הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו לוקח ריטלין/אטנט ומצליח לעמוד בתזונה מלאה?

• פותח/ת השרשור Mcp
  • פורסם בתאריך

Mcp

משתמש מתחיל
19
1
נק' מוניטין:
1
19
1
לוקחת אטנט וזה מוריד את החשק לתאבון למשך כ10 שעות אז יוצא שאני אוכל בבוקר ארוחת בוקר טובה ( נראה לי) ורק בערב קצת לפני האימון עני אוכלת משהו קטן ואחרי האימון ארוחה אבל בלי חשק ולכן לא מצלילה להגיע לכמות חלבון שומן ופחמימה טובים ובכלל לא מגיעה לכמות קלוריות בסיסית(מגיעה לכ1000 קלוריות יומי)
המלצה? רעיון?

הייתי צורך כ4 שנים קונצרטה, זה גרם לי להיות בכיתה י 49 קילו אז הפסקתי, אם יש לך את האפשרות לקחת רק בזמנים מסויימים כמו, לימודים, מבחנים וכו׳.. אני מאוד ממליץ,
פחות אהבתי שזה היה הופך אותי לאדם יחסית שונה שפחות מתפקד, אבל היי כל אחד והסיפור שלו זאת רק עצה אני לא מומחה בנושא.

הייתי לוקח ריטלין וקונצרטה בזמן הלימודים
הבעיות שלי עם הכדורים לא היו חוסר תאבון (אולי זה כי באופן כללי נדיר שאני רעב ממש, אני פשוט אוהב לאכול), מה שהיה קשה עבורי זה בעיקר לזכור לאכול, כשהייתי באמת ממש מרוכז במשהו הייתי שוכח לאכול ולשתות (ברמה שפעם אחת ממש התייבשתי, עם כאבי שרירים, ראש ובטן)

לא יודע כמה זה עוזר אבל העצה הכי טובה שאני יכול לתת זה לשים תזכורות להפסקות אוכל/שתיה.
אם זה באמת מדכא לך את התאבון או עושה לך בחילה הייתי בודק חלופה לכדורים (יכול להיות גם סוג אחר של כדורים, לפעמים ההשפעות שונות) ומצמצם את השימוש בהם.

מה המטרות שלך?
לכמה קלוריות / חלבון / שומן / פחמימה את רוצה להגיע?

יכולה לתת דוגמה למה שאת אוכלת בבוקר ובערב?
אולי עם כמה משחקים עם הדחיסות הקלורית של המזון שלך נוכל לגרד עוד 200-300 קלוריות.

• פותח/ת השרשור
מה המטרות שלך?

אולי עם כמה משחקים עם הדחיסות הקלורית של המזון שלך נוכל לגרד עוד 200-300 קלוריות.

המטרה שלי כרגע היא לא לפגוע בגוף שלי מבחינה תזונתית שלא יפגע לי בשריר כי קראתי שאם אוכלים מעט מידי זה מפרק את השריר ואם אפשר עם האטנט לעשות חיטוב אז מה טוב כי הירידה במשקל לא מחמיאה לצערי חשבתי לקחת אבקת חלבון או תוספים בבוקר אני מקפידה לאכול ארוחה לחם כוסמין עם ביצה על כל סוגיה / גביע קוטג שלם עם פריכיות/ 2 טוסטים עם לחם כוסמין וקערת ירקות בערב בדרכ זה דג/שניצל/טונה עם סלט
ותמיד הרבה ירקות כי גם כשחוזר לי התאבון הוא לדברים ספציפים כמו ירקות/פירות ודברים קרים
לחפש תחליף לריטלין שלא ייפגע לך בתיאבון זה הדבר הראשון שהייתי בודק.
כמה מ"ג ריטלין אץ לוקחת ביום?
לוקחת 20 מ"ג ביום אני לוקחת אטנט כי ריטלין עשה אותי זומבי ואטנט לא יש עוד סוגים שאני לא מכירה? הניורולוג אמר לי שכל הכדורים של הקשב וריכוז מדכאים תאבון אם יש משהו אחר אשמח לשמוע...
מה המטרות שלך?

רוצה להגיע לפחות ל1300 קלוריות בימים של אימון השעון שלי מראה על שריפה יומית של 2000 אני יודעת שהשעון לא מדייק אבל עדיין אם אני אוכלת רק 1000 קלוריות ביום זה גירעון גדול מידי בשבילי ואני לא רוצה שזה יפגע בי גופנית
מה המטרות שלך?

- להוריד מינון. ההשפעות של אטנט וריטלין על ADHD מורגשות בצורה משמעותית גם במינון נמוך מהאידיאלי. רוב האנשים לוקחים יותר מדי כי הם רוצים "להרגיש" שהם לקחו משהו. אבל זאת טעות, אם לוקחים ריטלין או אטנט ומרגישים משהו משמעותי - אפשר לצאת מנקודת הנחה שלקחתם יותר מדי. ההשפעה המורגשת אמורה להיות מינורית עד לא קיימת. רוב ההשפעה על ADHD מתבטאת במינונים נמוכים מאוד, כשמינונים מעבר אולי מחזקים אותה - אבל לא בצורה משמעותית ששווה את התופעות לוואי.

-להחליף מאטנט לריטלין (קונצרטה או LA) אם מתאפשר. אטנט הרבה יותר מדכא תאבון מריטלין על כל סוגיו.

- לאכול מאכלים דחוסי קלוריות קטנים - אני ממליץ על חטיפי חלווה קטנים. עוזר מאוד

חשוב להגיד, אטנט זה לא ריטלין, הדיכוי תיאבון של אטנט הוא הרבה יותר חזק מזה של ריטלין. ולא נוטה לעבור עם הזמן. בנוסף לכך אטנט עשוי להקשות עוד יותר על עלייה במשקל - כי הוא מגביר את המטבוליזם משמעותית מאוד, אפשר להתייחס לאטנט וריטלין כמו לאפדרין מהבחינה הזו.

מומלץ לנסות להחליף לריטלין. הוא פחות נוטה לגרום לתופעות לוואי של ממריצים כמו דיכוי תיאבון. ושוב - לצמצם מינון ככל האפשר.

המטרה שלי כרגע היא לא לפגוע בגוף שלי מבחינה תזונתית שלא יפגע לי בשריר כי קראתי שאם אוכלים מעט מידי זה מפרק את השריר

בדיוק בגלל זה לא מקשיבים לשמועות.

ותמיד הרבה ירקות כי גם כשחוזר לי התאבון הוא לדברים ספציפים כמו ירקות/פירות ודברים קרים

אלו דברים שרק תורמים לסתימת התיאבון עוד יותר ודווקא עושים את הפעולה ההפוכה ממה שאת מנסה להשיג.
קודם כל תדאגי לאכול שומן / פחמימה ומספיק חלבון. אח"כ תמלאי את עצמך במאכלים עם דחיסות קלורית נמוכה.

רוצה להגיע לפחות ל1300 קלוריות בימים של אימון השעון שלי מראה על שריפה יומית של 2000 אני יודעת שהשעון לא מדייק אבל עדיין אם אני אוכלת רק 1000 קלוריות ביום זה גירעון גדול מידי בשבילי ואני לא רוצה שזה יפגע בי גופנית

תדאגי לאכול כמה שיותר מהתפריט לפני שאת לוקחת אטנט / כל דבר אחר, זה יקל עלייך מאוד.

לוקחת 20 מ"ג ביום אני לוקחת אטנט כי ריטלין עשה אותי זומבי ואטנט לא יש עוד סוגים שאני לא מכירה? הניורולוג אמר לי שכל הכדורים של הקשב וריכוז מדכאים תאבון אם יש משהו אחר אשמח לשמוע...

סביר להניח שזה קשור לאופן הפעולה של הריטלין על הנוירוטרנסמיטרים (דופמין, סרוטונין, נוראדרנלין)
וכתוצאה מכך מגיע חוסר תיאבון ושאר תופעות הלוואי.

בריטלין ומשפחתו יש מתילפנידאט שחוסם את הספיגה החוזרת של הדופמין, וכתוצאה מכך עולות הרמות הסינפטיות.
האופציה הכי טובה לדעתי תהיה להיוועץ ברופא על תחליף שלא מכיל מתילפנידאט / אמפטמין.
את אומרת שניסית אטנט (שמכיל אמפטמין) ועדיין התופעות לוואי לא השתפרו.

אולי תבררי לגבי אטומוקסטין.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חוזר על הבקשה שלי - יכולה לתת דוגמה למה שאת אוכלת בבוקר ובערב?
נתתי דוגמאות למעלה אתן ספציפית של אתמול
בוקר: קופסאת קוטג 5% ולחם כוסמין (2 פרוסות) ירקות וטחינה חיכיתי שעה
כל היום לא אכלתי כלום ואז ב20:00 (שעה לפני אימון) אכלתי יוגורט פרו ואחרי האימון ב21:30 אכלתי דג אמנון בתנור עם תפו"א בתנור סלט וטחינה

כנראה פספסתי את התגובה הקודמת שלך, סורי.

כמה דוגמאות לאופציות שיעזרו לך להכניס יותר קלוריות:

קופסאת קוטג 5% ולחם כוסמין (2 פרוסות) ירקות וטחינה חיכיתי שעה
יכולה להחליף את הלחם במשקל שווה של קרקרים, או להוסיף עוד פרוסות לחם.
כדאי לבדוק גם שהלחם לא קל או דל קלוריות, תכווני ללחם כוסמין (או כל קמח אחר, זה לא ממש משנה) בעל 250 קלוריות ל-100 גרם (פלוס מינוס).
לסלט ניתן להוסיף שמן זית / עוד טחינה.
ניתן לשקול גם לעלות את אחוז השומן של הקוטג' ל-9%.

כל היום לא אכלתי כלום
את ממש לא מסוגלת להכניס כלום לפה?
מה עם מזונות נוזליים כמו שייקים וכדומה?

ואז ב20:00 (שעה לפני אימון) אכלתי יוגורט פרו
בגביע פרו יש 140 קלוריות, בגביע גבינה לבנה 5% יש 250 קלוריות - תשקלי לבצע את החילוף הזה. אם נוח לך תוסיפי עוד פרי / פחמימה אחרת.

ואחרי האימון ב21:30 אכלתי דג אמנון בתנור עם תפו"א בתנור סלט וטחינה
דג אמנון ניתן להחליף בחלקים שונים של עוף \ בשר \ סלמון ולהרוויח עוד קצת קלוריות. אם את הולכת לפרגיות למשל התוספת תהיה משמעותית בגלל השומן.
תפו"א אדמה יחסית דל בקלוריות, ניתן להחליף אותו כמעט בכל פחמימה אחרת וזה יוסיף קלוריות בסבירות גבוהה. החלפה בפסטה/פתיתים למשל תיתן תוספת לא קטנה של קלוריות עבור אותו משקל.

את כמובן לא חייבת להשתמש בכל דוגמה שנכתבה פה, תבחרי מה שמתאים לך ותראי איך זה משפיע על הסך הקלורי הנצרך של אותו יום.

• פותח/ת השרשור
מה עם מזונות נוזליים כמו שייקים וכדומה?
כן יכולה לשתות שייקים
חשבתי להוסיף שייק עם אבקת חלבון לזה התכוונת? אתה חושב שניתן לעושת תהליך חיטוב במצב כזה של לקיחת אטנט ו2 ארוחות ביום?

כן יכולה לשתות שייקים
חשבתי להוסיף שייק עם אבקת חלבון לזה התכוונת? אתה חושב שניתן לעושת תהליך חיטוב במצב כזה של לקיחת אטנט ו2 ארוחות ביום?

זה אפשרי, יש לזה יתרונות וחסרונות, את יכולה לחשוב על זה כחיטוב באמצעות צום לסירוגין, את צמה כשאת על אטנט ואז את מכניסה את כל הקלוריות שאת צריכה לפני ואחרי, נשמע שבאמת מה שאת צריכה זה דווקא קצת יותר לשחרר עם המזון בזמן שאת אוכלת כך שיהיה יותר עתיר בקלוריות כמו שיובל הציע

- להוריד מינון. ההשפעות של אטנט וריטלין על ADHD מורגשות בצורה משמעותית גם במינון נמוך מהאידיאלי. רוב האנשים לוקחים יותר מדי כי הם רוצים "להרגיש" שהם לקחו משהו. אבל זאת טעות, אם לוקחים ריטלין או אטנט ומרגישים משהו משמעותי - אפשר לצאת מנקודת הנחה שלקחתם יותר מדי. ההשפעה המורגשת אמורה להיות מינורית עד לא קיימת. רוב ההשפעה על ADHD מתבטאת במינונים נמוכים מאוד, כשמינונים מעבר אולי מחזקים אותה - אבל לא בצורה משמעותית ששווה את התופעות לוואי.

-להחליף מאטנט לריטלין (קונצרטה או LA) אם מתאפשר. אטנט הרבה יותר מדכא תאבון מריטלין על כל סוגיו.

- לאכול מאכלים דחוסי קלוריות קטנים - אני ממליץ על חטיפי חלווה קטנים. עוזר מאוד

חשוב להגיד, אטנט זה לא ריטלין, הדיכוי תיאבון של אטנט הוא הרבה יותר חזק מזה של ריטלין. ולא נוטה לעבור עם הזמן. בנוסף לכך אטנט עשוי להקשות עוד יותר על עלייה במשקל - כי הוא מגביר את המטבוליזם משמעותית מאוד, אפשר להתייחס לאטנט וריטלין כמו לאפדרין מהבחינה הזו.

מומלץ לנסות להחליף לריטלין. הוא פחות נוטה לגרום לתופעות לוואי של ממריצים כמו דיכוי תיאבון. ושוב - לצמצם מינון ככל האפשר.
10 מג זה המינון הכי קטן שנמכר (תתקנו אותי אם אני טועה) ו20 מג זה לרוב פשוט כדור 1 ככה שלא נראה לי שהיא ממש בוחרת במינון יותר מידי

10 מג זה המינון הכי קטן שנמכר (תתקנו אותי אם אני טועה) ו20 מג זה לרוב פשוט כדור 1 ככה שלא נראה לי שהיא ממש בוחרת במינון יותר מידי
יש כל מיני סוגים ומינונים
מ5 עד 30 מ''ג

וגם ניתן לחצות את הכדור

את םשוט צריכה לאכול מאכלים יותר דחוסי קלוריות
גבנץ 28%
שקדים/אגוזים
לחם מקמח מלא
וכו
בתקציב זבל של גבנצ הייתי כבר אוכל סניקרס
יש כל מיני סוגים ומינונים
מ5 עד 30 מ''ג

וגם ניתן לחצות את הכדור
איזה מומחיות
כאילו שניתן מבחינתך לחצות את הכדור אגב, עם התיאבון שאני זוכר מהכפר אתה אולי תתן לו ביס בטעות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית