הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בפווארליפטינד לא גדלים?

אלמוג לוי

משתמש מתחיל
83
16
נק' מוניטין:
19
83
16
שלום חברים
יש לי שאלה, מתאמנים שעושים פווארליפטינג לא גדלים פיזית ונהיים עם גוף יפה?
זה כאילו בגלל מספר החזרות הנמוך?

כן גדלים.
רק מה:
  • גדלים פחות מבודיבילדרים. גדלים פחות אבל עדיין גדלים.
  • גדלים לא כל כך פרופורציולית, הרגליים, החזה והגב יהיו גדולים ביחס לתאומים, לידיים ולכתפיים.
  • האחוז שומן לרוב לא יהיה נמוך כמו אצל בודיבילדרים.
בסוף זה גם לא שחור ולבן, כוח תורם לגודל וגודל תורם לכוח.

• פותח/ת השרשור
כן גדלים.
רק מה:
  • גדלים פחות מבודיבילדרים. גדלים פחות אבל עדיין גדלים.
  • גדלים לא כל כך פרופורציולית, הרגליים, החזה והגב יהיו גדולים ביחס לתאומים, לידיים ולכתפיים.
  • האחוז שומן לרוב לא יהיה נמוך כמו אצל בודיבילדרים.
בסוף זה גם לא שחור ולבן, כוח תורם לגודל וגודל תורם לכוח.
יש תחום במשלב גם וגם?

בדר"כ פווארליפטר רוצה להגדיל את הכוח , וזה הופך למטרה עיקרית שלו , אחד הדרכים להוסיף משקל על המוט זה להוסיף משקל על הגוף ולהגדיל את הצריכה של הקלוריות .

ברור שיש הבדל בין בילדינג לכוח , אבל אם אתה מעוניין בלפתח כוח וגם לפתח גוף , אתה יכול לשים לב לצריכת הקלוריות שלך ולנסות לשלב בין הדברים.

יש תחום במשלב גם וגם?
תחרות? לא. אבל אתה יכול בעצמך לשלב גם וגם, קוראים לזה "פאוורבילדינג". בסך הכל כוח וגודל לא סותרים אחד את השני, אם תיקח מישהו שמרים x משקל בסקוואט, תוסיף לו שריר, תקבל x+y, כי שוב, עוד שריר זה עוד כוח.
כוח מורכב מכמה דברים, בינהם שריר. תוסיף שריר תוסיף כוח, פשוט שריר זה לא המרכיב העיקרי בכוח.
אתה יכול לעשות תקופת כוח ותקופת גדילה, זה יקרא לרוב בלוק עצימות (כוח) ובלוק נפח/היפרטרופיה (גדילה). אתה יכול לעשות כל שבוע יום עצימות ויום נפח. יש לא מעט דרכים להשיג את שתי המטרות האלה.
הדבר העיקרי שאתה צריך לדעת לדעתי, זה שכוח וגודל מתחילים מאותה נקודה והאימונים נראים זהים, ולאט לאט ככל שמתקדמים הם מתרחקים אחד מהשני והאימונים נהיים שונים יותר ויותר. אז אפשר לשלב, אבל תיקח בחשבון שאחד יעכב את ההתקדמות של השני.

• פותח/ת השרשור
בדר"כ פווארליפטר רוצה להגדיל את הכוח , וזה הופך למטרה עיקרית שלו , אחד הדרכים להוסיף משקל על המוט זה להוסיף משקל על הגוף ולהגדיל את הצריכה של הקלוריות .

ברור שיש הבדל בין בילדינג לכוח , אבל אם אתה מעוניין בלפתח כוח וגם לפתח גוף , אתה יכול לשים לב לצריכת הקלוריות שלך ולנסות לשלב בין הדברים.
אם נניח אני אעשה תוכנית ששבוע אחד היא 5 חזרות ושבוע אחד 8 חזרות זה באדיבילדינג?
תחרות? לא. אבל אתה יכול בעצמך לשלב גם וגם, קוראים לזה "פאוורבילדינג". בסך הכל כוח וגודל לא סותרים אחד את השני, אם תיקח מישהו שמרים x משקל בסקוואט, תוסיף לו שריר, תקבל x+y, כי שוב, עוד שריר זה עוד כוח.
כוח מורכב מכמה דברים, בינהם שריר. תוסיף שריר תוסיף כוח, פשוט שריר זה לא המרכיב העיקרי בכוח.
אתה יכול לעשות תקופת כוח ותקופת גדילה, זה יקרא לרוב בלוק עצימות (כוח) ובלוק נפח/היפרטרופיה (גדילה). אתה יכול לעשות כל שבוע יום עצימות ויום נפח. יש לא מעט דרכים להשיג את שתי המטרות האלה.
הדבר העיקרי שאתה צריך לדעת לדעתי, זה שכוח וגודל מתחילים מאותה נקודה והאימונים נראים זהים, ולאט לאט ככל שמתקדמים הם מתרחקים אחד מהשני והאימונים נהיים שונים יותר ויותר. אז אפשר לשלב, אבל תיקח בחשבון שאחד יעכב את ההתקדמות של השני.
אפשר במקום יום עצימות שבוע עצימות ושבוע היפרטרופיה?

אם נניח אני אעשה תוכנית ששבוע אחד היא 5 חזרות ושבוע אחד 8 חזרות זה באדיבילדינג?
זה שאתה עובד בטווח חזרות מסויים לא מגדיר מה אתה. זה נכון שפאוורליפטר יעבוד יותר בטווח של 1-6 חזרות ובודיבילדר 8-12, אבל זה לא חוקי ברזל. אם כבר מה שיותר מבדיל בין בילדינג לליפטינג זה כמות הסטים. בילדר מתחיל יעבוד עם 10-20 סטים שבועיים לכל שריר, ומתקדם אפילו מעל 30. ליפטר יכול להעביר בלוק שלם עם פחות מ9 סטים שבועיים לשריר. אבל גם פה, זה לא חוקי ברזל.
אפשר במקום יום עצימות שבוע עצימות ושבוע היפרטרופיה?
אפשר, אבל שבוע זה לדעתי לא מספיק זמן בשביל לעשות כזה שינוי. לדעתי עדיף או לעשות ממש בלוקים נפרדים של תקופה יותר ארוכה, או לחלק את זה לפי אימונים במהלך השבוע, או לחלק כל אימון ל2.
לעצות יותר ברמה ועם ניסיון @oriya2

• פותח/ת השרשור
זה שאתה עובד בטווח חזרות מסויים לא מגדיר מה אתה. זה נכון שפאוורליפטר יעבוד יותר בטווח של 1-6 חזרות ובודיבילדר 8-12, אבל זה לא חוקי ברזל. אם כבר מה שיותר מבדיל בין בילדינג לליפטינג זה כמות הסטים. בילדר מתחיל יעבוד עם 10-20 סטים שבועיים לכל שריר, ומתקדם אפילו מעל 30. ליפטר יכול להעביר בלוק שלם עם פחות מ9 סטים שבועיים לשריר. אבל גם פה, זה לא חוקי ברזל.

אפשר, אבל שבוע זה לדעתי לא מספיק זמן בשביל לעשות כזה שינוי. לדעתי עדיף או לעשות ממש בלוקים נפרדים של תקופה יותר ארוכה, או לחלק את זה לפי אימונים במהלך השבוע, או לחלק כל אימון ל2.
לעצות יותר ברמה ועם ניסיון @oriya2
למה לא?
כאילו הכוח של ה5 חזרות ישפיע לטובה על היכולת לעשות 8 חזרות לא? ולהיפך

אתה יכול לנסות פאוורבילדינג, אני אישית ניסיתי לחלק בלוקים היה נחמד תקופה של עצימות ואז נפח, אבל הרגשתי שהיה לי חסר ושילבתי בין שני העולמות.

לא יצא להכיר תוכנית של שבוע כח שבוע נפח, לא שולל גם.

אני אישית מתחיל את השבוע בכח ובחלק השני של השבוע זה נפח, זה מתבטא רק במורכבים שאני עושה חזרות יחסית נמכות עם יותר משקל ובחלק של הנפח יותר חזרות פחות משקל.
אפשר לנסות המון ויראציות, לא חושב שיש נכון או לא מכון צריך לדעת להתאים את זה לגוף שלך, צריך להבין שאתה מתמודד כאן עם נפח + עצימות כל הזמן, אתה לא חייב לבצע את מה שאני עושה.

הייתי ממליץ לך לרכוש קצת ידע, נשמע שאתה פחות בקיא, שזה בסדר גמור.
אבל זה דורש קצת ידע, אתה מוזמן להמשיך לשאול, ננסה לעזור.
ברמה שלך אתה לא אמור להיות פאוורליפטר או בודיבילדר.
אתה אמור לאכול ולהתאמן בשביל לגדול ולהתחזק.
מסכים חד משמעית

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לנסות פאוורבילדינג, אני אישית ניסיתי לחלק בלוקים היה נחמד תקופה של עצימות ואז נפח, אבל הרגשתי שהיה לי חסר ושילבתי בין שני העולמות.

לא יצא להכיר תוכנית של שבוע כח שבוע נפח, לא שולל גם.

אני אישית מתחיל את השבוע בכח ובחלק השני של השבוע זה נפח, זה מתבטא רק במורכבים שאני עושה חזרות יחסית נמכות עם יותר משקל ובחלק של הנפח יותר חזרות פחות משקל.
אפשר לנסות המון ויראציות, לא חושב שיש נכון או לא מכון צריך לדעת להתאים את זה לגוף שלך, צריך להבין שאתה מתמודד כאן עם נפח + עצימות כל הזמן, אתה לא חייב לבצע את מה שאני עושה.

הייתי ממליץ לך לרכוש קצת ידע, נשמע שאתה פחות בקיא, שזה בסדר גמור.
אבל זה דורש קצת ידע, אתה מוזמן להמשיך לשאול, ננסה לעזור.

מסכים חד משמעית
בגדול אני עושה 3 אימונים בשבוע אז נראה לי קצת לא אפשרי עבורי מה שאתה עושה
אתה חושב שאולי כדאי לי לנסות שבוע שבוע?

על איזה חלק שאלת למה לא?
בגדול אני עושה 3 אימונים בשבוע אז נראה לי קצת לא אפשרי עבורי מה שאתה עושה
אתה חושב שאולי כדאי לי לנסות שבוע שבוע?
יום ראשון נפח
יום שלישי אימון יותר למבודדים
יום חמישי עצימות

• פותח/ת השרשור
על איזה חלק שאלת למה לא?

יום ראשון נפח
יום שלישי אימון יותר למבודדים
יום חמישי עצימות
למה לא לעשות שבוע שבוע
מה אומרים על אימון אחד 5 חזרות אימון שני 8 חזרות?
ברמה שלך אתה לא אמור להיות פאוורליפטר או בודיבילדר.
אתה אמור לאכול ולהתאמן בשביל לגדול ולהתחזק.
כן, אבל מה זה אומר בפועל?

למה לא לעשות שבוע שבוע
אתה יכול לנסות ולראות אם זה יעבוד לך. לדעתי זה לא יעבוד מסיבה אחת: מצד אחד יעבור יותר מידי זמן בין שבוע נפח לשבוע נפח, ובין שבוע עצימות לשבוע עצימות, ככה שמהצד הזה ההתקדמות לא תהיה אידיאלית, כי שבוע זה זמן שלדעתי ההתקדמות תיתקע די מהר. ומיד שני שבוע זה לא נראה לי מספיק זמן בשביל לתת לאיזה שהוא תהליך לקרות, אם זה היה נגיד חודשיים-חודשיים לפחות, אז הייתי אומר לפחות בחודשיים האלה התקדמת טוב בנפח או בעצימות.
פשוט שבוע זה לא מספיק זמן בשביל להתקדם וזה גם הפסקה גדולה מידי בשביל לשמור על התקדמות.
יכול להיות 2 דברים אבל:
1. אתה ספציפית מתאים למתכונת כזאת ותגיב לה בצורה טובה, למרות שרוב האנשים לא, זאת פשוט הגנטיקה שלך.
2. אני טועה ושבוע שבוע זאת אחלה חלוקה.

הדבר העיקרי שאתה צריך לדעת לדעתי, זה שכוח וגודל מתחילים מאותה נקודה והאימונים נראים זהים
האימונים בכל מקרה צריכים להיראות זהים, וככל שאתה מתקדם הם יראו שונים. אם אתה מתחיל לגמרי פשוט תעשה תוכנית שמתמקדת בעליה במשקלים התרגילים המורכבים, לא עד כדי כך משנה מה המטרה שלך.

כשהתחלתי להתאמן בפווארליפטינג שקלתי 76. בשיא שלי שנה שעברה הגעתי ל99 קילו, והיום אני באזור 89 אחרי חיטוב.
נראה לי אז שגדלתי.
גם נהיית יפה יותר..בכלל מה שפאוורליפטינג עושה

למה לא לעשות שבוע שבוע
מה אומרים על אימון אחד 5 חזרות אימון שני 8 חזרות?

לעשות תוכנית אימונים נכונה, בלי קשר לטייטל שלה, אלא לפי שיקול דעתך בלבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית