הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו יכול להסביר לי מהם הפחמימותשיש בחמאת בוטנים

yoni2000

משתמש מתחיל
292
29
נק' מוניטין:
-46
292
29
ראיתי דבחמאת בוטנים גם הטבעית יש 12 גרם פחמימה ל 100 גרם.
מישהו יכול להסביר לי מזאת הפחמימה הזאת?

השאלה למה בכלל לעשות סייקלים של פחמימה/שומן. זה לא מניב תועלת מיוחדת.
"תועלת מיוחדת" זה באמת לא מניב. אבל מניסיון אישי אני יודע להגיד שחיטוב בדיאטה קיטוגנית הרבה יותר קל לי. אני מתעסק הרבה פחות בלספור פחמימות וקלוריות, אחרי 12-14 ימי הסתגלות יש לי מלא אנרגיה ובלי דאונים אחרי מנת פחמימות גדולה, יש מראה מאוד יבש במהלך החיטוב שזה בונוס נחמד.

למדת ואני מבין שאתהשמןמהתגובה הזאת..
אז אולי בכל אופן אתה טועה לגבי הסוכר? 😃
תקשיב אתה חייב לרדת מהעץ שטיפסת ולהבין
אם בן אדם שואל שאלות זה לא אומר שאין לו ידע אלא שהוא מנסה לראות דעות של אחרים ולהבין את הנושא יותר לעומק, ככה פועל המדע שלא יודעים משהו לעומקו מנסעם להבין , בניגוד לגישה שלך שאתה אוהב להגיד שאתה הכי חכם ויודע הגל וחושב שאתה גברי שאתה יורד פה בהודעות על אנשים כמו ילד קטן ככה לא תגיע רחוק.
ועזוב דיבורים בא נראה תמונות שלח תמונה שלך אני אשלח את שלי ונראה לי יש יותר מסת שריר ואחוז שומן יותר קטן, ונראה אם אכן יש לך ידע נרחב כמו שאתה טוען ויורד ףה על כל אחד שפותח פוסט.
ושוב אני אגיד אל תגיב לי יותר בפוסטים עתיידים שאני אפתח ..
אני אגיב על מה שאני רוצה, זה אתר ציבורי בפעם האחרונה שבדקתי.
שאתהשמןמהתגובה הזאת..
אתה טועה, נחמד לראות שאתה ממשיך בהתנהגות של ילד קטן למרות שאתה בן 27.
אני לא על שום עץ ושום כלום, לא אומר שאני הכי חכם כי אני לא, אני גבר ולא חושב שאני גבר :/
אתה פותח כל הזמן פוסטים למרות שכולנו מנסים לעזור לך וכל פעם מחדש אתה לא לומד, אתה חוזר עם ברו סיינס חדש. אתה לא לוקח מה שכותבים לך לתשומת לבך, אתה מתעלם בסופו של יום.
אגב, להתעסק בלמי "יש יותר גדול" לא מעניין אותי, זה התנהגות של ילד קטן. הדבר האחרון שמעסיק אותי בדיון עם אנשים אחרים.
"תועלת מיוחדת" זה באמת לא מניב. אבל מניסיון אישי אני יודע להגיד שחיטוב בדיאטה קיטוגנית הרבה יותר קל לי. אני מתעסק הרבה פחות בלספור פחמימות וקלוריות, אחרי 12-14 ימי הסתגלות יש לי מלא אנרגיה ובלי דאונים אחרי מנת פחמימות גדולה, יש מראה מאוד יבש במהלך החיטוב שזה בונוס נחמד.
קיטו זה נהדר. אישית הרגשתי יותר רענן ביום יום, פחות עייף ועם יותר אנרגיה.

• פותח/ת השרשור
אני אגיב על מה שאני רוצה, זה אתר ציבורי בפעם האחרונה שבדקתי.

אתה טועה, נחמד לראות שאתה ממשיך בהתנהגות של ילד קטן למרות שאתה בן 27.
אני לא על שום עץ ושום כלום, לא אומר שאני הכי חכם כי אני לא, אני גבר ולא חושב שאני גבר :/
אתה פותח כל הזמן פוסטים למרות שכולנו מנסים לעזור לך וכל פעם מחדש אתה לא לומד, אתה חוזר עם ברו סיינס חדש. אתה לא לוקח מה שכותבים לך לתשומת לבך, אתה מתעלם בסופו של יום.
אגב, להתעסק בלמי "יש יותר גדול" לא מעניין אותי, זה התנהגות של ילד קטן. הדבר האחרון שמעסיק אותי בדיון עם אנשים אחרים.

קיטו זה נהדר. אישית הרגשתי יותר רענן ביום יום, פחות עייף ועם יותר אנרגיה.
אתה כל פעם לוקח את האשכולותשלי לשיחותלא קשורות ובגללך האשכול נהרס.
שוב אבקש אל תגיב באשכולות..

אתה כל פעם לוקח את האשכולותשלי לשיחותלא קשורות ובגללך האשכול נהרס.
שוב אבקש אל תגיב באשכולות..
האשכול נהרס מהברוסיינס הראשון שהגבת כאן.
מקבל את בקשתך אבל אמשיך להגיב במידה וארצה.
הפורום הזה נועד לעזור לציבור, הוא עזר לי ועוד רבים.
אתה צריך להפנים את הדברים שכותבים לך כאן. לא להפנים לרגע, לשכוח מזה ואז לחזור עם ברוסיינס אחר.

למדת ואני מבין שאתהשמןמהתגובה הזאת..
סתם שאלה, אתה בטוח שאתה בן 27? תגובה של ילד בן 13 שנעלב ואומר בחזרה "יא שמן"

לגבי תוצאות - אם הגעת לתוצאות יפות זה לא בגלל שאתה עושה יום פחמימה גבוהה שומן נמוך ויום הפוך, ולא בגלל הסוכר שנכנס לתאים ועושה פאמפ או דברים אחרים שפתחת עליהם אשכולות.
אבל פותח השרשור מדבר על משהו שונה, יום אחד דל פחמימה, יום הבא דל שומן וחוזר חלילה, כדי "שהפחמימה לא תהפוך לשומן" או משהו

אבל פותח השרשור מדבר על משהו שונה, יום אחד דל פחמימה, יום הבא דל שומן וחוזר חלילה, כדי "שהפחמימה לא תהפוך לשומן" או משהו
עניתי ספציפית ליובל.

לגבי משחק עם השומן/פחמימות זה משהו שעשיתי עד לא מזמן כשהנפח באימונים שלי לא היה גבוה כמו עכשיו.
בימי אימון יותר פחמימה, בימי מנוחה פחות פחמימה ובמקום שומן.
זאת אומנם לא הכוונה של פותח הפוסט, אבל זאת דרך מצוינת לשמור על הרכב גוף טוב לאורך תקופה ארוכה.

• פותח/ת השרשור
עניתי ספציפית ליובל.

לגבי משחק עם השומן/פחמימות זה משהו שעשיתי עד לא מזמן כשהנפח באימונים שלי לא היה גבוה כמו עכשיו.
זאת אומנם לא הכוונה של פותח הפוסט, אבל זאת דרך מצוינת לשמור על הרכב גוף טוב לאורך תקופה ארוכה.
זאת בדיוק הכוונה שלי..
פשוט אף אחד פה בפורום לא מכיר את זה כנראה.

איך המשחק בין פחמימה לשומן עוזר לשמור על הרכב גוף טוב יותר מאשר כמויות קבועות של פחמימה ושומן על אותה כמות קלוריות?

זאת בדיוק הכוונה שלי..
פשוט אף אחד פה בפורום לא מכיר את זה כנראה.

אף אחד לא מכיר את זה כי אלו שטויות חסרות ביסוס.

שתביא רפרנס להתייחס אליו אולי נוכל לעזור.
בנתיים אתה ממשיך לפתוח כל שבוע שירשור חדש עם אותה השאלה רק בנוסח אחר.

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא מכיר את זה כי אלו שטויות חסרות ביסוס.

שתביא רפרנס להתייחס אליו אולי נוכל לעזור.
בנתיים אתה ממשיך לפתוח כל שבוע שירשור חדש עם אותה השאלה רק בנוסח אחר.
זה מזהו דיי ידועזה נקרה carb cycling
אבל הכל טוב הזילזול המתנשא של הפורום פה באמת לא מזיז לי,
הבנתי שאנשים פה לא באמת מבינים על מה הם מדברים
בהצלחה

זה מזהו דיי ידועזה נקרה carb cycling
אבל הכל טוב הזילזול המתנשא של הפורום פה באמת לא מזיז לי,
הבנתי שאנשים פה לא באמת מבינים על מה הם מדברים
בהצלחה

למה לא לתת רפרנס למה שאתה מדבר עליו ולהמשיך לדבר מסביב על כמה כולם מתנשאים ולא מבינים כלום?

באמת אני לא מבין למה אבל זה מרגיש כאילו אתה מנסה להימנע מדיון ומחפש מישהו שיבוא ויגיד לך ״אתה צודק״.

עריכה,
יש לך סכרת? אולי זו הסיבה היחידה לעשות דבר כזה.
מדובר בעצם על דיאטת קיטו לסירוגין.

מה ש @Walking Androgen דיבר עליו בתגובה הראשונה זה שהגוף נכנס לקיטוזיס ואין שום קשר בין זה לבין מה שאתה רוצה לעשות.

אם אתה רוצה לעשות את זה למטרות ״שינוי הרכב גוף״ כמו שנאמר קודם, תדע שאתה לא בכיוון.
זו תאוריה לא מוכחת.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למה לא לתת רפרנס למה שאתה מדבר עליו ולהמשיך לדבר מסביב על כמה כולם מתנשאים ולא מבינים כלום?

באמת אני לא מבין למה אבל זה מרגיש כאילו אתה מנסה להימנע מדיון ומחפש מישהו שיבוא ויגיד לך ״אתה צודק״.
בגלל שאני מגיע בגישה של הפורום הזה,
ואיך שמתנהגים אלי אני מחזיר,
מאז שאני פותח פה אכולות כולם פה במיוחד משתמש אחד שאני לא רוצה להזכיר את שמו , מדברים בצורה מתנשאת כאילו הם מבינים יותר מכולם , חושבים שבגלל שאני שואל שאלות כדי לראות דעות שונות ובפרופיל שחי כתוב משתמש מתחיל, חושבים שאני התחלתי להתאמן אתמול , שלמעשה אני 10 שנים בתחום עם עבר תחרותי...

בגלל שאני מגיע בגישה של הפורום הזה,
מאז שאני פותח פה אכולות כולם פה במיוחד משתמש אחד שאני לא רוצה להזכיר את שמו , מדברים בצורה מתנשאת כאילו הם מבינים יותר מכולם , חושבים שבגלל שאני שואל שאלות כדי לראות דעות שונות ובפרופיל שחי כתוב משתמש מתחיל, חושבים שאני התחלתי להתאמן אתמול , שלמעשה אני 10 שנים בתחום עם עבר תחרותי...

הכל בסדר וערכתי את ההודעה למעלה מוזמן לקרוא.

אין לך מה להתעצבן פשוט תבין שאתה מתעסק בדברים כל כך לא רלוונטים שקשה להתייחס אליהם.
איפה התחרת אם אפשר לשאול?

התנהגות של ילד קטן Just saying.
אני ממש לא מדבר בצורה מתנשאת, בכל אשכול מחדש שלך אני עונה לך בצורה רגילה לחלוטין וגם בשאר התגובות שלי זה ממש לא מתנשא. זה להיות ריאלי. יש לי יותר ידע ממך בוודאות אבל יש לי פחות ידע מכמות נכבדת כאן של אנשים.
איך אני יודע שיש לי יותר ידע ממך ? בגלל שאתה כל שבוע חוזר לכאן עם ברו-סיינס אחר ולא משיג תוצאות. מבחינתי, אתה מתאמן מתחיל לא משנה כמה שנים אתה בתחום או האם התחרת לפני.
שום דבר לא אומר כלום אם אתה לא משיג תוצאות וחוזר לכאן כל שבוע מחדש לשאול בערך את אותם שאלות.
אתה יכול להיות שאתה מתאמן יותר ממני אבל גם אני מתאמן 10 שנים. האם אני מתאמן עם ידע כל השנים האלה? לא.
היה לי המון ניסוי וטעייה מבחינת תזונה ואימונים. לגבי אימונים הידע שלי לא כזה רחב אני מודה, בגלל זה אני נמנע בדרכ מלהגיב על אימונים(נפח/עצימות/סדר תוכנית).
לגבי תזונה ? יש לי מספיק לדעת בישביל להשיג תוצאות בישביל עצמי.

אבל ממתי לבוטנים יש פחמימה?
מאז ומעולם
אז שבן אדם עושה דיאטת שומנים בלי פחמימות, הוא בעצם כן אוכל פחמימות מהחמאת בוטנים
אמת. אבל זאת לא מילה גסה גם בתפריט קטוגני, אפשר לשלב במידה
אפילו באבוקדו ראיתי שיש פחמימה ולא מעט..
17 גרם פחמימה ל100 גרם
פחות מ-10 גרם, כאין וכאפס בהשוואה ליתרונותיו התזונתיים והשפעתו הדלה על רמת הסוכר בדם.
מכל מקום, לא הייתי מציע לשאוף להגיע ל-0 פחמימה, מכמה סיבות:
1. מידת האפקטיביות של אותה מניפולציה תהיה זהה גם בתפריט דל פחמימה
2. זה כמעט בלתי אפשרי
3. פחמימה היא המקור העיקרי לסיבים ומיקרו-נוטריאנטים שחיוניים לכל אחד ובכל דיאטה
כדי שהגוף לא יגיע לעובר פחמימה בשרירים ויתחיל להפוך את הפחמימות לשומן אתה עושה ימי הפסקה ובהם צורך שומן כדי לשמור על אותו מאזן קלוריות..
במצבים של "אובר פחמימה" חלק מעודפי הגלוקוז מתאחסן כחומצות שומן ברקמות, אבל מאזן קלורי לא תלוי במאקרו כזה או אחר, אלא מקלוריות בלבד.
שני דברים שונים בתכליתם.
זה משהו דיי ידוע זה נקרא carb cycling
אפשר להבין את הרעיון התיאורטי שמאחורי הגישה הזאת, אבל המחקר מאוד בתול בנושא הרכב הגוף.
התרומה להרכב הגוף, אם קיימת כזו, עדיין לא ידועה מספיק, וכרגע הידע הקיים הוא אנקדוטלי.
זה מאוד מזכיר תזונה קטוגנית, למעשה אותו מנגנון, רק לפרקי זמן.
בכל מקרה, למטרות ירידה במשקל תעבוד לפי חוקי התרמודינמיקה - גרעון קלורי תמיד עובד.

• פותח/ת השרשור
מאז ומעולם

אמת. אבל זאת לא מילה גסה גם בתפריט קטוגני, אפשר לשלב במידה

פחות מ-10 גרם, כאין וכאפס בהשוואה ליתרונותיו התזונתיים והשפעתו הדלה על רמת הסוכר בדם.
מכל מקום, לא הייתי מציע לשאוף להגיע ל-0 פחמימה, מכמה סיבות:
1. מידת האפקטיביות של אותה מניפולציה תהיה זהה גם בתפריט דל פחמימה
2. זה כמעט בלתי אפשרי
3. פחמימה היא המקור העיקרי לסיבים ומיקרו-נוטריאנטים שחיוניים לכל אחד ובכל דיאטה

במצבים של "אובר פחמימה" חלק מעודפי הגלוקוז מתאחסן כחומצות שומן ברקמות, אבל מאזן קלורי לא תלוי במאקרו כזה או אחר, אלא מקלוריות בלבד.
שני דברים שונים בתכליתם.

אפשר להבין את הרעיון התיאורטי שמאחורי הגישה הזאת, אבל המחקר מאוד בתול בנושא הרכב הגוף.
התרומה להרכב הגוף, אם קיימת כזו, עדיין לא ידועה מספיק, וכרגע הידע הקיים הוא אנקדוטלי.
זה מאוד מזכיר תזונה קטוגנית, למעשה אותו מנגנון, רק לפרקי זמן.
בכל מקרה, למטרות ירידה במשקל תעבוד לפי חוקי התרמודינמיקה - גרעון קלורי תמיד עובד.
תודה על התשובה,
כן אני לא רוצה ירידה במשקל .
אני רוצה bulking אבל בלי לצבור שומן ו carb cycling זה הפיתרון,
ראיתי הרבה חומר על זה ביוטיוב אבל באמת עדיין לא הבנתי איך אפשר לגרום לגוף לא לצבור שומן אם אתה עדיין במאזן קלורי חיובי.
לדעתך זה הגיוני?
הם טוענים שבגלל שבימים שאתה עושה low carb אז הגוף במצב קטבולי ולכן לא יכול לצבור שומן..
ואז שאתה עושה high carb day כל הףחמימות הולכות ישר לשריר בגלל שאין שם עכשיו גליקוגן..
וככה בעצם לא צוברים שומן ...
אבל הקלוריות נדארים אותו דבר בשני הימים פשוט במקום פחמימה אתה מוסיף שומן ..
זה נראה לך הגיוני שגם שאתה במאזן קלורי חיובי עדיין לא צוברים שומן ?

הם טוענים שבגלל שבימים שאתה עושה low carb אז הגוף במצב קטבולי ולכן לא יכול לצבור שומן
הגוף ממילא במצב קטבולי כל הזמן, הדבר היחידי שיכול להיות טוב בדל פחמימה הוא שיפור הרגישות לאינסולין שיכול לעודד ליפוליזה בתנאים מסוימים.
זה גם יכול לעבוד לרעתך, אם תגיע לרמת סוכר נמוכה בדם, הגוף יפריש קורטיזול שיתחיל בפירוק רקמות שריר לטובת ייצור אנרגיה (גליקוגן).
שומן מצטבר בהינתן עודף קלורי, שהוא סך הפלוס הקלורי, לא משנה מאיפה יבואו הקלוריות.
ואז שאתה עושה high carb day כל הפחמימות הולכות ישר לשריר בגלל שאין שם עכשיו גליקוגן..
הגוף יודע ליצור אנרגיה ולהמיר לגליקוגן גם מחלבון, לא רק מפחמימה.
אמנם פחמימה הוא המקור העיקרי, אבל במצב של מאגרי גליקוגן נמוכים הכבד מסנתז גלוקוז מחומצות אמינו, שמתאחסן כגליקוגן.

זה נראה לך הגיוני שגם שאתה במאזן קלורי חיובי עדיין לא צוברים שומן ?
בד"כ עליה במסת הגוף גוררת איתה עליה של שומן וגם שריר, כן נשמע לי הגיוני לעלות מעט מאוד בשומן, פרקטית זה יכול לעבוד.
כמה מתוך המשקל שעלית יהיה שומן/שריר תלוי בגנטיקה שלך, הפלוס הקלורי, שגרת האימונים והשינה וכמות החלבון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית