הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לחזור נכון למכון

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
טוב אז לאחר שנה בתור צנחן ירדתי מלוחמה בעקבות בעיה בברך ושברי מאמץ קשים.
שמח שיכול לחזור להתאמן בחדר כושר, והולך להיות לי חדר כושר זמין כל הזמן גם בבסיס וגם בבית.
יש לי כמה שאלות שמטרידות אותי ...

1 איך אני חוזר לאותם עומסים ואימונים שביצעתי לפני הצבא? לעשות סוג של תקופת הסתגלות? אני משער שלא כדאי להתחיל ישר תכנית ABC ולעשות בנץ מקסימום...

2 יש לי מבנה גוף של SKINNY FAT
יש איזהשהו תכנית מסויימת/האם אני צריך לתת דגש מסויים על אזור כלשהו על מנת שהמבנה גוף ייעלם?

3 האם תכנית FBW יעילה לטווח ארוך? כלומר אם אני מקפיד על Progressive overload האם בשלב מסויים התכנית תאבד ערך ולא תיהיה לי ברירה לעבור לחלוקה של ABDC וכן הלאה.

4 לא מסוגל לעשות סקוואטים ולאנצים - כמה קריטי ? יודע שזה חובה אבל אין מה לעשות

1. לאט ובזהירות. תתחיל ממעט נפח ותמצא משקלי עבודה התחלתיים נוחים ותתקדם משם.

2. אתה צריך מסת שריר. בהמשך תחליט איזה חלק גוף בוער לך יותר.

3. FBW זה אחלה להתחלה ומה שיקבע אם אתה צריך לפצל ליותר חלקים זה בעיקר כמות הזמן שלוקח לך האימון והאנרגיה שיש לך לפי כמות הסטים שאתה צריך כדי להתקדם. כרגע אתה צריך מעט אז אין טעם לפצל.

4. זה לא קריטי בכלל. תמצא משהו אחר שיעבוד על האיזור הזה. לג פרס, פשיטות ברך, האק סקוואט, טראפ באר דדליפט מהגבהה ועוד כל מיני אופציות

1 איך אני חוזר לאותם עומסים ואימונים שביצעתי לפני הצבא? לעשות סוג של תקופת הסתגלות? אני משער שלא כדאי להתחיל ישר תכנית ABC ולעשות בנץ מקסימום...
מה עשית עד עכשיו?
כנראה שאין טעם לחזור לABC ישר.

2 יש לי מבנה גוף של SKINNY FAT
יש איזהשהו תכנית מסויימת/האם אני צריך לתת דגש מסויים על אזור כלשהו על מנת שהמבנה גוף ייעלם?
פל"ע, כתפיים + רחב גבי יתן מראה יותר נקי.

3 האם תכנית FBW יעילה לטווח ארוך? כלומר אם אני מקפיד על Progressive overload האם בשלב מסויים התכנית תאבד ערך ולא תיהיה לי ברירה לעבור לחלוקה של ABDC וכן הלאה.
כל תוכנית, ABCD זו חלוקה מיותרת ל99.8% מהמתאמנים הטבעיים.

4 לא מסוגל לעשות סקוואטים ולאנצים - כמה קריטי ? יודע שזה חובה אבל אין מה לעשות
לא חסרים תרגילי רגליים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית