הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה לא לקחת מאמן אישי?

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
חברים, מה הסיבות שבגללן לא תיקחו מאמן אישי גם אם אתם תקועים?
מאמנים, מהן הסיבות ששמעתם מדוע לא לקחת אותכם כמאמן אישי?

אין סיבה לא לקחת מאמן אם נתקעים .

שיש לך תקלה בבית , אולי תרצה להתנסות ולהסתדר לבד (דבר שיכול לגרום גם לנזק) או שתרצה לחסוך כסף , אבל אם נתקעת ? מה היעד הבא ? ברור שעדיף להביא איש מקצוע.

אם אין בעיה של כסף ואתה לא אדם שסובל שיש אנשים לידך שאומרים לך מה לעשות או משהו כזה אין שום סיבה הגיונית לא לקחת מאמן . הוא יכול רק לקדם אותך וללמד אותך.

כמתאמן ומאמן.
הדבר הבסיסי הוא האם אני יכול להוציא את הסכום הנדרש כחלק מהתקציב האישי/משפחתי.
לדוגמא אין לי יכולת לשלם 1000 שקל בחודש למאמן אישי

אם אני יכול להרשות לעצמי את הסכום המבוקש אני רוצה לקבל מספיק תועלת בתמורה. לדוגמא ידע/התקדמות/הנאה וכאן לכל מתאמן יש את סדר העדיפויות שלו.

בכל מקרה כמאמן צריך לייצר למתאמן תועלת גבוהה יותר מאשר הוא יכול להשיג בעצמו
אין סיבה לא לקחת מאמן אם נתקעים .

שיש לך תקלה בבית , אולי תרצה להתנסות ולהסתדר לבד (דבר שיכול לגרום גם לנזק) או שתרצה לחסוך כסף , אבל אם נתקעת ? מה היעד הבא ? ברור שעדיף להביא איש מקצוע.

אם אין בעיה של כסף ואתה לא אדם שסובל שיש אנשים לידך שאומרים לך מה לעשות או משהו כזה אין שום סיבה הגיונית לא לקחת מאמן . הוא יכול רק לקדם אותך וללמד אותך.
כשיש לי סתימה בכיור אני חייב אינסטלטור. אבל בשביל לתלות מדפים לא בטוח שאזמין איש מקצוע.
מאמן אישי יותר דומה למתקין מדפים, זה לא שירות הכרחי

כמתאמן ומאמן.

אם אני יכול להרשות לעצמי את הסכום המבוקש אני רוצה לקבל מספיק תועלת בתמורה. לדוגמא ידע/התקדמות/הנאה וכאן לכל מתאמן יש את סדר העדיפויות שלו.

כשיש לי סתימה בכיור אני חייב אינסטלטור. אבל בשביל לתלות מדפים לא בטוח שאזמין איש מקצוע.

מאמן אישי אפשר להקביל לשיפוצניק,
יש מאמן אישי של ספורטאי עילית, יש מאמן לתחרויות, יש מאמן למרתונים, יש מאמן לשיקום, יש מאמן לשיפור אורחות חיים באנשים עם מגבלויות וכו׳.
ככל שנרצה לקבל יותר ספציפיקציה ככה רוב הסיכויים שנצטרך מאמן.

כמו בדוגמא שנתת, לתלות מדף כנראה שלא תצטרך שיפוצניק, אבל אם היית צריך להתקין תריס חשמלי מאוד מסויים כנראה שרובנו היינו לוקחים איש מקצוע.

בסופו של דבר רוב האוכלוסיה הכללית כן צריכה הכוונה מאיש מקצוע גם אם יש כאלה שיותר וכאלה שפחות, אי אפשר להסתכל בפורום של כושר ותזונה ולתת עליו את הדעת. (למרות שגם פה מעל 50% היו מפיקים תועלת ממאמן איכותי שמכוון אותם למטרות שלהם)
אוכלוסיה כללית רובה לא מתאמנת, קרובה לאוביסיטי ועם אפס הבנה בתחום, גם מבחינת ידע מאיפה לשאוב את המידע (ע״ע מים עם לימון על קיבה ריקה כל בוקר)

כמתאמן ומאמן.

אז כמו שרשמתי , בהתחלה אתה יכול לנסות להסתדר לבד , אבל אם ראית שנתקעת אז אין סיבה לא לקחת מאמן .

כשיש לי סתימה בכיור אני חייב אינסטלטור
על זה אשמח לחלוק 😃
מקדחה יש לכולנו בבית..(כמעט)
שרשורית (25₪) בחנות לחומרי בניין
מחבר את השרשורית,לביט של המקדחה,מכניס לתעלת הכיור הסתום,שתי לחיצות במקדחה,ובום נפתחה הסתימה 😃

בעיקר עלות. ויש הרבה ששומרים על שייפ ולא מעניין אותם להתקדם

אכתוב מנקודת מבט של מתאמן ומאמן.

בתור מתאמן, פניתי למאמן אישי בגלל שהייתי תקוע, אבל גם בגלל שזה הפריע לי להיות תקוע, לא לכולם איכפת להיות תקוע.
גם כי רציתי להתחרות, וידעתי שעם מאמן אצליח להגיע יותר רחוק.
אחרי שעבדתי עם המאמן הבנתי כמה קצת אני יודע, וכמה הוא באמת תורם לי, אם הייתי יודע את זה, הייתי מגיע אליו שנים קודם.

עזבתי את המאמן מ2 סיבות,
1. למדתי המון, ורציתי לנסות לבד, זה הסיבה הכי נפוצה שמתאמנים שלי עוזבים אותי, ובשבילי זה מחמאה במקום מסוים. אני עדיין בקשר עם המאמן שלי, כי הוא מורה לחיים ואיש מקסים, ואני עדיין מתיעץ ולומד ממנו, אבל למדתי המון מלנסות דברים לבד אחרי שקיבלתי ממנו את הכלים. המאמן שלי אומר, "אני לא מחפש לקוחות, אני מחפש תלמידים", לדעתי, הוא מעדיף אנשים שקיבלו ממנו דברים לחיים גם אם עזבו אותו, מאלו שנשארים אצלו אבל לא לומדים דבר.

2. עברתי עיר, והיה לי קצת לחץ כלכלי. והרגשתי שליווי אונליין זה לא מה שהייתי צריך, כי כבר ידעתי מספיק, אבל בהחלט הייתי ממשיך לשלם ולהתאמן אצל המאמן שלי, כי 3 פעמים בשבוע שהייתי מבלה איתי כמה שעות, היה שווה כל שקל, ועדיין שווה. אבל באונליין איבדתי את זה.

בתור מאמן, יש סוגי מתאמנים שונים, ואני גם מאמן מאוד ספציפי. אני מלווה רק אונליין ורק כוח.

מי שפונה אלי זה מי שרוצה לעבוד על כוח, ואין לו גישה למאמן פרונטלי, או רוצה לשלם פחות מאשר ליווי צמוד, או שרואה את הערך שלי, ובעצם קצת מהכל.

השאלה האמיתית, מה מצדיק לך הוצאה כספית כזאת? כי בסופו של דבר כל אחד יקח מאמן טוב, אם זה היה חינם.

ולכל אחד התשובה שונה, חלק יעדיפו לשמור את הכסף בכיס גם במחיר של להישאר תקוע במשקל, הם לא תחרותיים כנראה. אחרים מרגישים שהם יוכלו להסתדר לבד, ולכן חבל על הכסף.

אני מאוד מבין מתאמנים שלא לוקחים מאמן, הם גם לא הקהל שלי. יש לי הרבה פניות שאני לא לוקח, כי זה פשוט לא מי שאני מאמן, לא פיתוח גוף, לא מתאמנים טריים בלי הבנה בסיסית של טכניקה, לא אנשים שלא מנסים להתקדם ומתאמנים רק בשביל הבריאות. זה פשוט לא אני.

מי שמעוניין בפיתוח גוף, אני מפנה ל @OA ומאמני פיתוח גוף טובים ממני. אנשים שנכנסים לפאוורליפטינג עם 0 ידע, אני מחפש מאמן באזור שלהם שאפנה אותם אליהם בשביל ליווי פרונטלי לטכניקה והבסיס. מי שלא פנה אלי, אני לא מדבר בכלל, שיהנו להתאמן לבד, אין שום בעיה בזה.

בסופו של דבר, זה נופל להאם אתה רואה ערך במאמן עבור המחיר שהוא מבקש?

בהתחלה לא רציתי לשלם למאמן בגלל עלות. בסוף החלטתי להתאמן עם מאמן.
אפשר לטעון, כי דווקא בגלל שאני משלם למאמן להתקדמות, אני אלמד פחות,
כי למה ללמוד, אם אני יכול רק לשלוח סרטונים למאמן, ולספר לו על איך הלך, והוא ישבור את הראש לאורך השנה.
אבל אני מסתכל קצת אחורה, ורואה שגם בלעדיו לא באמת למדתי כמו שיכולתי, והדחף להתקדם תמיד היה, אבל עכשיו גם מבלי ללמוד אני מתקדם, ונהנה מכך.
ככה שאני כן שמח יותר כשאני מסתכל על היבט שכה חשוב לי בחיי, מבלי הלחץ להשקיע בלמידה יותר, למרות שהרצון כן קיים בי.
וכמובן אני משלם לבנאדם שאני מרגיש מאוד בנוח לשאול אותו שאלות, וסומך על התשובות שהוא נותן לי.
המאמן גם דחק אותי לתת מעצמי יותר, וללמוד על עצמי יותר, דבר שלא בטוח שהיה קורה לבד.
למשל פחדתי להיכשל, עדיין קצת מפחד, אבל עכשיו בזכותו אין לי ברירה לפעמים אלא להיכשל.
ובאותה נשימה, גם מרגיע אותי כשצריך.

אני לא נפגש עם המאמן בצורה פרונטלית
וזה עונה לי על הצרכים שלי.
וזה בתכלס גם נוח לכיס בשביל כמעט כל מי שתשאל.
אני יכול לשלם את אותו הסכום בשביל דברים אחרים, אבל אני משקיע אותו בעצמי.
אם הייתי מקבל כל חודש את הסכום שאני משקיע בנוסף לכמה שאני מקבל עכשיו, לא הייתי הופך למאושר יותר.
אבל לדעת שאני בידיים טובות כל רגע נתון, כן.

חברים, מה הסיבות שבגללן לא תיקחו מאמן אישי גם אם אתם תקועים?
מאמנים, מהן הסיבות ששמעתם מדוע לא לקחת אותכם כמאמן אישי?

למה לא לקחת מאמן:

1) כסף.
2) החשבת דעותיו של אדם אחד כאוטומטיות נכונות מבלי להשוות דעות וראיות. (בפורום הזה החיסרון הוא פחות בא לידי ביטוי, אבל כאשר מדובר במאמני בלאי, זהו החיסרון הכי משמעותי)
3) לעיתים ההתייחסות למאמן שגויה. כאשר המתאמן רואה במאמן פתרון, הוא בדרך הלא נכונה. מאמן צריך להדריך אותך כיצד להתאמן בעצמך בסופו של דבר. פועל יוצא של דעה זאת משליכה שעליך מוטלת החובה לשאול להקשות ולהתעניין.

בסופו של דבר אני לקחתי מאמן מסיבה אחת פשוטה, משתלם לי לשלם את הסכום למאמן כדי שאדע בהסתכלות לאחור שעשיתי כל מה שיכלתי. גם אם לא אתקדם כמעט בכלל, אדע שלא עשיתי טעויות בדרך. למעשה אני משלם למאמן כביטוח שלא יהיה לי כאב על חרטות.
(לא סיבה פופולרית)

1. למדתי המון, ורציתי לנסות לבד, זה הסיבה הכי נפוצה שמתאמנים שלי עוזבים אותי, ובשבילי זה מחמאה במקום מסוים. אני עדיין בקשר עם המאמן שלי, כי הוא מורה לחיים ואיש מקסים, ואני עדיין מתיעץ ולומד ממנו, אבל למדתי המון מלנסות דברים לבד אחרי שקיבלתי ממנו את הכלים. המאמן שלי אומר, "אני לא מחפש לקוחות, אני מחפש תלמידים", לדעתי, הוא מעדיף אנשים שקיבלו ממנו דברים לחיים גם אם עזבו אותו, מאלו שנשארים אצלו אבל לא לומדים דבר.
🙌

2) החשבת דעותיו של אדם אחד כאוטומטיות נכונות מבלי להשוות דעות וראיות. (בפורום הזה החיסרון הוא פחות בא לידי ביטוי, אבל כאשר מדובר במאמני בלאי, זהו החיסרון הכי משמעותי)
3) לעיתים ההתייחסות למאמן שגויה. כאשר המתאמן רואה במאמן פתרון, הוא בדרך הלא נכונה. מאמן צריך להדריך אותך כיצד להתאמן בעצמך בסופו של דבר. פועל יוצא של דעה זאת משליכה שעליך מוטלת החובה לשאול להקשות ולהתעניין.

לא לגמרי מסכים איתך על 2 ו3. אולי אני לא מפרש לגמרי את מה שאתה אומר, וזה נכון באופן מסוים, אבל מלכתחילה לא כדאי לבזבז זמן וכסף על מורה שאתה כל הזמן צריך לחפש איפה הוא טועה. להבדיל מלאתגר את הידע של עצמך או של המאמן.

אם אני לוקח מאמן, זה צריך להיות מישהו שאני סומך עליו מספיק בשביל להחשיב את דעתו גם מבלי לבדוק אותו כל הזמן כברירת מחדל.
תמיד יש מקום להקשות בשאלות, אבל זה לא צריך להיות פועל יוצא שלך בתור מתאמן.

צריך לדעת להוריד את הראש ולסמוך על הניסיון ועל הדרך שהוא מתווה לך, או בקיצור, לעשות מה שהוא אומר.
אם כל הזמן תהרהר בסמכות, איך תספיק ללמוד ולהתקדם?
מצופה ממאמן להקנות לך ידע וכלים נכונים, אבל ממך כמתאמן או תלמיד מצופה לדעת להקשיב / ליישם וללמוד, גם אם לדעתך זה לא הדבר הנכון ביותר באותו הרגע.

זה מתקשר לשאלה של פותח האשכול (שאל לסיבות למה לא לקחת מאמן):
  • קשה למצוא מאמן טוב (מורה טוב - אין הרבה כאלה מבלי להתפשר על מרחק / עלות / פלטפורמה ועוד כל מיני חסרונות שכבר ציינו כאן)
  • לא תמיד קל למצוא מאמן שמתאים לרמה / מטרה שלך. לרוב האנשים קשה להעריך את הרמה שלהם באופן אובייקטיבי או מקצועי, וזה לא תמיד עובד בניסיון הראשון (נכון גם למציאת מאמן מתאים)
  • חוסר יכולת לקבל על עצמך מרות של מאמן זאת גם סיבה טובה למה לא לקחת אחד. זאת תכונה שלא קיימת אצל כל האנשים כברירת מחדל, ואולי כדאי לעבוד עליה לפני שמשלמים למאמן. ככה לא תבזבזו אחד לשני את הזמן / עצבים. אפשר גם ללמוד לקבל את הסמכות תוך כדי תנועה, אבל זה תלוי מאמן ולא מתאים לכל אחד.
  • זה שמישהו הגיע להישגים בתחום מסוים לא אומר שהוא בהכרח מורה/מדריך טוב. למען האמת, ואני מכיר את זה גם מתחומים אחרים, מעטים מתוכם הם אלו שיכולים ללמד אותך כמו שצריך ולהתאים לך דרך אישית שתקדם אותך. זה די נדיר - לא הרבה גם טובים בתחום וגם יודעים ללמד (על כל המשתמע מכך)
לכן כל פעם שאני רואה מישהו שהגיע רחוק בתחום מסוים, לפני שאני שואל אותו אם הוא מעביר גם שיעורים, אני שואל גם מי אימן אותו.
(אגב, ככל שאותו תלמיד פחות ״מבורך״ - אם זה אומר ביכולת/שכל/אחר, ככה אולי ההישג שלו אומר יותר על המורה, בהתאמה)ֿ

יש גם כאלה שלמדו את הכל או הרוב מעצמם או בעצמם, אבל כנראה שיהיה קל יותר למצוא מאמנים או מדריכים טובים מבודדים שכאלה (ככה״נ נכון לכל תחום)

נערך לאחרונה:
לא צריך מאמן בכלל פשוט מיותר.
או שנולדים עם זה או שלא.
בזבוז כסף
תקנו חזה עוף ואורז

אני אישית לא הייתי אצל מאמן אבל בקרוב אני כנראה אתחיל כי נתקעתי סוג של בגלל דברים כאלה ואחרים בגלל שיש לי בעיות שאני לא מצליח לתקן לבד.
למה אני אלך למאמן? כי אני יודע שהוא יצליח לתקן את הבעיות שלי ויביא אותי רחוק יותר ממה שאני מסוגל לבד.
שלא תבין אותי לא נכון, הייתי הרבה שנים יחסית ללא מאמן אבל בסופו של יום מגיע היום שאתה תהיה חייב מאמן בישביל להתקדם.

אני אישית לא הייתי אצל מאמן אבל בקרוב אני כנראה אתחיל כי נתקעתי סוג של בגלל דברים כאלה ואחרים בגלל שיש לי בעיות שאני לא מצליח לתקן לבד.
למה אני אלך למאמן? כי אני יודע שהוא יצליח לתקן את הבעיות שלי ויביא אותי רחוק יותר ממה שאני מסוגל לבד.
שלא תבין אותי לא נכון, הייתי הרבה שנים יחסית ללא מאמן אבל בסופו של יום מגיע היום שאתה תהיה חייב מאמן בישביל להתקדם.
שטות מוחלטת מה שכתבת

אבל מלכתחילה לא כדאי לבזבז זמן וכסף על מורה שאתה כל הזמן צריך לחפש איפה הוא טועה. להבדיל מלאתגר את הידע של עצמך או של המאמן.

- לא לבזבז, להשקיע.
- לא אמרתי לחפש כל הזמן, אמרתי לא לקחת כאמת מוחלטת.
אם אני לוקח מאמן, זה צריך להיות מישהו שאני סומך עליו מספיק בשביל להחשיב את דעתו
כנ״ל. אך לא אחשיב דעה של אף אדם כאמת מוחלטת מבלי לשאול ולהקשות במקומות הראויים.

צריך לדעת להוריד את הראש ולסמוך על הניסיון ועל הדרך שהוא מתווה לך, או בקיצור, לעשות מה שהוא אומר.
להוריד את הראש זאת דרך מעולה ללמידה גרועה.

אם כל הזמן תהרהר בסמכות, איך תספיק ללמוד ולהתקדם?
איפה אמרתי להרהר בסמכות כל הזמן?

מצופה ממאמן להקנות לך ידע וכלים נכונים, אבל ממך כמתאמן או תלמיד מצופה לדעת להקשיב / ליישם וללמוד, גם אם לדעתך זה לא הדבר הנכון ביותר באותו הרגע.
הלמידה העמוקה והטובה ביותר היא ע״י דיון שאלת שאלות והגעה למסקנות משותפות. לקבל את דבר המאמן ״כאמת״ זאת פשוט טעות שמונעת הבנה של החומר. אתה רוצה לדעת ״מה״ אני רוצה לדעת ״למה״.

להוריד את הראש זאת דרך מעולה ללמידה גרועה.

מכיר אנשים (לא רק בתחום הכושר) שקיבלו משימות מהמדריך / מורה שלהם ועשו את זה גם אם ממש לא רצו או לא היה נראה להם, גם אם הרגישו צורך באותו הרגע להתווכח ולהבין מה עומד מאחורי.
רובם לא הטייפקסט שאתה כנראה מדמיין לעצמך כשאתה שומע ״להוריד את הראש ולעשות״.

להוריד את הראש ולבצע, לא אומר שאתה תבוסתני וחסר דעה, אלא שאתה מקבל על עצמך את המרות / אחריות / מקצועיות של המאמן שלך,
שזאת תכונה לא פחות חשובה מלדעת לשאול שאלות ולהתמקצע כשמדובר במצב שבו אתה לומד תחום מסוים ויש לך מישהו שמדריך אותך.

הלמידה העמוקה והטובה ביותר היא ע״י דיון שאלת שאלות והגעה למסקנות משותפות. לקבל את דבר המאמן ״כאמת״ זאת פשוט טעות שמונעת הבנה של החומר. אתה רוצה לדעת ״מה״ אני רוצה לדעת ״למה״.

דיון ושאלת שאלות והגעה למסקנות משותפות זה יפה ככל שהחומר הוא תיאורטי, אבל צריך לדעת להבדיל בין עיקר לטפל -
יש לחפור ולהתווכח, ויש להבין איך הדברים עובדים לצד ביצוע המשימה שהוטלה עליך. הכל עניין של סדרי עדיפויות. אם זה כל כך חשוב לך, ֿ
אולי כדאי שלצד האימון או השיעור עצמו (כל מקרה או תחום לגופו) תבקש מהמאמן שלך להקצות זמן לשאלות ודיוני עומק. אם הוא לא מוכן - אתה תמיד יכול לנסות למצוא מאמן או מדריך אחר שיתאים לרצונות שלך. שתכיר שבדרך כלל דבר בא על חשבון דבר.

נערך לאחרונה:
מכיר אנשים (לא רק בתחום הכושר) שקיבלו משימות מהמדריך / מורה שלהם ועשו את זה גם אם ממש לא רצו או לא היה נראה להם

אתה קופץ מנקודה לנקודה ועושה סלט.
- בשאלת ההבנה: אסור להוריד את הראש! יש לנצל כל רגע שאתה עם המאמן כדי ללמוד ולהבין לעומק/
- בשאלת הביצוע: צריך לקבל את מרות המאמן בוודאי, כמובן שמעולם לא אמרתי אחרת.
כלומר, אני אמרתי לא לקחת כמובן מאליו את קביעותיו של המאמן (מישור ההבנה) ואתה מדבר לגבי קבלת מרות (מישור הביצוע.)
בשורה התחתונה - אין קשר בין התגובה שלך לתגובה שלי.
להוריד את הראש ולבצע, לא אומר שאתה תבוסתני וחסר דעה, אלא שאתה מקבל על עצמך את המרות / אחריות / מקצועיות של המאמן שלך,
שזאת תכונה לא פחות חשובה מלדעת לשאול שאלות ולהתמקצע כשמדובר במצב שבו אתה לומד בתחום מסוים ויש לך מישהו שמדריך אותך
פה אתה מפריד בין מישור ההבנה לביצוע, והרי בבירור אני כותב לפני כן ואף אתה מצטט
להוריד את הראש זאת דרך מעולה ללמידה גרועה
״ללמידה״

דיון ושאלת שאלות והגעה למסקנות משותפות זה יפה ככל שהחומר הוא תיאורטי, אבל צריך לדעת להבדיל בין עיקר לטפל -
יש לחפור ולהתווכח, ויש להבין איך הדברים עובדים לצד ביצוע המשימה שהוטלה עליך. הכל עניין של סדרי עדיפויות. אם זה כל כך חשוב לך, ֿ
אולי כדאי שלצד האימון או השיעור עצמו (כל מקרה או תחום לגופו) תבקש מהמאמן שלך להקצות זמן לשאלות ודיוני עומק. אם הוא לא מוכן - אתה תמיד יכול לנסות למצוא מאמן או מדריך אחר שיתאים לרצונות שלך

אני מתנצל, אני לא מבין שוב מה הקשר בין התגובות שלנו. אני אמרתי שהמתאמן מחוייב להתאמץ ללמוד ואתה מדבר על למידה לא אפקטיבית והחלפת מאמן וכו..
אני אשמח אם תצטט אותי אומר משהו ותרשום פשוט עם מה אתה לא מסכים.
גם פה אתה מאחד בין ביצוע דברי המאמן לבין הבנתם. לא הבנתי מה פשר העירבוב הזה מההתחלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית