הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה זמן אורכים האימונים הארוכים שלכם?

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
למשל בסוף בלוק.
האימון הנוכחי גרם לי להיות מאוד סקרן, לקח לי 3 שעות לעשות רק סקוואט ודדליפט.
והייתי אמור לעשות עוד תרגילים, שבגלל שאני בכל זאת רוצה קצת לאהוב את התחום גם ברגעים האלו... אני דוחה למחר כנראה, אם בכלל.

ואוו!
3 שעות?!
מטורף
*אני מניח שזה בגלל המשקלים הכבדים? זמני מנוחה? חימום ארוך/מתיחות?

השאלה דיי תלוייה בכמה אימונים בשבוע אתה עושה, ברמה שלך ובמטרה שלך.
אני כרגע על פיצול של עליון/תחתון, 4 אימונים בשבוע וממש משתדל שכל אימון יגמר בפחות משעה וחצי. בדרך כלל מצליח.

גם אצל מתאמנים שלי אני מקפיד מאוד שלא יהיו יותר משעה-שעה וחצי באימון וינסו לסיים כמה שיותר מהר בלי למרוח את הזמן. אין סיבה ממשית מעבר לזה שאני פשוט חושב שזה מוגזם ושאין בזה צורך ואף אחד לא הולך לאולימפיאדה. אין סיבה ש5×5 סקוואט עם 70-80% RM1 יקח יותר מחצי שעה במקרה הרע, לדעתי...

איך מגיעים ל3 שעות רק מסקוואט ודדליפט?

בסדר כרונולוגי
מתיחות-לטעון פלטות-חימום-סטים-מנוחה בין לבין-אוכל בין לבין-לפעמים קקי-לפרק פלטות
והופ,עובר אפילו יותר מ3 שעות

😲

תגיד, מה המשקלים שלך?

סינגלים כבדים סביב ה250 דד, 195 סקוואט ו145 בנץ. 5×5 סקוואט של 140-145 קג אני מאוד משתדל לסיים סביב 20-22 דקות. הסטופר נפתח בסוף הסט הראשון ונסגר בסוף הסט האחרון... אגב אני עושה את זה רק כדי לקצר זמנים, כי גם ככה הלו"ז לחוץ. אני לא רואה צורך להתאושש לגמרי בין סטים של נפח, ואעדיף במקום זה להוריד 2.5-5 קג מהמוט כדי להצליח לנוח פחות.

סוף הסבב האחרון שלי לדדליפט:

דדליפט 3x5
בלוק פול 3x6
פרונט סקוואט 3x6
לג פרס 3x15
היפ ת'ראסט 2x10
בטן 2x10

שעה וחצי אימון, אם הייתי קצת מורח אז שעתיים.
אין סיבה ליותר לדעתי.

כשהייתי עושה FBW האימונים היו נמשכים שעתיים-שעתיים וחצי, בפחות זמן מזה קשה להגיע לנפח משמעותי לאורך 3 ימים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
איך מגיעים ל3 שעות רק מסקוואט ודדליפט?
במילה אחת, @elchonon
זה לדעתי שבוע אחרון לבלוק, שהיה בכלל אמור להיות שבוע אחד לפני האחרון.
אני ביצעתי 8 סטים של סקוואט, ולאחר מכן עוד 5 סטים של דדליפט.
בתחילת הבלוק היה יותר קל למהר.
אבל השבוע היה מאוד קשה.
נחתי 8-16 דקות בין סט לסט.
ישנתי פחות משעתיים הלילה לדעתי, זה בטח לא עזר.
שדברים לא יצאו מהקשרם, זה לא תמיד כך עם אלחנן, ממש לא. אלו המנוחות הכי ארוכות שחוויתי בחודשים האחרונים, רק בשבועות האחרונים. חודשים של התקדמות.

לאקסל לא אכפת משעות שינה.

וברצינות, תתפלא עד כמה תוכל להתאושש, להסתגל ולסיים את הבלוק כמתוכנן למרות שכרגע זה לא מרגיש ככה.

• פותח/ת השרשור
אגב, האימון של אתמול ארך שעה וחצי, וכל אימון מתבצע פעמיים. 9 שעות בשבוע? פאק.
לאקסל לא אכפת משעות שינה.

וברצינות, תתפלא עד כמה תוכל להתאושש, להסתגל ולסיים את הבלוק כמתוכנן למרות שכרגע זה לא מרגיש ככה.
אני מפתיע את עצמי לפעמים, אבל אני חושב שגם המאמן מופתע מזמני המנוחות כשהנפח כל כך גבוה.
שכחת את החלק שמדברים איתך
יש לי מספיק זמן בשביל זה בין הסטים(;
ואוו!
3 שעות?!
מטורף
*אני מניח שזה בגלל המשקלים הכבדים? זמני מנוחה? חימום ארוך/מתיחות?
118 קילו סקוואט ל-8 סטים, זה לא קל לי.
גם 160 קילו סקוואט ל-5 סטים מיד לאחר מכן לא.

באופן מאוד משונה הביצועים הכי טובים שלי הגיעו בתקופה שהייתי על 5-6 שעות שינה

אין סיבה ש5×5 סקוואט עם 70-80% RM1 יקח יותר מחצי שעה במקרה הרע, לדעתי...
חימום ל80% בשבילי שזה 185 ק"ג סקוואט הכי מהיר שאעשה יקח בערך 15 דקות. 5 סטים כאלו עם 6 דקות מנוחה שאשרוד בקושי, זה כבר שעה. זה במצב הכי טוב, תוסיף לזה שזה אימון שני כזה בשבוע או שלישי, תשכח מזה.
חוסר שינה מאריך את האימון שלי בבערך שעה.
אני צריך להכפיל מנוחה ככה.
שדברים לא יצאו מהקשרם, זה לא תמיד כך עם אלחנן, ממש לא. אלו המנוחות הכי ארוכות שחוויתי בחודשים האחרונים, רק בשבועות האחרונים. חודשים של התקדמות.
אליהו הנקין נותן לפעמים תוכנית שצריך לגור במכון בשבילהם.
אני מאוד מאמין בנפח עבודה גבוה.
אני מפתיע את עצמי לפעמים, אבל אני חושב שגם המאמן מופתע מזמני המנוחות כשהנפח כל כך גבוה.
אני בכלל לא מופתע, רק יודע שזה ארוך לטעמך, ומשתדל בדרך כלל לתת לאנשים עם מוגבלות זמן אימונים קצרים יותר.

באופן מאוד משונה הביצועים הכי טובים שלי הגיעו בתקופה שהייתי על 5-6 שעות שינ
לדעתי זה מנטלי ויתחלק לשניים:

א) אלה שיגידו בקושי ישנתי, אין מצב אעשה את התכנון אז אקל על עצמי.
ב) אלה שיגידו בקושי ישנתי, אבל חייב להוכיח לעצמי שאני יכול בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית