הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט בין upper lower לss

אוראל לוסב

משתמש מתחיל
203
84
נק' מוניטין:
226
203
84
בבית
תודה לעוזרים קודם כל!
כבר חודשיים על אפפר לואוור בחיטוב
כרגע עובד עם ספה, דאמבלס אוניברסלי, מתח , מקבילים,גומיות, ספיננג לאירובי

יש לי בערך עוד חודשיים של חיטוב רציני

הכלוב ושאר הציוד שיתנו לי יכולת לעבוד כוח יגיעו גם עוד חודשיים ואז אני מתחיל מסה הידד תודה לבורא...

ההתלבטות שלי היא כזו

אפפר לואור עם אימון לואור 3 סטים סקוואט 1 דד ליפט פעמיים בשבוע ותרגילים בטווח 8-15

אימון אפפר בנץ פרס פעמיים בשבוע ופרס כתף פעם בשבוע (שלושה אימוני אפפר שניים לוואור בגלל זה יוצא פעמיים בנץ ופעם אחת פרס כתף) ותרגילים בטווח 8-15

אם מישהו יבקש את התוכנית אני אעלה אבל זאת אפפר לואור קלאסית..

מנגד יש ss קלאסית

מטרות..

כוח עם כמה שיותר מסת שריר..
חשוב לי מאוד מסה ומנגד חשוב לי לבנות בסיס כוח..
יש לציין שאני חולה אפפר לוואור וזאת תוכנית שאני מאוד אוהב מצד שני יכול להיות שאתחבר לss

הפחד הגדול שלי שאכנס ברבאק בss ואהיה מאוכזב מהעלייה של המסה בפלג גוף עליון
בהתלבטות קשה מישהו יכול לייעץ?

יש לציין שאני חולה אפפר לוואור וזאת תוכנית שאני מאוד אוהב
עזוב אותך יעיל לא יעיל, בסוף הכל מוביל לאותה מטרה. אתה נהנה מאפר לואור? תמשיך איתה. בסוף אתה מתאמן לעצמך ולא בשביל אף אחד אחר, תעשה מה שהכי כיף לך.
בכל מקרה ss לא יעילה לפיתוח גוף וגם לפיתוח כוח היא לא אידיאלית, אם תחליט ללכת עליה תעשה טיפה שינויים (עם יעוץ והכוונה מהחברים בפורום כמובן)

אל תעשה SS , חוויתי על בשרי אולי אתה תתקדם במשקלים קצת בהתחלה אבל ההתאוששות מ3 סקוואטים כבדים בשבוע ישברו אותך גם נפשית וגם לא תהיה התקדמות באיזשהו שלב כי עצבית אתה תהיה שרוף ואין שם מספיק נפח לכל השאר.
בלי קשר למה 3 אפר ו 2 לוואר? סביר להניח שאתה תיצור חוסר איזון בגוף

• פותח/ת השרשור
אל תעשה SS , חוויתי על בשרי אולי אתה תתקדם במשקלים קצת בהתחלה אבל ההתאוששות מ3 סקוואטים כבדים בשבוע ישברו אותך גם נפשית וגם לא תהיה התקדמות באיזשהו שלב כי עצבית אתה תהיה שרוף ואין שם מספיק נפח לכל השאר.
בלי קשר למה 3 אפר ו 2 לוואר? סביר להניח שאתה תיצור חוסר איזון בגוף
נטו כי אני רוצה שהפרס כתף והבנץ יהיו בימים נפרדים ואני רוצה לעבוד על הבנץ פעמיים בשבוע.. חשבתי אולי לשים פרס כתף לא כבד ביום של בנץ ל8 12 חזרות ולוותר על פרס כבד בכלל.. או אולי לעשות פרס כבד ובנץ כבד באותו יום.. לגבי חוסר איזון לא נראה לי כי רגליים מקבלים 5 6 תרגילים באימון לעומת האפפר ששריר גדול מקבל 2 תרגילים אבל אני לא יודע אשמח לשמוע את דעתך

"כמה שיותר מסת שריר" וSS לא הולכים ביחד באותה שורה, U/L תהיה יותר טובה למטרות האלה

לגמריי תודה.
אנסה גם להתמקד בכוח ולתת לו דגש רציני בתוכנית..
אם יעבור זמן ואראה שכבר אחרי כמה דילואדים אני לא עולה בכוח אולי אעבור לתוכנית כוח נטו או שאשנה פיצול אני כבר אתייעץ פה ;)

עזוב אותך יעיל לא יעיל, בסוף הכל מוביל לאותה מטרה. אתה נהנה מאפר לואור? תמשיך איתה. בסוף אתה מתאמן לעצמך ולא בשביל אף אחד אחר, תעשה מה שהכי כיף לך.
בכל מקרה ss לא יעילה לפיתוח גוף וגם לפיתוח כוח היא לא אידיאלית, אם תחליט ללכת עליה תעשה טיפה שינויים (עם יעוץ והכוונה מהחברים בפורום כמובן)

כמה שאתה צודק.. אני נהננה באפפר לואור וזה מה שהכי חשוב תאכלס.. כמו שאמרתי בציטוט הקודם.. כשארגיש שמבחינת החלק של הכוח בתוכנית מיציתי אחרי דילואדים ומבחינת היפוטרפיה גם אראה שיש מקום לשינוי אחליט לאן ללכת אם לכוח או להשאר בתוכניות של כוח מסה משולב או שלפרוש לתחום הקרקס..
כרגע אפפר לוואור ממש עושה לי טוב וזה הכי חשוב
כי כמו שאמרת אני עושה את זה בשביל עצמי 😃

נטו כי אני רוצה שהפרס כתף והבנץ יהיו בימים נפרדים ואני רוצה לעבוד על הבנץ פעמיים בשבוע.. חשבתי אולי לשים פרס כתף לא כבד ביום של בנץ ל8 12 חזרות ולוותר על פרס כבד בכלל.. או אולי לעשות פרס כבד ובנץ כבד באותו יום.. לגבי חוסר איזון לא נראה לי כי רגליים מקבלים 5 6 תרגילים באימון לעומת האפפר ששריר גדול מקבל 2 תרגילים אבל אני לא יודע אשמח לשמוע את דעתך

מה המטרה שלך? בתכלס אם פאוורליפטינג הייתי משקיע בעיקר בבנץ ופרס עובד קל יחסית , הכל זה שאלה של איך אתה מאושש בסופו של דבר.
ברגע שתעשה בנץ' כבד הפרס באותו יום כבר לא יהיה כבד כי תהיה יחסית מותש מהבנץ' .
בכל מקרה לתת יותר ימים של אפר מלוואר זו טעות גדולה בעיניי אלא אם אתה מתכנן לתת דגש לפלג גוף עליון כי הוא בחוסר עכשיו אחרת לא רואה סיבה...
אם אתה רוצה לעשות 5 ימים בשבוע אולי הייתי עושה
push pull legs upper lower
אבל גם זה מרגיש לי לא פשוט להתאושש וצריך הרבה תכנון טוב.
הכי פשוט אגב יהיה לך לקחת מאמן שגם תוכל ללמוד על בנייה של תוכניות על הדרך וגם יבנה לך את האימון לפי הרצונות והשאיפות שלך

קבצים מצורפים

• smile.gif
    smile.gif
    699 ביטים · צפיות: 76
  • פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך? בתכלס אם פאוורליפטינג הייתי משקיע בעיקר בבנץ ופרס עובד קל יחסית , הכל זה שאלה של איך אתה מאושש בסופו של דבר.
ברגע שתעשה בנץ' כבד הפרס באותו יום כבר לא יהיה כבד כי תהיה יחסית מותש מהבנץ' .
בכל מקרה לתת יותר ימים של אפר מלוואר זו טעות גדולה בעיניי אלא אם אתה מתכנן לתת דגש לפלג גוף עליון כי הוא בחוסר עכשיו אחרת לא רואה סיבה...
אם אתה רוצה לעשות 5 ימים בשבוע אולי הייתי עושה
push pull legs upper lower
אבל גם זה מרגיש לי לא פשוט להתאושש וצריך הרבה תכנון טוב.
הכי פשוט אגב יהיה לך לקחת מאמן שגם תוכל ללמוד על בנייה של תוכניות על הדרך וגם יבנה לך את האימון לפי הרצונות והשאיפות שלך

המטרה שלי היא בתכלס מסה אבל חשוב מאוד הכוח..
כמו שאמרתי נראה לי אני בנתיים אלך על אפפר לואור עם דד ליפט סקוואט בנץ
ואולי אוותר על פרס כתף לכוח ואלך על 8 12 חזרות וככה אעבוד פעמיים בשבוע בנץ

או שאוותר על פעמיים בשבוע בנץ ואלך על פרס אחד ובנץ אחד

המטרה שלי היא בתכלס מסה אבל חשוב מאוד הכוח..
כמו שאמרתי נראה לי אני בנתיים אלך על אפפר לואור עם דד ליפט סקוואט בנץ
ואולי אוותר על פרס כתף לכוח ואלך על 8 12 חזרות וככה אעבוד פעמיים בשבוע בנץ

או שאוותר על פעמיים בשבוע בנץ ואלך על פרס אחד ובנץ אחד
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך זה איזה תרגילים חשוב לך להתחזק בהם?
אם החלטת ללכת על פאוורבילדינג אז אתה צריך לדעת טוב מאוד מה המטרות שלך מבחינת כוח. כי מה שלא חשוב לך להתקדם בו, אז או שאל תעשה אותו או שתעבוד איתו להיפרטרופיה, מה שחשוב לך להתקדם בו, אל תתחשב איתו כמעט בהיפרטרופיה.

אם המטרה היא בנץ ואתה עושה עליון תחתון, אפשר לעשות

יום אחד
בנץ כבד
פרס נפח

יום שני
בנץ נפח
אינקליין בנץ/בנץ צר/רגליים באוויר/ואריציה אחרת

אתה יכול גם לעשות עליון תחתון ולדחוף ביום של תחתון כמה סטים של בנץ. אני מניח שאתה כרגע לא ברמה הזאת אבל לצורך הדיון אין עם זה בעיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית