הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצות למקומות אימון

• פותח/ת השרשור Reyel
  • פורסם בתאריך

Reyel

משתמש מתחיל
165
8
נק' מוניטין:
8
165
8
אהלן,
אחרי בערך חצי שנה שלא התאמנתי ונהייתי קצת בטטה אני רוצה לחזור לעיניים.
עקרונית, רוב האימונים שלי היו על מוט אולימפי (סקוואט, בנץ, דדליפט, פרס).

אשמח להמלצות למקומות אימון באזור עכו - נהריה.
יש לי קרוספיט קרוב אבל אני פחות מתחבר לזה. לעשות אימונים ב open gym לבד זה 250 שקל לפי מה שהבנתי שזה די יקר...

אם זה מקום שלא מבלבלים שם את המוח ויש יותר ממוט אחד, יתקבל בברכה.

אני לא מבין למה צריך בכלל חדר כושר, אני עובד שיפוצים וחזק כמו שור למי אכפת מזיוף של איזה מוט חארטה מאמריקה וכמה פלטות שקל להחזיק
שמענו עליך עוד ילד שמנת שחייב ציוד של רוג לסיים אימון

פינוק לא יודע גבולות

שמענו עליך עוד ילד שמנת שחייב ציוד של רוג לסיים אימון

פינוק לא יודע גבולות

אחשלי היקר יש לי קבלן הזוי אחושילינג ככה שם את המלט מכרו לו שקים רשום עליהם איזה משהו של ציוד כבד חשב זה טוב לעבודה

וואלה אצלנו הספה חלקה ואי אפשר לעשות בה לג דרייב כי אתה פשוט מחליק אחורה

גם לא צריך פרארי, אבל עדיין מי שיש לו מספיק כסף קונה פרארי. לא הכל בחיים זה מה המינימום שיעזור לי, לפעמים שווה להשקיע במשהו שאתה אוהב. אם מוטות וציוד איכותי לא עושים לך את זה לגיטימי ביותר, אבל לא כולם אוהבים מה שאתה אוהב.

אני רואה את התגובות ההולכות וחוזרות שלך על הציוד האיכותי פה בפוסט. חשוב לי להגיד את דעתי.
כנראה זה נחמד, אבל בפועל זה לא משהו שיעזור לך פרקטית מעבר לטעמי נוחות, לעומת מכון סטנדרטי. הוא יכול לעשות הכל במכון של 100 שקל לחודש, אצלנו בספייס יש 3 כלובים ואחלה מוטות לדוגמא.

אם אתה רוצה לדבר על ערך מוסף, אין ספק שערך אנושי איכותי של מתאמנים זה דבר ששווה לשלם עליו כסף, ומבחינתי, זה פקטור הרבה יותר משמעותי מציוד.

ולפותח הפוסט, לא נשמע שאתה רוצה להתפרע במחיר, אני בטוח שרוב המכונים הסטנדרטים יספקו אותך.

אני רואה את התגובות ההולכות וחוזרות שלך על הציוד האיכותי פה בפוסט. חשוב לי להגיד את דעתי.
כנראה זה נחמד, אבל בפועל זה לא משהו שיעזור לך פרקטית מעבר לטעמי נוחות, לעומת מכון סטנדרטי. הוא יכול לעשות הכל במכון של 100 שקל לחודש, אצלנו בספייס יש 3 כלובים ואחלה מוטות לדוגמא
גם לא צריך פרארי, אבל עדיין מי שיש לו מספיק כסף קונה פרארי. לא הכל בחיים זה מה המינימום שיעזור לי, לפעמים שווה להשקיע במשהו שאתה אוהב. אם מוטות וציוד איכותי לא עושים לך את זה לגיטימי ביותר, אבל לא כולם אוהבים מה שאתה אוהב
אני אמרתי שזה עניין של נוחות. אם לא אכפת לך להתאמן עם ציוד גרוע אתה יכול להתחזק ככה וזה לגיטימי לגמרי, אבל אני אישית מעדיף ציוד איכותי. ציוד איכותי יותר כן יתן לך גם יתרון בלהתחזק, אבל אני מסכים שהוא לא משמעותי וזה יותר עניין של להשקיע בתחביב שאתה אוהב.

כנראה זה נחמד, אבל בפועל זה לא משהו שיעזור לך פרקטית מעבר לטעמי נוחות, לעומת מכון סטנדרטי. הוא יכול לעשות הכל במכון של 100 שקל לחודש, אצלנו בספייס יש 3 כלובים ואחלה מוטות לדוגמא.

אם אתה רוצה לדבר על ערך מוסף, אין ספק שערך אנושי איכותי של מתאמנים זה דבר ששווה לשלם עליו כסף, ומבחינתי, זה פקטור הרבה יותר משמעותי מציוד.

ולפותח הפוסט, לא נשמע שאתה רוצה להתפרע במחיר, אני בטוח שרוב המכונים הסטנדרטים יספקו אותך.
שאלה אליך ולאנשים אחרים פה שמגיבים כמה זה לא משנה. יצא לכם אי פעם להתאמן עם ציוד טוב באמת?
כי אני יכול להגיד שבאמת אף פעם לא הייתי מרגיש שחסר לי משהו בציוד של המכונים הגנריים עד שהשגתי ציוד טוב והתאמנתי איתו באופן קבוע - עכשיו כשחזרתי להתאמן במכון הציבורי של הטכניון הבנתי כמה מכון רגיל "טוב" - עם 3 כלובים, 3 במות דדליפט, מוטות דה בר ואלייקו WL, וספת בנץ' רגילה פשוט פוגע לי באימונים בצורה שלא ידעתי שאפשרית אפילו.

האנלוגיה הכי פשוטה שאני יכול לתת לכם שאני חושב שרוב האנשים פה יכולים להתחבר אליה היא שמי שמתחיל עם חגורה של RDX מרגיש ממנה תמיכה מעולה ולא מבין מה עוד אפשר לקבל מחגורה. אחרי שאתה עובר לאינזר/פיוניר/SBD וכו' ואתה שוב מנסה להשתמש בRDX אתה מבין שזה פשוט חתיכת צעצוע.

שאלה אליך ולאנשים אחרים פה שמגיבים כמה זה לא משנה. יצא לכם אי פעם להתאמן עם ציוד טוב באמת?
כי אני יכול להגיד שבאמת אף פעם לא הייתי מרגיש שחסר לי משהו בציוד של המכונים הגנריים עד שהשגתי ציוד טוב והתאמנתי איתו באופן קבוע - עכשיו כשחזרתי להתאמן במכון הציבורי של הטכניון הבנתי כמה מכון רגיל "טוב" - עם 3 כלובים, 3 במות דדליפט, מוטות דה בר ואלייקו WL, וספת בנץ' רגילה פשוט פוגע לי באימונים בצורה שלא ידעתי שאפשרית אפילו.

האנלוגיה הכי פשוטה שאני יכול לתת לכם שאני חושב שרוב האנשים פה יכולים להתחבר אליה היא שמי שמתחיל עם חגורה של RDX מרגיש ממנה תמיכה מעולה ולא מבין מה עוד אפשר לקבל מחגורה. אחרי שאתה עובר לאינזר/פיוניר/SBD וכו' ואתה שוב מנסה להשתמש בRDX אתה מבין שזה פשוט חתיכת צעצוע.
יש רע, ויש רע.
מוט מחליק של 400 ש"ח זה זוועה, הורס אימונים.
ספה מתכוונת לבנץ' כבד, מוט בלי חספוס כלל לדדליפט הם גרועים מאוד.

מוט דדליפט דק וגמיש, לדעתי לא פחות גרוע מרצועות, ואם הייתי מארק ריפטו, הייתי אומר שזה כמו טראפ באר.

כלוב לא יציב, רצפה עם גומות, צלחות שבורות, הם בהחלט הורסים את חווית האימון.

אבל ציוד מוגזם לדעתי לא עושה לי הבדל על פני ציוד צנוע.

אני באמת לא מצליח להבדיל בין כלוב 2000 ש"ח ששוקל 60 ק"ג, לכלוב 7000 ששוקל 150 ק"ג ויותר.
אז הכלוב זז כשמחזירים את המשקל, זה חלק מהרעש האהוב באימונים.

ספה עץ שהכנתי ב200 ש"ח יותר נוח לי לשימוש מכל ספה אחרת, ועל פי רוב, אין לי הבדל גדול בין הספות השונות.

תן לי מכון עם ציוד סביר, שלא מחזירים משקולות, שאפשר לטרוק דדליפט, שהמגנזיום מסתובב חופשי, שכל בילדר מתחיל עושה פרסה כשהוא נכנס לשם, ובמקום הליכונים יש כורסאות.
מקום כזה אשלם כפול מכל מקום אחר.

אני לא בא לעשות פרסום כאן, אבל המכון שאני הולך מידי פעם (היום הלכתי), ה220 ק"ג נשאר על המוט שיעדתי לדדליפט, ואני לא מוריד את המשקל ממנו, כי מישהו אחר בטוח ישתמש ויוסיף לזה אחרי.

אולי זה רק אני, אבל חור פראטי, עם ציוד סביר זה מה שאני אוהב.

ל
אני לא בא לעשות פרסום כאן, אבל המכון שאני הולך מידי פעם (היום הלכתי), ה220 ק"ג נשאר על המוט שיעדתי לדדליפט, ואני לא מוריד את המשקל ממנו, כי מישהו אחר בטוח ישתמש ויוסיף לזה אחרי.
למה שתרצה להתאמן במכון שלא מחזירים בו את הפלטות? נניח אתה רוצה להשתמש ב100 קילו (בשבילך נניח לחימום), למה שתרצה לקבל מוט שיש עליו 200+ קילו?

ל
למה שתרצה להתאמן במכון שלא מחזירים בו את הפלטות? נניח אתה רוצה להשתמש ב100 קילו (בשבילך נניח לחימום), למה שתרצה לקבל מוט שיש עליו 200+ קילו?
קודם כל, אני הרבה פעמים מוותר על חימום, במיוחד בדדליפט שמגיע אחרי סקוואט.
דבר שני אני יכול להתחמם עם מוט אחר, ולגשת למשקל הרצוי והמוכן בלי בעיה.

דבר שלישי, זה תענוג למשוך מעל 200 ק"ג ולהשאיר את זה שם בלי להחזיר.

יש רע, ויש רע.
מוט מחליק של 400 ש"ח זה זוועה, הורס אימונים.
ספה מתכוונת לבנץ' כבד, מוט בלי חספוס כלל לדדליפט הם גרועים מאוד.

מוט דדליפט דק וגמיש, לדעתי לא פחות גרוע מרצועות, ואם הייתי מארק ריפטו, הייתי אומר שזה כמו טראפ באר.

כלוב לא יציב, רצפה עם גומות, צלחות שבורות, הם בהחלט הורסים את חווית האימון.

אבל ציוד מוגזם לדעתי לא עושה לי הבדל על פני ציוד צנוע.

אני באמת לא מצליח להבדיל בין כלוב 2000 ש"ח ששוקל 60 ק"ג, לכלוב 7000 ששוקל 150 ק"ג ויותר.
אז הכלוב זז כשמחזירים את המשקל, זה חלק מהרעש האהוב באימונים.

ספה עץ שהכנתי ב200 ש"ח יותר נוח לי לשימוש מכל ספה אחרת, ועל פי רוב, אין לי הבדל גדול בין הספות השונות.

תן לי מכון עם ציוד סביר, שלא מחזירים משקולות, שאפשר לטרוק דדליפט, שהמגנזיום מסתובב חופשי, שכל בילדר מתחיל עושה פרסה כשהוא נכנס לשם, ובמקום הליכונים יש כורסאות.
מקום כזה אשלם כפול מכל מקום אחר.

אולי זה רק אני, אבל חור פראטי, עם ציוד סביר זה מה שאני אוהב.
למען האמת - לא מרגיש שום הבדל בין המוט של מארבו ב500 שקל שיש לי ממוטות אחרים שיש בישראל, לכולם החספוס פאסיבי לחלוטין. אפילו יותר מזה - המארבו קוטר 30 מ"מ אז הוא דווקא דיי קשיח ואני מעדיף אותו על פני דה בר למשל. אגב, אתה מתאמן במכון של אליהו מדי פעם נכון? כשאתה שם אתה משתמש בפוואר בר שיש לו או במוטות הסיניים?

לגבי הדעה שלך על מוט דדליפט זה עניין שלך כמובן. אבל אני יכול לספר לך למשל שחן זוננרייך חייב למשוך על מוט דדליפט כדי לא להיות בכאבים. זאת הסיבה שבזמנו הוא לא הגיע לתחרות של אליהו, הוא פשוט הבין שהוא לא יכול למשוך על מוט קשיח.

לגבי כלוב - מסכים שכלוב 2000 שקל לא יפריע לחווית האימון שלך, וכל עוד זה כלוב מלא אין לך מה לפחד מבחינת בטיחות, הבעיה של כלוב זול היא של הבעלים של המכון ולא שלך. למשל במכון שהייתי מתאמן בו חבר שלי נכשל עם 120 סקוואט והסייפטיז של הכלוב התעקמו. בכלוב שלי (שעלה לי 2300 שקל בתחילת הקורונה) אני יודע שאני בסדר איתו כי אני לא נכשל באימונים, אבל לא הייתי סומך על הכלוב הזה שישרוד נפילה של סקוואט כבד עליו. ביום שבו עשיתי את השיא שלי בסקוואט למשל של 250 קילו היה לי עוד בטנק, ובגלל שחברים שהיו אמורים להגיע לספוטינג הבריזו לי וויתרתי על לנסות 260 כי פחדתי שאם אכשל אני אשבור את הסייפטיז, וגם בגלל שזה היה עם המוט הזול שלי פחדתי שגם הוא יתעקם. אבל שוב - אלה בעיות של הבעלים, כשמדובר על מכון ציבורי זה לא אמור לעניין אותך מדי.

לגבי ספה - מה שבאמת קריטי בספה מעבר ליציבות שאפשר להשיג דיי בקלות אם הרצפה לא עקומה וכו' זה מה רוחב הריפוד ומאיזה בד הוא עשוי. ספה רחבה ודביקה עושה לי הבדל מטורף בבנץ' כמו שכבר אמרתי קודם.

לגבי לא להחזיר משקולות למקום - לא יודע כמה המכון שאתה מתאמן בו עמוס, אבל אם בשעות העומס צריך להגיע עכשיו ילד - כל הבמות תפוסות והוא צריך לבוא לבמה שאתה השארת בה 220 קילו ולפרק הכל או לחכות שבמה אחרת תתפנה - זה דיק מוב.

ובאופן כללי בנקודת מבט של פווארליפטר תחרותי - כשאתה רוצה להיות כמה שיותר ספציפי הכי טוב זה להתאמן עם הציוד שיהיה לך בתחרות מאותה סיבה שאתה לא תתכונן לתחרות עם רצועות אחיזה בדדליפט.

אגב, אתה מתאמן במכון של אליהו מדי פעם נכון? כשאתה שם אתה משתמש בפוואר בר שיש לו או במוטות הסיניים?
אני לא מבדיל בין המוטות, אני משתמש בכולם.
לאחרונה אני משתמש הרבה במוט רוג שבחור הביא לשם, החספוס שלו באמת יותר נוח בסקוואט. אבל זה באמת בקטנה בשבילי.
לגבי הדעה שלך על מוט דדליפט זה עניין שלך כמובן. אבל אני יכול לספר לך למשל שחן זוננרייך חייב למשוך על מוט דדליפט כדי לא להיות בכאבים. זאת הסיבה שבזמנו הוא לא הגיע לתחרות של אליהו, הוא פשוט הבין שהוא לא יכול למשוך על מוט קשיח.
הרבה מושכי סומו ומחזיקי הוק גריפ מוגבלים למוט דדליפט גמיש, שזה לדעתי לא ספציפי מספיק לספורט, הרי בIPF יהיה לך מוט קשיח לדדליפט.
אני תרגלתי על מוט אלייקו בשביל התחרות של אליהו.

אני לא מכיר את הסיטואציה של חן היום, אבל זה הגבלה רצינית למשוך רק במוט ספציפי.

אני מעדיף להיות חזק במוט קשיח, ועוד יותר חזק במוט במוט גמיש, מאשר להיות ממש חלש במוט קשיח.
לגבי ספה - מה שבאמת קריטי בספה מעבר ליציבות שאפשר להשיג דיי בקלות אם הרצפה לא עקומה וכו' זה מה רוחב הריפוד ומאיזה בד הוא עשוי. ספה רחבה ודביקה עושה לי הבדל מטורף בבנץ' כמו שכבר אמרתי קודם.
בעבר השתמשתי בגומיות על הספה שלא תחליק. ספה מחליקה זה בעיה רצינית, אבל בהחלט ניתנת לפיתרון.
לגבי לא להחזיר משקולות למקום - לא יודע כמה המכון שאתה מתאמן בו עמוס, אבל אם בשעות העומס צריך להגיע עכשיו ילד - כל הבמות תפוסות והוא צריך לבוא לבמה שאתה השארת בה 220 קילו ולפרק הכל או לחכות שבמה אחרת תתפנה - זה דיק מוב.
יש לנו במכון מוט המיועד למשקל מעל 220 ק"ג, חשבנו אפילו להלחים את המשקל למוט.
כל מי שרוצה להרים משקל מעל 220, משתמשים יחד באותו מקום ובאותו מוט, שאגב, הוא לא מוט דדליפט.

יש מספיק מוטות, ואפשר לעבוד יחד כמה מתאמנים על מוט אחד שלא צריך אף פעם להוריד את המשקל.

כרגע שאני מתאמן בסטודיו עם חבר, ה220 נשאר על המוט, כי באמת אין סיבה להוריד אותו.

לא זכור לי שעזבתי מכון כושר ציבורי והשארתי משקל על המוט, אני מאוד מקפיד להחזיר משקל, אני אפילו לפעמים נהנה להחזיר משקל של אחרים, אני נהנה מהסדר.
אבל אם מישהו ניגש אלי ואומר לי "תשאיר לי את המשקל כשאתה מסיים" זה תענוג.

כשלא צריך להחזיר משקל באופן רשמי, זה כיף.
הייתי משלם עוד 100 ש"ח בחודש לא להיות מחויב להחזיר משקולות.
ובאופן כללי בנקודת מבט של פווארליפטר תחרותי - כשאתה רוצה להיות כמה שיותר ספציפי הכי טוב זה להתאמן עם הציוד שיהיה לך בתחרות מאותה סיבה שאתה לא תתכונן לתחרות עם רצועות אחיזה בדדליפט.
אם לכל התחרויות היה אותו ציוד.
לתחרות שלך תרגלתי סקוואט ובנץ' עם מוט רוג, לא היה לי מוט דדליפט גמיש, אז תרגלתי במוט קשיח.

לתחרויות אחרות, יש ציוד שונה.

מה הקשר? מה ההבדל פה בין הוק למיקס?
יש הרבה שלא יצליחו להחזיק בהוק גריפ מוט בעובי נורמלי.
מוט דדליפט הרבה יותר דק.
במיקס גריפ, עובי המוט פחות משנה.

יש לי ספקולציה שבסומו צריך פחות שכמות מכווצת, ולכן הוק גריפ נוח יותר, כי זה מוציא את השכמות מכיווץ.

אני לא מבדיל בין המוטות, אני משתמש בכולם.
לאחרונה אני משתמש הרבה במוט רוג שבחור הביא לשם, החספוס שלו באמת יותר נוח בסקוואט. אבל זה באמת בקטנה בשבילי.

הרבה מושכי סומו ומחזיקי הוק גריפ מוגבלים למוט דדליפט גמיש, שזה לדעתי לא ספציפי מספיק לספורט, הרי בIPF יהיה לך מוט קשיח לדדליפט.
אני תרגלתי על מוט אלייקו בשביל התחרות של אליהו.

אני לא מכיר את הסיטואציה של חן היום, אבל זה הגבלה רצינית למשוך רק במוט ספציפי.

אני מעדיף להיות חזק במוט קשיח, ועוד יותר חזק במוט במוט גמיש, מאשר להיות ממש חלש במוט קשיח.

בעבר השתמשתי בגומיות על הספה שלא תחליק. ספה מחליקה זה בעיה רצינית, אבל בהחלט ניתנת לפיתרון.

יש לנו במכון מוט המיועד למשקל מעל 220 ק"ג, חשבנו אפילו להלחים את המשקל למוט.
כל מי שרוצה להרים משקל מעל 220, משתמשים יחד באותו מקום ובאותו מוט, שאגב, הוא לא מוט דדליפט.

יש מספיק מוטות, ואפשר לעבוד יחד כמה מתאמנים על מוט אחד שלא צריך אף פעם להוריד את המשקל.

כרגע שאני מתאמן בסטודיו עם חבר, ה220 נשאר על המוט, כי באמת אין סיבה להוריד אותו.

לא זכור לי שעזבתי מכון כושר ציבורי והשארתי משקל על המוט, אני מאוד מקפיד להחזיר משקל, אני אפילו לפעמים נהנה להחזיר משקל של אחרים, אני נהנה מהסדר.
אבל אם מישהו ניגש אלי ואומר לי "תשאיר לי את המשקל כשאתה מסיים" זה תענוג.

כשלא צריך להחזיר משקל באופן רשמי, זה כיף.
הייתי משלם עוד 100 ש"ח בחודש לא להיות מחויב להחזיר משקולות.

אם לכל התחרויות היה אותו ציוד.
לתחרות שלך תרגלתי סקוואט ובנץ' עם מוט רוג, לא היה לי מוט דדליפט גמיש, אז תרגלתי במוט קשיח.

לתחרויות אחרות, יש ציוד שונה.
אתה משתמש המוט של רוג כי הנרל באמת נוח יותר לאימונים ונותן לך יותר - זאת בדיוק הנקודה שלי.

לגבי הדוגמא שלי עם חן אולי לא הבנת אותי נכון, זה לא שהוא חלש מדי במוט קשיח, כואב לו מדי במוט קשיח. לגבי הדוגמא שאמרת שתרגלת על מוט אלייקו - שוב אתה מראה את היתרון של לתרגל על מוט טוב.
לגבי הטענה "מעדיף להיות עוד יותר חזק המוט גמיש" דדליפט במוט גמיש יעשה אותך חזק במוט קשיח ולהיפך. ההבדל הוא נטו לתרגל את הסט אפ שצריך במוט גמיש. במוט קשיח כיווץ לא טוב בסט אפ הוא הרבה יותר סלחני כי אין כמעט סלאק למשוך מהמוט. במוט דדליפט זה יפגע במי שלא עושה את זה כמו שצריך ולכן יש חשיבות לתרגל עם מוט דדליפט לפני תחרות עם מוט דדליפט.

אני מסכים איתך שיש פיתרון לספה מחליקה - להשתמש בספה איכותית לא מחליקה. אגב, אין לך מה לעשות עם ספה צרה למשל.

בכל מקרה אתה חוזר ומציין איך בהכנה לתחרות השתמשת בציוד ספציפי לתחרות, אתה רק מחזק את הנקודה שלי על היתרון של זה.

אתה משתמש המוט של רוג כי הנרל באמת נוח יותר לאימונים ונותן לך יותר - זאת בדיוק הנקודה שלי.

לגבי הדוגמא שלי עם חן אולי לא הבנת אותי נכון, זה לא שהוא חלש מדי במוט קשיח, כואב לו מדי במוט קשיח. לגבי הדוגמא שאמרת שתרגלת על מוט אלייקו - שוב אתה מראה את היתרון של לתרגל על מוט טוב.
לגבי הטענה "מעדיף להיות עוד יותר חזק המוט גמיש" דדליפט במוט גמיש יעשה אותך חזק במוט קשיח ולהיפך. ההבדל הוא נטו לתרגל את הסט אפ שצריך במוט גמיש. במוט קשיח כיווץ לא טוב בסט אפ הוא הרבה יותר סלחני כי אין כמעט סלאק למשוך מהמוט. במוט דדליפט זה יפגע במי שלא עושה את זה כמו שצריך ולכן יש חשיבות לתרגל עם מוט דדליפט לפני תחרות עם מוט דדליפט.

אני מסכים איתך שיש פיתרון לספה מחליקה - להשתמש בספה איכותית לא מחליקה. אגב, אין לך מה לעשות עם ספה צרה למשל.

בכל מקרה אתה חוזר ומציין איך בהכנה לתחרות השתמשת בציוד ספציפי לתחרות, אתה רק מחזק את הנקודה שלי על היתרון של זה.
אני לא יודע מה הסיפור של חן, אז לא אתייחס. אני לא יכול להביע דעה על מישהו שאני לא יודע כלום על מצבו.

רק להבהיר, המוט של אלייקו הוא זוועה לדדליפט, השתמשתי בו, כי זה מה שהיה בתחרות.

לדעתי ההבדל בסט אפ בין המוטות לא מדויקת, אם אתה מורגל לעומס ההדרגתי במשיכת מוט גמיש, לא תוכל להתמודד עם העומס הפתאומי של מוט קשיח, זה דדסטארט ביחס לתרגיל רגיל.
הסט אפ שלך יהיה זהה, בשני המוטות, רק אם לא הורגלת לעבוד עם מוט רגיל, זה יהיה כמו דפסיט בשבילך, וכמו פאט באר.

הזהירו אותי מהסלאק של מוט דדליפט, אני חושב שזה שטויות, לפחות במשקלים שהרמתי. עוד לא חוויתי קושי נוסף במוט דדליפט מאשר מוט קשיח.

אני לא מושך סומו, אבל לסומו המוט דדליפט זה מתנה גדולה. אני אשמח לראות אותך מחליף למוט קשיח לתחרות אחת בלבד, אני רוצה לראות את מושכי סומו ה300 למינהם מתמודדים עם זה.
אהיה מופתע אם 280 יעלה.

תראה לי שמישהו במכון משך ללא רצועות עם מוט קשיח קרוב למה שהוא משך עם מוט גמיש.

לעומת זאת, אני מורגל במוט קשיח, ועם מוט גמיש אני מאמין שיש לי 10 ק"ג יותר.

אני מסכים עם הספציפיות, במיוחד קרוב לתחרות, אבל בהיעדר תחרויות, או בתחרויות מגוונת, או אנשים שמתחילים בתחום. לדעתי המוט עצמו פחות משנה כמה הוא ספציפי.

אני לא יודע מה הסיפור של חן, אז לא אתייחס. אני לא יכול להביע דעה על מישהו שאני לא יודע כלום על מצבו.

רק להבהיר, המוט של אלייקו הוא זוועה לדדליפט, השתמשתי בו, כי זה מה שהיה בתחרות.

לדעתי ההבדל בסט אפ בין המוטות לא מדויקת, אם אתה מורגל לעומס ההדרגתי במשיכת מוט גמיש, לא תוכל להתמודד עם העומס הפתאומי של מוט קשיח, זה דדסטארט ביחס לתרגיל רגיל.
הסט אפ שלך יהיה זהה, בשני המוטות, רק אם לא הורגלת לעבוד עם מוט רגיל, זה יהיה כמו דפסיט בשבילך, וכמו פאט באר.

הזהירו אותי מהסלאק של מוט דדליפט, אני חושב שזה שטויות, לפחות במשקלים שהרמתי. עוד לא חוויתי קושי נוסף במוט דדליפט מאשר מוט קשיח.

אני לא מושך סומו, אבל לסומו המוט דדליפט זה מתנה גדולה. אני אשמח לראות אותך מחליף למוט קשיח לתחרות אחת בלבד, אני רוצה לראות את מושכי סומו ה300 למינהם מתמודדים עם זה.
אהיה מופתע אם 280 יעלה.

תראה לי שמישהו במכון משך ללא רצועות עם מוט קשיח קרוב למה שהוא משך עם מוט גמיש.

לעומת זאת, אני מורגל במוט קשיח, ועם מוט גמיש אני מאמין שיש לי 10 ק"ג יותר.

אני מסכים עם הספציפיות, במיוחד קרוב לתחרות, אבל בהיעדר תחרויות, או בתחרויות מגוונת, או אנשים שמתחילים בתחום. לדעתי המוט עצמו פחות משנה כמה הוא ספציפי.
תסתכל על האימונים שאלכסיינקו מעלה. הוא מתאמן באופן קבוע על מוט קשיח ועדיין מושך משקלים מטורפים. בושי גם תקופה ארוכה בקורונה משך על פוואר בר קשיח מאד ועדיין משך משקלים מטורפים. אני מסכים איתך שמושכי סומו מרוויחים יותר מאשר מושכי קלאסי ממוט דדליפט, אבל ההבדל הוא כנראה יותר בכיוון של 2.5 קילו יותר ולא 10 קילו יותר. אגב, אם הם לא יודעים להשתמש במוט דדליפט נכון זה יכול גם לפגוע בהם.

ההבדל במשיכה בין מוט קשיח למוט דדליפט היא שאם אתה לא מושך את הסלאק ממוט גמיש ואז מתחיל את המשיכה מדד סטארט זה פוגע בך כי שינוי המשקל הזה יוציא אותך מאיזון. במוט קשיח אפשר פחות לדעת לעשות את זה ופשוט כי אין כמעט סלאק למשוך זה פוגע בך פחות. אתה יכול לטעון טענות אחרות אבל זה פשוט לא יהיה נכון. אני למשל משכתי במשך שנה וחצי על מוט דדליפט בלבד בזמן הקורונה וכשחזרתי לטכניון למכון ציבורי עם מוט קשיח זה לא פגע בי בשום צורה. אם הדדליפט שלך חזק הוא חזק בכל מוט. 2 ס"מ של טווח תנועה יותר או פחות לא ישנו את זה. מציע לך למשוך מבלוק של 2 ס"מ ולהגיד לי כמה זה מוסיף לך לדדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית