הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להתמיד בתזונה ?

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
אני כבר כמה חודשים טובים מנסה לרדת, סה"כ ירדתי 7 קילו ואז עליתי 3 חזרה
אני כן מתקדם באימונים ואפילו בשיא ירידה נראיתי לא רע
הבעיה שלי היא התמדה
הכי הרבה שהתמדתי היה חודש וחצי חודשיים, וכל מיני שבוע פה שבוע שם זה לאט לאט מצטבר אבל זה נמרח וזה די קשה
אני לא מצליח לבנות הרגלים כמו לרשום כל יום מה אכלתי באפליקציה - זה מתחיל לעצבן, בעיקר כשאני אוכל בחדר אוכל בבסיס ארוחה אחת
אני מצליח נגיד לעשות ארוחת בוקר וארוחת בוקר בריאה וטובה, בדרך כלל חלבון וירקות וקלוריות של 800-1000 משולב, אבל או שנשבר אחר כך או אפילו בימים מושלמים שבהם הייתי מגיע ל1800-2000 כמו שאני אמור בסוף, קצת לפני השינה הייתי מתפרע או מוציא את זה ביום אחרי
לאחרונה הפסקתי אחרי שהייתי בחול וחזרתי להיות מכור לקפאין, שנים שלא נגעתי והיום קפה + אקסל או שיים (ten) זה פק"ל
אולי זה משפיע אולי זה לא
אני מאוד מנסה למלא את הבית ואת המשרד בבסיס באוכל בריא אבל גם זה קשה, כי לכולם בצבא יש מלא חטיפים שהם מציעים 24/7 ואני לצערי עדיין גר עם ההורים ועד הקבע יש קצת זמן אז גם יש אוכל זבל בבית וזאת מלחמה שלא אנצח בא

בקיצור איזה המלצות יש להתמדה תחת התנאים האלה והעובדה שכנראה השליטה עצמית שלי לא בשמיים?

• פותח/ת השרשור
אבקת חלבון לבסיס ושיבולת שועל
לפי דעתי גם בבית וגם בבסיס זה יעזור לך המון
יש לי בשניהם, אני נשבר בערב בעיקר, לא רק באוכל גם בכל הרגל כמעט, איך אני נפתר מהרעב / תיאבון ערב הלא מוסבר הזה, אולי 1800 זה קצת מידי ? אני שורף 2400 בערך בממוצע

עתודאי במקרה? אני בדיוק באותה סירה כרגע 🤣

הדברים שעוזרים לי:
1) עם הזמן גיליתי שאני מעדיף לאכול ארוחות יותר קטנות לעתים יותר דחופות. אני אוכל 6 פעמים ביום ולכן מרגיש מסופק 90% מהזמן.
2) הגישה של גרג דוסט, אני מחפש מאכלים עם יחס טוב של נפח/קלוריות. אני אוכל את הגלידה שלו, פרנץ' טוסט, מכין שיבולת שועל עם המון מים כדי שהיא תתפוס יותר נפח וכו'.
3) בארוחות בבסיס הייתי לוקח תוספת אחרי הסיבוב הראשון. אחרי שראיתי שבמשך תקופה אני עולה במשקל יותר ממה שאני רוצה הגדרתי לעצמי שאני לוקח מנת בשר אחת ורק כף אחת מהתוספות שאני רוצה (שזה בדרך כלל ירקות מבושלים) ולא לוקח תוספת, והעלייה הפסיקה.
4) הולך לישון מוקדם, פחות שעות שאתה ער פחות שעות שאתה יכול לאכול. ובכללי מחסור בשינה מקושר עם רמות רעב גבוהות ושינה זה פשוט טוב.
5) מכין את הארוחות שלי מראש בקופסאות ואין מצב שאני אוכל משהו אחר במקומן או בנוסף אליהן (חוץ מהארוחת צהריים ששם תיארתי מה אני עושה).
6) משקאות זירו, אספרסו
7) יש איזה סרטון שרציתי לצרף אבל אני לא מוצא אותו. בגדול מה שהוא אומר זה שלפעמים מה שיותר חשוב מלנצח זה לא להפסיד הרבה כשאתה מפסיד. אם קרה ויצאת מהשגרה אז לא להפוך את זה לצ'יט דיי/שבוע צ'יט כי אז ממעידה חד פעמית של 500-1,000 קלוריות נגיד זה הפוך לבינג'ים של כמה אלפים.
גר עם ההורים
גם אצלי ככה, לא משנה כמה אני מבקש בכל מגירה בבית יש איזה שוקולד שמסתכל עליי. אבל אם פעם הייתי מתחרע על האוכל ובא בגישה של אם כבר אז כבר והייתי מגיע לבינג'ים מטורפים, היום זה נגמר בחופן-שניים של קשיו, שורת שוקולד מריר וממשיך הלאה לדרכי.

והיום קפה + אקסל או שיים (ten) זה פק"ל
לא רואה בעיה עם זה
כי לכולם בצבא יש מלא חטיפים שהם מציעים 24/7
שיפסיקו גם להביא עוגות בימי הולדת ולעשות לך רגשות אשם כשאתה מסרב 🤬
בקבע נשכור דירה שעשויה מחזה עוף ושיבולת שועל ושום דבר אחר לא נכנס בפנים.
אני לא יודע מה הנתונים שלך אבל זה יחסית נמוך, נסה להרים את הקלוריות ולראות אם אתה עדיין יורד.

אוסיף אם יעלה לי עוד משהו. יאללה שיהיה בהצלחה אח!

• פותח/ת השרשור
עתודאי במקרה? אני בדיוק באותה סירה כרגע 🤣

הדברים שעוזרים לי:
1) עם הזמן גיליתי שאני מעדיף לאכול ארוחות יותר קטנות לעתים יותר דחופות. אני אוכל 6 פעמים ביום ולכן מרגיש מסופק 90% מהזמן.
2) הגישה של גרג דוסט, אני מחפש מאכלים עם יחס טוב של נפח/קלוריות. אני אוכל את הגלידה שלו, פרנץ' טוסט, מכין שיבולת שועל עם המון מים כדי שהיא תתפוס יותר נפח וכו'.
3) בארוחות בבסיס הייתי לוקח תוספת אחרי הסיבוב הראשון. אחרי שראיתי שבמשך תקופה אני עולה במשקל יותר ממה שאני רוצה הגדרתי לעצמי שאני לוקח מנת בשר אחת ורק כף אחת מהתוספות שאני רוצה (שזה בדרך כלל ירקות מבושלים) ולא לוקח תוספת, והעלייה הפסיקה.
4) הולך לישון מוקדם, פחות שעות שאתה ער פחות שעות שאתה יכול לאכול. ובכללי מחסור בשינה מקושר עם רמות רעב גבוהות ושינה זה פשוט טוב.
5) מכין את הארוחות שלי מראש בקופסאות ואין מצב שאני אוכל משהו אחר במקומן או בנוסף אליהן (חוץ מהארוחת צהריים ששם תיארתי מה אני עושה).
6) משקאות זירו, אספרסו
7) יש איזה סרטון שרציתי לצרף אבל אני לא מוצא אותו. בגדול מה שהוא אומר זה שלפעמים מה שיותר חשוב מלנצח זה לא להפסיד הרבה כשאתה מפסיד. אם קרה ויצאת מהשגרה אז לא להפוך את זה לצ'יט דיי/שבוע צ'יט כי אז ממעידה חד פעמית של 500-1,000 קלוריות נגיד זה הפוך לבינג'ים של כמה אלפים.

גם אצלי ככה, לא משנה כמה אני מבקש בכל מגירה בבית יש איזה שוקולד שמסתכל עליי. אבל אם פעם הייתי מתחרע על האוכל ובא בגישה של אם כבר אז כבר והייתי מגיע לבינג'ים מטורפים, היום זה נגמר בחופן-שניים של קשיו, שורת שוקולד מריר וממשיך הלאה לדרכי.

לא רואה בעיה עם זה

שיפסיקו גם להביא עוגות בימי הולדת ולעשות לך רגשות אשם כשאתה מסרב 🤬

בקבע נשכור דירה שעשויה מחזה עוף ושיבולת שועל ושום דבר אחר לא נכנס בפנים.

אני לא יודע מה הנתונים שלך אבל זה יחסית נמוך, נסה להרים את הקלוריות ולראות אם אתה עדיין יורד.

אוסיף אם יעלה לי עוד משהו. יאללה שיהיה בהצלחה אח!

כן עתודאי חחחח
אני אנסה ליישם כבר מעכשיו ואחפש את גרג דוסט, מקווה שילך הפעם

אני 93 משקל 172 גובה, ממוצע 8+ אלף צעדים ביופ ו3 אימוני כוח

כן עתודאי חחחח
אני אנסה ליישם כבר מעכשיו ואחפש את גרג דוסט, מקווה שילך הפעם

אם אתה כ"כ פעיל, לא חושב שזה גירעון תקין.
אני בחיטוב שלי כשהייתי באיזור ה90-94 ופחות פעיל ממך הייתי באיזור הקלוריות האלה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה כ"כ פעיל, לא חושב שזה גירעון תקין.
אני בחיטוב שלי כשהייתי באיזור ה90-94 ופחות פעיל ממך הייתי באיזור הקלוריות האלה.
אנסה לעלות ל2000 אז, אולי זה יעזור, המינוס היה אמור להיות 500-600 כזה אולי זה תאורטי מידי

כן עתודאי חחחח
לא יודע איפה אתה משרת ומה התנאים שלך אבל אני יודע כמה משביזה ומבאסת התקופה הזאת יכולה להיות. מצד שני, זו תקופה טובה לנצל אותה בדיוק לדברים האלה. להתרכז בעצמך, לפתח גוף, לתפור תואר שני ועוד בתקווה שכשנשתחרר נהיה בנקודה פתיחה הרבה יותר טובה.

מקווה שילך הפעם
זה לא הפעם, אתה בתהליך שנמשך כל החיים. אתה לא מסיים חיטוב ולוחץ על כפתור save לצערי. בסוף החיטוב אפילו הרבה יותר קשה לשמור. עם הזמן תצטרך למצוא את האיזון שלך ושייפ שאתה יכול לחיות איתו מבחינת איכות חיים ואסטתיקה.

אז 1800-2000 באמת נשמע נמוך יחסית. נסה להתחיל מ2,400-2,500 ולראות אם אתה יורד. תמיד אפשר לקצץ אם לא.

• פותח/ת השרשור
זה לא הפעם, אתה בתהליך שנמשך כל החיים. אתה לא מסיים חיטוב ולוחץ על כפתור save לצערי. בסוף החיטוב אפילו הרבה יותר קשה לשמור. עם הזמן תצטרך למצוא את האיזון שלך ושייפ שאתה יכול לחיות איתו מבחינת איכות חיים ואסטתיקה.
כן ברור, אני פשוט יודע שאם אשרוד כמה חודשים אז יהיו לי הרגלים יותר טובים שאגן עליהם יותר טוב להבא בגלל זה הגישת הפעם

אז 1800-2000 באמת נשמע נמוך יחסית. נסה להתחיל מ2,400-2,500 ולראות אם אתה יורד. תמיד אפשר לקצץ אם לא.
כנראה שאפילו ככה כי אתחיל לרוץ עכשיו 3-4 פעם בשבוע בישביל הקקצ

אני נגיד כרגע בחיטוב משתדל לאכול פחות בארוחות במשך היום ולהשאיר מספיק קלוריות לארוחת ערב, זה עוזר לי עם העניין של הרעב בערב כי אני מצליח לאכול ארוחת ערב טובה, וככה לפעמים גם מצליח לדחוף איזה מילקי אחרי הארוחת ערב ולעמוד במכסת קלוריות שלי.
כי לכולם בצבא יש מלא חטיפים שהם מציעים 24/7 ואני לצערי עדיין גר עם ההורים ועד הקבע יש קצת זמן אז גם יש אוכל זבל בבית וזאת מלחמה שלא אנצח בא
גם אצלי ככה, לא משנה כמה אני מבקש בכל מגירה בבית יש איזה שוקולד שמסתכל עליי.
לא בא לחנך אותכם אבל לדעתי צריך להבין שזה שאנחנו עושים איזשהו תהליך עם עצמנו זה שלנו בלבד וצריכים להתמודד עם הקשיים בסופו של דבר, זה לא אומר ששאר בני הבית/חברים צריכים להתיישר לפי הדרישות שלנו

נערך לאחרונה:
אני נגיד כרגע בחיטוב משתדל לאכול פחות בארוחות במשך היום ולהשאיר מספיק קלוריות לארוחת ערב, זה עוזר לי עם העניין של הרעב בערב כי אני מצליח לאכול ארוחת ערב טובה, וככה לפעמים גם מצליח לדחוף איזה מילקי אחרי הארוחת ערב ולעמוד במכסת קלוריות שלי.

לא בא לחנך אותכם אבל לדעתי צריך להבין שזה שאנחנו עושים איזשהו תהליך עצמנו זה שלנו בלבד וצריכים להתמודד עם הקשיים בסופו של דבר, זה לא אומר ששאר בני הבית/חברים צריכים להתיישר לפי הדרישות שלנו
בול המשפט האחרון
אני קונה לעצמי את החלבון ומשתדל גם את השיבולת שועל
הכל אפשרי אם רוצים מספיק

אוכל עם נפח גדול וטעים, גיוון גיוון גיוון אתה לא מבין כמה זה עזר לי.

אם אתה נופל למתוקים וכאלה, תוסיף לך לתפריט משהו מתוק שהצורך למתוק יעבור לך, הסיכויים יהיו לטובתך.

עצה שאני נותן להרבה ששואלים אותי, אני יודע שזה משהו שלוקח זמן, אבל קח את זה לכל דבר בחיים, וגם לחיטוב/מסה הבאים שלך...

תקרא את הספר כוחו של הרגל, אתה תלמד לבד איך לייצר הרגלים שיצילו אותך מרעשי רקע, אנחנו בנויים מהרגלים, מי שמייצר כמה שיוצר הרגלים טובים שמשרתים את המטרה שלו יצליח ראס בן אמו.

לא בא לחנך אותכם אבל לדעתי צריך להבין שזה שאנחנו עושים איזשהו תהליך עם עצמנו זה שלנו בלבד וצריכים להתמודד עם הקשיים בסופו של דבר, זה לא אומר ששאר בני הבית/חברים צריכים להתיישר לפי הדרישות שלנו
מסכים איתך 100% וזה מה שאני מזכיר לעצמי בכל פעם שאני רואה את זה. אבל אמא שלי בעודף משקל ומתלוננת על זה, סבתא שלי בעודף משקל וחולת סכרת. ומאוד כואב לי לראות את זה. אבל בסופו של דבר גם פה מדובר בבחירות שלהן וזה לא מתפקידי להטיף מוסר.

• פותח/ת השרשור

ברור, עדיין מתסכל אבל כי זה רע לכולם בסופו של דבר, itfym בצד
אוכל עם נפח גדול וטעים, גיוון גיוון גיוון אתה לא מבין כמה זה עזר לי.

אם אתה נופל למתוקים וכאלה, תוסיף לך לתפריט משהו מתוק שהצורך למתוק יעבור לך, הסיכויים יהיו לטובתך.

עצה שאני נותן להרבה ששואלים אותי, אני יודע שזה משהו שלוקח זמן, אבל קח את זה לכל דבר בחיים, וגם לחיטוב/מסה הבאים שלך...

תקרא את הספר כוחו של הרגל, אתה תלמד לבד איך לייצר הרגלים שיצילו אותך מרעשי רקע, אנחנו בנויים מהרגלים, מי שמייצר כמה שיוצר הרגלים טובים שמשרתים את המטרה שלו יצליח ראס בן אמו.
קראתי ועשיתי עליו הרצאה אפילו 😃
אני כן זוכר כשאכלתי 2-3 פירות ביופ לא היה לי חשק חזק למתוק אולי אתה צודק, בגיוון דווקא יותר קשה לי קל לי שכל פעם אותן דבר כי מעייף לחשב ולחשוב על זה
בול המשפט האחרון
אני קונה לעצמי את החלבון ומשתדל גם את השיבולת שועל
הכל אפשרי אם רוצים מספיק
המשכורת צבאית שלי מספיקה לי בדיוק כדי שחוץ משכר דירה וחשמל אני לוקח הכל, הייתי רוצה גם לעזור בשאר אבל קשוח אחרי הקקצ אשיג עבודה לסופשים ואחסוך שם כמה שאוכל כי לשם אביא גם הרבה חלבון שמעתי התזונה על הפנים

אבל אמא שלי בעודף משקל ומתלוננת על זה, סבתא שלי בעודף משקל וחולת סכרת. ומאוד כואב לי לראות את זה. אבל בסופו של דבר גם פה מדובר בבחירות שלהן וזה לא מתפקידי להטיף מוסר
אני מכיר את הקטע הזה מקרוב גם אבל אין מה לעשות אם בנאדם בעודף משקל לא מוכן לעשות שינוי אמיתי ומעדיף להמשיך להתלונן אין מה לעשות עם זה ולמדתי שעדיף לשחרר כי זה רק יעשה להם אנטי אליך.

קראתי ועשיתי עליו הרצאה אפילו 😃
אני כן זוכר כשאכלתי 2-3 פירות ביופ לא היה לי חשק חזק למתוק אולי אתה צודק, בגיוון דווקא יותר קשה לי קל לי שכל פעם אותן דבר כי מעייף לחשב ולחשוב על זה

המשכורת צבאית שלי מספיקה לי בדיוק כדי שחוץ משכר דירה וחשמל אני לוקח הכל, הייתי רוצה גם לעזור בשאר אבל קשוח אחרי הקקצ אשיג עבודה לסופשים ואחסוך שם כמה שאוכל כי לשם אביא גם הרבה חלבון שמעתי התזונה על הפנים

את הגיוון תגדיר פשוט בפעם אחת, קח לך לכל ארוחה מספר אופציות ותחשב בפעם אחת, משקיע על זה פעם אחת ושלום על ישראל, שווה מאוד.

אני לא מסכים שממתקים/חטיפים זה רע באופן כללי, תלוי בכמויות, למשל אני נותן לילדים שלי גם את הדברים האלה, תלוי מתי וכמה.
אבל גם אם לדעתך זה רע אין לך מה לעשות, זה כמו מישהו שמעשן, אם תחפור לו יותר מדי הוא יסתם לא יסבול אותך ולא יפסיק כנראה

• פותח/ת השרשור
אני לא מסכים שממתקים/חטיפים זה רע באופן כללי, תלוי בכמויות, למשל אני נותן לילדים שלי גם את הדברים האלה, תלוי מתי וכמה.
אבל גם אם לדעתך זה רע אין לך מה לעשות, זה כמו מישהו שמעשן, אם תחפור לו יותר מדי הוא יסתם לא יסבול אותך ולא יפסיק כנראה
כן זה די נכון, ואני בכל זאת חושב שלא לחשוף בעתיד הרחוק כשיהיו לי ילדים לשוקולד ושטויות, עוד לא יודע איך, כי לא להרשות רק מקשה אבל כן אולי להסביר ולחנך אבל כמובן לט מעביר ביקורת חלילה סתם מחשבה שתמיד היית לי בראש כשהנושא קפץ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית