה שאתה מתחיל זייף בטכניקה של התרגיל.
אני עושה היי בר אסטטיק עם גב ישר,אז תמיד לעבוד בrpe נמוך יחסית ? 2 3 לפני כשל? וככה להתקדם?
פשוט כל בן אדם שראיתי עם סקואט כבד יש ברך זזה/גב טיפה קורס פשוט נראה מגעיל

המשקל לא מעניין אותי הבעיה שהמשקלי עבודה יעלן מהר ומהר מאוד אגיע למשקלים כבדים מה תמיד לעבוד בrpe נמוך יחסית?

אני עושה היי בר אסטטיק עם גב ישר,אז תמיד לעבוד בrpe נמוך יחסית ? 2 3 לפני כשל? וככה להתקדם?
פשוט כל בן אדם שראיתי עם סקואט כבד יש ברך זזה/גב טיפה קורס פשוט נראה מגעיל

אחת מהאפשרויות,
עוד אפשרות זה פרמידה עולה
לדוגמה 15 חזרות של 50 קילו, 10 חזרות של 60, 8 חזרות של 80 וכו'

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
אני בנפח עושה פרמידה 4x10-8, מעלה ב15% בערך כל סט.
תנסה גם שתגיע למשקלים יפים, סט אחרון אתה בא בוער.
מקווה שאתחזק בתרגיל הזה עם הנפח שיש לי לרגליים אני למזלי מתאושש ממש מהר
אני רוצה אותו משקל בכל הסטים

• פותח/ת השרשור
אם לא מעניין אותך משקלים זה גם אופצייה לא רעה
80-100 מספיק בהחלט סקואט היי בר עם עומק טוב,לא צריך יותר מזה,נתקדם לאט לאט רק שהטכניקה מושלמת,הרגליים שלי מתקדמות טוב עם הנפח גם בלי הסקואט אבל חייב לתרגל תנועה של הסקואט זה תרגיל חשוב אבל לא חובה בכלל

@elchonon
קודם כל, קריסת ברכיים זה לא מסוכן.
זה לפעמים אפילו אופטימלי.

במשקלי עבודה שלך זה לא אמור לקרות אצלך.

דבר שני, טכניקה מושלמת זה איד הדברים הכי רעים שיש, זה יותר גרוע מטכניקה רעה.

טכניקה מושלמת מכניס אותך למלכודת שלא מאפשרת לך לשים משקל באמת מאתגר על המוט, ולא מאפשר לך להתקדם.

מושלם הוא האוייב של טוב.
טכניקה טובה מספיק צריכה להיות השאיפה שלך, ע"י טוב מספיק זה הכי טוב.

רוב מה שאני עושה עם מתאמנים שהם OCD של טכניקה, זה פשוט להמשיך לצוות עליהם להרים עם מה שנראה להם טכניקה רעה.

יש לי מתאמן עם ברכיים כל כך קורסות, שכל מאמן מבטיח לו שיפצע, זה לא קרה.

כן, יש לו חולשות, כן אנחנו עובדים על זה, אבל הוא ימשיך להתחזק ולא יפצע מזה.

• פותח/ת השרשור

טכניקה מושלמת מכניס אותך למלכודת שלא מאפשרת לך לשים משקל באמת מאתגר על המוט, ולא מאפשר לך להתקדם.

מושלם הוא האוייב של טוב.

רוב מה שאני עושה עם מתאמנים שהם OCD של טכניקה, זה פשוט להמשיך לצוות עליהם להרים עם מה שנראה להם טכניקה רעה.

חחחחחח ocd טכניקה אני מתתתתתתתתת
@Forest האם הנך מעריך של סרג ?

@elchonon

שאלה טובה ומזלנו שגם אלחנן ענה לך. להתעסק בעיקר ולא בטפל כמו שצריך חביבי

• פותח/ת השרשור
שאלה טובה ומזלנו שגם אלחנן ענה לך. להתעסק בעיקר ולא בטפל כמו שצריך חביבי
רגע אם זה שאלה טובה זה אומר שאתה גם חושב כמוני,אז איך לדעצך זה עיקר ולא טפל שוכניקה מושלמת זה אוייב?

מושלם הוא האוייב של טוב.

תנעץ את זה סרגי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית