פריצת דיסק, פונה לעזרתכם

• פותח/ת השרשור Equinox
  • פורסם בתאריך

Equinox

משתמש מתחיל
68
10
נק' מוניטין:
35
68
10
בקצרה עליי, בן 19 מתאמן מגיל קטן, התנדבתי לצבא בעקבות מחלה כרונית(קרוהן), לפני חודש
שוחררתי בוועדה רפואית בעקבות פריצת דיסק בL5 - S1 ושני בלטים(L3-L4-L4-L5ׁׁ) שנראתה בCT.
בהיסטוריית אימונים שלי תמיד היו לי בעיות של חוסר סימטריה בגוף(צד ימין אגן קצת יותר גבוה, עקמת קלה) ובאימונים
תמיד הייתי עם בעיות בגב תחתון - בעיקר מהסקוואטים, סבלתי מכאבים,דלקות וכל היופי הזה.

לפני חצי שנה(חודש אחרי הגיוס), הרגשתי קצת כאבים בגב תחתון באמצע הסט של החתירה.
ומפה כל הסיפור הדרדר, זה התחיל מכאבים קצת בגב תחתון, המשיך להקרנות ברגל ימין ונימולים, והגיע למצב
שלא הצלחתי להרים את רגל ימין.
כמובן שבצבא זרקו עליי, וזה רק החמיר.

ניסיתי כל מיני מטפלים, הלכתי לספורתרפיסט בתל אביב שאמר שכל הכאבים וההקרנות זה מהפריצת
דיסק בגב תחתון, ניסה איתי מחטים, לחיצות, תרגילים וכו..
זה הקל על הכאב אין ספק, הצלחתי להרים את הרגל בלי להרגיש זרם חזק, אבל באיזשהו שלב זה פשוט לא התקדם
ואחרי טיפול אם הייתי הולך 10 דק רצוף הכל חוזר.

הלכתי לעוד מטפל שבכלל טוען שהכאבים והאי נוחות מגיעים מהאי סימטריה באגן ולא מהפריצת דיסק, באמת אני עומד נשען
הרבה פעמים על רגל אחת, הוא התמקד בעיקר
בצד ימין איפה שכל הכאבים, שם כוסות רוח, מתח אותי מפה ועד להודעה חדשה.
הקל עליי יום יומיים אבל זהו.

פניתי לדוקטור מיליגרם באסותא, קיבלתי עליו המלצות מכמה אנשים, נכנסתי אליו עם הפענוח והדיסק של הCT,
הוא עשה לי אבחון, נתן לי גם תפטיש בברכיים לבדיקת רפלקסים(ברגל ימין הרגל לא קפצה).
ראה את התוצאה של הCT ואמר לי "כן יש לך פריצת דיסק גדולה".
חוץ מזה הוא לא אמר כלום, רק אמר לי תמנע כמה שיותר מלשבת, תהיה פעיל תעשה אופניים תשחה,
אמר שזה לא מסוכן שזה פשוט כואב ומעצבן ושזה מתישהו יעבור לי.

חשוב לי לציין שאני לא במצב קיצוני, אז כן אני לפעמים במיטה עם פואם רולר על אזור עצם הזנב במשך שעה.
או מוצא את עצמי אחרי ישיבה ממושכת נשכב על הרצפה ולא זז בגלל ההרגשה המעצבנת הזאת בעיקר ברגל.
אבל אני יכול לעשות אימון בסיסי של משקל גוף, משקל קל, ללכת הרבה.
הבעיה שאני מאוד מוגבל, אפילו מנטלית אני לא רוצה לחשוב מה יקרה לי אם אני יקפוץ מקצת גובה
או ירים משקל כבד מהרצפה.

פונה פה לעזרתכם, קליניקות שאתם מכירים שמתעסקים ומתמחים בבעיות מהסוג הזה,
מטפלים טובים שאתם יכולים להמליץ.

תודה מראש חברה!

סליחה על העיכוב בתשובה.
ראשית חשוב לומר שלחץ על עצב כפי שאתה מתאר הוא הרבה פעמים עניין גם של זמן.
תיארת תופעות של מתח עצבי ("לא יכול להרים את הרגל בלי כאב", "הליכה של 10 דק' מגבירה את הכאב") וזה המדד שהכי משקף את ההתקדמות בשלב שאתה נמצא.
הטיפול שהכי עוזר הוא בנייה של תכנית שיקום אקטיבית שאתה מבצע מדי יום. עיסוי (עצמי או על ידי איש מקצוע), דיקור מערבי ועוד מספר אמצעים זה נחמד ויכול להקל אפילו הרבה אבל לא מספיק בשביל לשנות את דפוסי התנועה שמגבילים אותך.
אתה צריך להתאמן הרבה אבל תפריט האימון שלך צריך להיות מצומצם, ממש כמו מישהו שרגיש למזונות מסוימים אז צריך לפצות עם כמויות של נוטריאנטים שווי ערך.
גש לפיזיו מנוסה בתחום ותקבל תכנית מותאמת על פי אבחון.
בהצלחה,
ניר קריגר, פיזיותרפיסט ספורט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית