הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פחד לעבור לחיטוב

• פותח/ת השרשור aviel95
  • פורסם בתאריך

aviel95

משתמש מתחיל
235
16
נק' מוניטין:
16
235
16
אהלן, זה נשמע מצחיק קצת כל החיים שלי הייתי ילד שמנמן, ומאז שהתחלתי אם השנים פה ושם להתאמן בחדר כושר, לא בצורה שהייתי מקפיד כמו היום בשילוב תזונה, תמיד פחדתי להשמין, והפעם אמרתי לעצמי שאני חייב לנסות פעם אחת מסה.
תאמת ממש התלהבתי מהעלייה במסת שריר כבר חודשיים וחצי בתוך זה, שמתי לב לשינוי המשמעותי בגוף ובכוח.
אני רוצה לעבור לחיטוב כדי להבליט את המסה שצברתי עד כה, אבל מפחד שאאבד אותה ברגע שאתחיל לרדת במשקל, ואולי גם את הכוח שצברתי עד עכשיו.

השאלה שלי היא.. מה הכי חשוב בחיטוב?
(מהידע שצברתי בקריאה קצת הבנתי עד עכשיו את זה)

מבחינת תזונה:
תחילה לשמור על חלבון גבוהה 1.6 ומעלה.
לשמור על גרעון קלורי 300 קל' ופחמימה גבוהה, ובהמשך להגדיל את הגירעון ל500 קל' ולהפחית פחמימות.

אימונים:
אין צורך להחליף תוכנית אימונים (אפשר אותם תרגילים סטים וחזרות) כמו בתקופה במסה,
ולהשתדל לשמור על אותם משקלי עבודה ככל שניתן.

האם יש משהו שטעיתי בו? או עוד איזה שהוא טיפ ממישהו מכם על מנת לשמור ככל שניתו על המסת שריר והכוח במהלך החיטוב?

חודשיים וחצי במסה , ומפחד ממעבר לחיטוב שתאבד את מה שהרווחת ?

נכנסת לעולם הספורט ונשמע שאתה מרוצה וזה כיף לך , מעולה !

אחרי שלמדת קצת על כמות חלבון , תזונה , אימונים .
הגיע הרגע הכי חשוב , לשבת עם עצמך ולהחליט מה אתה רוצה , לעלות במסת שריר ,לרדת במסת שריר , לפתח כוח , לפתח גוף . מטרה סופית להיות גדול או על אחוז שומן נמוך .

לגבי הגירעון הקלורי , אין סיבה להגדיל אותו בהמשך , יכול להישאר תמיד על 300 , אולי התפריט שלך ירד ואז תאכל לדוגמא במקום 2000 קלוריות 1800 אבל זה לא שהגדלת את הגירעון ב200 פשוט הBMR שלך השתנה.

בכל מיקרה תבדוק שוב , נשמע לי מוזר שאדם דורך במכון ואחרי חודשיים וחצי של מסה רוצה חיטוב . אולי עדיף מסה איטית יותר , אבל רק אתה יכול לדעת מה היעד והמטרות שלך .

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
חודשיים וחצי במסה , ומפחד ממעבר לחיטוב שתאבד את מה שהרווחת ?

נכנסת לעולם הספורט ונשמע שאתה מרוצה וזה כיף לך , מעולה !

אחרי שלמדת קצת על כמות חלבון , תזונה , אימונים .
הגיע הרגע הכי חשוב , לשבת עם עצמך ולהחליט מה אתה רוצה , לעלות במסת שריר ,לרדת במסת שריר , לפתח כוח , לפתח גוף . מטרה סופית להיות גדול או על אחוז שומן נמוך .

לגבי הגירעון הקלורי , אין סיבה להגדיל אותו בהמשך , יכול להישאר תמיד על 300 , אולי התפריט שלך ירד ואז תאכל לדוגמא במקום 2000 קלוריות 1800 אבל זה לא שהגדלת את הגירעון ב200 פשוט הBMR שלך השתנה.

בכל מיקרה תבדוק שוב , נשמע לי מוזר שאדם דורך במכון ואחרי חודשיים וחצי של מסה רוצה חיטוב . אולי עדיף מסה איטית יותר , אבל רק אתה יכול לדעת מה היעד והמטרות שלך .

בהצלחה.

סליחה שלא הסברתי את המטרות שלי..
אני מעוניין בגוף מחוטב וחזק פיזית אם מסת שריר מכובדת, לא בקטע של בולדי בילדר וכושר גופני גבוהה.
יש בעיה אחת שמפריעה לי במסה, וזה הכושר הגופני אני משרת בקבע, וצריך כושר גופני מעולה לטובת הבראור ובזמן המסה אני מרגיש כבד מאוד.
בגלל זה הראש חושב על חיטוב כרגע, להוריד אחוזי שומן לחזור להיות יותר קליל לטובת הבראור והאימונים במסגרת, בו זמנית אני רוצה לשמור על המסת שריר שנבנתה עד עכשיו
ולא לאבד אותה, ובגלל זה הייתי צריך את הטיפים מכם ייעוץ והכוונה להשיג את המטרה שלי.
וזה שלא תבין לא נכון אני נהנה מהתקופת המסה, אבל אני רוצה להשיג את המטרה ולשמר ככל האפשר.

וזה שלא תבין לא נכון אני נהנה מהתקופת המסה, אבל אני רוצה להשיג את המטרה ולשמר ככל האפשר.
מחילה אבל קשה להבין .

המטרה שלך זה לגדול ולהיות על אחוז שומן נמוך אבל שאתה גדל אתה מרגיש כבד ואתה רוצה להיות קליל ... זה קצת סותר אתה יודע .
מה גם שלוקח זמן לתוצאות , כמה שקלת לפני תחילת המסה , כמה אתה שוקל כיום אחרי חודשיים וחצי ?
למה אתה לא משלב אירובי בזמן המסה בשביל להרגיש קליל עדיין ?
מה הגובה שלך?

• פותח/ת השרשור
מחילה אבל קשה להבין .

המטרה שלך זה לגדול ולהיות על אחוז שומן נמוך אבל שאתה גדל אתה מרגיש כבד ואתה רוצה להיות קליל ... זה קצת סותר אתה יודע .
מה גם שלוקח זמן לתוצאות , כמה שקלת לפני תחילת המסה , כמה אתה שוקל כיום אחרי חודשיים וחצי ?
למה אתה לא משלב אירובי בזמן המסה בשביל להרגיש קליל עדיין ?
מה הגובה שלך?

סליחה אחי שאני לא מדוייק בדברי..
שקלתי 80.4 בתחילת המסה, כיום אני אחרי חודשיים וחצי בערך במסה היום נשקלתי 90.5.
כיום הגובה שלי 1.75.
ואציין רק שהתחלתי את המסה אחרי שעשיתי חיטוב של שלושה חודשים בערך, התחלתי עם משקל 87 וירדתי ל80.4 קילו.

שאלה נוספת אם אפשר לשאול..
אפשרי לשמור בתקופת המסה על כושר גופני גבוהה?
אני יודע שהמסה מקשה על הגוף, מיכוון שנהיה כבד יותר.

כיום הגובה שלי 1.75.
ואציין רק שהתחלתי את המסה אחרי שעשיתי חיטוב של שלושה חודשים בערך, התחלתי עם משקל 87 וירדתי ל80.4 קילו.

אפשר בתקופה מסה לשמור על כושר גופני גבוהה , אפילו לא פחות מימה שהיה , וגם לשפר את הכושר גופני לטוב יותר מימה שהיה .

התהליך שלך במסה לדעתי מהיר מידי ובגלל זה יש לך עכשיו צורך לעשות חיטוב .
יכלת בחודשיים וחצי לעלות לדוגמא 3 קילו . ולא 10 ואז לא היה לך צורך בחיטוב וגם לא היית עולה כלכך הרבה באחוז שומן.

• פותח/ת השרשור
אפשר בתקופה מסה לשמור על כושר גופני גבוהה , אפילו לא פחות מימה שהיה , וגם לשפר את הכושר גופני לטוב יותר מימה שהיה .

התהליך שלך במסה לדעתי מהיר מידי ובגלל זה יש לך עכשיו צורך לעשות חיטוב .
יכלת בחודשיים וחצי לעלות לדוגמא 3 קילו . ולא 10 ואז לא היה לך צורך בחיטוב וגם לא היית עולה כלכך הרבה באחוז שומן.

אני מסכים ואתה צודק, אולי יצא לי ככה בגלל שזה גם מסה ראשונה שלי..
אני כן רוצה אבל טיפים האם להמשיך את המסה לדעתך? או לעשות חיטוב, כי אני נטו מפריע לי הכבידות בגוף בזמן ריצות ולא השומן. מה אומר לדעתך?

אני מסכים ואתה צודק, אולי יצא לי ככה בגלל שזה גם מסה ראשונה שלי..
אני כן רוצה אבל טיפים האם להמשיך את המסה לדעתך? או לעשות חיטוב, כי אני נטו מפריע לי הכבידות בגוף בזמן ריצות ולא השומן. מה אומר לדעתך?
שתשים לב לשלב אימוני אירובי , וגם בהם לעלות דרגת קושי בשביל להשתפר .
ואתה יכול להמשיך את המסה בפלוס קלורי נמוך יותר מימה שאתה כרגע .

אתה גם יכול להיות על ניטרלי תקופה להיסגר מה אתה מעדיף מסה או חיטוב ולקבל החלטה מה המטרה שלך.

שמע אם בקרוב יש לך בראור ואתה צריך להיות בכושר לריצה לא הייתי ממליץ לך לעשות מסה, חכה עד אחרי הריצה ואז תעשה מסה. בריצה המשקל מאוד קריטי. אם יש לך זמן עד לריצה אז יש לך את כל האופציות פתוחות לפניך, ואז תעשה מה שאתה רוצה מבחינת אימונים ומסה/חיטוב/ניטרלי. המסה שלך אכן בעייתית, 10 קילו זה מלא, אבל נראה שאתה מבין את הטעות אז הכל טוב.
מבחינת תזונה:
תחילה לשמור על חלבון גבוהה 1.6 ומעלה.
לשמור על גרעון קלורי 300 קל' ופחמימה גבוהה, ובהמשך להגדיל את הגירעון ל500 קל' ולהפחית פחמימות.
כמו שאמרת חלבון מינימום 1.6 ובגדול התיאוריה זה שכמה שיותר חלבון בחיטוב (הכוונה בכמויות נורמליות, נניח 2/3) יותר טוב, עד כמה שאני יודע התיאוריה הזאת לא הוכחה מחקרית אבל אני לא בטוח בזה בכלל.

קלוריות צריך לאכול בכמות שתתן לך ירידה של בערך 1% משקל גוף בשבוע.
אימונים:
אין צורך להחליף תוכנית אימונים (אפשר אותם תרגילים סטים וחזרות) כמו בתקופה במסה,
ולהשתדל לשמור על אותם משקלי עבודה ככל שניתן.
נכון. השאיפה זה לשמר גם משקלי עבודה, גם נפח עבודה, וגם אם אתה מצליח אז אפילו להעלות אותם (אבל ספק אם תצליח בכלל לשמר).

זה מה שאני יכול לתרום לך. אני מאמין שלאחרים פה יהיה יותר מה לתרום לדיון ממני.
בהצלחה:)

• פותח/ת השרשור
שתשים לב לשלב אימוני אירובי , וגם בהם לעלות דרגת קושי בשביל להשתפר .
ואתה יכול להמשיך את המסה בפלוס קלורי נמוך יותר מימה שאתה כרגע .

אתה גם יכול להיות על ניטרלי תקופה להיסגר מה אתה מעדיף מסה או חיטוב ולקבל החלטה מה המטרה שלך.

האמת שאני חייב להיות סגור על עצמי כי עוד חודש בערך יש לי בראור חחח תודה רבה!

שמע אם בקרוב יש לך בראור ואתה צריך להיות בכושר לריצה לא הייתי ממליץ לך לעשות מסה, חכה עד אחרי הריצה ואז תעשה מסה. בריצה המשקל מאוד קריטי. אם יש לך זמן עד לריצה אז יש לך את כל האופציות פתוחות לפניך, ואז תעשה מה שאתה רוצה מבחינת אימונים ומסה/חיטוב/ניטרלי. המסה שלך אכן בעייתית, 10 קילו זה מלא, אבל נראה שאתה מבין את הטעות אז הכל טוב.

כמו שאמרת חלבון מינימום 1.6 ובגדול התיאוריה זה שכמה שיותר חלבון בחיטוב (הכוונה בכמויות נורמליות, נניח 2/3) יותר טוב, עד כמה שאני יודע התיאוריה הזאת לא הוכחה מחקרית אבל אני לא בטוח בזה בכלל.

קלוריות צריך לאכול בכמות שתתן לך ירידה של בערך 1% משקל גוף בשבוע.

נכון. השאיפה זה לשמר גם משקלי עבודה, גם נפח עבודה, וגם אם אתה מצליח אז אפילו להעלות אותם (אבל ספק אם תצליח בכלל לשמר).

זה מה שאני יכול לתרום לך. אני מאמין שלאחרים פה יהיה יותר מה לתרום לדיון ממני.
בהצלחה:)

תודה רבה!!

כיום הגובה שלי 1.75.

ככה לא עושים מסה חביבי….

בוקר טוב,
איך אתה מסביר את זה שאני רואה שינוי משמעותי בגוף, מבחינת שריר שגדל?.
יכול להיות שעלה שריר,שריר שהיה עולה בכל מקרה אם הייתה עושה מסה נקייה ולא עולה המון שומן מסביב.
לא עולים 10 קילו בכזה זמן.
משקל גוף זה גם לא פרמטר

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שעלה שריר,שריר שהיה עולה בכל מקרה אם הייתה עושה מסה נקייה ולא עולה המון שומן מסביב.
לא עולים 10 קילו בכזה זמן.
משקל גוף זה גם לא פרמטר

מה היית ממליץ לי לעשות אם עליתי בחודשיים וחצי 10 קילו, לציין עלה קצת מסת שריר והרבה שומן כדאי לי לעשות חיטוב?
או להמשיך מסה?

יש אנשים ששנים עושים מסה-חיטוב מסה חיטוב ואז בסוף 4 שנים אחרי נראים אותו דבר.
מה הטעם? זה כמו להיות זחל, להיכנס לתוך גולן רק כדי לצאת כמו זחל אחרי כמה חודשים.
תעלה תמונה נדע להגיד לך מה יותר כדאי לעשות.
אם אתה לא שמן יותר מידי ולא צובר עוד שומנים הייתי ממשיך ככה ורק בסוף תקופה ארוכה מוריד שומנים. אישית מה שאני מכוון אליו זה לין בולק, וכל דבר אחר בתחום הזה מיותר.

יש אנשים ששנים עושים מסה-חיטוב מסה חיטוב ואז בסוף 4 שנים אחרי נראים אותו דבר.

אם אחרי 4 שנים של מסה-חיטוב ההרכב גוף שלך יהיה זהה אני פורש מהתחום,
מאיפה ההשערות האלה?

אישית מה שאני מכוון אליו זה לין בולק, וכל דבר אחר בתחום הזה מיותר.

מה הכוונה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית