הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצות למקומות אימון

• פותח/ת השרשור Reyel
  • פורסם בתאריך

Reyel

משתמש מתחיל
165
8
נק' מוניטין:
8
165
8
אהלן,
אחרי בערך חצי שנה שלא התאמנתי ונהייתי קצת בטטה אני רוצה לחזור לעיניים.
עקרונית, רוב האימונים שלי היו על מוט אולימפי (סקוואט, בנץ, דדליפט, פרס).

אשמח להמלצות למקומות אימון באזור עכו - נהריה.
יש לי קרוספיט קרוב אבל אני פחות מתחבר לזה. לעשות אימונים ב open gym לבד זה 250 שקל לפי מה שהבנתי שזה די יקר...

אם זה מקום שלא מבלבלים שם את המוח ויש יותר ממוט אחד, יתקבל בברכה.

• פותח/ת השרשור

אבל דוגרי, אם אתה חושב ש250 שקל לחודש זה יקר המקום שלי לא בשבילך

חחח
תשמע, אני מהאנשים שמעדיפים לשלם יותר ולקבל משהו איכותי, אולי זה היה פחות נשמע ככה בפוסט.
פשוט נמאס לי מהחדרי כושר ה"מסורתיים".

אם אתה כותב פה והמליצו עליך, אני מאמין שהמקום שלך כזה. איפה ממוקם.?

חחח
תשמע, אני מהאנשים שמעדיפים לשלם יותר ולקבל משהו איכותי, אולי זה היה פחות נשמע ככה בפוסט.

נהריה והסביבה, אם תרצה פרטים בפרטי בכיף

בקצרה אבל, מכון פוארליפטרים /סטרומגמן עם המון מוטות איכותיים ומוטות specialty

חחח

בוא תסביר לי מה תעשה בדיוק במכון של 500 שקל לחודש שאתה לא יכול לעשות במכון של 100 שקל

לא שווה את הכסף לא צריך אלף מוטות בשביל להתחזק מספיק אחד
@OA @elchonon לפי מה שאני יודע גם חדר כושר של 100 שקל לחודש מספיק להם בשביל לקחת ראשונים בארץ
אם אני טועה הם מוזמנים לתקן אותי
אי אפשר לצטט אותך בלי הודעה מסתבר

@OA @elchonon לפי מה שאני יודע גם חדר כושר של 100 שקל לחודש מספיק להם בשביל לקחת ראשונים בארץ

ברור שמספיק, ואפילו אלחנן טוען שלדעתו אם מישהו תלוי במוט מאוד ספציפי זה פחות מרשים, כי חוזק כללי לא תלוי במוט ספציפי.
שזה נכון, אבל בוא, הרבה יותר כיף להתאמן בספה איכותית, מוטות איכותיים, ולהתמקד בדיוק במה שחשוב ולא באיך לקמבן את הספת בנץ' שאמורה להיות מקבילה לרצפה אבל בעצם היא בשיפוע כזה או אחר

• פותח/ת השרשור
בוא תסביר לי מה תעשה בדיוק במכון של 500 שקל לחודש שאתה לא יכול לעשות במכון של 100 שקל

שילמתי יותר מ100 שקל לחד"כ שהייתי בו (יש בסביבות 100-250 שקל כאן באזור לפי מה שחיפשתי).

בכל מקרה, זה לא רק העיניין של המחיר. כשאני מגיע למכון ואני היחיד שעושה דדליפט, כשמתלוננים על הפלטות שהן עושות רעש, כשיש מוט אולימפי אחד לכל המכון ואתה צריך לחכות, בנץ אחד וגם לחכות, זה מעצבן. אני מדבר יותר על האווירה/מקצוענות. ברור שאפשר עם אחד אני לא צריך מאה מוטות. אבל כשמאה מתחלקים על מוט אחד...

נכון שאפשר להתחזק עם אחד. אבל אם אפשר עם יותר אז למה לא?

אני כבר הרבה זמן מתאמן עם ציוד זוועה, אני חולה על זה.
כלוב של פחות מ2,000 ש"ח.
פלטות פשוטות, מוט עם חספוס גרוע, וספת בנץ' של 500 ש"ח בערך.

הכל בסטודיו קטן של חבר, עם הילדים הקטנים שלו רצים לנו בין הרגליים.

הייתי מעדיף כנראה מכון גדול, אם כי אני לא רגיל שאנשים מביטים בי מתאמן, זה קצת מטריד.

כל עוד לא מפריע למכון הרעש של הדדליפט, מגנזיום על המוטות, ציוד סביר, אני אשלם את המינימום הצריך. ואם לא מפריע להם שאשאיר את המשקל על המוט בסוף אימון, זה בכלל בונוס.

אצל חבר שלי יש לנו 2 מוטות, 220 ק"ג לא יורד מהמוט דדליפט, פשוט תענוג.

אבל כל אחד שונה, הייתי מוכן לשלם יותר כדי להתאמן בחברת אנשים חזקים שנדחוף אחד את השני, ונחכים אחד מהשני.

ברור שמספיק, ואפילו אלחנן טוען שלדעתו אם מישהו תלוי במוט מאוד ספציפי זה פחות מרשים, כי חוזק כללי לא תלוי במוט ספציפי.
שזה נכון, אבל בוא, הרבה יותר כיף להתאמן בספה איכותית, מוטות איכותיים, ולהתמקד בדיוק במה שחשוב ולא באיך לקמבן את הספת בנץ' שאמורה להיות מקבילה לרצפה אבל בעצם היא בשיפוע כזה או אחר
עוד לא קרה לי שהחלקתי מהספה כי היא לא היית מקבילה 0 מעלות לרצפה די עם התירוצים
ספה זה ספה מוט זה מוט
והרצפה לא עקומה זה הרקדן
שילמתי יותר מ100 שקל לחד"כ שהייתי בו (יש בסביבות 100-250 שקל כאן באזור לפי מה שחיפשתי).

בכל מקרה, זה לא רק העיניין של המחיר. כשאני מגיע למכון ואני היחיד שעושה דדליפט, כשמתלוננים על הפלטות שהן עושות רעש, כשיש מוט אולימפי אחד לכל המכון ואתה צריך לחכות, בנץ אחד וגם לחכות, זה מעצבן. אני מדבר יותר על האווירה/מקצוענות. ברור שאפשר עם אחד אני לא צריך מאה מוטות. אבל כשמאה מתחלקים על מוט אחד...
קרה לי שהתלוננו הסברתי להם שזה חדר כושר וחזרתי לשים את האוזניות (הבחור מסבר המשיך לדבר אבל לא שמעתי (גיליתי את זה בסרטון אחר כך))
הייתי בהרבה חדרי כושר והרבה מהם פחים אבל מוט אולימפי אחד נשמע מוזר תתלונן שיביאו עוד
ומי ישמע עומדים בתור עם מספרים בבנצ' במרה הגרוע מחכים 5 דקות לרוב גם נכנסים ביחד אם לא פנוי

אתה מחפש להתאמן או לדבר עם אנשים שאתה צריך אווירה הייתי בחדר כושר עם הרבה ליפטרים וכאלו שהייתי הכי חזק בהם היה לי בדיוק 0 הבדל באימון

נכון שאפשר להתחזק עם אחד. אבל אם אפשר עם יותר אז למה לא?
כי לא צריך אתה מבין שאם אני עושה דדליפט עם מוט רגיל אני גם אתחזק בדדליפט עם מוט דדליפט כן?

עוד לא קרה לי שהחלקתי מהספה כי היא לא היית מקבילה 0 מעלות לרצפה די עם התירוצים
ספה זה ספה מוט זה מוט
והרצפה לא עקומה זה הרקדן
וואלה אצלנו הספה חלקה ואי אפשר לעשות בה לג דרייב כי אתה פשוט מחליק אחורה
כי לא צריך אתה מבין שאם אני עושה דדליפט עם מוט רגיל אני גם אתחזק בדדליפט עם מוט דדליפט כן?
גם לא צריך פרארי, אבל עדיין מי שיש לו מספיק כסף קונה פרארי. לא הכל בחיים זה מה המינימום שיעזור לי, לפעמים שווה להשקיע במשהו שאתה אוהב. אם מוטות וציוד איכותי לא עושים לך את זה לגיטימי ביותר, אבל לא כולם אוהבים מה שאתה אוהב.

לג דרייב זה לאנשים עם חזה חלש
גם לא צריך פרארי, אבל עדיין מי שיש לו מספיק כסף קונה פרארי. לא הכל בחיים זה מה המינימום שיעזור לי, לפעמים שווה להשקיע במשהו שאתה אוהב. אם מוטות וציוד איכותי לא עושים לך את זה לגיטימי ביותר, אבל לא כולם אוהבים מה שאתה אוהב.
פרארי זה מגניב מוט עקום לא

תוריד חולצה, תזיע קצת, ואתה נדבק וואקום.
פרארי בא עם עין הרע.

הקרנפים נבנים במקלטים, לא במכוני הכושר המפוארים.

האם אפשר להתאמן עם ציוד גרוע? כמובן. אבל למה להסתפק במשהו בינוני כשאפשר לא?
מי שעוקב אחרי מספיק יודע שהתאמנתי בתנאים מזעזעים הרבה בחיים שלי.
למשל בצבא הייתי עושה סקוואט ככה:

מי צריך כלוב?
הפלטות לא בקוטר נכון? נו אז נשים מתחת קצת מזרונים.
הבנץ' נמוך מדי? נסתדר העיקר להתחזק.

אפשר להסתדר כל רמה של ציוד. כמובן שיש את הנושא של בטיחות וכו' שלא הייתי ממליץ לאף אחד להתפשר עליו, ודברים כמו בסרטון שלי תעשו רק בצהל כשאין ברירה.

ואז מנגד מגיעה האופציה הבאה:
מה אם למשל יש לך אחיזה חלשה ומוט בחספוס לא טוב לא מאפשר לך להכניס את הנפח שלך בלי רצועות בעוד בתחרות עם מוט עם חספוס טוב לא תהיה לך בעיה כזאת גם ככה, ולהתאמן עם מוט כזה יאפשר לך למשל להתאמן ללא רצועות. לא עדיף?
אם בתחרות אתה מתחרה על מוט דדליפט גמיש הסט אפ הוא שונה - מי שהמטרות שלו תחרותיות ירצה להתאמן עם מוט כזה בשביל לתרגל את הספציפיות.
מוט עם חספוס טוב יושב על הגב טוב יותר בסקוואט, לא בורח בידיים בבנץ' ופשוט נותן לך להתאמן בצורה נוחה יותר. עשיתי 250 סקוואט על מוט של 500 שקל, ואני עדיין מעדיף את הohio power bar שלי כי אני סומך עליו שלא יתעקם, לא יהרס והנרלינג פשוט נותן לך להתאמן בצורה נוחה יותר.

בבנץ' צר הרבה יותר קשה לשמור על כיווץ בשמות, כשהבד מחליק לפעמים אפילו מגנזיום לא יעזור לך. בבנץ' שיש לי עם בד גרבר אני אפילו לא טורח לשים מגנזיום על הגב כי אני לא צריך אותו. עד כמה זה משמעותי? אני מתאמן במכון של הטכניון על ספה 24 ס"מ רוחב ובד רגיל, בבית של ההורים יש לי את הספה התחרותית. בכל פעם שאני מגיע להורים אני מרים 5-10 קילו יותר עבור אותו נפח וכו'. לא עדיף להתאמן עם ספה כזאת במידה וזה אפשרי?

אם יש לך כאבי כתפיים בסקוואט לא היית רוצה שיהיה לך מוט SSB לעשות איתו כשאתה לא יכול להיכנס בכלל לסקוואט עם מוט על הכתפיים?
אם בנץ' במוט ישר הורג לך את הכתף לא היית רוצה מוט עם אחיזה ניטרלית להשלים בו את רוב הנפח שלך?

מה אם סתם בא לך לגוון באימונים שלך בשביל לעזור להתמדה שלך כי השגרה הרגילה עם הציוד הבסיסי מתחילה לשעמם אותך? לעשות פתאום תקופה את אותו התרגיל עם מוט שעושה את התנועה קצת שונה יכול להיות נחמד ולהמשיך לתת לך להתקדם.

אני יכול לתת עוד אלף טענות נוספות על למה תרצה להתאמן עם ציוד טוב ולא להסתפק תמיד במינימום. אז שורה תחתונה - האם אפשר להסתדר בלי ציוד טוב? חד משמעית. אפשר גם להסתדר בלי מזגן בבית, לא להחזיק רכב ולהיות תלוי בתחב"צ בלבד, ועוד הרבה מותרות אחרות. אבל האם זה מה שהיית מעדיף לעשות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית