הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סיבות לרוץ

• פותח/ת השרשור Hector
  • פורסם בתאריך

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
אני מתאמן בישביל הבראור, אני אומנם בהתחלה ממש אבל מעולם לא אהבתי ובישבילי זה necessary evil כרגע
אני כן יודע שעדיף לשנות קצת גישה אז אמרתי למה לא
איזה סיבות טובות יש לכם לרוץ ? מה מייצר אצלכם מוטיבציה לעשות את זה ?
גיגלתי והדברים היו מאתרים של אנשים שרצים נטו לרוב אז הטיעונים שלהם פחות דיברו אלי, דברים כמו "רגליים חזקות" או בריאות, כי אני זז בכל מקרה כ8-12 אלף צעדים + עד לא מזמן 3 אימוני full body אז מעולם לא הרגשתי שחסר לי משהו בבריאות

ריצה למטרת כושר היא די מיותרת. יש תחליפים אחרים לא פחות יעילים שפחות תובעניים מהגוף
רצים או שאוהבים לרוץ / נהנים מהחברה / מעוניינים להשתפר/להשתתף בתחרויות.

באופן כללי שילוב של אימוני כוח כבדים וריצה הוא בעייתי ליישום

לרוץ בשביל הכיף וההרגשה
התחושה הכללית טובה יותר לאורך היום
מרגישה מרוכזת יותר, מחייכת יותר, חיונית יותר
שלווה נפשית
הידיעה שריצה משפיעה עליי לטובה וארגיש הרבה יותר טוב אם זה סיבוב ארוך יותר או פחות או אינטרוולים
זה לא משנה
פשוט לזוז, להזיע ולחייך 😃

למה אתה מרים כבד?
אני לא חושב שתמצא לזה באמת סיבה שתשכנע אותך, גם להרים כבד עושים תכלס כי זה כיף. יש לך סיבה אחת כרגע לרוץ - בשביל הבראור, כל השאר לא רלוונטי אליך. תתמקד בזה, תבין למה הבראור חשוב לך, וזה המקסימום לדעתי שתצליח להפיק.

• פותח/ת השרשור
למה הבראור? גיבוש?
קורס קצינים
למה אתה מרים כבד?
זה יותר מועיל ממה שאני מכיר לבריאות וליום יום, הקפיצה שלי טובה יותר בזכות זה, אני נראה יותר טוב בזכות זה, הרבה סיבות
נכון שעיקר העניין זה הכיף ולא כל הדברים מסביב, אני פשוט רוצה שהתקופה הקצרה שאבלה בריצה לא תהיה מלאת שנאה ועצבים על זה שבכלל עושים את הבדיקה הזאת

נכון שעיקר העניין זה הכיף ולא כל הדברים מסביב, אני פשוט רוצה שהתקופה הקצרה שאבלה בריצה לא תהיה מלאת שנאה ועצבים על זה שבכלל עושים את הבדיקה הזאת
אני גם במצב כמוך, רץ בשביל מטרה מסוימת ואני שונא לרוץ. אני פשוט מזכיר לעצמי תמיד את המטרה, ובמקביל אני גם יודע שזה קטן עליי ושאני יודע שעם תוכנית מתאימה אני אצליח הכל, הרי הצלחתי להתקדם בכוח, ההתקדמות היא די אותו דבר. ושוב, אני תמיד זוכר מה המטרה של הריצה. כמו ללמוד למבחן עם חומר קשה ומשעמם, אתה ממשיך ללמוד כי יש לך את המבחן, האוניברסיטה, העבודה, ומשם הסיפוק והכסף בראש ולא הלמידה.

1. אם חוסר ההנאה מריצה לא מגיע משעמום ולא רצת בעבר, שלב הקושי והסחבת של הריצה הוא בעיקר בהתחלה - ברגע שאתה עובר את השלב הזה הריצה הופכת להיות יותר כיפית ומתגמלת. לקבוע יעד (קצב + מסלול או מרחק) יכול לעזור.
2. אם אתה לא עובר כרגע את הרף של הבר אור, הייתי מזניח מעט את כל שאר האימונים לטובת מעבר של בר אור. אל תהיה מאלה שצריך לסחוב אותם לקו הסיום בשביל שיסיימו בזמן. ביקשת סיבה טובה אז בבקשה.
אם יש לך אופציה להשתפר עד הבר אור, הייתי מתמקד בזה ואחר כך חוזר למתכונת אימונים רגילה.
3. אל תיקח את זה קשה. כן תצטרך לרוץ ולסבול למרות שאתה לא אוהב, אבל זה זמני ולמיטב זכרוני יש לך חודש. זה לא כזה נורא ואני מקווה שתצליח להדביק את הפער בזמן שנשאר לך.

* לדעתי הדרך הטובה ביותר להשתפר בריצת 3000 היא פשוט לרוץ 3 ק״מ. יהיה לך קל להבין איפה אתה עומד מבחינת זמנים ואם יש צורך לתת יותר מבחינת קצב.
גם אם אתה לא בכושר של ריצות, זה לא אמור לקחת לך יותר מ-17 דקות במקרה הרע. כלומר אימון ריצה של סה״כ רבע שעה ביום כפול ארבע פעמים בשבוע לא נשמע לי כזה נוראי.

אהֿ, ותמצא מישהו לרוץ איתו. עדיף מישהו שגם כן מתאמן לבר אור ורץ בקצב מהיר משלך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
2. אם אתה לא עובר כרגע את הרף של הבר אור, הייתי מזניח מעט את כל שאר האימונים לטובת מעבר של בר אור. אל תהיה מאלה שצריך לסחוב אותם לקו הסיום בשביל שיסיימו בזמן. ביקשת סיבה טובה אז בבקשה.
אם אני מתאבד אני עובר באיזה 16 ומשהו
אהֿ, ותמצא מישהו לרוץ איתו. עדיף מישהו שגם כן מתאמן לבר אור ורץ בקצב מהיר משלך.
רעיון טוב, תודה 😃

ריצה למטרת כושר היא די מיותרת.
מדוע זה? מרים משקולות 4 פעמים בשבוע, לאחרונה הוספתי בערך ריצה אחת של כמה קילומטרים בשבוע, האם הכושר לא יהיה טוב יותר מאשר לא לעשות את זה? או לאיזה תחליפים התכוונת?

מדוע זה? מרים משקולות 4 פעמים בשבוע, לאחרונה הוספתי בערך ריצה אחת של כמה קילומטרים בשבוע, האם הכושר לא יהיה טוב יותר מאשר לא לעשות את זה? או לאיזה תחליפים התכוונת?
אני חושב שהוא התכוון שאירובי אחר- סטפר, אופניים וכו פחות תובעני מהגוף ומביא ליתרונות של אירובי לא פחות.

באופן כללי שילוב של אימוני כוח כבדים וריצה הוא בעייתי ליישום
ממש.

אם אתה בהתחלה עדיף לרוץ מעט באופן שלא יפגע לך בהישגים ולאחרי שיהיו השיגים להשיאר איתם (היינו משקלי עבודה) ואז להוסיף יעדים בריצה.

לא יודע לאן אתה מחפש להגיע בצבא אבל בלי בסיס לריצה טובה שתביא אותך לכושר טוב לא תגיע רחוק בקרבי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא יודע לאן אתה מחפש להגיע בצבא אבל בלי בסיס לריצה טובה שתביא אותך לכושר טוב לא תגיע רחוק בקרבי.
אני מהנדס בצבא שיוצא לקורס קצינים של ג'ובניקים 🤣
אם אתה עוד לא מכיר את דייויד גוגינס אתה חייב לקרוא את הספר שלו (ממליץ לקרוא ביחד עם האודיו בוק כי יש שם שיחות מעבר לתוכן של הספר). https://www.amazon.com/dp/1544512287/ref=cm_sw_r_apan_glt_fabc_K3A60WZTYKCH979061HC
הזהר לא להרשם למרתון אחרי הקריאה 😛
אבדוק נשמע מעניין
תשובה לכותרת:משטרה

אישית לא כזה סובל לרוץ,אבל מוצא את זה עובד בפעילויות שאני עושה
אני אוהב ספרינטים וריצה בכדורסל שזה עם הרבה עצירות, בשאלה המקורית התכוונתי כל מה שמעל לקילומטר שתיים

בחיים שלי,אף פעם לא הצלחתי לרוץ!
בעל משקל גבוהה..
זה מחסל לי את כל הגוף

מאידך על מכשיר ה״סקי״ אני פורח,או אופניים סטטיות.

אישית, במשך חודשיים בערך או חודשיים וחצי התאמנתי לעבור ריצת 2קמ, לא עשיתי משקולות אלא רק מתח ומקבילים.
3 ריצות בשבוע:
ראשון - ריצת 2 קילומטר, רק לעבור את זה בלי להציב מטרה של קצב לקילומטר/כמות זמן לסיים את זה.
שלישי- 2קמ לקבוע שיא בינתיים, לרוץ הכי טוב שאני יכול.
חמישי - 2 קמ בקצב קבוע ולא מוגזם מדיי(לא כמו ביום ראשון).
התקדמות כל שבוע בימי שלישי וזהו. עשה לי את העבודה.

התועלת לכושר מריצה אחת בשבוע היא זניחה. לצורך העניין את הכושר שתשיג עם ריצה פעם בשבוע אפשר להגיע אליו תוך כמה שבועות בודדים אם תרוץ פעמיים-שלוש בשבוע.

ריצה היא פעילות עצימה מבחינת האימפקט על הגוף עם סיכוני פציעה. לטובת כושר כללי, אלפטיקל,, אופני כושר/ספינינג, מכשיר חתירה או מטקונים יהיו מוצלחים יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית