הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה זמן אורכים האימונים הארוכים שלכם?

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
למשל בסוף בלוק.
האימון הנוכחי גרם לי להיות מאוד סקרן, לקח לי 3 שעות לעשות רק סקוואט ודדליפט.
והייתי אמור לעשות עוד תרגילים, שבגלל שאני בכל זאת רוצה קצת לאהוב את התחום גם ברגעים האלו... אני דוחה למחר כנראה, אם בכלל.

התסביך אגב, הוא סביב איך זה שמהירות היא לא ההוכחה לקושי
גם אני לא מבין את זה. ככל שהמוט מאיץ מהר יותר - מופעל עליו כוח גדול יותר - אני חזק יותר.
פירוק של הגרף למעלה:

מהירות מורכבת מטכניקה ולא רק כוח.
לכן גם בלי להתחזק, אם נשפר את הטכניקה ונרכוש מיומנות גדולה יותר, נשיג מהירות גדולה יותר גם בלי להתחזק.
בדיוק כמו שלהיות מורעל מנטלית תגרום לנו לזוז מהר יותר.

אחרי 115 חזרות סקוואט באתו שבוע עם אותו משקל, בסט האחרון אתה הכי מיומן, מוכן מנטלית, ועם טכניקה הכי אופטימלית (למעט אם הגזמת עם העצימות).

לכן המהירות יכולה לעלות למרות שהRM1 לא השתנה.

הנה עוד הבדל מהירות למרות שלא התחזקתי בזמן המדובר, רק שיפרתי מיומנות, טכניקה והכנה מנטלית.
Login • Instagram

תסתכלו על הכניסה השלישית של ראסל אורהיי בסקוואט, תמיד נראה כמו שיש לו עוד משקל, ופשוט שאין לו. הבן אדם מאוד מיומן וטכני להרים כל כך מהר משקל מקסימלי.

אבל אם שיפרת מהירות בעצם העלת את הrm1 לא? גם אם לא התחזקת ורק שיפרת טכניקה וכו
לפעמים כן, ולפעמים במעט מאוד, אבל זה לא עובד בהכרח ישירות.

אם נעבוד רק לשפר מהירות במשקל 85%, ונגיד שהצלחנו להכפיל את המהירות, לא בהכרח נראה התקדמות דרמטית בrm1.

תראה את הrm1 של ראסל

מצד שני - צריך להתעלם מכל מה שאתה אומר כהלכה דאורייתא.
@Yonatann כל הדברים ש@elchonon אומר הם תורה שבעל פה... אבל תמיד יש טעות בדבר משנה....😉
אני חושב שזה היה עם 200 או 220 שנכשלתי בהם.
הם יכולים לשאת גם 500 ק"ג לדעתי.
השאלה היא מאיזה גובה...היו לי סייפטיז שאמורים להחזיק 600 קילו, אבל סטטי, מספיק 60 קילו מ15 סנטימטר כדי לעשות גומה קטנה, ו 100 כדי לעקם אותם...

השאלה היא מאיזה גובה...היו לי סייפטיז שאמורים להחזיק 600 קילו, אבל סטטי, מספיק 60 קילו מ15 סנטימטר כדי לעשות גומה קטנה, ו 100 כדי לעקם אותם...
רמת היעילות של ספטיז לדעתי מיותר לבדוק.
אם זה נראה חזק מספיק, חבל לעקם את המוט שלך עם בדיקות בטיחות.
בדיוק ראיתי שRTS פרסמו פוסט עם ההמלצות שלהם לזמני מנוחה לפי רמת הקושי של הסט והתרגיל, מי שמעניין אותו: Login • Instagram
כן, זה מאוד נכון לדעתי.

• פותח/ת השרשור
תראה את הrm1 של ראסל
איך אתה יודע שזה ה-rm1 שלו?
הוא לא גם אמר שהוא ביצע 5 פאונד יותר(סקוואט) שלא בתחרות הזאת?
האם תחרות עם כללים נוקשים משנה משמעותית את המשקל שאנחנו מרימים?

ו-וואו, איזה מדהים היה לראות אותו בפעולה.
כן, זה מאוד נכון לדעתי.
זה עובד גם הפוך?
למשל, אם נחתי אחרי סט סקוואט 4 דקות ונכשלתי בסט שלאחריו, אפשר להניח שזה בגלל שהסקוואט הוא לא rpe 8, אלא מעל?

איך אתה יודע שזה ה-rm1 שלו?
הוא לא גם אמר שהוא ביצע 5 פאונד יותר(סקוואט) שלא בתחרות הזאת?
האם תחרות עם כללים נוקשים משנה משמעותית את המשקל שאנחנו מרימים?

ו-וואו, איזה מדהים היה לראות אותו בפעולה.
יש לו גם תחרות אחרות בהם ניכר יותר שאין לו עוד, ובכל זאת הוא מצליח לזוז כמו מכונה.

ככל שהכללים שונים ממה שאנחנו רגילים, זה בהחלט מקשה. זה לא משנה הנוקשות שלהם, רק התרגול שלנו.
זה עובד גם הפוך?
למשל, אם נחתי אחרי סט סקוואט 4 דקות ונכשלתי בסט שלאחריו, אפשר להניח שזה בגלל שהסקוואט הוא לא rpe 8, אלא מעל?
RPE שהוא לפי הרגשה ובלי לספור באמת כמה חזרות נשארו בטנק, הוא די חסר שליטה וחשיבות לדעתי.

כותב הפוסט הוא מסתבר מייק טושייר בעצמו, המנגיש של RPE לפאוורליפטינג. הוא לא קובע לך איך להשתמש בRPE, ואיך לחשב אותו, בשבילו זה הכל רק המלצות טובות שתחכים מהם מבלי להיתקע על הדרך הספציפי שלו להשתמש בהם.

לכן אם אתה צריך 15 דקות מנוחה, קח את זה.
אני לפעמים סתם נהנה לנוח הרבה זמן. האימון האחרון שלי לא יותר מRPE4, אבל לקחתי בערך 4 דקות מנוחה.

האמירה שלו לא מגבילה או קובעת כמה זמן לנוח בכל RPE, אלא ככל שהאימון יותר קשה, תנוח יותר. לכן אני ממליץ כשעייפים לנוח יותר בין הסטים.

ראיתי הרבה מוטות עקומים בחיי, לא הרבה סייפטיז עקומים.
כנראה הם אמורים להחזיק יותר משקל....
שורה תחתונה- במידה והסייפטיז שלך לא מספיק חזקים לקבל את המשקל שאתה משתמש בו אתה רוצה לדעת את זה עכשיו ולא כשתצטרך לנטוש....
כי במשקלים מסויימים זה לא רק הרעש אלא הצורך להסביר לשכנים למה יש להם חור בגג...

שורה תחתונה- במידה והסייפטיז שלך לא מספיק חזקים לקבל את המשקל שאתה משתמש בו אתה רוצה לדעת את זה עכשיו ולא כשתצטרך לנטוש....
ראיתי סרטון של קופ (למי שמכיר) שבדק את העמידות של הכלוב הכי זול שהוא מצא באמזון, הוא הפיל משקל מטורף... והסייפטיז טיפה התעקמו וזהו, מטורף

שכל אחד יחליט האם ואיך לבדוק את הסייפטיז שלו.
אישית, מעולם לא זרקתי משקל על סייפטיז, אני מתאמן מעל 10 שנים, וזה בחיים לא קרה לי.
כן יצא לי להיכשל ולהניח את המשקל עליהם בעדינות.

אין שום סיבה בעולם שאערוך בדיקה מסוכנת בבית שלי, של משקל כבד נופל על שום דבר, במיוחד בגלל שזה לעולם לא קורה לי באימונים.
2-4 בלוקים בשנה אני מסקוויט מעל 200 ק"ג, ואם צריך יש לי ספוטר, באמת שההצעה שלך מיותרת לי לחלוטין.

בסייפטיז שאני בניתי, אני סומך, אני יודע ממה הם עשויים, ואני יודע שהם יכולים לשאת גם 500 ק"ג, וגם משקל שיפול עליהם, וזה הרבה מעבר למה שאני צריך.

לדעתי, בדיקות שאתה מציע מסוכנות וחסרות תועלת.

• פותח/ת השרשור
לי במכון יש כלוב שאני קפצתי על המוטות בטחון שלו כשהמשקלים עלו ורציתי להיות בטוח. עכשיו אני פשוט מנער אותם כדי לראות שהם נעולים כמו שצריך (אלו מוטות מתכווננים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית