הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קפה וארוחה

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
היי חברים,

האם שתיית קפה לפני או אחרי ארוחה יכולה לפגוע בספיגה של חלק מהערכים התזונתיים?

זכור לי שפעם שמעתי על זה משהו, לכן אשמח לדעת מה המחקרים העדכניים אומרים בנושא כי לפעמים אני שותה אספרסו כפול כ-5 דקות לפני ארוחה גדולה, ולפעמים אני שותה אספרסו כפול כ-5 דקות אחרי ארוחה גדולה..

תודה!

הזמינות הביולוגית מושפעת רבות מטכנולוגיית הקפסולציה (או הקשירה הכימית) של התוסף. לציין שאין ראיות בדבר השפעה שלילית של קפאין לבדו על ספיגת ויטמינים ומינרלים, ושפוליפנולים עלולים לעכב ספיגה רק למינרלים (לרבות מינרל ברזל). אל לנו לשכוח שלפוליפנולים יש גם תכונות התורמות לבריאות האדם והם חלק בלתי נפרד מקבוצת המיקרונוטריאנטים בתזונה שלנו. כאשר מדובר על מיקרונוטריאנטים, אכן לספיגה איטית יש יתרון וזו גם הסיבה שחברות תוספים משקיעות לא מעט בפיתוח טכנולוגיות ספיגה של Time release (שחרור מושהה)

תגובה של גיא שלמון מהפייסבוק לשאלה דומה שעלתה.

משקאות כמו קפה ותה מכילים פוליפנולים, שמעכבים ספיגת ברזל non-heme.
על ברזל heme בקושי ראו את זה, ולכן זו גם לא ממש סיבה לדאגה - מפני שלרוב הוא המקור העיקרי לברזל,
בעוד שבערך רק 10% מברזל non-heme נספג (שני הסוגים נספגים באופן שונה).
בגדול צריכה של יותר פוליפנולים - פוטנציאלית סיכוי גדול יותר לפחות ספיגה של ברזל, אבל ספיגת ברזל מושפעת מעוד גורמים כמו סוג האוכל, הברזל וכו'.
בד"כ קפה לא קשור למחסור בברזל, אז אם אין לך בעיה מסוימת אז לא רואה סיבה להימנע מקפה.

תגובה של גיא שלמון מהפייסבוק לשאלה דומה שעלתה.

הוא העביר לי את רוב הקורס שעשיתי,
פעם אחת שכח את הלפטופ בבית ו 5 שעות של הרצאה פשוט יצא לו שוטף.
אחד האנשים המוערכים בתחום, אבל יש לומר שקצת מתנשא

הוא העביר לי את רוב הקורס שעשיתי,
פעם אחת שכח את הלפטופ בבית ו 5 שעות של הרצאה פשוט יצא לו שוטף.
אחד האנשים המוערכים בתחום, אבל יש לומר שקצת מתנשא

לפחות יש לו סיבה,
רוב המתנשאים עושים את זה ללא הצדקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית