הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים אינפוגרפיק כיצד להוריד את רמות הרעב?

אפילו אם אני עושה שייק גדול, שם בננה בפנים, חמאת בוטנים, 65 גרם של האבקה(מעל ל40 גרם חלבון), חלב וכו' אני שבע לשעה שעתיים אבל שייק רגיל, מנקה לי השן.

מצד שני, אתה לא על חומרים?
אני לא בדיוק יודע איזה, אבל אני חושב שזה אמור להשפיע לך על התיאבון

כל הרגשה שאתה מלא אחרי רבע שעה - כבר לא קשורה למים
נוזלים מתעכלים הרבה יותר מהר ממזון מוצק, זה כן, אבל תהליך העיכול נמשך יותר זמן ככל שהנוזל יותר מורכב.
משך עיכול של שייק חלבון למשל הוא כשעה, יכול להיות גם יותר, עד שהוא מגיע למעי. תלוי בסוג החלבון ובהרכב השייק.
רבע שעה זה בערך זמן עיכול של כוס תה

כל פעם שבא לך לטרוף שטויות בעקבות רעב עודף, קודם אתה צריך להוריד 40 ג' חלבון מי גבינה (2 סקופים) ורק אז יכול להמשיך - אתה תאכל משמעותית פחות, אם בכלל
זה ממש קביעה מחקרית, לחלבון מכל סוג שהוא יש ערך שובע גבוה, לחלבון מי גבינה יש ערך שובע גבוה מבין שאר החלבונים (גם לסויה, מה שמוזר)
כאילו, זה לא סובייקטיבי כבר. זאת עובדה מוכרת שחלבון הוא משביע וזה נחקר לעומק. אם עלייך זה לא עובד - כנראה שזה חריג או פסיכולוגי.
הפרשנות שלך למחקרים די מבולבלת, אתה טוען משהו שהוא לא נכון בהכרח ומציג עובדות לכאורה שהן כן נכונות.

חלבון הוכח כמאקרו-נוטריאנט המשביע ביותר, שמגביר תרמוגנזה ואת רמת הורמוני השובע ובד בבד מפחית את ריכוז הגרלין שאחראי על הרעב,
וכך כנראה השפעתו העיקרית על דיכוי התיאבון.
אבל זה לא אומר בהכרח ששתיית שייק חלבון תשביע אותך לטווח הקצר.
זה כן יכול להגיד שחלבון ישפיע יותר על רמת השובע בהשוואה למזון אחר עם כמות קק"ל זהה ותצורה זהה.
גם לא כל כמות בכל תצורה (נוזל או מוצק) משפיעים באופן דומה, קל וחומר כשמדובר בשייק נוזלי.

מזון מוצק VS נוזלי עם סך קלורי דומה - מוצק ישביע אותך יותר
Effects of food form on appetite and energy intake in lean and obese young adults - PubMed

זה גם לא כ"כ שחור ולבן כדי לפשט את זה ככה. כל המכניזם הפיזיולוגי טיפה יותר מורכב מזה,
אם זה אותות של מערכת העצבים, מה קורה במערכת העיכול, רמת האינסולין בזמן הנתון, גורמים פסיכולוגיים וכו'

שמים לא אחראים על ההשפעה המדכאת תאבון של חלבון מי גבינה? אה, זה די פשוט. בקרת פלצבו רנדומאלית עיוורת, מה שיש בכל מחקר שמכבד את עצמו

התכוונתי לקביעה שאחרי 15 דק' המים כבר לא פקטור במנגנון השובע,
אני לא מדבר בכלל על החלבון כרגע אלא רק על הקביעה שלך לגבי שתיית נוזלים.

למה הדיון מיצה את עצמו? בוא לפחות תזרוק איזה רפרנס לקרוא על עניין הנוזלים, באמת מעניין.
תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית