הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים אינפוגרפיק כיצד להוריד את רמות הרעב?

מה עובדה, גם אותי זה לא משביע בשיט. כנראה יש לך קיבה בגודל צימוק או משהו, אבל בשבילי שייק חלבון (ובעצם כל שייק) רק פותח את התאבון.
מה אכפת לי עובדה מחקרית, שכל המחקרים על זה ילכו קיבינימט, אני רעב אחרי זה? זה לא משביע אותי? אז המחקר הזה לא שווה כלום.
חלבון שכן משביע אותי זה בשר.
קיבה בגודל של צימוק..חחח מצחיק שלך, אני 115 קילו, וברוך ה' רובם הגדול שומן

אני מאתגר אותך לשתות 40-50 ג' חלבון. ואז לדבר

המחקרים מדברים על הכמויות האלה והלאה. ככל שהכמות גבוהה יותר - האפקט ארוך יותר.

אבל גם סובייקטיבית, לא מכיר בן אדם שיכול להוריד 2 סקופים על 400 מ"ל מים ולהגיד שהתאבון שלו לא נסגר מזה אפילו טיפה. אפשר לתרץ שזה המים בטווח של הדקות הקרובות, אבל כל הרגשה שאתה מלא אחרי רבע שעה - כבר לא קשורה למים. נלך יותר רחוק - גם אם אתה לא מרגיש כלום, אפשר להגיד כמעט בוודאות שאתה עדיין תאכל פחות אחר כך.

יותר רחוק, תוריד 3-4 סקופים. ואז נדבר על זה שחלבון פותח את התאבון......

נערך לאחרונה:

אבל גם סובייקטיבית, לא מכיר בן אדם שיכול להוריד 2 סקופים על 400 מ"ל מים ולהגיד שהתאבון שלו לא נסגר מזה אפילו טיפה. אפשר לתרץ שזה המים בטווח של הדקות הקרובות, אבל כל הרגשה שאתה מלא אחרי רבע שעה - כבר לא קשורה למים

אכלתי לאפה שווארמה אחרי 2 סקופים עם חלב

לא כל מחקר מוכיח שזה נכון.
יש מספיק מחקרים שמראים דבר אחד, ויש מספיק מחקרים שסותרים את אותו מחקר.
חלבון כאוכל מוצק ללא ספק משביע יותר מכל דבר אחר אבל כאשר אנחנו מדברים על אבקת חלבון, לא משביע בכלל.
אחלה טיעון של התחכמות, אבל היופי הוא שנושאים כמו "האם חלבון משביע" הם לא דבר שאפשר לחלוק עליו. בין אם החלבון נוזלי ובין אם מוצק, הבדיקה נעשית פר גרמים של חלבון. לרוב אכן משתמשים באבקות בשביל לשמור על מחקר מדוייק. יש הרבה מחקרים שיש להם מחקרים סותרים, אבל להגיד את זה על האם חלבון משביע זה כמו לחלוק על זה שכדור הארץ עגול. אני בטוח שתמצא טיעון או שניים שיתמכו בך, אבל זה עומד מול אינספור טיעונים נגדך.

ההשפעות המשביעות של חלבון מתחילות אי שם ב-40 ג'. ומשפיעות לשעתיים-ארבע שעות (נכון למי גבינה).
אכלתי לאפה שווארמה אחרי 2 סקופים עם חלב
אחלה, גם אני! זה בדיוק הקאץ' שלי. תוריד 2 סקופים לפני האוכל, ואז תאכל מה שרצית.
גם אם אתה לא מרגיש בזה - אתה תאכל פחות אחר כך. זה לא שלא תוכל לאכל את אותה כמות של אוכל. אתה ממש תוכל לעשות את זה, אתה פשוט תשבע מפחות - גם אם אתה לא מרגיש את זה.

חחח
חייב לומר שאני מכיר לא מעט שמנים שלא אוכלים כלום כמעט, אבל זה לא רלוונטי לנושא.
סקופ זה מעל 30, שזה כמעט הכמות שהבאת. לא השביע אותי בכלל.
שוב, המחקרים יכולים לקפוץ לי. זה שאיזה חנון בחלוק החליט משהו, זה לא אומר שזה נכון. זה אומר שזה דורש התייחסות, אבל אם אני עובדתית רואה יודע אחרת (לדוגמא, רעב אחרי אבקת חלבון) אני יכול לקבוע מצידי שהמחקר טועה. ובכל מקרה אני מניח שהמחקרים שאתה מדבר עליהם חקרו יותר חלבונים כמו בשר, פחות אבקת חלב.
אבל גם סובייקטיבית, לא מכיר בן אדם שיכול להוריד 2 סקופים על 400 מ"ל מים ולהגיד שהתאבון שלו לא נסגר מזה אפילו טיפה. אפשר לתרץ שזה המים בטווח של הדקות הקרובות, אבל כל הרגשה שאתה מלא אחרי רבע שעה - כבר לא קשורה למים
אני אישית הייתי שותה חלבון (סקופ אחד עם 200 מל, אבל עדיין), משתין, והולך לאכול (הייתי כי היום אני כבר לא צורך אבקת חלבון).
אני באמת מאמין שמבחינת שובע גם חבית שלמה של 2.5 קילו לא תשביע אותי. מה שכן אני לא אבדוק את זה בחיים כי יותר מסקופ אחד כבר מגעיל.

זה אתגר? אדם עם תיאבון בריא יכול לשתות שני שייקים שבכל אחד שני סקופים.
יכול גם הרבה יותר, אבל אתם מפספסים את הנקודה שאולי קצת שכחתי להעביר - אתה פיזית לא תוכל לאכול את אותה כמות אוכל אחר כך, לעומת אם לא היית שותה את זה. גם אם לא שמת לב לזה אפילו. ולא, זה לאו דווקא בגלל הנוזלים - הגוף שלך סופר יעיל בלהפטר מנוזלים, במיוחד מהקיבה הלאה. הם לא משרים שובע או "מלאות" אלא לזמנים קצרים מאוד

חחח
חייב לומר שאני מכיר לא מעט שמנים שלא אוכלים כלום כמעט, אבל זה לא רלוונטי לנושא.

סקופ זה מעל 30, שזה כמעט הכמות שהבאת. לא השביע אותי בכלל.

שוב, המחקרים יכולים לקפוץ לי. זה שאיזה חנון בחלוק החליט משהו, זה לא אומר שזה נכון. זה אומר שזה דורש התייחסות, אבל אם אני עובדתית רואה יודע אחרת (לדוגמא, רעב אחרי אבקת חלבון) אני יכול לקבוע מצידי שהמחקר טועה. ובכל מקרה אני מניח שהמחקרים שאתה מדבר עליהם חקרו יותר חלבונים כמו בשר, פחות אבקת חלב.

אני אישית הייתי שותה חלבון (סקופ אחד עם 200 מל, אבל עדיין), משתין, והולך לאכול (הייתי כי היום אני כבר לא צורך אבקת חלבון).

אני באמת מאמין שמבחינת שובע גם חבית שלמה של 2.5 קילו לא תשביע אותי. מה שכן אני לא אבדוק את זה בחיים כי יותר מסקופ אחד כבר מגעיל.
"המחקרים יכולים לקפוץ לי" זה דרך אחרת להגיד "וואלק אחי, דבר איתי נטו ברוסיינס". עכשיו אם אתה אומר את המשפט הזה בהקשר של משהו שאפשר לחלוק עליו באמת, כמו איזה תוסף תזונה סקצ'י שמתיימר לעשות משהו, מילא. אבל להגיד המחקרים יכולים לקפוץ לי בהקשר לנושא שהוא כבר מוגדר כעובדה - זה באמת לא רלוונטי.
Satiety value - Wikipedia

"ובכל מקרה אני מניח שהמחקרים שאתה מדבר עליהם חקרו יותר חלבונים כמו בשר, פחות אבקת חלב." זאת הטעות הכי גדולה, להפך - המחקרים חקרו הרבה יותר אבקות חלבון משלל סוגים, וספציפית חלבון מי גבינה - מאשר הכל. כי זה הרבה יותר קל לבודד את ההשפעה של חומרי תזונה אחרים כמו פחמימות ושומנים על התאבון כשעושים זאת עם אבקה. וכן, יש אשכרה אוכל במחקרים כמו ביצים, בשר, הודו. אבל בסופו של דבר עיקר העיסוק הוא באבקות כי הם דרך לבודד את ההשפעה של חלבון.
חלבון מי גבינה נחקר יותר מכולם בנושא הזה, והוא באופן ספציפי הראה יתרון מסויים על אחרים בעניין השובע. אבל כל סוג של חלבון מלא הוא משביע מאוד.

העיקר עם חלבון מי גבינה באבקה הוא שאדם יכול לצרוך כמות מאוד גבוהה שלו, בזמן קצר מאוד, והוא יתעכל במהירות עצומה. וזה כנראה למה הוא משפיע יותר על התאבון מאשר השאר. להפתעתך, אותה כמות חלבון מבשר או ביצים (בין אם באבקה מבודדת או באוכל בפני עצמו) לא מצליח להגיע אפילו לחצי מההשפעה של חלבון שמתעכל מהר על התאבון. אבל זה גם עניין של כמות. קזאין או חלבון אפונה (שלא ברור מה קשר שלו) יכולים אפילו לעקוף את חלבון מי גבינה בהשפעות אם זה 20 ג מכל אחד, אבל ברגע שעלית לכמויות הגבוהות של 40+, מי גבינה מנצח את כולם נטו בגלל שהוא מתעכל כל כך מהר. וההשפעה שלו בכמויות האלה בזמן קצר היא גדולה מאוד ( אך תקפה רק ל-2-4 שעות בגלל מהירות העיכול).
איך חלבון מי גבינה משביע זה נושא אחר ועמוק מאוד מדעית, הרבה אינטראקציות של אינסולין, CCK, ו-Glycomacropeptide.

אגב, "כמעט" זה לא זה, זה שסקופ אחד זה מעל 30 (ממתי, ובאיזה אבקת חלבון יש יותר מ-30 בסקופ? אשמח שתכיר לי), לא אומר שזה הכמות שמדברים עליה - שמתחילה ב-40. ורק משם צפונה מראה השפעה משמעותית.

שוב, צריך להבין שלאו דווקא אתה תרגיש "שבע" מזה שצרכת חלבון, במיוחד כשזה נוזל. אבל במבחן התוצאה בין אם תרגיש בזה או לא - אתה תאכל פחות ב2-4 שעות שאחרי הצריכה שעליה אני מדבר (40 + מי גבינה). המחקרים שבדקו את זה היו מאוד איכותיים, עם בקרת פלצבו, ויש המון כאלו. אתה חד משמעית תאכל הרבה פחות קלוריות בארוחה שאחרי, בין אם שמת לב או לא.

גם לחלבון סויה יש השפעה דומה, אם כי חלשה יותר משל מי גבינה בתחום.

אבקת חלבון בכלל לא משביעה, הנוזל זה מה שמשביע לפי מש - @OA ציין.

@OA גם ציין את זה
מסכים מאוד, לחלבון מי גבינה במיוחד יש השפעה מהותית על השובע.

וזה נכון מאוד, לא מבין איך אפשר להגיד שלשתות שייק חלבון (או אפילו שניים) זה שקול רק לשתיית מים. המים אכן תופסים יותר נפח אבל זה לא משמעותי בכלל ליותר מזמן קצר, החלבון מעניק גם שובע יפה (במיוחד אם למשל מוסיפים את הסקופ לש"ש או מתכון אחר).

בכל מקרה אני בחיטוב לרוב מעדיף אוכל מוצק על פני שייק, ככה ששותה אותו רק אחרי אימון או כשאין חלבון אחר.

אחלה טיעון של התחכמות, אבל היופי הוא שנושאים כמו "האם חלבון משביע" הם לא דבר שאפשר לחלוק עליו. בין אם החלבון נוזלי ובין אם מוצק, הבדיקה נעשית פר גרמים של חלבון. לרוב אכן משתמשים באבקות בשביל לשמור על מחקר מדוייק. יש הרבה מחקרים שיש להם מחקרים סותרים, אבל להגיד את זה על האם חלבון משביע זה כמו לחלוק על זה שכדור הארץ עגול. אני בטוח שתמצא טיעון או שניים שיתמכו בך, אבל זה עומד מול אינספור טיעונים נגדך.

ההשפעות המשביעות של חלבון מתחילות אי שם ב-40 ג'. ומשפיעות לשעתיים-ארבע שעות (נכון למי גבינה).

גם אם אתה לא מרגיש בזה - אתה תאכל פחות אחר כך. זה לא שלא תוכל לאכל את אותה כמות של אוכל. אתה ממש תוכל לעשות את זה, אתה פשוט תשבע מפחות - גם אם אתה לא מרגיש את זה.

מן הסתם שאהיה פחות רעב, אם אם אני אדפוק בקבוק חצי ליטר מים אני אהיה שבע יותר, למרות שהרעב יגיע מהר מאשר 2 סקופים אבל מפוצץ בדרך שהסברת זה ממש לא, כמובן שאני מדבר על אנשים שאוכלים כמויות מעל המומצע (כמונו)

"המחקרים יכולים לקפוץ לי" זה דרך אחרת להגיד "וואלק אחי, דבר איתי נטו ברוסיינס"
תראה, אני אסביר שוב:
כשאני מקבל מסקנות ממחקר כלשהו, אני כן מתייחס אליו כמשהו עם סיכוי מאוד גבוה ללהיות נכון, וכשאין לי שום הוכחה שסותרת את זה אתייחס לזה כאמת אחת וחד משמעית. אבל ברגע שיש לי הוכחה סותרת (לדוגמא, אני רואה על עצמי שאני אוכל יותר או לפחות לא פחות אחרי שייק) אני הולך אחרי ההוכחה הכי חזקה ואמינה. וכשאני רואה עובדתית על עצמי שאני לא מושפע ולפעמים אפילו רעב יותר אחרי השייק אני מבין שפה המחקר טועה, או לפחות לא צודק בצורה חד משמעית.
אומנם מחקרים צריך לכבד, אבל לא להתייחס אליהם כעשרת הדיברות.
זאת הטעות הכי גדולה
אני אמרתי שאני מניח, אם זה לא נכון זה פשוט מוריד לי מהמחקר, זה לא מוכיח לי משהו. אני עדיין רעב אחרי החלבון, ככה שזה שהמחקר הסיק משהו אחר זה לא רלוונטי בכלל.
להפתעתך, אותה כמות חלבון מבשר או ביצים (בין אם באבקה מבודדת או באוכל בפני עצמו) לא מצליח להגיע אפילו לחצי מההשפעה של חלבון שמתעכל מהר על התאבון.
27 גרם אבקת חלבון (סקופ) או 27 גרם בשר, מה יותר משביע? ברור שהבשר.
ממתי, ובאיזה אבקת חלבון יש יותר מ-30 בסקופ? אשמח שתכיר לי
אני הייתי שותה וואן וואי של סופר אפקט, כפית בגודל סטנדרטי.
אגב, "כמעט" זה לא זה, זה שסקופ אחד זה מעל 30 (ממתי, ובאיזה אבקת חלבון יש יותר מ-30 בסקופ? אשמח שתכיר לי), לא אומר שזה הכמות שמדברים עליה - שמתחילה ב-40. ורק משם צפונה מראה השפעה משמעותית
אם ההבדל הוא של כמה גרמים בודדים אני בטוח שחלק מהאפקט יורגש, לא? ההבדל כל כך קטן, שאתה יכול בטעות עם כפית גדושה מידי להגיע ל40.
שוב, צריך להבין שלאו דווקא אתה תרגיש "שבע" מזה שצרכת חלבון, במיוחד כשזה נוזל. אבל במבחן התוצאה בין אם תרגיש בזה או לא - אתה תאכל פחות ב2-4 שעות שאחרי הצריכה שעליה אני מדבר (40 + מי גבינה). המחקרים שבדקו את זה היו מאוד איכותיים, עם בקרת פלצבו, ויש המון כאלו. אתה חד משמעית תאכל הרבה פחות קלוריות בארוחה שאחרי, בין אם שמת לב או לא
אז הקטע ששמתי לב, ודווקא הייתי אוכל לפעמים יותר אחרי חלבון. זה בטח לא השפיע לי על התאבון, הייתי מאוד מודע לכמויות שהיו נכנסות לי לפה (בלי שהייתי מנסה לדחוף יותר אחרי החלבון).

תראה, הדיון תכלס פה זה לא על החלבון או לא (מבחינתי לפחות, יכול להיות שאתה מרגיש שבע מזה אז אין על מה להתווכח על זה), זה אם מחקרים זה קודש ועובדה חד משמעית, או שיש מקום לספק. אני אומר שלמחקרים יש מקום של כבוד, אבל גם עליהם אפשר ורצוי לשים לב שהם לא שטויות (או לפחות לא רלוונטים לכל סיטואציה, גם אם באופן כללי הם טובים), ואתה אומר (לפי הדיון פה) שאם מחקר אמר משהו אז זאת עובדה חד משמעית שאין עליה שום ספק.

אחי אתה יכול להגיד עד מחר מחקרים וכו' אבל זה לא משנה את העובדה שאני שותה 50 גרם חלבון עם חלב ואני מסוגל לאכול אותו הדבר.
מה שאני אומר אין קשר למה שאמרת כי בסופו של יום לאנשים מסוימים זה לא משפיע על רמת השובע. אתה מוזמן להגיד את זה עד מחר, לא אומר שזה נכון.
אפילו אם אני עושה שייק גדול, שם בננה בפנים, חמאת בוטנים, 65 גרם של האבקה(מעל ל40 גרם חלבון), חלב וכו' אני שבע לשעה שעתיים אבל שייק רגיל, מנקה לי השן.
@OA גם ציין את זה

וזה נכון מאוד, לא מבין איך אפשר להגיד שלשתות שייק חלבון (או אפילו שניים) זה שקול רק לשתיית מים. המים אכן תופסים יותר נפח אבל זה לא משמעותי בכלל ליותר מזמן קצר, החלבון מעניק גם שובע יפה (במיוחד אם למשל מוסיפים את הסקופ לש"ש או מתכון אחר).

בכל מקרה אני בחיטוב לרוב מעדיף אוכל מוצק על פני שייק, ככה ששותה אותו רק אחרי אימון או כשאין חלבון אחר.
אוקיי ו?
מה אתה משווה להוסיף סקופ לשיבולת שועל?
שיבולת שועל בכללי זה משביע.
שוב, חלבון בשייק עם חלב לא משביע אותי נקודה. אין לך על מה להתווכח עם ההרגשה שלי.

מה אתה משווה להוסיף סקופ לשיבולת שועל?

אני אומר שעם יהיה יותר משביע מאשר בלי. כל הנקודה שחלבון זה לא מים.

שוב, חלבון בשייק עם חלב לא משביע אותי נקודה. אין לך על מה להתווכח עם ההרגשה שלי.

אין אף משקה בעולם ש"משביע" אותי באמת (ואני מאמין שאת רוב האנשים הרגילים), גם לא חלב או שום דבר. לאוכל תמיד יהיה יתרון, גם כתבתי את זה בתגובה שלי.

אני אומר שעם יהיה יותר משביע מאשר בלי. כל הנקודה שחלבון זה לא מים.

אין אף משקה בעולם ש"משביע" אותי באמת (ואני מאמין שאת רוב האנשים הרגילים), גם לא חלב או שום דבר. לאוכל תמיד יהיה יתרון, גם כתבתי את זה בתגובה שלי.
אוכל, במיוחד חלבון משביע יותר מכל דבר אני מסכים עם זה באלף אחוז.
וחלבון זה לא מים ברור אבל נוזל לא משנה מה הוא אם תצרוך הרבה ממנו אתה כנראה תשבע פחות או יותר.

איך הגעת לקביעה?
שמים לא אחראים על ההשפעה המדכאת תאבון של חלבון מי גבינה? אה, זה די פשוט. בקרת פלצבו רנדומאלית עיוורת, מה שיש בכל מחקר שמכבד את עצמו

חוץ מזה, גם ההשפעה של מים על תאבון ידועה ופיזיולוגיה בסיסית יכולה להכריע כאן הכל.

טוב, הדיון מיצה את עצמו. לסיכום - כנראה שרוב האנשים פה חולקים על כל דבר, מורידים מערכם של עשרות שנות מחקר ודברים שהם בגדר המוסכמות במדעי התזונה, והדבר היחיד שרלוונטי להם זה החוויה הסובייקטיבית שלהם. אז אני שמתי כאן את ה-2 סנט שלי. לא נטחן את זה מעבר.

קיצור תשתו חלבון לפני הארוחה שלכם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית