הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

המלצות למקומות אימון

• פותח/ת השרשור Reyel
  • פורסם בתאריך

Reyel

משתמש מתחיל
165
8
נק' מוניטין:
8
165
8
אהלן,
אחרי בערך חצי שנה שלא התאמנתי ונהייתי קצת בטטה אני רוצה לחזור לעיניים.
עקרונית, רוב האימונים שלי היו על מוט אולימפי (סקוואט, בנץ, דדליפט, פרס).

אשמח להמלצות למקומות אימון באזור עכו - נהריה.
יש לי קרוספיט קרוב אבל אני פחות מתחבר לזה. לעשות אימונים ב open gym לבד זה 250 שקל לפי מה שהבנתי שזה די יקר...

אם זה מקום שלא מבלבלים שם את המוח ויש יותר ממוט אחד, יתקבל בברכה.

תסתכל על האימונים שאלכסיינקו מעלה. הוא מתאמן באופן קבוע על מוט קשיח ועדיין מושך משקלים מטורפים. בושי גם תקופה ארוכה בקורונה משך על פוואר בר קשיח מאד ועדיין משך משקלים מטורפים. אני מסכים איתך שמושכי סומו מרוויחים יותר מאשר מושכי קלאסי ממוט דדליפט, אבל ההבדל הוא כנראה יותר בכיוון של 2.5 קילו יותר ולא 10 קילו יותר. אגב, אם הם לא יודעים להשתמש במוט דדליפט נכון זה יכול גם לפגוע בהם.

ההבדל במשיכה בין מוט קשיח למוט דדליפט היא שאם אתה לא מושך את הסלאק ממוט גמיש ואז מתחיל את המשיכה מדד סטארט זה פוגע בך כי שינוי המשקל הזה יוציא אותך מאיזון. במוט קשיח אפשר פחות לדעת לעשות את זה ופשוט כי אין כמעט סלאק למשוך זה פוגע בך פחות. אתה יכול לטעון טענות אחרות אבל זה פשוט לא יהיה נכון. אני למשל משכתי במשך שנה וחצי על מוט דדליפט בלבד בזמן הקורונה וכשחזרתי לטכניון למכון ציבורי עם מוט קשיח זה לא פגע בי בשום צורה. אם הדדליפט שלך חזק הוא חזק בכל מוט. 2 ס"מ של טווח תנועה יותר או פחות לא ישנו את זה. מציע לך למשוך מבלוק של 2 ס"מ ולהגיד לי כמה זה מוסיף לך לדדליפט.
אני לא עוקב מספיק אחרי האימונים של אנשים אחרים, לפחות לא אלו שלא משלמים לי לעקוב 😆

אבל ראיתי אותם מושכים עם רצועות מוטות קשיחים, זה ממש לא קשור.

אם נראה לך שמדובר רק ב2.5 ק"ג, אני חושב שאתה טועה בענק. אני בטוח שזה לפחות 10 ק"ג אם לא יותר. אשמח לראות אחד מהם מושך מעל 290 במוט קשיח.

גם לי שאני לא מושך סומו זה יתרון ענק.

אני לא הולך לבדוק כמה אני מושך מגובה יותר גבוה, כי זה כל כך מיותר. אני בטוח שעם רצועות בלבד אמשוך הרבה יותר בזכות הטווח תנועה.

לדעתי, מוט דדליפט הורס משיכה רגילה.

עבדתי עם מוט דדליפט בלבד כמה חודשים, זה היה מאוד קשה לחזור למוט קשיח, אבל ההיפך לא נכון. מאוד קל לי לבוא ולמשוך עם מוט גמיש.

אני אשמח לראות משיכה כבדה של אחד ממושכי הסומו במוט קשיח ביחס למוט גמיש.

אני לא עוקב מספיק אחרי האימונים של אנשים אחרים, לפחות לא אלו שלא משלמים לי לעקוב 😆

אבל ראיתי אותם מושכים עם רצועות מוטות קשיחים, זה ממש לא קשור.

אם נראה לך שמדובר רק ב2.5 ק"ג, אני חושב שאתה טועה בענק. אני בטוח שזה לפחות 10 ק"ג אם לא יותר. אשמח לראות אחד מהם מושך מעל 290 במוט קשיח.

גם לי שאני לא מושך סומו זה יתרון ענק.

אני לא הולך לבדוק כמה אני מושך מגובה יותר גבוה, כי זה כל כך מיותר. אני בטוח שעם רצועות בלבד אמשוך הרבה יותר בזכות הטווח תנועה.

לדעתי, מוט דדליפט הורס משיכה רגילה.

עבדתי עם מוט דדליפט בלבד כמה חודשים, זה היה מאוד קשה לחזור למוט קשיח, אבל ההיפך לא נכון. מאוד קל לי לבוא ולמשוך עם מוט גמיש.

אני אשמח לראות משיכה כבדה של אחד ממושכי הסומו במוט קשיח ביחס למוט גמיש.
אני אדגיש. לא אמרתי שמוט דדליפט מוסיף 2.5 קילו. אמרתי שאם הוא מוסיף למושך קלאסי X הוא מוסיף למושך סומו אולי X+2.5.

לגבי לראות אותם - פתח את האינסטגרם שלהם חחח

אני אדגיש. לא אמרתי שמוט דדליפט מוסיף 2.5 קילו. אמרתי שאם הוא מוסיף למושך קלאסי X הוא מוסיף למושך סומו אולי X+2.5.

לגבי לראות אותם - פתח את האינסטגרם שלהם חחח
עם זה אני לא יכול להתווכח, אני לא יודע.

אני רואה את מה שהם משתפים, לא זכור לי דדליפט שלהם כבד במוט קשיח בלי רצועות.

קודם כל, אני הרבה פעמים מוותר על חימום, במיוחד בדדליפט שמגיע אחרי סקוואט.
דבר שני אני יכול להתחמם עם מוט אחר, ולגשת למשקל הרצוי והמוכן בלי בעיה.

דבר שלישי, זה תענוג למשוך מעל 200 ק"ג ולהשאיר את זה שם בלי להחזיר.
בתור מדריך במכון כושר לשעבר, כואב לשמוע שאתה אוהב להשאיר משקל על המוט אחרי סיום התרגיל,
במכונים ציבוריים הציוד הוא ציבורי, אי אפשר לבוא ולקבוע עובדה, זה מוט של 220+ קילו, יש מישהו אחר שאוהב להשתמש במוט הזה אבל הוא עושה 120, אז תגיד לו שהוא לא יכול כי זה לא 220? זה פשוט לא מסתדר..
לגבי ציוד, מה שיניב אמר, לעבור מrdx לאינזר, בדיוק זה.
חזרתי לבקר במכון הציבורי שהתאמנתי בו לפני שהיה לי את המכון הביתי, שבאתי למוטות פשוט ראיתי שכולם עקומים (עוד מאז שהתאמנתי), החיספוס פשוט בדיחה ומעבר לנוחות זה אפילו יכול להיות מסוכן להשתמש במוטות כאלה, וזה לא רק במכון הספציפי הזה, מכוני כושר באופן כללי לא ידאגו לאיכות הציוד הם ירצו שפשוט יהיה את הציוד.
אני שמח שהיום אני מתאמן עם ציוד שלא יאכזב אותי גם עוד עשור, ולגבי מוט דדליפט אם תוכל להסביר למה זה כמו טראפ בר?

בתור מדריך במכון כושר לשעבר, כואב לשמוע שאתה אוהב להשאיר משקל על המוט אחרי סיום התרגיל,
במכונים ציבוריים הציוד הוא ציבורי, אי אפשר לבוא ולקבוע עובדה, זה מוט של 220+ קילו, יש מישהו אחר שאוהב להשתמש במוט הזה אבל הוא עושה 120, אז תגיד לו שהוא לא יכול כי זה לא 220? זה פשוט לא מסתדר..
לגבי ציוד, מה שיניב אמר, לעבור מrdx לאינזר, בדיוק זה.
חזרתי לבקר במכון הציבורי שהתאמנתי בו לפני שהיה לי את המכון הביתי, שבאתי למוטות פשוט ראיתי שכולם עקומים (עוד מאז שהתאמנתי), החיספוס פשוט בדיחה ומעבר לנוחות זה אפילו יכול להיות מסוכן להשתמש במוטות כאלה, וזה לא רק במכון הספציפי הזה, מכוני כושר באופן כללי לא ידאגו לאיכות הציוד הם ירצו שפשוט יהיה את הציוד.
אני שמח שהיום אני מתאמן עם ציוד שלא יאכזב אותי גם עוד עשור, ולגבי מוט דדליפט אם תוכל להסביר למה זה כמו טראפ בר?
אני דיברתי על מוטות פרטיים במכון ציבורי.
המכון כושר בירושלים שייך לבעלים בשם בני, אליהו הנקין מאמן במכון שם, והביא לשם בערך 5 מוטות אני חושב, ועוד הרבה ציוד. בנוסף, פאוורליפטרים נוספים הביאו לשם את הציוד שלהם, ונותנים לנו להשתמש.

המכון מסכים לציוד להיות שם, ולבעלי הציוד ולמנהל המכון לא מפריע שנשאיר משקל מסוים על מוטות מסוימים. במיוחד אם זה ימנע ממתאמנים לא מנוסים להרים אותם. כשיש 220 ק"ג על מוט, זה מבטיח שרק פאוורליפטרים מנוסים יחסית ירימו את זה, וזה מה שבעלי הציוד רוצים.

אני מאוד מקפיד להחזיר משקל אחרי שאני משתמש, אבל אני מאוד שמח אם אני לא צריך להחזיר. לכן אמרתי שאהיה מוכן לשלם 100 ש"ח נוספים לחודש אם לא אצטרך בחיים להחזיר משקל, שזה יהיה הנוהל של המכון.

כמו שטראפ באר לדעת ריפטו הוא כלי מיותר במכון כושר, אני במחשבה דומה על מוט דדליפט. למעט לאחרונה שזה מתחיל להיות בתחרויות. בקצב הזה גם טראפ באר יכנס לתחרויות 😵

אני דיברתי על מוטות פרטיים במכון ציבורי.
המכון כושר בירושלים שייך לבעלים בשם בני, אליהו הנקין מאמן במכון שם, והביא לשם בערך 5 מוטות אני חושב, ועוד הרבה ציוד. בנוסף, פאוורליפטרים נוספים הביאו לשם את הציוד שלהם, ונותנים לנו להשתמש.

המכון מסכים לציוד להיות שם, ולבעלי הציוד ולמנהל המכון לא מפריע שנשאיר משקל מסוים על מוטות מסוימים. במיוחד אם זה ימנע ממתאמנים לא מנוסים להרים אותם. כשיש 220 ק"ג על מוט, זה מבטיח שרק פאוורליפטרים מנוסים יחסית ירימו את זה, וזה מה שבעלי הציוד רוצים.

אני מאוד מקפיד להחזיר משקל אחרי שאני משתמש, אבל אני מאוד שמח אם אני לא צריך להחזיר. לכן אמרתי שאהיה מוכן לשלם 100 ש"ח נוספים לחודש אם לא אצטרך בחיים להחזיר משקל, שזה יהיה הנוהל של המכון.

כמו שטראפ באר לדעת ריפטו הוא כלי מיותר במכון כושר, אני במחשבה דומה על מוט דדליפט. למעט לאחרונה שזה מתחיל להיות בתחרויות. בקצב הזה גם טראפ באר יכנס לתחרויות 😵
לא הבנתי, ואדם ברמת חוזק שלו מסוגל להרים 220 ומעלה, לא עושה חימום?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית