הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים בזמן צבא (כן, שוב)

Dave Grohl

משתמש משקיע
2,033
4
נק' מוניטין:
5,423
2,033
4
יום שישי הזה יהיה כנראה האימון עצימות האחרון שלי, ואז אני נכנס ל3 חודשים קורס (בסמ"חניק 🥷) ומשם כבר הכל בסדר.
אין לי חלומות פרועים, לא מצפה לעלות במשקל אלא רק לנסות לשמר את המשקלי עבודה\מסת שריר שהשגתי בחודשים האחרונים.
worst case scenario יש לי אימון אחד בשבוע שאני יכול לגשת לחדר כושר. אני לא יודע איך יהיה בקורס ואם יתאפשר לי לעשות דברים אחרים. אבל ביינתים יהיה אימון אחד.
חשבתי על לעשות אולי את האימון A של SS (סקוואט,בנץ',דדליפט) או אפילו אימון סטייל הנפח של טקסס.
יש לי כמה חורים בהבנה של תכנון אימונים אז אני פונה אליכם,
מה יהיה עדיף בשביל לשמור על כח\מסה?

(בהנחה ואני אשתדל לצרוך מספיק חלבון במשך השבוע, ולאכול מספיק קלוריות)

עם אימון אחד פעם בשבוע - קשה. רוב הסיכויים שתאבד כוח. מאחר ואלו שלושת התרגילים החשובים הייתי באמת עושה אותם. הייתי גם מנצל כל הזדמנות בקורס לעשות מתח ומקבילים (אחת ליומיים, להיעזר בתיק ובציוד כדי להוסיף התנגדות ועד 8 חזרות). אני בטוח שאפשר יהיה לאלתר משהו.
מקבילים רחבים (צ'סט דיפס) יכולים לעזור לך מאוד לשמור ואולי גם לשפר את הבנץ' פרס. כמו כן, הם מעמיסים מאוד על הכתפיים והם יכולים בהחלט לשמור ואף לשפר את הפרס, כשתחזור אליו.
על מתח אין לי מה לדבר יותר מדי - אחד התרגילים הכי חשובים שיש.
סקוואט ודדליפט לדעתי ירדו.
שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

עם אימון אחד בשבוע אתה בהחלט יכול לשמור על המשקלים שלך ואפילו לעלות אותם.. במיוחד שזה במסמח אז אין קושי פיסי.
תעשה סקוואט, בנצ'\פרס ודדליפט.
הייתי עושה 3X5 ועוד סט של 8-10 חזרות חוץ מהדדליפט שתעשה כרגיל 1X5.
בבסיס כמו שאמרו אתה יכול לעשות מתח מקבילים שזה נחמד..

• פותח/ת השרשור
כרגע אני לא יודע מה התנאים שיהיו אם יהיה לי איפה לעשות מתח\מקבילים (מה גם שמקבילים לפי מיטב זכרוני הרסו לי את הכתפיים אפילו בלי משקל)
אז אוקיי SS עם backoff set?
יכול לעבוד.
כל פעם שאני נתקע במשקל לרדת משקל אחורה? (ירידה ליניארית? LOL)

מתח - בטוח יהיה שער של מגרש כדורגל או משהו בסגנון שאפשר להיתלות עליו. אפילו משקוף של דלת - הרי תהיו בכיתה ויהיו הפסקות...
מקבילים - יכול להיות שתידרש קצת יותר יצירתיות.
במקרה הכי גרוע - תעשה בנץ' דיפס ותוסיף כמה משקל שצריך כדי שזה יהיה אפקטיבי.

כרגע אני לא יודע מה התנאים שיהיו אם יהיה לי איפה לעשות מתח\מקבילים (מה גם שמקבילים לפי מיטב זכרוני הרסו לי את הכתפיים אפילו בלי משקל)
אז אוקיי SS עם backoff set?
יכול לעבוד.
כל פעם שאני נתקע במשקל לרדת משקל אחורה? (ירידה ליניארית? LOL)

למה ירידה ?!
תנסה אפילו לעלות אתה יכול להיות מופתע .. מניסיון
על הלחיצות יהיה סבבה גם לעשות 5X5 אקרוס

• פותח/ת השרשור
חחח אם אתה אומר. אני אישית מכיר את עצי בתור אחד שמאבד כח ומשקל נורא נורא מהר.
אני אהיה מספיק מרוצה אם אני לא אאבד כלום.
בכל אופן תודה לכם 😃 נקווה שילך טוב!

אחי מצטער שאני לא ממש קשור לנושא, אבל אולי תוכל לעזור לי טיפה...
אני הולך לבסמ"ח כנראה בספטמבר. זה באמת כל כך נוראי בלי זמן לנשום?
מה השיבוץ שלך? ולמה הקורס רק שלושה חודשים (לתוכניתן ממה שהבנתי זה שישה)?

• פותח/ת השרשור
אני עשיתי יג'.
הקורס עצמו מחולק ל2 חלקים
יש כיתה מיוחדת של יג'ים שמתחילים מהחלק השני (כי את החלק הראשון עשינו ביג') ובגלל זה אני עושה רק 3 חודשים.
הקורס עצמו מ7 וחצי בבוקר מסדר עד 10 בלילה בערך.
אומרים שזה קשה (אני יכול להעיד על חלק א' מהיג' שהוא בדיחה רצינית, לא יודע איך חלק ב')
אבל עושה רושם שזה שווה את זה.. ולעשות שירות שכולל יותר מלהגיש קפה, ולצבור הרבה ידע ונסיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית