הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה לא לקחת מאמן אישי?

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך
- בשאלת ההבנה: אסור להוריד את הראש! יש לנצל כל רגע שאתה עם המאמן כדי ללמוד ולהבין לעומק/
- בשאלת הביצוע: צריך לקבל את מרות המאמן בוודאי, כמובן שמעולם לא אמרתי אחרת.

זה בגלל שאתה יוצא מנקודת הנחה שהדעה שלי נוגדת לחלוטין את שלך.
אני שמח שחילקת את זה לשני מישורים: מישור ההבנה לא בא על חשבון מישור הביצוע, מצד שני, אם יש מישהו שמבין ממך (אני מניח שהמאמן / מדריך שלך אמור להבין יותר ממך בתחום) אסור לך לתת למישור ההבנה להערים על מישור הביצוע. בייחוד לא בתחום מדיד (כמו: התקדמות לינארית באימוני כוח)

אם אתה שוכר מאמן בתחום פרקטי ומה שהכי חשוב לך הוא מישור ההבנה, כדאי שתעשה תיאום ציפיות עם המאמן שלך.

לא מתייחס אליך אישית - אבל ממה שאני מכיר, הווכחנים הכי גדולים הם אלו שבדרך כלל מתקשים להגיע לתוצאות (עם מאמן או מדריך מקצוען ככל שיהיה) ולעיתים הם לא מבינים למה. הכל שאלה של איפה אתה משקיע את האנרגיה שלך, ומה הציפיות שלך מהמדריך שלך.

אם חשובה לך ההבנה התיאורטית (העל-מנת), אני בטוח שאת 60 הדק׳ שאתה משלם עליהם אותו מאמן ישמח להשקיע בסיעור מוחות - הכל עניין של מטרה ותיאום ציפיות. ברוב התחומים הפרקטיים העיסוק הוא בדרך והתוצאה, ועל הדרך - אם יש זמן או אם קבעת מראש, אפשר להתעסק בסיבות ובמכניזם.

בלי קשר, אני חושב שבעידן של היום (שׁאפשר למצוא ספרים שלמים בPDF) כדאי לנצל את הזמן עם המאמן לכמה שיותר פרקטיקה, ופחות מישור ההבנה (אותו אתה תמיד יכול להעשיר בזמנך הפנוי מחוץ לזמן שמוקצב לאימון. לא סתם אומרים - שאלות בסוף...)

נערך לאחרונה:
@Yonatann אני חושב שיש מאמנים שלא מוכנים לשמוע בכלל מה אתה חושב, מעין מקובעים כאלה.
נפגשתי עם מאמנים כאלו פחות בתחום הפאוורליפטינג שבו אני רק פוגש מאמנים מדהימים, אבל באומנויות לחימה ראיתי הרבה מאמנים שאם לא תקבל את מה שהם אומרים כאמת בלי לערער, הם פשוט יתנו לך שרות גרוע.

וכנ"ל מתאמנים, היו לי מתאמנים שניסו להכתיב לי איך לרשום להם את התוכנית.
לפני שבועיים הייתי בהלם שמתאמן פשוט הוסיף 30 ק"ג יותר ממה שהצעתי בסקוואט כי הוא הרגיש שהוא יכול, ורק הודיע לי בסוף השבוע.

אפשר לומר שיש מאמנים גרועים שלא מעוניין לדון וללמד. וללמד דורש הקשבה ושיחה.

ויש מתאמנים גרועים שלא מעוניינים ללמוד, שזה גם דורש הקשבה ושיחה, אבל גם ציוט ברמה מסוימת, גם אם אתה לא לגמרי מבין את ההסבר שקיבלת.

ואני אוסיף אם יורשה לי, אתה נתפס בעיניי כאדם חכם וצייטן, אבל יודע לשאול, לתת פידבק טוב, ולתת למאמן מידע שאתה רואה רלוונטי של
אמנם לפעמים הוא יגיד לך שזה לא רלוונטי, ולפעמים יקבל את זה וישנה דברים בהתאם לפידבק שלך.

לכל מאמן יש את החסרונות שלו כמאמן, וכנ"ל למתאמן. המטרה זה למצוא תיאום ולעבוד על זה ביחד, כמו כל מערכת יחסים, אף אחד לא מושלם, אבל אם יש הבנה וחיבור בסיסי, לומדים אחד את השני.

@Yonatann אני חושב שיש מאמנים שלא מוכנים לשמוע בכלל מה אתה חושב, מעין מקובעים כאלה.
נפגשתי עם מאמנים כאלו פחות בתחום הפאוורליפטינג שבו אני רק פוגש מאמנים מדהימים, אבל באומנויות לחימה ראיתי הרבה מאמנים שאם לא תקבל את מה שהם אומרים כאמת בלי לערער, הם פשוט יתנו לך שרות גרוע.

לא לכל המתאמנים היה מאמן כזה פתוח שידבר איתם בין הסטים בבית שלו על תכנון בלוקים וגם על מסכת יבמות וברכות. 😉

לא לכל המתאמנים היה מאמן כזה פתוח שידבר איתם בין הסטים בבית שלו על תכנון בלוקים וגם על מסכת יבמות וברכות. 😉
מתאמן ששואל אותי למה הכנתי לו את התוכנית ככה?
או איך הגעתי למסקנה שלי?
really-very-happy-successful-businessman-260nw-1841363821.jpg

זה בגלל שאתה יוצא מנקודת הנחה שהדעה שלי נוגדת לחלוטין את שלך.
אמרת שאתה לא מסכים איתי ב100%.
בנקודות שלא הסכמת איתי ביססתי את עמדתי.
בנקודות שלא ביססתי את עמדתי - הסכמת איתי.
בחלק מהנקודות עשית סלט בלי סיבה ובלי פירו
אסור לך לתת למישור ההבנה להערים על מישור הביצוע. בייחוד לא בתחום מדיד
מתייחס שוב לעמדה שאיננה עמדתי.

לא מתייחס אליך אישית - אבל ממה שאני מכיר, הווכחנים הכי גדולים הם אלו שבדרך כלל מתקשים להגיע לתוצאות (עם מאמן או מדריך מקצוען ככל שיהיה) ולעיתים הם לא מבינים למה. הכל שאלה של איפה אתה משקיע את האנרגיה שלך, ומה הציפיות שלך מהמדריך שלך

ממה שאני מכיר, אנקדוטות אינן טענות/הוכחות.

אם חשובה לך ההבנה התיאורטית (העל-מנת), אני בטוח שאת 60 הדק׳ שאתה משלם עליהם אותו מאמן ישמח להשקיע בסיעור מוחות - הכל עניין של מטרה ותיאום ציפיות. ברוב התחומים הפרקטיים העיסוק הוא בדרך והתוצאה, ועל הדרך - אם יש זמן או אם קבעת מראש, אפשר להתעסק בסיבות ובמכניזם

״למה״ != הסבר תיאורטי.
בלי קשר, אני חושב שבעידן של היום (שׁאפשר למצוא ספרים שלמים בPDF) כדאי לנצל את הזמן עם המאמן לכמה שיותר פרקטיקה, ופחות מישור ההבנה (אותו אתה תמיד יכול להעשיר בזמנך הפנוי מחוץ לזמן שמוקצב לאימון. לא סתם אומרים - שאלות בסוף...)

הבנה - למה = הסבר פרקטי לייעול עתידי של בניית תוכנית אימונים וכן תכנון התקדמות ומציאת פתרונות בעתיד. כאשר אתאמן לבד.

שוב, אשמח שתתייחס לעמדות שאשכרה אני חושב שהן נכונות.

אמרת שאתה לא מסכים איתי ב100%.
בנקודות שלא הסכמת איתי ביססתי את עמדתי.
בנקודות שלא ביססתי את עמדתי - הסכמת איתי.
בחלק מהנקודות עשית סלט בלי סיבה ובלי פירו

מתייחס שוב לעמדה שאיננה עמדתי.

ממה שאני מכיר, אנקדוטות אינן טענות/הוכחות.

״למה״ != הסבר תיאורטי.

הבנה - למה = הסבר פרקטי לייעול עתידי של בניית תוכנית אימונים וכן תכנון התקדמות ומציאת פתרונות בעתיד. כאשר אתאמן לבד.

שוב, אשמח שתתייחס לעמדות שאשכרה אני חושב שהן נכונות.

לא, מה שקרה זה שאתה יצאת מנקודת הנחה שאני בא לנגוח בדעתך או להוציא משהו אצלך לא בסדר.

כנראה שלא הייתי ברור. המטרה הייתה לפתח את התגובה הראשונה שלך לכיוונים אחרים. אל תחפש איפה אני מנסה לנגוד את דעתך, אני אמרתי גם בתגובה הקודמת שלי. יכול להיות שלא פירשתי נכון, ולכן גם לא הסכמתי עם הסתייגות - אבל המטרה העיקרית היא ״לפתח״ את מה שכתבת. תחזור להודעה הראשונה שלי ותראה שכתבתי שאני לא בטוח אם אני מפרש את מה שאמרת בצורה נכונה. לא הייתה ביקורת כלפיך (או כלפי הרעיון שהצגת)

אני שמח שהמאמן (לשעבר) בא לכאן לתמוך ולהחמיא לך. וזה מה שאני מוסיף:

הכל שאלה של מטרה: האם אני לוקח מאמן בשביל להפוך לאוטוריטה בתחום בעצמי (אני רוצה לספוג ממנו ידע תיאורטי ופרקטי) או האם אני לוקח מאמן בשביל להגיע למטרה X (משקל על המוט / סיבולת / משקל גוף) תוך Y תקופת זמן.

הרוב המוחלט רוצים את האופציה השנייה ולכן לוקח מאמן או מדריך.

תמיד טוב להעשיר את הידע שלך בשביל שתוכל להזיז את עצמך בהמשך מבלי להיות תלוי במאמן כזה או אחר.
אם אי פעם נתקלת בתגובה שלי בדיון דומה שהיה פה בעבר, אולי תבין שאני מאלה שדווקא אוהבים להיכנס בעובי הקורה ולהבין דברים לפרטי פרטים, ובטח שלא אוהב תלות במאמן או מדריך. ובכל זאת אני אומר את מה שאני אומר כי ראוי לציין את זה לדעתי, בלי קשר אליך.

חשוב גם להיות ריאליים ולדעת מה אתה רוצה מעצמך. מאמן יכול לעזור לך לזוז מA לB בצורה יותר פרקטית, אבל אם לצד זה חשוב לך מאוד להעשיר את הידע,
יש פלטפורמות הרבה יותר טובות (וזולות) בשביל לעשות את זה. איך שלא תסתכל על זה, הנה עובדה שקשה להתווכח איתה: בסופו של דבר הזמן שהוקצב לך עם המאמן מוגבל ודבר בא על חשבון דבר.

זאת ועוד שהיום אתה בטוח לא צריך את המאמן לידך בשביל להעשיר את הידע. אני כן בעד להגיע מראש עם שאלות, לדעת מראש איזה נקודות לדעתך אתה צריך לחזק, וכל מאמן או מדריך שמכבד אותך מספיק גם יתעכב איתך עליהן - עד שהוא יגיד לך שלדעתו זה בכלל לא העניין שעליו אתה צריך להתעכב. זאת הנקודה שאליה אני מכוון. אם הגעתם למצב הזה, ואתה באמת סומך על המאמן או המדריך שלך, זאת הנקודה שבה אתה צריך לעצור ולבצע את מה שהוא אומר.

אלא אם... מישהו מכם טועה, ועדיף שזה יהיה אתה ולא זה שאתה משלם לו בשביל שימקצע אותך. האם הנקודה ברורה?

לא אמרתי שלא צריך לשאול שאלות, לא אמרתי לא להגיע מוכן מראש. אצלי אישית אין מצב כזה שאני מגיע לא מוכן לשיעור או אימון. על אחת כמה וכמה מוכן עם שאלות מראש. אם המאמן או המדריך לא מוכן להתייחס לזה ברצינות, אני פשוט מוצא אחד אחר. כמו שאמרתי, זה לא תמיד קל.

נערך לאחרונה:
אסכם את הנושא, אם אתה רוצה להגיע לרמה שלא הגעת עדיין, תפנה למישהו/מאמן שכבר הגיע לתוצאה הזאת, זה הפתרון הכי טוב להצלחות חד משמעמית.

שתתייחס לעמדות שאשכרה אני חושב שהן נכונות.
להתייחס לעמדות שאתה חושב שהן נכונות? רוצה להקל עליי ולצטט לי בדיוק למה אתה רוצה שאני אתייחס?
אני כבר לא בטוח אם פיספסתי או שהתייחסתי לזה ולא קראת בכלל - תהיה חבר, תכווין אותי

נערך לאחרונה:
להתייחס לעמדות שאתה חושב שהן נכונות? רוצה להקל עליי ולצטט לי בדיוק למה אתה רוצה שאני אתייחס?
אני כבר לא בטוח אם פיספסתי או שהתייחסתי לזה ולא קראת בכלל - תהיה חבר, תכווין אותי
בשמחה.
ההודעות שלי כתובות בצורה של ציטוט שלך ולאחריו תגובה עניינית ונקודתית שלי וחוזר חלילה.
שלך לעומת זאת, כתובות באופן בו אני מצוטט בתחילת ההודעה - ולאחריו אתה זולג להמון מקומות.

אשמח שתצטט אותי בנקודות בהן אתה חולק עליי ותביע את דעתך ספציפית כלפי הנקודה. רוצה להתייחס לנקודה חדשה? צטט את דעתי שוב בנוגע לדעתי בנושא החדש ולאחריו תביע את עמדתך.

שלך לעומת זאת, כתובות באופן בו אני מצוטט בתחילת ההודעה - ולאחריו אתה זולג להמון מקומות.

ואם אתה מצוטט בתחילת ההודעה, ואחריה היא זולגת להמון מקומות...
האם אפשר להסיק שכל ההודעה מתייחסת בניגוד מוחלט למה שאתה אומר? האם זה אומר שאני חולק על דעתך באופן מלא?
האם זה בהכרח שולל את העובדה שאני לוקח את מה שאתה אומר ומפתח אותו ל- ״המון מקומות״ שאולי אפשר לדון עליהם?
(רמז - האחרון הוא הנכון)

אם הייתי מתייחס לנושאים ספציפיים, הייתי עושה כמו שאתה עושה - מצטט חלקים ספציפיים ועונה עליהן בנפרד.
כמו שחשבתי - אתה פשוט לקחת את כל התגובה שלי כאילו אני מתייחס אליך אישית, ויכול להיות שקצת נעלבת. אני שמח שאלחנן המאמן שלך היה כאן בשביל לחזק אותך. אני לא חושב שהוא טועה...

בקיצור - או שאנחנו לא לגמרי לא מסכימים, או שאתה בעצמך לא יודע להצביע על הנקודות שאליהן אתה רוצה שאתייחס. אני לא חושב שאפשר לקחת את הדיון מכאן, אלא אם תעשה טיפה מאמץ ותכווין אותי

@Yonatann @Forest
חמודים, קחו חדר

ממה שזכור לי יש לו קצת שכל, אחרת לא הייתי מבזבז את הזמן...

האם אפשר להסיק שכל ההודעה מתייחסת בניגוד מוחלט למה שאתה אומר?
לא. אמנם אני צריך לדעת מול איזו דעה אני מתמודד. אתה לא אומר לי בידיוק על איזו הנחה שלי אתה חולק אלא כנגד דעה שלי אתה מציג תזה. אני לא טוען שהתזה שגויה, אני לא טוען שכל התזה פורכת את העמדה שלי, אני טוען שהצגת תזה כנגד עמדה באופן אישי מעט מקשה עליי לנהל דיון של דעה כנגד דעה.

אם הייתי מתייחס לנושאים ספציפיים, הייתי עושה כמו שאתה עושה - מצטט חלקים ספציפיים ועונה עליהן בנפרד
נכון. התואנה שלי היא בידיוק זה. שאתה לא מסכים איתי מחד, ומסרב להתייחס לעמדתי באופן ספציפי מאידך.
כמו שחשבתי - אתה פשוט לקחת את כל התגובה שלי כאילו אני מתייחס אליך אישית
מעולם לא חשבתי שאתה פונה אליי אישית. הנחתי שאתה פונה על עמדותיי.
שמח שאלחנן המאמן שלך היה כאן בשביל לחזק אותך. אני לא חושב שהוא טועה
אלחנן לא המאמן שלי, אמנם אלחנן בהחלט עזר לי להתחזק על זה אני מוכרח להסכים.

בקיצור - או שאנחנו לא לגמרי לא מסכימים, או שאתה בעצמך לא יודע להצביע על הנקודות שאליהן אתה רוצה שאתייחס
פה הכשל הלוגי. אם את זה שלא מסכים איתי, אני לא צריך לנחש/לנתח איפה אתה לא מסכים ורק אז להתייחס להבנה שלי בדעה שלך. בדיונים שאני רגיל לנהל - מי שטוען שהוא לא מסכים עם הדובר הנוכחי, מציין גם בבהירות ונקודתיות איפה הוא לא מסכים ומדוע. מה שאתה מסרב לעשות.
אלא אם תעשה טיפה מאמץ ותכווין אותי
אתה לא מסכים איתי, מסרב לפרט היכן ובמקום אתה מציג תזה. אתה מצפה ממני לנתח את התזה שלך בשביל לברר היכן אתה חולק עליי ורק אז לבסס את עמדתי?

אתה לא מסכים איתי, מסרב לפרט היכן ובמקום אתה מציג תזה. אתה מצפה ממני לנתח את התזה שלך בשביל לברר היכן אתה חולק עליי ורק אז לבסס את עמדתי?

כ״כ הרבה אכילת ראש, אולי פשוט תגיד איפה אתה חושב שאני לא מסכים איתך? 🤣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית