הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להתמיד בתזונה ?

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
אני כבר כמה חודשים טובים מנסה לרדת, סה"כ ירדתי 7 קילו ואז עליתי 3 חזרה
אני כן מתקדם באימונים ואפילו בשיא ירידה נראיתי לא רע
הבעיה שלי היא התמדה
הכי הרבה שהתמדתי היה חודש וחצי חודשיים, וכל מיני שבוע פה שבוע שם זה לאט לאט מצטבר אבל זה נמרח וזה די קשה
אני לא מצליח לבנות הרגלים כמו לרשום כל יום מה אכלתי באפליקציה - זה מתחיל לעצבן, בעיקר כשאני אוכל בחדר אוכל בבסיס ארוחה אחת
אני מצליח נגיד לעשות ארוחת בוקר וארוחת בוקר בריאה וטובה, בדרך כלל חלבון וירקות וקלוריות של 800-1000 משולב, אבל או שנשבר אחר כך או אפילו בימים מושלמים שבהם הייתי מגיע ל1800-2000 כמו שאני אמור בסוף, קצת לפני השינה הייתי מתפרע או מוציא את זה ביום אחרי
לאחרונה הפסקתי אחרי שהייתי בחול וחזרתי להיות מכור לקפאין, שנים שלא נגעתי והיום קפה + אקסל או שיים (ten) זה פק"ל
אולי זה משפיע אולי זה לא
אני מאוד מנסה למלא את הבית ואת המשרד בבסיס באוכל בריא אבל גם זה קשה, כי לכולם בצבא יש מלא חטיפים שהם מציעים 24/7 ואני לצערי עדיין גר עם ההורים ועד הקבע יש קצת זמן אז גם יש אוכל זבל בבית וזאת מלחמה שלא אנצח בא

בקיצור איזה המלצות יש להתמדה תחת התנאים האלה והעובדה שכנראה השליטה עצמית שלי לא בשמיים?

אני לא מסכים שממתקים/חטיפים זה רע באופן כללי, תלוי בכמויות, למשל אני נותן לילדים שלי גם את הדברים האלה, תלוי מתי וכמה.
אבל גם אם לדעתך זה רע אין לך מה לעשות, זה כמו מישהו שמעשן, אם תחפור לו יותר מדי הוא יסתם לא יסבול אותך ולא יפסיק כנראה
גרוע מזה.
תראה במסיבות ימי הולדת..
ילדים שאוסרים עליהם בבית,חטיף כזה או אחר.
בוא תראה איך הם מ׳תחרעים על החטיפים!

גרוע מזה.
תראה במסיבות ימי הולדת..
ילדים שאוסרים עליהם בבית,חטיף כזה או אחר.
בוא תראה איך הם מ׳תחרעים על החטיפים!

אני זוכר שכילד לא היו מכניסים ספציפית קולה הביתה וזה רק גרם לי לפתח התמכרות מטורפת לזה בכל פעם שהייתי מחוץ לבית 😁

כן זה די נכון, ואני בכל זאת חושב שלא לחשוף בעתיד הרחוק כשיהיו לי ילדים לשוקולד ושטויות, עוד לא יודע איך, כי לא להרשות רק מקשה אבל כן אולי להסביר ולחנך אבל כמובן לט מעביר ביקורת חלילה סתם מחשבה שתמיד היית לי בראש כשהנושא קפץ
ראה תגובה של בן35, בדיוק מה שרציתי להגיב, לא להרשות זה לא פתרון, לדעתי גם לא לחשוף את הילדים זה לא פתרון כי הם ייחשפו לזה ככה או ככה ואז זה יהיה בשבילם משהו מיוחד שאין בבית והם ירצו יותר, ככה אני חושב. בגדול אני בעד דוגמה אישית, משתדל לאכול מה שאני רוצה שהילדים יאכלו, כשיגדלו נראה אם זה עובד

לדעתי גם לא לחשוף את הילדים זה לא פתרון כי הם ייחשפו לזה ככה או ככה ואז זה יהיה בשבילם משהו מיוחד שאין בבית והם ירצו יותר

בדיוק, מעיד גם על עצמי שככה זה היה כילד.

הפתרון לדעתי זה לנסות לצמצם כמויות ולפתח הרגלים (סבירים) כלשהם כי זה לא שחור או לבן, אני מכיר הורים שנותנים לילדים הקטנים שלהם ממתקים 24/7 באופן קיצוני וזה פשוט נראה לי מוגזם. אבל מניעה מוחלטת היא לא יעילה גם כן לדעתי מהסיבה שציינת. הכל עניין של איזון, גם עם ילדים. אבל קל יותר לדבר מאשר לעשות, מה אני מבין בילדים 😆

• פותח/ת השרשור
ראה תגובה של בן35, בדיוק מה שרציתי להגיב, לא להרשות זה לא פתרון, לדעתי גם לא לחשוף את הילדים זה לא פתרון כי הם ייחשפו לזה ככה או ככה ואז זה יהיה בשבילם משהו מיוחד שאין בבית והם ירצו יותר, ככה אני חושב. בגדול אני בעד דוגמה אישית, משתדל לאכול מה שאני רוצה שהילדים יאכלו, כשיגדלו נראה אם זה עובד
אני מכיר את המלכודת של לא להרשות אז ירצו יותר, לא לחשוף אני חושב לא ליצור את התרבות בעצמך, הם כן יראו את זה אבל לא להשתמש בזה כ"פרס" נגיד על התנהגות טובה, דוגמא אישית זה ממש חשוב מסכים איתך על זה, ואני בכללי גם חושב שיחס וחינוך נכון ופחות לתת לילד לגדול מול מסך ודברים מטמטים (כמובן כמה שאפשר, העולם משתנה ולא תברח וגם צריך ללמד אותם להתמודד בריא עם מסכים) + דוגמא אישית + שלא יהיה בבית לדעתי וגם לבחור מוסדות לימוד וחוגים בהם יש דגש על חיים בריאים ונכונים (בלי עישון ואלכוהול בגיל צעיר וכו') ואז אולי יש סיכוי
כמובן שאני בטח אקבל כפה ואראה ש90% מזה לא אפשרי אבל תנו לי לחלום שאני מבין עד אז 🤣

את הגיוון תגדיר פשוט בפעם אחת, קח לך לכל ארוחה מספר אופציות ותחשב בפעם אחת, משקיע על זה פעם אחת ושלום על ישראל, שווה מאוד.
כל הפייסבוק והאינסטהגרם שלי מלא בפוסטים שלך עם ספונסרים
משווק בלי סוף אה

לא משנה מה תגיד,תירוץ מבחינתי.
ירדתי מעל 30 קילו בצבא. בבסיס שמגישים בו אוכל שלכלב שלי לא הייתי נותנת. הייתי מזמינה מבחוץ פעמיים ביום לפחות.אם מזמינים פיצה אני מזמינה לעצמי מגש של 8 ועוד מגש של לחם שום לבד!!!!!!(אגב למתעניינים השיא שלי זה 13 משולשים של פיצה לא כולל לחם שום) + גרה בשקם. קראו לי קציצה כי רצה שמועה שבחיים לא ראו אותי בלי אוכל בפה. המאוג(!!!!!) היה קורא לי קציצה שתבין באיזה רמה.

וגם בבית באה מבית מרוקאי, מזווה של חטיפים ודג שוחה בשמן. שפע שאין כמותו,באמת…
אמא שלי תעדיף שלא יהיה חשמל ומים העיקר שיהיה 17 סוגים של עוגיות
דאגתי למקרר רק שלי נטו עם דברים משלי.

לדעתי הפוקוס שלך לא שם, אתה לא באמת מתחייב להתהליך ולכן נמאס לך ממנו. אולי כי אתה נמצא במקום נוח. אני יכולה להגיד לך על עצמי שלפעמים אני יורדת במשקל, ומרגישה שמגיע לי לאכול כי ירדתי במשקל אז ״מגיע לי״. או מרוצה מאיך שאני ניראת אחרי x קילו ומרשה לעצמי להתפרע,ואני מודעת לזה שזה נטו חוסר רצון שלי להתחייב לתהליך, או שפשוט יותר זורקת ומאפשרת לעצמי… נסה להבין מאיפה זה בא ואל תיתן להסחות דעת להשפיע עליך ועל התהליך שלך

יש בגוף הורמון בשם גרלין שמזהה שאנחנו יורדים במשקל ומשדר למוח/מנטב את התיאבון למאכלים עתירי קלוריות (מבחינה אבולוציונית שומן וסוכר = הרבה אנרגיה). זה מנגנון הישרדות. הפתרון לזה הוא להקדים תרופה למכה ולהוסיף לדיאטה יותר שומן בריא וגם קצת תמרים ודבש. זה משדר לגוף שהכל תקין/אתה לא מורעב או משהו. באופן אישי אני מוסיף/מוריד כל שבוע שומן ומתוק לפי איך שהתמודדתי עם הדחף לבינג' במהלך השבוע.

נערך לאחרונה:
יש בגוף הורמון בשם גרלין שמזהה שאנחנו יורדים במשקל ומשדר למוח/מנטב את התיאבון למאכלים עתירי קלוריות (מבחינה אבולוציונית שומן וסוכר = הרבה אנרגיה). זה מנגנון הישרדות. הפתרון לזה הוא להקדים תרופה למכה ולהוסיף לדיאטה יותר שומן בריא וגם קצת תמרים ודבש. זה משדר לגוף שהכל תקין/אתה לא מורעב או משהו. באופן אישי אני מוסיף/מוריד כל שבוע שומן ומתוק לפי איך שהתמודדתי עם הדחף לבינג' במהלך השבוע.

wtf?
יש לך מקור שנוכל לקרוא בנושא?

לא בנושא הגרלין, בנושא השידור למוח של מאכלים עתירי קלוריות (לא מבחינת שחרור אנדורפינים) ועל ההשפעה של תמרים ודבש?

נערך לאחרונה:
wtf?
יש לך מקור שנוכל לקרוא בנושא?

לא בנושא הגרלין, בנושא השידור למוח של מאכלים עתירי קלוריות (לא מבחינת שחרור אנדורפינים) ועל ההשפעה של תמרים ודבש?
מצד אחד אתה רושם על תגובה של בנאדם WTF, מצד שני אתה מצפה להתייחסות רצינית. אחלה תרבות דיון.
לא הבנתי את החיבור שעשית. החלק הראשון של התגובה שלי מבוסס על זה (ברור שמדובר באנדורפינים), החלק השני לגבי תזונה הוא רק המלצה אישית (באותה מידה אתה יכול לעשות cheat day).

whenever cells in the stomach and intestine detect the presence of food, they secrete various hormones, such as cholecystokinin and peptide YY, which work to suppress hunger either by journeying to the hypothalamus or by acting directly on the vagus nerve, a long, meandering bundle of nerve cells that link the brain, heart and gut. In contrast, ghrelin, a hormone released from the stomach when it is empty and blood glucose (sugar) levels are low, has the opposite effect on the hypothalamus, stimulating hunger.

brain-imaging studies and experiments with rodents began to reveal a second biological pathway—one that underlies the process of eating for pleasure. Many of the same hormones that operate in metabolic hunger appear to be involved in this second pathway, but the end result is activation of a completely different brain region, known as the reward circuit.

It turns out that extremely sweet or fatty foods captivate the brain's reward circuit in much the same way that cocaine and gambling do. For much of our evolutionary past, such calorie-dense foods were rare treats that would have provided much needed sustenance, especially in dire times. Back then, gorging on sweets and fats whenever they were available was a matter of survival

מצד אחד אתה רושם על תגובה של בנאדם WTF, מצד שני אתה מצפה להתייחסות רצינית. אחלה תרבות דיון.
לא הבנתי את החיבור שעשית. החלק הראשון של התגובה שלי מבוסס על זה (ברור שמדובר באנדורפינים), החלק השני לגבי תזונה הוא רק המלצה אישית (באותה מידה אתה יכול לעשות cheat day).

רשמתי wtf כי זה היה נשמע מוזר, לא הבנתי ממה נפגעת.
בסה״כ רציתי לדעת אם עניין התמרים והדבש מבוסס על משהו, מסתבר שלא.

תודה בכ״מ על הרפרנס.

???
אבל הוא הביא לך את הרפרנס הרלוונטי
For fuck sakes

מה הדחף הזה להתערב בכל תגובה שלי שאתה רואה?
איזה חסך יש לך?

החלק השני לגבי תזונה הוא רק המלצה אישית

עזוב את זה שרוב הרפרנס מושתת על מחקרים במכרסמים.
(וגם אליהם אין הפניה אלא בסה"כ התייחסות בתור "מחקרים שנעשו")

נערך לאחרונה:
מה הדחף הזה להתערב בכל תגובה שלי שאתה רואה?
איזה חסך יש לך?

אולי כדאי שתשאל את עצמך?
ניסית להוציא אותו לא מבין ויצאת בעצמך. ממש התפלספות כדרך חיים שאפילו פספסת את הפואנטה.

סתם שתכיר - נהוג לחקור את המכניזם על עכברים, זאת לא תכנית אימונים

ניסית להוציא אותו לא מבין ויצאת בעצמך. ממש התפלספות כדרך חיים שאפילו פספסת את הפואנטה.

מזל שאתה פה כדי להסביר את המצב, ההתעסקות הבלתי פוסקת שלך בי נובעת ממה? חוסר ביטחון? שעמום? סתם רצון להציק?
סתם שתכיר - נהוג לחקור את המכניזם על עכברים, זאת לא תכנית אימונים
סתם שתכיר, גם אם חוקרים על עכברים לא משליכים את המסקנות על בני אדם כהרף עין.

אגב, ממש לא ניסיתי להוציא אותו לא מבין אלא להבין בעצמי את הכוונה שלו,
כשהוא הסביר שהוא מדבר על אנדורפינים הבנתי את כוונתו, המלחמות צדק שלך מיותרות.

תילחם במלחמות שלך ולא של אחרים, ההתערבות שלך בכל תגובה מעוררת תחושות לא נעימות
כל פעם מחדש ואני לא מצליח להבין את הרציונל, כמה בן אדם יכול לרצות להתסיס?
תשחרר, לא מסכים? זה בסדר. מסכים? זה גם בסדר, ב2 המקרים זה לא מעניין אותי אז תשמור את זה לאחרים.

מזל שאתה פה כדי להסביר את המצב, ההתעסקות הבלתי פוסקת שלך בי נובעת ממה? חוסר ביטחון? שעמום? סתם רצון להציק?
תודה על הניתוח המעמיק, שאלות קצת מביכות וילדותיות
אולי יעזור לך להבין שזאת לא התעסקות במיוחד בך, יותר בתופעה עצמה
לא מתכוון להיכנס איתך עכשיו לריב, אל תגרור לשם (אין לי זמן וכח לזה)
סתם שתכיר, גם אם חוקרים על עכברים לא משליכים את המסקנות על בני אדם כהרף עין.
ממש אוטוריטה במחקר. בלי להעליב, תתעסק בדברים שברמת ההבנה שלך. לא פעם ראשונה.
מקווה שאתה לא מסתובב בחוץ ופולט שטויות… אח״כ חושבים שלכל השרירנים אין שכל ‍‍‍🤦‍♂️
אגב, ממש לא ניסיתי להוציא אותו לא מבין אלא להבין בעצמי את הכוונה שלו,
בולשיט, מההתחלה ועד הסוף התגובה הגעת בשביל לתפוס ת… כל מי שקרא את הניסוח מבין את זה ישר.
אני שמח שאתה מצטדק עכשיו, אם ההערה שלי תגרום לך להבין מה לא בסדר ואפילו בקצת, עשיתי את שלי.

נערך לאחרונה:
ממש אוטוריטה במחקר. בלי להעליב, תתעסק בדברים שברמת ההבנה שלך. זאת לא פעם ראשונה. מקווה שאתה לא מסתובב בחוץ ופולט שטויות… אח״כ חושבים שלכל השרירנים אין שכל ‍‍‍

פשש שפה יפה, הולם אותך ואת ה״שרירים״ שלך.

תשחרר, פעם אלף שאני מבקש ממך שלא תגיב לי ותצטט אותי ואתה ממשיך כמו ילדה אובססיבית.

*ביום שאצטרך להצטדק מולך אפרוש מהתחום, פישר.
כל ההישגים שלך בתחום מסתכמים ב800 לייקים בפורום שמתיימר להיות פלטפורמה להנגשת מידע בעולם הכושר.

נערך לאחרונה:
רשמתי wtf כי זה היה נשמע מוזר, לא הבנתי ממה נפגעת.
זה מעניין, כי נראה שדווקא אתה נפגעת מהערה שלי. אח''כ גם יצאת למתקפה אישית נגד Forest.
תלמד לקבל ביקורת בונה ותשנה את תרבות הדיון שלך. בכל תגובה אתה מנסה להקטין מישהו ומשאיר תחושה לא נעימה.

את הטענה שלי ביססתי על קצת יותר ממשהו. אם אתה רוצה לנסות לפגוע באמינות של המקור/שיטות מחקר - בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית