הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים אינפוגרפיק כיצד להוריד את רמות הרעב?

Bar Weissbuch

משתמש משקיע
6,831
991
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
659
6,831
991
1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png

ניסיונות מרובים לירידה במשקל פעמים רבות מובילים למאבק סביב רעב מוגבר או חשקים עזים, ולעיתים קשה להבדיל בין השניים.

מי מאתנו לא חווה את אותו דו-שיח פנימי מוכר:

" האם אני רעב? האם אני באמת צריך את העוגייה הזו? האם אני רוצה לאכול אותה?"

למרבה המזל, ישנן שיטות מגובות מחקרית שיכולות לעזור בריסון את רמות הרעב ולמתן את אותו המאבק הפנימי.

1.סיבים תזונתיים
הדרך של גופנו לקבל מסרים ולפעול על פיהם היא באמצעות קולטנים. לרוב יפעילו הקולטנים שרשרת תגובות על ידי התחברות למולקולה ספציפית, ממש כמו שמפתח נכנס לחור המנעול ופותח דלת.
קולטנים אשר ממוקמים בקיבה ואחראיים על וויסות הרעב פועלים מעט אחרת ומגיבים למתיחה של הרקמה. כלומר, הרחבת הקיבה תגרום לדיכוי התיאבון ללא קשר למה שגורם להתרחבות.
אכילת מזון דל קלוריות ובנפח גבוה היא טקטיקה טובה להגבלת הצריכה הקלורית תוך דיכוי הדחף לאכול עוד. ירקות הם דוגמה טובה למזון שכזה, ואלו העשירים בסיבים תזונתיים מסיסים הם אלו שישרתו את המטרה.

2.הפגת מתחים
אכילה רגשית היא סימפטום שכיח של מתח. מעבר למחיר הנפשי שהוא גובה, הוא יכול לסכל תהליך של ירידה במשקל.
מכיוון שאכילה רגשית אינה תוצאה של רעב פיזי, הדרך הטובה ביותר להתמודד איתה היא להתמודד עם אותם לחצים נפשיים הגורמים לה, כאשר שינה איכותית ותזונה מאוזנת הינם שני הרגלים אשר יהוו את הבסיס לכך.
אם שינויים באורח החיים אינם מקלים או שהלחץ גדול מידי לפעול תחתיו, ניתן להיעזר באדפטוגנים (מהמילה אדפטציה, הסתגלות).
ישנם תוספי צמחים הגורמים לתגובת סטרס קלה לאחר הנטילה שלהם. תגובה זו מרגילה את הגוף לשהות במצב של סטרס כך שיהיה אדיש להיווצרות מתח נוסף.

3. אדרנלין
אדרנלין ידוע כמפחית תיאבון. תחשבו על כלה ביום חתונתה, אדם מאוהב, לקראת ראיון עבודה או כל מה שגורם בעצם להתרגשות.
כאשר הגוף נחשף לגירוי הגורם להתרגשות (מתח), הדם מופנה הרחק ממערכת העיכול כחלק מהכנה לתגובה של fight – or flight (הלחם או ברח).
גם לחומרים ממריצים כמו קפאין לדוגמה יש את אותה ההשפעה.

לסיכום, אנשים רבים זקוקים לסיוע בהתמודדות עם תחושת הרעב ועם חשקים, וזו הסיבה שישנם מאות מוצרים שמטרתם לדכא תיאבון.
יחד עם זאת, חשוב לזכור שאין באמת קיצורי דרך בכל הנוגע לבריאות. אורח חיים נטול לחצים והקפדה על צריכה של סיבים תזונתיים ישמרו לכם כנראה על הארנק וגם על הבריאות ויסייעו לכם לשמור על כך לאורך זמן.

**
ג'וי כהן- דיאטנית קלינית וספורט (RD)
צוות LBS

רפרנס: 3 Science-based steps to curbing your appetite

הייתי מוסיף לכאן חלבון מי גבינה
אם תשים לעצמך כלל פרקטי שכל פעם שבא לך לטרוף שטויות בעקבות רעב עודף, קודם אתה צריך להוריד 40 ג' חלבון מי גבינה (2 סקופים) ורק אז יכול להמשיך - אתה תאכל משמעותית פחות, אם בכלל

מסטיק.
הבעיה שלעיסת יתר,יכול לגרום לבעיה במכניקת הלסת.

הייתי מוסיף לכאן חלבון מי גבינה
אם תשים לעצמך כלל פרקטי שכל פעם שבא לך לטרוף שטויות בעקבות רעב עודף, קודם אתה צריך להוריד 40 ג' חלבון מי גבינה (2 סקופים) ורק אז יכול להמשיך - אתה תאכל משמעותית פחות, אם בכלל

מסכים, רק חשוב להבין שהשובע כנראה יבוא ברובו מהנפח של הנוזל ולא מהאבקת חלבון
אז אולי הייתי אומר אפילו לעשות את זה בשילוב של לפחות 300 מ"ל נוזל.

קולטנים אשר ממוקמים בקיבה ואחראיים על וויסות הרעב פועלים מעט אחרת ומגיבים למתיחה של הרקמה. כלומר, הרחבת הקיבה תגרום לדיכוי התיאבון ללא קשר למה שגורם להתרחבות.

מסכים, רק חשוב להבין שהשובע כנראה יבוא ברובו מהנפח של הנוזל ולא מהאבקת חלבון
אז אולי הייתי אומר אפילו לעשות את זה בשילוב של לפחות 300 מ"ל נוזל.
חלבון בפני עצמו הוא משביע, נוזל בפני עצמו הוא ממלא.
נוזל ימלא אותך כאן ועכשיו, חלבון ימלא אותך לשעתיים שלוש הקרובות ויעזור לך לעשות בחירות אוכל חכמות יותר. זה למה שייק חלבון איכותי עם ערכים טובים וטעם שאתה נהנה ממנו הוא בעיניי כלי אדיר בחיטוב ולגמרי לא בשימוש מספיק.
לחלבון מכל סוג יש השפעה די רצינית על שובע בלי קשר לנפח הפיזי שלו, אלא לכמות החלבון

מסטיק.
הבעיה שלעיסת יתר,יכול לגרום לבעיה במכניקת הלסת.

אישית, אם אני לועס מסטיק כשאני רעב, אני מקבל סוג של כאב בטן מציק. אני חושב שזה בגלל שהגוף חושב שאתה לועס מזון אבל בפועל לא נכנס כלום לקיבה. אם אני לא טועה, הלעיסה של המסטיק גורמת לייצור של מיצי קיבה (ככה שהגוף מצפה למזון, בפועל נכנס רק רוק וטעם מנטה)

באתי בדיוק להגיב על זה. אם תיקח ריטלין ומיד אחרי זה תדפוק ארוחה כבדה בקצב מהיר, אתה תרגיש רע.

אז יש לך דופק מהיר, צרבת כי יש מלא מזון בקיבה שצריך להתעכל, והגוף שלך בכלל חושב שזה זמן לברוח מסכנה (זאת תמיד תהיה עדיפות עליונה)
לא ממליץ. בגלל זה גם לא נעים לעשות אימון עצים על בטן מלאה, זה אותו עיקרון רק דורש יותר יוזמה.

נערך לאחרונה:
אני לא

מהפעמים שלקחתי,זה נתן לי את התוצאה הרצויה
כנ״ל,
אבל בהצלחה לאכול מהר מהר על ריטלין. החוכמה היא להכניס את המזון לפני שזה מתחיל להשפיע...
מה שקורה אח״כ זה כבר פחות נעים

שייק חלבון איכותי עם ערכים טובים וטעם שאתה נהנה ממנו הוא בעיניי כלי אדיר בחיטוב ולגמרי לא בשימוש מספיק.

מסכים מאוד, לחלבון מי גבינה במיוחד יש השפעה מהותית על השובע.

אישית, אם אני לועס מסטיק כשאני רעב, אני מקבל סוג של כאב בטן מציק. אני חושב שזה בגלל שהגוף חושב שאתה לועס מזון אבל בפועל לא נכנס כלום לקיבה. אם אני לא טועה, הלעיסה של המסטיק גורמת לייצור של מיצי קיבה (ככה שהגוף מצפה למזון, בפועל נכנס רק רוק וטעם מנטה)

מצטרף, חוץ מלפתוח לי את התאבון ולגרום לבטן לקרקר זה לא מועיל לי בכלום

חלבון בפני עצמו הוא משביע, נוזל בפני עצמו הוא ממלא.
נוזל ימלא אותך כאן ועכשיו, חלבון ימלא אותך לשעתיים שלוש הקרובות ויעזור לך לעשות בחירות אוכל חכמות יותר. זה למה שייק חלבון איכותי עם ערכים טובים וטעם שאתה נהנה ממנו הוא בעיניי כלי אדיר בחיטוב ולגמרי לא בשימוש מספיק.
לחלבון מכל סוג יש השפעה די רצינית על שובע בלי קשר לנפח הפיזי שלו, אלא לכמות החלבון
לא מסכים בכלל. אבקת חלבון בכלל לא משביעה, הנוזל זה מה שמשביע לפי מש - @OA ציין.
יכול להיות שלך זה כן עוזר אבל לי חלבון זה לא משביע ולא כלום. הכל תלוי בכמות נוזל שאתה שותה.

לא מסכים בכלל. אבקת חלבון בכלל לא משביעה, הנוזל זה מה שמשביע לפי מש - @OA ציין.
יכול להיות שלך זה כן עוזר אבל לי חלבון זה לא משביע ולא כלום. הכל תלוי בכמות נוזל שאתה שותה.
זה ממש קביעה מחקרית, לחלבון מכל סוג שהוא יש ערך שובע גבוה, לחלבון מי גבינה יש ערך שובע גבוה מבין שאר החלבונים (גם לסויה, מה שמוזר)
כאילו, זה לא סובייקטיבי כבר. זאת עובדה מוכרת שחלבון הוא משביע וזה נחקר לעומק. אם עלייך זה לא עובד - כנראה שזה חריג או פסיכולוגי.

זה ממש קביעה מחקרית, לחלבון מכל סוג שהוא יש ערך שובע גבוה, לחלבון מי גבינה יש ערך שובע גבוה מבין שאר החלבונים (גם לסויה, מה שמוזר)
כאילו, זה לא סובייקטיבי כבר. זאת עובדה מוכרת שחלבון הוא משביע וזה נחקר לעומק. אם עלייך זה לא עובד - כנראה שזה חריג או פסיכולוגי.
מה עובדה, גם אותי זה לא משביע בשיט. כנראה יש לך קיבה בגודל צימוק או משהו, אבל בשבילי שייק חלבון (ובעצם כל שייק) רק פותח את התאבון.
מה אכפת לי עובדה מחקרית, שכל המחקרים על זה ילכו קיבינימט, אני רעב אחרי זה? זה לא משביע אותי? אז המחקר הזה לא שווה כלום.
חלבון שכן משביע אותי זה בשר.

לא כל מחקר מוכיח שזה נכון.
יש מספיק מחקרים שמראים דבר אחד, ויש מספיק מחקרים שסותרים את אותו מחקר.
חלבון כאוכל מוצק ללא ספק משביע יותר מכל דבר אחר אבל כאשר אנחנו מדברים על אבקת חלבון, לא משביע בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית